|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 08, 2016 11:29 am Předmět: |
|
|
A ten stockholmský syndrom ti vleze do palice tak, že už ti v ní zůstane? Nemám vzdělání v oboru, jen se ptám. Co sem viděl, tak spousta ženských z IS se brzo toužila vrátit zpátky...
ale stejně si myslím, že ženská která jede do pakoše s kamarádkou to nemůže mít v hlavě v pořádku...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: po únor 08, 2016 11:29 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | no v něčem má slečna pravdu. Samotné dvě holky, co se vydají do Pákistánu, při současné politické situaci... Dvě samotné holky můžou vyjet na dovolenou do Egypta, ale ne na baťůžkářský vejlet do ultramuslimské země, kde se dodneška kamenuje a kde podřiznout manželku je bráno za svaté právo.
Nikde jsem nečetl rozhovor ani s jednou z nich. Docela by mně zajímalo, jakou vděčnost /ta druhá pííp určitě žádnou/ cítí, za to, že za ně daňoví poplatníci zaplatili 72,5M za každou. |
Co si tak pamatuji, oni chtěli Pákistán jen přejet na cestě do Indie. Nechtěli tam trávit prázdniny.
"Dvě české turistky Antonie Chrástecká a Hana Humpálová byly uneseny 13. března 2013 v jihozápadním Pákistánu v provincii Balúčistán, kam přijely ze sousedního Íránu. Cílem jejich cesty byla Indie.[1] Obě turistky cestovaly linkovým autobusem, v němž byl přítomen policista vyzbrojený útočnou puškou AK-47. Neznámí ozbrojenci v uniformách, které řidič autobusu považoval za policisty, zastavili autobus."
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Anos_%C4%8Desk%C3%BDch_turistek_v_Bal%C3%BA%C4%8Dist%C3%A1nu
Ona většina ultramuslimských zemí je pro turisty bezpečná. Do Iránu či Arabských emirátů bych se nebál. Když pomineme země ve kterých se válčí, je těch skutečně nebezpečných jen velmi málo Pákistán bohužel mezi nimi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 08, 2016 11:32 am Předmět: |
|
|
super, dvě holky chtějí jet do Indie, kde je znásilnění (i turistek) každých pět minut. tam bych se bál ještě víc, než do toho Pakistánu.
jestli si teda nejely užít s tím, že tady je nikdo nechtěl
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 08, 2016 11:36 am Předmět: |
|
|
pro turisty je spousta zemí bezpečná, pro turistky, samotné, bych řekl, že spíš ne...
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po únor 08, 2016 12:18 pm Předmět: |
|
|
Mablung - UAE teda moc ultramoslimske nie su, na to su prilis posadnuti zivotnym stylom usa _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: po únor 08, 2016 12:38 pm Předmět: |
|
|
Tak záleží, co je ultramuslimské. V UAE tě asi teda nepodřežou za to, že chceš za manžela kluka od jinud a ne vybraného rodičema, nicméně třeba řízení auta ženskýma, nebo jít si jen tak zaplavat s kamarádama, případně zaletět si do Itálie sama na nákupy moc reálné není.
Pravda je v tom, že jiné to asi bude pro ženu "z lidu" a jiné pro dcery nějakého vysokého clanleadera. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: po únor 08, 2016 12:43 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | super, dvě holky chtějí jet do Indie, kde je znásilnění (i turistek) každých pět minut. tam bych se bál ještě víc, než do toho Pakistánu.
jestli si teda nejely užít s tím, že tady je nikdo nechtěl |
Hele, to je těžko. Co si čtu blogy cestovatelů, tak i ta Indie zas takový extrém není. I ta znásilnění jsou z 99.9% místní oběti.
U těch češek se holt sešlo to, že byly blbé a jely oblastí, kudy se nejezdí. A rozhodně si myslím, že v zajetí si protrpěly dost. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po únor 08, 2016 1:13 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | pro turisty je spousta zemí bezpečná, pro turistky, samotné, bych řekl, že spíš ne... |
I pro samotné turistky je většina zemí bezpečná. S pár jsem kecal a neměly problémy.
