|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
patrikdundych

|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:15 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | | Vitejte ve state nepojistenych domu, bytu a penezi pod polstarem |
A co lidé v záplavových oblastech? těm nikdo barák nepojistí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Judson

|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:21 pm Předmět: |
|
|
| patrikdundych napsal: | | kubaz napsal: | | Vitejte ve state nepojistenych domu, bytu a penezi pod polstarem |
A co lidé v záplavových oblastech? těm nikdo barák nepojistí. |
pojisti ale je to drazsi, i 50ti leteho hornika pojistis, ale za jednou ci dvakrat tolik co mladeho kluka, ale holt je to nutnost
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:26 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | | patrikdundych napsal: | | kubaz napsal: | | Vitejte ve state nepojistenych domu, bytu a penezi pod polstarem |
A co lidé v záplavových oblastech? těm nikdo barák nepojistí. |
pojisti ale je to drazsi, i 50ti leteho hornika pojistis, ale za jednou ci dvakrat tolik co mladeho kluka, ale holt je to nutnost |
To si ale taky každej nemůže dovolit..bohužel
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:30 pm Předmět: |
|
|
O tom nema cenu diskutovat postavit nebo koulit barak se automaticky rovna zalozeni pojistky, pokud na tohle nemam tak to proste nedelam protoze abych si postavil barak za buh vi kolik mega a nepremyslel nad tim ze pojisteni tohoto majetku je snad ta nejzakladnejsi vec.. to je tupost
a tu nejde jen o povodne, minuly tyden znamemu syn spalil kuchyn na uhel, dekal hranolky a sel se divat na telku, klasika, dva mesice zpatky sestrence vykradli barak ktery ma hodnotu 4 melouny, traktor, sekacka atd.. tak samo nebyli pojisteni.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:39 pm Předmět: |
|
|
Pojištění je pěkná věc, ale při dnešních praktikách můžeš nakonec dostat celkem kulový...a nejde jen o tohle, lidi se dívaj, jak všechno co třeba celej život budovali je během pár vteřin zničený. Ale tohle je asi potřeba vidět, aby si člověk uvědomil, že ty obrázky v televizi nejsou béčkovej americkej film.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:46 pm Předmět: |
|
|
| patrikdundych napsal: | Jenže potok ti neodnese barák s veškerym majetkem ...řeky jo...a co když ty příbuzný nemaj,každy nemá prostě možnosti a jeho majetek je vše co má ... myslím že kdyby jste do toho byli víc zasvěcený tyhle věci nepíšete...nehledě na to jak to ty lidi psychicky zničí. Vy si ani nedokážete představit jaké to je. Pár lidí z rodiny bylo pomáhat např. v troubkách když byli tam zaplavy a řikali že by nikdy nehctěli něoc takovýho zažít,protože si nedokážete představit jak hrozné to pro ty lidi je...člověku se až chce brečet. Mě stačilo projíždet takovejma vesnicema ,člověk si přijde jak kdyby byla válka,strašně divnej pocit a strašně se mi svíralo hrdlo,čemu bych nikdy nevěřil že se mi stane. Nikdy bych nechtěl bejt někdo z těch lidí. |
Potok ti ten barák promáči stejně dobře jako řeka. Co vím (klidně mě oprav), problém není až tak záplava, jako spíše délší působení vody. To se pak domy musí bourat.
Individuální neštěstí je vždy hrozné. Ale jaký je rozdíl mezi člověkem kterému záplava vytopila dům a člověkem kterému vyhořel dům třeba díky chybě v elektroinstalacií? Proč by měl jeden z nich dostat dotaci a druhý ne?
Já vím že je těžké nepodlehnout citům, ale když to vezmeš racionálně, dotace bys přiděloval jen proto, že měl někdo štěstí v neštěstí a připletl se do hromadného průseru. Ale oba ty případy na tom jsou stejně, nedostali se tam vlastní vinou a jeden dostane, druhý ne. Je to spravedlivé? Srovnávací případ jsem si vycucal z prstu, ale doufám že vidíš kam mířím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:49 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | | Pojištění je pěkná věc, ale při dnešních praktikách můžeš nakonec dostat celkem kulový...a nejde jen o tohle, lidi se dívaj, jak všechno co třeba celej život budovali je během pár vteřin zničený. Ale tohle je asi potřeba vidět, aby si člověk uvědomil, že ty obrázky v televizi nejsou béčkovej americkej film. |
