Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1135, 1136, 1137 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 8:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Marky V. napsal:
Zadej si do googlu "financování neziskových organizací" a uvidíš. Nechci být nějaký hater a už vůbec se tu nechci s nikým přít, oceňuju každého, kdo jiným nezištně pomáhá, ale mám pocit, že tyhle neziskovky, aktivity a projekty jsou často jenom byznys a když vidíš jejich výroční zprávy, kde většina peněz jde na mzdy a provoz, tak to je zlodějna a nic víc. A ve finále je mi milejší ten obyčejný hospodský tlachal, který si na to pivo alespoň vydělá sám.

Však to je v pořádku, že si zaplatí personál a provoz, vždy o tom to je. Mít prostor a lidi na práci s cílovou skupinou. Co jiného by si měli platit/kupovat? Chtějí peníze na to, co dělají. Ne aby skupovali, co se jim líbí. :) To by pak byla zlodějna. :D

EDIT: Kdyby byla neziskovka hrazena státem, tak je to státní/příspěvková organizace, ne neziskovka. Většinou je nezisk hrazený většinově evropskými fondy a menší měrou zdroji vlastními. A pak je otázka, kolik ČR přispívá do daných fondů a kolik naopak čerpáme. Vcelku by mě i ten poměr zajímal.

Tady bych byla hodně hodně skeptická v tom jak si platí pouze personál a provoz.....když pak člověk vidí sem tam aférku, jak se peníze těchto organizací zneužívají na marketingové kampaně, provize a mimořádné odměny vedoucích pracovníků aspol. ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ikee

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Tady bych byla hodně hodně skeptická v tom jak si platí pouze personál a provoz.....když pak člověk vidí sem tam aférku, jak se peníze těchto organizací zneužívají na marketingové kampaně, provize a mimořádné odměny vedoucích pracovníků aspol. ....

Těžko říct, sama jsem dělala v neziskovce asi 3 roky a právě jak byla financovaná především z evropských fondů, kde vše musíš dokládat na halíře, neumím si představit, že by tu nějaké ulévání peněz bylo vůbec možné. Ale tak výjimky se asi najdou a asi všechno jde, když se chce. Přeci jen jsem spíš sluníčkář než účetní.
Mablung

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Makuška napsal:

Těžko říct, sama jsem dělala v neziskovce asi 3 roky a právě jak byla financovaná především z evropských fondů, kde vše musíš dokládat na halíře, neumím si představit, že by tu nějaké ulévání peněz bylo vůbec možné. Ale tak výjimky se asi najdou a asi všechno jde, když se chce. Přeci jen jsem spíš sluníčkář než účetní.

Přesně tak, všechno jde, když se chce. Je mnoho kreativních způsobů jak vyvést prachy. Nicméně, každá neziskovka bude jiná. Když někdo říká, že se ve všech krade, je to to samé, jako by říkal, že všechny kočky jsou černé.
Makuška

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Ikee napsal:

Přesně tak, všechno jde, když se chce. Je mnoho kreativních způsobů jak vyvést prachy. Nicméně, každá neziskovka bude jiná. Když někdo říká, že se ve všech krade, je to to samé, jako by říkal, že všechny kočky jsou černé.

Neříkám ve všech....jen už jsem dávno ztratila iluze o chytrém národu českém....aneb známe to všichni...když to jde, tak s poctivostí nejdál nedojdeš.
Ikee

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Neříkám ve všech....jen už jsem dávno ztratila iluze o chytrém národu českém....aneb známe to všichni...když to jde, tak s poctivostí nejdál nedojdeš.

Mno.. pro klasickou malou až střední neziskovku by takový postih ze zjištění byl zcela devastující, tak je asi hodně na rozmyšlenou, jaké čachry si kdo dovolí. Proto jsou to spíše výjimky než pravidlo a osobně ani žádné obdobné případy finančních čachrů neznám. Což netvrdím, že to znamená že nejsou.
Makuška

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To souhlasím Ikee...ono čím větší organizace, tím větší bordel - viz Unicef.
Ikee

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
To souhlasím Ikee...ono čím větší organizace, tím větší bordel - viz Unicef.

Přesně. Pak je to i o lobby a kdo koho má a nemá rád..
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Docela by mě zajímala statistika, kolik neziskovek si ulívá prachy a kolik "slušných" firem krátí na daních  apod. 
ygg

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Slušná firma ... a myšleno fakt slušná, ne taková, co si díky státu vytvoří nějaký masivní penězovod ... aspoň ulívá peníze, co si sama vydělala tím, že nabídla svým zákazníkům služby či zboží, o které oni sami o své svobodné vůli stáli a byli ochotni za ně zaplatit požadovanou cenu.

Což se o většině NGO, které bez dotací z veřejných rozpočtů nebudou mít ani na hajzlpapír, dost dobře říci nedá.

A pro změnu tématu .... http://zpravy.aktualne.cz/domaci/dluh-cssd-probral-exekutory-vrhli-se-na-altnera/r~43cfac42057f11e6bdc50025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-4

.... náhoda je prej slepá. Ale ostatní smysly evidentně slouží.
Grimley

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/400912-islamsky-stat-uderi-na-plazich-v-jizni-evrope-varuje-podle-bildu-italska-rozvedka.html

A je to tady ... evropa je na kolenou a az na par blaznivych Cechu si kazdej rozmysli, jestli jet na dovolenou... ja treba dovcu v italii zrusil a pojedu holt na dve domaci... mozna zkusim letos poprvy slovensko....

Jsem zvedavej, jak dopadne Euro ve Francii, popravde ted poradatelum nezavidim ani fn...
Bombay

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
a az na par blaznivych Cechu si kazdej rozmysli, jestli jet na dovolenou... ja treba dovcu v italii zrusil

Jsem zvedavej, jak dopadne Euro ve Francii, popravde ted poradatelum nezavidim ani fn...

S tím EURO souhlas, ale zbytek? To jako fakt zůstaneš zalezený doma následujících Xlet?
Makuška

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Grimley napsal:
a az na par blaznivych Cechu si kazdej rozmysli, jestli jet na dovolenou... ja treba dovcu v italii zrusil

S tím EURO souhlas, ale zbytek? To jako fakt zůstaneš zalezený doma následujících Xlet?

Upřímně my byli v Itálii loni na jejím severu a už tehdy to tam bylo jakože ještě OK, ale už se objevovaly nějaký ty "doporučení" ať tam nechodíme a to neděláme a na to si dáme pozor...že za městem je tábor migrantů.

Sestřenka byla v Tunisu 60km od těch útoků na té pláži tam.

Letos??? Těžko najít zemi na jihu Evropy, kam by se mi chtělo cestovat a nestresovat.....a stresovat na dovolené by se mi taky nechtělo.
Mablung

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/400912-islamsky-stat-uderi-na-plazich-v-jizni-evrope-varuje-podle-bildu-italska-rozvedka.html

A je to tady ... evropa je na kolenou a az na par blaznivych Cechu si kazdej rozmysli, jestli jet na dovolenou... ja treba dovcu v italii zrusil a pojedu holt na dve domaci... mozna zkusim letos poprvy slovensko....

Takže každý, kdo nemyslí jako ty, je blázen. Hm, zajímavá myšlenková konstrukce.
Já spíše přemýšlím, proč jsi šel k vojsku, když se bojíš možnosti exploze. Možnosti, u níž se pravděpodobnost (pokud by se vůbec exploze uskutečnily) že bys byl ty obětí, blíží pravděpodobnosti výhry ve sportce. Nedokážu si tě představit v Afghánistánu či Iráku.
Spazik

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravděpodobnost že se staneš obětí teroristického útoku je menší, než že tě přejede třeba auto na přechodu
Grimley

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2016 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mise v afgosi je trochu neco jinyho, nez dovolena s rodinou nemyslis?

Pokud nekam jedu s rodinou, chci vyloucit veskery nebezpeci a nejit "tomu naproti"... radsi si letos odpustim dovolenou u more, tuplem v italii, pres kterou se letos ceka priliv dalsich nebohych lidi zasazenych valkou nez se vystavovat moznosti, ze nejakej srac zatouzi po pannach a rozhodne se odpalit nekde na plazi pobliz me .

Nejsem paranoidni a kdyz jsem v Praze, jedu normalne metrem, protoze mi ostatne nic jinyho nezbejva... ale jestlize muzu ovlivnit to kam pojedu na dovolenou, tak proste pojedu tam, kde nic nehrozi... a predpokladam, ze takto uvazuje vetsina lidi ... (az na ty, co treba loni jeli klidne o hotel vedle, kde se minulej tejden stal masakr) ... zivot je o volbe priorit a ja nepotrebuju nutne travit dovolenou na plazi, kde hrozi, ze nejakej magor vystrili 50 lidi .... je neco jinyho byt nekde, kde se nebezpeci predpoklada s partou dalsich lidi, kteri maji zbrane a pak nekde v plavkach u more a cunet jak pero z gauce, kdyz nekdo vytahne AKcko nebo bombu :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1135, 1136, 1137 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: