Ve skutečnosti to byl Yarpen Zigrin v Paní Jezera, ale řekl to i Zoltan v první hře...tam obecně byly dost používaný hlášky z knížek, ale v ústech uplně jinejch postav, takže to občas působilo trochu divně
Pravá citace je takhle: „Pokrok,“ prohlásil, „je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.“
http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=374034&sId=&mId=
super informace. ta nejpodstatnější, a sice že banky KRADOU na kurzu takovým způsobem,
jako například, že mi za EURo v Česku bankomat ze zahraničního účtu vyplatí o tři koruny méně a naopak, že při výběru z české platební karty v zahraničí mně bude stát EURo ke třiceti korunám, v článku není.
Nevím, jestli jsou to PR články bank, ale nejlepší volba je vždycky vyměnit ve směnárně, bez poplatku, měnu cílové země. A případně platit na místě kartou, kde se dá, protože potom se strhává v běžném kurzu.
Ahojte, stala se mi taková věc.
Na účet mi přišly peníze. Není vyplněn účet odesílatele, žádná zpráva v tom, prostě prázdné jen údaje: Datum kdy došly na účet a částka, nic více. Nevím odkud to přišlo, nevím za co to je. Mám tam jen napsané: "Vklad hotovosti - platba"
Volal jsem do banky a říkala mi paní, že to taky nevypátraj a uviděj pouze to samé prý.
Mám tušení, jestli to není z nějáké vystornované platby, uhrazval jsem poslední půlrok hodně nedoplatků a pokut a je možné, že jsem něco omylem zaplatil dvakrát a tak mi to vratili?
Nebo někdo nějákým způsobem vložil peníze na můj účet a nerekl mi to? Nebo omylem někdo zaslal? Právě nevim jak je možné něco zaslat, aniž bych viděl odkud to přišlo, stím jsem se ještě nesetkal.
Nezažil jste někdo něco podobného, že by přišly prachy a nevíte odkud?
btw: banka era
Každopádně jsem volal do banky, ať mají info o tom, že jsem tam volal aspoń.
Jinak ty peníze necham na učtu, ale teda jesi se někdo spletl, tak snad se nějak ozve skrze banku nebo jinak.
Na účet mi přišly peníze. Není vyplněn účet odesílatele, žádná zpráva v tom, prostě prázdné jen údaje: Datum kdy došly na účet a částka, nic více. Nevím odkud to přišlo, nevím za co to je. Mám tam jen napsané: "Vklad hotovosti - platba"
Volal jsem do banky a říkala mi paní, že to taky nevypátraj a uviděj pouze to samé prý.
Mám tušení, jestli to není z nějáké vystornované platby, uhrazval jsem poslední půlrok hodně nedoplatků a pokut a je možné, že jsem něco omylem zaplatil dvakrát a tak mi to vratili?
Nebo někdo nějákým způsobem vložil peníze na můj účet a nerekl mi to? Nebo omylem někdo zaslal? Právě nevim jak je možné něco zaslat, aniž bych viděl odkud to přišlo, stím jsem se ještě nesetkal.
Jinak ty peníze necham na učtu, ale teda jesi se někdo spletl, tak snad se nějak ozve skrze banku nebo jinak.
Kdyby ti to vracel nějaký úřad, podle mě by to zaslali přes účet. Spíše se někdo spletl.
Podle mě se na to můžeš vykašlat. Když se někdo ozve, máš ze zákona povinnost to vrátit. Ale jestliže nedokážeš rozklíčovat, jestli ti ty prachy patří či ne, podle mě s nimi můžeš nakládat v dobré vůli
Sice nevím, čím to může být, ale neřešil bych to, pokud je to tvoje, tak je to fuk a pokud to tam někdo vložil omylem, tak jestli si toho všimne, tak se ti banka ozve.
v ČSOB chtěli za výměnu 600 Eur poplatek 240Kč.
A to jsem jejich klient... šel jsem jinam
Jako že jsi chtěl měnit hotovost za hotovost na pokladně? Nebo jsi z korunového účtu chtěl vybírat eura v hotovosti?
Banky jsou na výměnu peněz úplně nejhorší volba...
OT:
Docela zajímavé je, když jsem si chtěl z EURového účtu vybrat EURa na pokladně u RB. Je to za poplatek. V bankomatu by to bylo "zadarmo", ale ten EURa nevydává, tedy ne ten českej. Takže když jsem si uložil na víkend 5000 EURo do banky, abych je neměl doma cash, kdyby nás vykradli, dostal jsem v pondělí už jenom 4997 EURo.
Mravenec1: Jeeezismarja, ty si zlaty, uz som sa bal, ze vlastnika uctu nevypatram.
Asi som omylom zadal tvoje cislo uctu pri prevode, mozes mi to poslat spat, poslem
Ti moje cilso uctu do PMky
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru