|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: pá květen 15, 2015 5:38 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: pá květen 15, 2015 8:22 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: ne květen 17, 2015 11:08 am Předmět: |
|
|
Tak dnešní story...
Ráno v 8:00 jsme jeli s otcem k němu na firmu (složit kamion) . Cestou je to přes město .. pohoda nikde nikdo vjedeme do města a v dálce za kruháčem vidím jak poskakuje chlap (30-35 let ) a ještě jsem hodil vtipek na otce prej dívej tam někdo tancuje.... Tak se blížíme a najednou vidím jak chlap kope do psa... Tak jsem zastavil a řvu na něj jestli je *rva normální ... A on na mě nečum a pojď mi pomoct... Až když jsme vyběhli z auta viděl jsem 2 psy v sobě ... Stepford se zakousl do zl. Retrivra a nechtěl pustit... Chlap úplně hotovej... No první co mě napadlo bylo vytáhnout nůž z podpásku a jeden čistý řez... Ovšem cizí pes... Kdyby to bylo děcko tak neváhám.. takže nůž zůstal panna ... Pes pořád držel .. Tak vodítko a kolem krku ... A pěkně přidržet kyslík... Musím říct že držel dlouho než to pustil... Nohy celé od krve ... Do toho zastavila nějaká baba jestli jsme normální ze zavolá policii... Tak jsem na ni zařval tak nečum a volej... Mezitím jsem ještě zavolal veterináře.. A bylo ....
Jeden pes zlamana žebra.. druhej pár stehů na břiše.. přežili oba... Pes utekl ze zahrady jedné ženské .. oba dva papírový ..
Teď otázka... Kdybych ho podříz? Samozřejmě že bych řekl že se poohnal po mě.. ale tím že to byl cizí pes bylo mi to ne úplně jedno ale prostě nereagoval bych stejně jako kdyby to byl můj pes ... _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 11:13 am Předmět: |
|
|
Zachoval jsi se dobře a škoda, žes ho nepodříznul. To bys udělal ještě líp.
Může mi říkat kdo chce co chce o bojových a podobných psech, ale představa, že by zlatý retríver utekl ze zahrady a pustil se do kolemjdoucího psa je naprosto praštěná. Naopak se to evidentně stává.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 11:33 am Předmět: |
|
|
Když jdu na procházku s tím naším nalezencem, a proti nám běží pes na volno, beru ho automaticky do náruče. Na uklidňování typu "on nic neudělá" odpovídám "ale já tobě jo, ty pi..."
protože většinou na něho začnou autoritativně křičet nějaké příkazy a pes na ně obvykle úplně sere...
Ať má každý jakého chce psa, ale ať s tím nevotravuje ostatní.
Ale po téhle zkušenosti přemýšlím, že by nebylo od věci něco s sebou na venčení nosit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: ne květen 17, 2015 11:36 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Když jdu na procházku s tím naším nalezencem, a proti nám běží pes na volno, beru ho automaticky do náruče. Na uklidňování typu "on nic neudělá" odpovídám "ale já tobě jo, ty pi..."
protože většinou na něho začnou autoritativně křičet nějaké příkazy a pes na ně obvykle úplně sere...
Ať má každý jakého chce psa, ale ať s tím nevotravuje ostatní.
Ale po téhle zkušenosti přemýšlím, že by nebylo od věci něco s sebou na venčení nosit. |
Jsou to psi tyvole, a psi se občas servou a v 99,99% případů nejde o nic vážného, tak bych se uklidnil s tím hysterčením se zbraněma do náruče, to mě poser lidi by se mezi sebou třískali protože jejích zvířata mají zvířecí instinkty
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 11:42 am Předmět: |
|
|
| flew napsal: |
Teď otázka... Kdybych ho podříz? Samozřejmě že bych řekl že se poohnal po mě.. ale tím že to byl cizí pes bylo mi to ne úplně jedno ale prostě nereagoval bych stejně jako kdyby to byl můj pes ... |
Podle mě, celkem jasné. Kdybys ho podříznul, bránil bys majetek a ten druhý by nemohl říct ani popel, i kdyby to byl papírový pes za 100 000 Kč a tys bránil pouliční směsku. Při rvačce na zuby, skutečné rvačce, by podle mě nikdo nemohl nic namítat.
Mimochodem, ty sebou nosíš nůž?
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 11:54 am Předmět: |
|
|
To mablung ... ano, pokud by si mohl být jistý, že usmrtí psa jenž napadl, a nikoli psa jenž byl napaden. Což by v tomto případě asi problém nebyl, ať by to bylo pravda či ne, protože ten majitel druhého psa by to samozřejmě dosvědčil (a snad to neposral:-). Otázkou by ale bylo, zda by soud uznal, že jsi jinak jednat nemohl, pokusit se je odtrhnout a v případě neúspěchu použít nůž by asi prošlo, rovnou jej zkusit podříznout by už tak moc dobrý nápad nebyl a je reálná šance, že by ti soud nařídil uhradit alespoň část vzniklé škody.
To Hulkie .... tak pokud máš něco, co se dá vzít do náruče, tak to tvé obavy chápu, ta naše obluda toto nese velmi nelibě a ani v klidu to není až taková sranda. U psů v podobných případech je ideální pepřák. S nožem riskuješ usmrcení zvířete a následné vysvětlování/spor, které není nikdy radost, a hlavně v blbé situaci ruku. O kvéru ani nemluvě, nic proti nošení, ale použít jej v jiné situaci než napadení člověka je pitomost. Rizika jsou značná. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 12:03 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | To mablung ... ano, pokud by si mohl být jistý, že usmrtí psa jenž napadl, a nikoli psa jenž byl napaden. Což by v tomto případě asi problém nebyl, ať by to bylo pravda či ne, protože ten majitel druhého psa by to samozřejmě dosvědčil (a snad to neposral:-). Otázkou by ale bylo, zda by soud uznal, že jsi jinak jednat nemohl, pokusit se je odtrhnout a v případě neúspěchu použít nůž by asi prošlo, rovnou jej zkusit podříznout by už tak moc dobrý nápad nebyl a je reálná šance, že by ti soud nařídil uhradit alespoň část vzniklé škody.
To Hulkie .... tak pokud máš něco, co se dá vzít do náruče, tak to tvé obavy chápu, ta naše obluda toto nese velmi nelibě a ani v klidu to není až taková sranda. U psů v podobných případech je ideální pepřák. S nožem riskuješ usmrcení zvířete a následné vysvětlování/spor, které není nikdy radost, a hlavně v blbé situaci ruku. O kvéru ani nemluvě, nic proti nošení, ale použít jej v jiné situaci než napadení člověka je pitomost. Rizika jsou značná. |
On nůž je blbý příklad. Obvláště chladnokrevné podříznutí. S pistolí by bylo vysvětlování menší.
Co se odtrhávání týče, tam by jsi se vystavoval reálnému riziku zranění. Nehledě k tomu, že bys jednal v nouzi, takže by od tebe nikdo nemohl vyžadovat příliš racionální jednání.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 12:16 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
On nůž je blbý příklad. Obvláště chladnokrevné podříznutí. S pistolí by bylo vysvětlování menší.
Co se odtrhávání týče, tam by jsi se vystavoval reálnému riziku zranění. Nehledě k tomu, že bys jednal v nouzi, takže by od tebe nikdo nemohl vyžadovat příliš racionální jednání. |
Nůž je oč tu běží, proto je diskuze o něm.
S kvérem by to bylo na hovno úplně a zcela. Jednak by to rázem šetřili poliši jak vzteklí a pravděpodobně ti do uzavření případu zabavili zbraň. Jednak je u něj slušné riziko, že trefíš i/nebo druhého psa, a v neposlední řadě zde je riziko odražené střely. Do duelu:-) pes-pes bych kvér rozhodně netahal, leda by to byl tvůj pes a fakt mu šlo vyloženě o život. To by sice bylo ne úplně racionální, ale aspoň lidsky/emočně pochopitelné.
A riskovat, že kvůli cizímu potrhanému psu skončím bez kvéru, bez ZP a mám na krku nějaké obecné ohrožení či podobné taškařice (jsem líný teď projíždět TZ), když víme, že kreativita našich soudů je nepřímo úměrná předvídatelnosti jejich rozhodování ... no, každý svého štěstí strůjcem. Ale ať se pak nediví.
Flew to udělal zcela optimálně. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: ne květen 17, 2015 12:27 pm Předmět: |
|
|
Buď v klidu, zbraň se dá sehnat i bez ZP :)
Jinak nezažil jsem takovou situaci, ale nakopal bych majitele, kteří to po nich neuklidí ...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|