Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 642, 643, 644 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Johncreasy

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Protože sis tím tak trochu zkrátil obzory. Tvůj všeobecný přehled postrádá další dimenzi, kterou nedisponuješ. Ale to neber osobně...to se týká každého z nás.

Naposledy upravil Johncreasy dne ne prosinec 02, 2012 11:01 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
Ja jsme tuhle odpoved cekal, treba ti to jednou dojde a nejedna se vubec o ,,uzivani si knizek,,..

Editoval jsem , než jsem si vsiml odpovedi.
Seva98

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To si myslis, ze by byl na tom lepe, kdyby nad maturou stravil o 2 dny dele, naucil se to a za pul roku uz nevedel vubec nic?

Je tu proste rozdil v tom, trosku se zajimat o literaturu a v tom se neco naucit jen kvuli toho at projdes.

https://www.zonetraininglog.com
Michoo

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I kdyz me cestina taky nejak zvlast nebavila tak na stredni skole se opravdu uci jen ty nejdulezitejsi zaklady ktery by mel kazdy znat. Kdyz se dozvis neco o zivote nejakyho autora, co ovlivnilo jeho tvorbu, jeho basne,... tak si myslim ze hodne lidem kteri jsou ochotni se nad tim trochu zamyslet to musi neco dat i do zivota, na hodne veci se zacnes koukat jinak, nehlede na to ze se na to dobre obcas bali holky
Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Protože sis tím tak trochu zkrátil obzory. Tvůj všeobecný přehled postrádá další dimenzi, kterou nedisponuješ. Ale to neber osobně...to se týká každého z nás.

Ano, zkrátil jsem si obzor o věc, která mě absolutně nezajímá. Asi tak jako že vysoké procento lidí nemá ponětí o kvantové fyzice. Vyčítá jim to někdo? Ne. Povyšuje se tím někdo? Ne. To je podle mě naprosto normální, že člověk se nerýpe ve věcech, které ho prostě nezajímají.
Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
I kdyz me cestina taky nejak zvlast nebavila tak na stredni skole se opravdu uci jen ty nejdulezitejsi zaklady ktery by mel kazdy znat. Kdyz se dozvis neco o zivote nejakyho autora, co ovlivnilo jeho tvorbu, jeho basne,... tak si myslim ze hodne lidem kteri jsou ochotni se nad tim trochu zamyslet to musi neco dat i do zivota, na hodne veci se zacnes koukat jinak, nehlede na to ze se na to dobre obcas bali holky

Když to někoho zajímá tak prosím, mě přijde zbytečné tápat a cíleně si zaplňovat mysl věcmi, které mě absolutně nezajímají.

Seva: Přesně tak, maturita z češtiny má význam pro lidi, které to zajímá. Pro ostatní je to ztráta času a potencionální zbytečnost vzhledem k nevyužití v budoucnosti.
Michoo

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan: Podle me by kazdy clovek mel mit alespon ty zakladni vedomosti ktere se berou na sterdni skole at se to tyka cestiny, matiky, zemepisu atd. Proste nejde rict ze je neco blbost jen proto ze me to nebavi. Kdyz to tak vezmu jak pises ty statni hymna ti prakticky taky asi k moc vecem nebude, ale kdyby ses s nekym bavil a rekl by ti, ze ji nezna asi bys na nej koukal jak na trotla. Proste jsou veci ktery umet musis.
Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
Gohan: Podle me by kazdy clovek mel mit alespon ty zakladni vedomosti ktere se berou na sterdni skole at se to tyka cestiny, matiky, zemepisu atd. Proste nejde rict ze je neco blbost jen proto ze me to nebavi. Kdyz to tak vezmu jak pises ty statni hymna ti prakticky taky asi k moc vecem nebude, ale kdyby ses s nekym bavil a rekl by ti, ze ji nezna asi bys na nej koukal jak na trotla. Proste jsou veci ktery umet musis.