Pokud si to nějaký člověk neohlídá, je to jeho blbost. Pojistka all inclusive bude dražší, ale budeš vědět že tě neojebou. Spíše je problém, že si lidé postavili baráky v záplavových oblastech. Tam to je neřešitelné. Nikdo je nepojistí, oni se jen těžko přestěhují, takže jsou totálně v hajzlu. A řešení neexistuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
Zaslal: po červen 03, 2013 10:50 pm Předmět: |
|
|
Pokud myslíš že ti podmáčí podloží a základy,to by muselo bejt neustále zaplavený ...a mokrý zdi vysušíš,jde spíš o to že ta řeka tim náporem vody naruší statiku,nebo ten dům uplně podemele (co byl častý případ v troubkách) ...takže malej potok ti ten dům max vytopí...což následně vysušíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po červen 03, 2013 11:13 pm Předmět: |
|
|
Mablungu chápu jak to myslíš, ale tohle porovnání je trochu mimo...myslíš si, že kdyby někomu voda vyplavila jeden barák, tak něco dostane? Ne, ani se o tom nedozvíš, stejně jako o tom, komu vyhořel dům :) Je to prostě jeden člověk, jeden případ...kdyby přišel požár, kterej by zničil domovy tisíců lidí, tak je pravděpodobný, že by stát zasáhl podobně jako v případě povodní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: út červen 04, 2013 1:32 am Předmět: |
|
|
leze mi totálně na nervy, že sem byl na zavodech stongmanů v aši a přes kamery a fotaky nebylo vubec vidět první řadu...a já nemám absolutně žádný fotky ani videa až na jedno rychly z youtube kratky sestřih...fakt ztoho dost šílím...vozit si fotografa na to nemame proste prostředky a navzajem se mezi disciplinama natačet to je nahovno musime se soustředit...
kdybyste někdo věděli o někom kdo křečkuje zaznamy dejte prosím vědět...tady video na ronnie bohužel asi nespatří světlo světa...dělají na jiných
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út červen 04, 2013 6:53 am Předmět: |
|
|
| Smile04 napsal: | | kdybyste někdo věděli o někom kdo křečkuje zaznamy dejte prosím vědět...tady video na ronnie bohužel asi nespatří světlo světa...dělají na jiných |
Video světlo světa spatří, ale jak říkáš, musel jsem od té doby nonstop dělat na jiných, protože mi to tak moje pracovní povinnosti zkrátka velí. Svěřit natočené materiály někomu externímu bohužel v tuhle chvíli možné není, ačkoliv si té nabídky cením. Na videích začnu pracovat zhruba za 10 dní. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červen 04, 2013 7:24 am Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | | Mablungu chápu jak to myslíš, ale tohle porovnání je trochu mimo...myslíš si, že kdyby někomu voda vyplavila jeden barák, tak něco dostane? Ne, ani se o tom nedozvíš, stejně jako o tom, komu vyhořel dům :) Je to prostě jeden člověk, jeden případ...kdyby přišel požár, kterej by zničil domovy tisíců lidí, tak je pravděpodobný, že by stát zasáhl podobně jako v případě povodní. |
O to mi právě jde. Lidi dostanou dotace (ať co se požáru či záplavy týče) jen pokud se z toho udělá mediální halo. Tohle se mi prostě nelíbí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červen 04, 2013 7:27 am Předmět: |
|
|
| patrikdundych napsal: | | Pokud myslíš že ti podmáčí podloží a základy,to by muselo bejt neustále zaplavený ...a mokrý zdi vysušíš,jde spíš o to že ta řeka tim náporem vody naruší statiku,nebo ten dům uplně podemele (co byl častý případ v troubkách) ...takže malej potok ti ten dům max vytopí...což následně vysušíš. |
Nápor vody je stejný. Právě na Moravě muselo být mnoho domů strženo ne kvůli povodni, ale kvůli záplavě (tj. déle stojící vodě). Nevím jak na tom byli konkrétně Troubky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosorka

|
Zaslal: út červen 04, 2013 7:57 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | patrikdundych napsal: | | Pokud myslíš že ti podmáčí podloží a základy,to by muselo bejt neustále zaplavený ...a mokrý zdi vysušíš,jde spíš o to že ta řeka tim náporem vody naruší statiku,nebo ten dům uplně podemele (co byl častý případ v troubkách) ...takže malej potok ti ten dům max vytopí...což následně vysušíš. |
Nápor vody je stejný. Právě na Moravě muselo být mnoho domů strženo ne kvůli povodni, ale kvůli záplavě (tj. déle stojící vodě). Nevím jak na tom byli konkrétně Troubky. |
V Troubkách byl hlavní problém v konstrukci domů. Byly většinou postaveny z nepálených cihel (tzv. vepřovic), které se ve vodě rozpadly. Síla proudu vody opravdu nebyla rozhodující. _________________ Porušíš, prohraješ!
petraurbankova.cz
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|