Ono platí, že pokud se člověk pohybuje v turistických oblastech a používá běžné spoje, stačí, aby zachovával pravidla bezpečnosti jako třeba v Řecku a potom bude ve stejném bezpečí jako v Řecku. To platí pro všechny oblasti navštěvované turisty na celé planetě.
Jiná pravidla platí, pokud člověk jede do míst, kde je málo či minimum turistů. Potom skutečně záleží na zemi a zvyklostech. Třeba v Laosu, Thajsku či Vietnamu bych se vůbec nebál dělat prakticky cokoliv. V Jižní a centrální Americe bych si nerozložil spacák někde za městem, ale pokud člověk nenarazí na drogovou stezku či nedělá jiné blbosti, tak se také nemusí více méně bát.
Samotná ženská samozřejmě musí dbát větší pozornosti. Je slabší a mimo okradení jí hrozí i znásilnění. Ale krom vysloveně muslimských zemích, kde není zvykem, že se žena pohybuje sama, není to až tak velký problém.
Co se přepadení týče, je to kapku věc kalkulace rizika. Třeba průvodci varují, aby člověk v Belize city nevylézal v noci ven z hostelu. Prošel jsem tam pěkných pár barů, vracel se o půlnoci a neměl sebemenší problémy. Jen jsem si pokecal s jedním místním a ten mi řekl, jakým oblastem se mám vyhnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 08, 2016 1:48 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Tak záleží, co je ultramuslimské. V UAE tě asi teda nepodřežou za to, že chceš za manžela kluka od jinud a ne vybraného rodičema, nicméně třeba řízení auta ženskýma, nebo jít si jen tak zaplavat s kamarádama, případně zaletět si do Itálie sama na nákupy moc reálné není.
Pravda je v tom, že jiné to asi bude pro ženu "z lidu" a jiné pro dcery nějakého vysokého clanleadera. |
ultramuslimské země, kde se dodnes kamenuje za byť domnělé cizoložství, kde polít ženskou, která tě nechce kyselinou je v podstatě v pořádku, a v pohodě ti to projde, kde uškrtit svoji dceru, abys ochránil čest rodiny je tvoje povinnost...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 08, 2016 1:49 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Hulkie napsal: | | pro turisty je spousta zemí bezpečná, pro turistky, samotné, bych řekl, že spíš ne... |
I pro samotné turistky je většina zemí bezpečná. S pár jsem kecal a neměly problémy.
Ono platí, že pokud se člověk pohybuje v turistických oblastech a používá běžné spoje, stačí, aby zachovával pravidla bezpečnosti jako třeba v Řecku a potom bude ve stejném bezpečí jako v Řecku. To platí pro všechny oblasti navštěvované turisty na celé planetě.
Jiná pravidla platí, pokud člověk jede do míst, kde je málo či minimum turistů. Potom skutečně záleží na zemi a zvyklostech. Třeba v Laosu, Thajsku či Vietnamu bych se vůbec nebál dělat prakticky cokoliv. V Jižní a centrální Americe bych si nerozložil spacák někde za městem, ale pokud člověk nenarazí na drogovou stezku či nedělá jiné blbosti, tak se také nemusí více méně bát.
Samotná ženská samozřejmě musí dbát větší pozornosti. Je slabší a mimo okradení jí hrozí i znásilnění. Ale krom vysloveně muslimských zemích, kde není zvykem, že se žena pohybuje sama, není to až tak velký problém.
Co se přepadení týče, je to kapku věc kalkulace rizika. Třeba průvodci varují, aby člověk v Belize city nevylézal v noci ven z hostelu. Prošel jsem tam pěkných pár barů, vracel se o půlnoci a neměl sebemenší problémy. Jen jsem si pokecal s jedním místním a ten mi řekl, jakým oblastem se mám vyhnout. |
vidíš, dneska už není pro samotnou němku bezpečné ani Německo...
edit. otázka zní následovně, jaká je cena lidského života? když ti doktor poškodí při nějakém zákroku dítě a ono zemře jeho vinou, nemocnice tě odškodní dejme tomu miliónem? dvěma?
když to vysoudíš? tady zaplatí stát 72,5M za holku, která se po vrácení škrábe zpátky do Pakoše...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po únor 08, 2016 3:11 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: |
edit. otázka zní následovně, jaká je cena lidského života? když ti doktor poškodí při nějakém zákroku dítě a ono zemře jeho vinou, nemocnice tě odškodní dejme tomu miliónem? dvěma?
když to vysoudíš? tady zaplatí stát 72,5M za holku, která se po vrácení škrábe zpátky do Pakoše... |
Mícháš dvě věci. Cestování do nebezpečných oblastí a cenu lidského života.
Já osobně neodsuzuji podobné cesty. Ostatně, můj brácha jel asi před dvaceti lety do Indie také po zemi a já bych nemlě problémy jet. Je to riziko, které buď akceptuješ nebo ne. Nicméně, zároveň jsem proti placení výkupného. Když se nebude platit výkupné, nebude se unášet. Nejdříve na to pár lidí zařve, ale pak by ti únosci pochopili, že nic nezískají a více by to nedělali.
Co se samotné ceny lidského života týče, má cenu jen pro tebe a tvé blízké. Pro stát má cenu toho, co do tebe investoval (a co v důchodu spotřebuješ). Globálně, je cena lidského života daná trhem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po únor 08, 2016 3:15 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Hulkie napsal: |
když to vysoudíš? tady zaplatí stát 72,5M za holku, která se po vrácení škrábe zpátky do Pakoše... |
Já osobně neodsuzuji podobné cesty. Ostatně, můj brácha jel asi před dvaceti lety do Indie také po zemi a já bych nemlě problémy jet. Je to riziko, které buď akceptuješ nebo ne. Nicméně, zároveň jsem proti placení výkupného. Když se nebude platit výkupné, nebude se unášet. Nejdříve na to pár lidí zařve, ale pak by ti únosci pochopili, že nic nezískají a více by to nedělali.
Co se samotné ceny lidského života týče, má cenu jen pro tebe a tvé blízké. Pro stát má cenu toho, co do tebe investoval (a co v důchodu spotřebuješ). Globálně, je cena lidského života daná trhem. |
stat nema ziadne vlastne peniaze, cize skor ide o peniaze ktore by potencialne z teba mohol podojit, nie co investoval _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po únor 08, 2016 3:19 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Hulkie napsal: |
Co se samotné ceny lidského života týče, má cenu jen pro tebe a tvé blízké. Pro stát má cenu toho, co do tebe investoval (a co v důchodu spotřebuješ). Globálně, je cena lidského života daná trhem. |
to byla jenom taková úvaha. jak je to uhozené... a cena lidského života se určit nedá, protože kdyby se dala, zjistilo by se, že ten matroš co k nám připlul přes moře je vyjádřitelný jen červenýma číslama
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: po únor 08, 2016 3:20 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Globálně, je cena lidského života daná trhem. |
3M $ na koruny nemá život cenu v ČR ani v průměru .. tolik tomu státu dá za život je hrstka obyvatel. Fiala (ODS) se čertí, že se ta informace vůbec dostala na veřejnost .. ale smutný na tom je spíš jiná věc, jaktože zrovna tady se stát angažuje (draze a ještě podporuje terorismus) a v jiných případech nedělá nic, přitom by to moc nestálo, anebo dokonce nic.
Ale jinak s tebou souhlasím, platit se jim nemělo. Anebo rozhodně ne tolik!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po únor 08, 2016 4:23 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: |
stat nema ziadne vlastne peniaze, cize skor ide o peniaze ktore by potencialne z teba mohol podojit, nie co investoval |
Když napíšu třeba peníze Microsoftu, jsou to také peníze jeho akcionářů. V principu. Ale faktem je, že o nich může plně rozhodovat.
Ty jsi investice. Prvních 15-25 let do tebe rodiče a stát investují. Potom do důchodu splácíš tuhle investici a šetříš na důchod. A pak už jsi zase jen přítěž systému.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|