Ano. A to co je potřeba u maturity z českého jazyka mezi ně podle mě prostě nepatří. Máš na to jiný názor, to je samozřejmě v pořádku, ale já jsem se ještě nesetkal se situací, kdy bych si řekl "sakra, kéž bych se tak radši tu češtinu naučil místo toho, abych se na ni vysral" a ani nečekám, že takový moment nastane a když už, tak to nebude nic vážného, vzhledem k tomu že prostě se takovou věci vůbec nezaobírám.
Další věc je ta, že matika,zeměpis,biologie atp. se učí všude. Určitě by tě nenapadlo dívat se na cizince jako na trotla proto, že se nevyzná v české literatuře.
Seva98

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo: to plati mozna tak pro gympl a i tam by se meli studenti zamerit na to co budou studovat dal.

Ja mam treba vystudovanou elektrotechniku, proto umim dobre silnoproud, techniku pocitacu, automatizaci apod. predmety. A cestinu u maturity opravdu nechapu. Uz jen z duvodu uplatneni tam vidim vice prostoru pro anglictinu a matematiku. Protoze ten literarni zaklad, ktery clovek stejne zapomene vetsine oboru stejne nic neda.

Naposledy upravil Seva98 dne ne prosinec 02, 2012 11:23 pm, celkově upraveno 1 krát
Michoo

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan:Koukam, ze na to mame oba opacny nazor a ja te nepresvedcim o mem a zase naopak. Kazdopadne ti dekuju ze dodrzujes diskuzi v slusnych mezich, neurazis se a nejsi arogantni, jak se casto stava tady na foru.
Michoo

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98: Samozrejme mas pravdu, ze pro tvuj obor je cestina jako literatura zbytecna, ale jednou jsi Cech tak by jsi mel vedet alepon trochu o literature a historii sve zeme.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo. Nepochopili. Nevadí.
Seva, Gohan...Tady vůbec nejde o to co se ti bude a nebude hodit v profesním životě. To je jen jeden z našich životů. Chápeš? Když se budeš bavit ve společnosti někoho sečtělého a vzdělaného, budeš za 1)mlčet. za 2)za vola. A to i v situaci, že ten sečtělý člověk nebude chtít svou sečtělost demonstrovat zkrze tvou nevědomost.
Seva98

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, ze by clovek mel mit urcity vseobecny prehled o historii. Minimalne aspon o historii CR, tak s tim s tebou souhlasim. Akorat by tyhle data nemely byt vtloukany studentum pomoci maturitni zkousky z CJ. Mam 2 roky po maturite a docela dost dni jsem obetoval tomu at tu literaturu do hlavy natlacim, protoze jsem mel z ni strach a abych pravdu rekl, pamatuju si z toho tak 5%, zatimco z technickych predmetu bych odmaturoval mozna jeste ted i bez uceni a to uz se v elektrotechnice od maturity nepohybuji.

Jsou mnohem lepsi zdroje na nauceni historie a kdyz to vezmu ze sveho pohledu, tak proste maturita je tim zdrojem na nauceni zakladu historie literatury uplne nejhorsim a jeste navic k tomu je bohuzel povinna.

Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Michoo. Nepochopili. Nevadí.
Seva, Gohan...Tady vůbec nejde o to co se ti bude a nebude hodit v profesním životě. To je jen jeden z našich životů. Chápeš? Když se budeš bavit ve společnosti někoho sečtělého a vzdělaného, budeš za 1)mlčet. za 2)za vola. A to i v situaci, že ten sečtělý člověk nebude chtít svou sečtělost demonstrovat zkrze tvou nevědomost.

Aha, takže jakmile neznáš českou literaturu, tak jsi v prdeli. To je mi teda líto těch X miliard cizinců, co jsou vždycky automaticky za voly Nebo nedej bože, takový například nerochirurg, vesmírný inženýr co ho prostě nebavila literatura, ten se musí divit proč jej mají lidi za vola
cipinek

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

budeš se divit, ale oni tu českou literaturu znají, takže za vola seš tady zase jenom ty...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 642, 643, 644 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: