Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 643, 644, 645 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
budeš se divit, ale oni tu českou literaturu znají, takže za vola seš tady zase jenom ty...

Takže X miliard cizinců zná českou literaturu a každý studovaný člověk zná historii české literatury. Výborně. Jsi zase byl někde chlastat, pak ses válel na mostě a teď ses přišel vyřádit, ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cipinek

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 11:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty asi nechápeš, že tak jako Čech se učí o německé, francouzské a já nevím jaké literatuře, tak cizinci se učí o té české, ty jsi prostě se svým pohledem na svět velmi omezen...
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kristapána...já už dávno nemluvím o české literatuře. To je jak s bláznama. Mluvím o pestrosti zájmů a o životním rozhledu, kterej se s trochou štěstí dá jednou nazvat všeobecným.
Mablung

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Michoo. Nepochopili. Nevadí.
Seva, Gohan...Tady vůbec nejde o to co se ti bude a nebude hodit v profesním životě. To je jen jeden z našich životů. Chápeš? Když se budeš bavit ve společnosti někoho sečtělého a vzdělaného, budeš za 1)mlčet. za 2)za vola. A to i v situaci, že ten sečtělý člověk nebude chtít svou sečtělost demonstrovat zkrze tvou nevědomost.

Nebudeš za vola pokud se do toho nenecháš natlačit. Uvědom si, a to už tady bylo řečeno, že ten výběr klasické literatury dělá někdo za tebe. Jsou to z dost velké části nečitelná díla která byla napsána ve své době, ale v současné už nemají co říct. Čest vyjímkám. Já bych si třeba nikdy nepřečetl Shakespeara (fuj, tohle by se prostě skloňovat neměla) či Čechova, ale zase jsem četl Machieveliho či Musašiho. Ani člověk který v životě přečetl maximálně tak učebnice nemusí být za vola. Pokud má znalosti svého oboru. Já osobně budu oceňovat kvatového fyzika který bude mít tu trpělivost mi něco o svém oboru říct, než člověka který čte Vergilia v originále.
Pokud onen sečtělý člověk bude i moudrý, tak se nebude snažit nic demostrovat. Přijme že ten druhý nemá stejné koníčky jako on a bude se snažit najít průsečík. Případně se dozvědět něco o koníčku toho druhého a tím si rozšířit obzory. Literatura je stejný koníček jako jiné. Já jsem sečtělý a jsem za to rád. Ale nevidím důvod proč by mě to mělo dostat nad někoho kdo třeba umí navrhnout a naprogramovat hodně složité systémy, ale krom Honzíkovi cesty nikdy žádnou klasickou knihu nepřečetl.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cipinek si z toho dělá srandu, ale má pravdu pacholek. Samozřejmě že i v české literatuře existují klasici světového měřítka. Hašek, Čapek, Klíma, Kundera, Hrabal. A taky si buď jistý, že neurochirurg bude pravděpodobně disponovat takovým rozhledem (I mimo svůj obor), že by ses asi dost divil.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung: Ale tady mluvíme o sečtělosti nad svůj obor a pracovní zařazení. Mluvíme o určitém kvantu informací z co největšího spektra zájmů a činností lidstva, ne o srovnávání jablek s hruškama ala Kvantový fyzik vs akdemický malíř a pod.
PS: Shakespeare je super.

Naposledy upravil Johncreasy dne po prosinec 03, 2012 12:21 am, celkově upraveno 1 krát
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale nevidím důvod proč by mě to mělo dostat nad někoho kdo třeba umí navrhnout a naprogramovat hodně složité systémy, ale krom Honzíkovi cesty nikdy žádnou klasickou knihu nepřečetl.

Ano. V diskuzi o literatuře pro tebe nebude partner do diskuze. A pokud ten člověk bude disponovat znalostmi jen ze svého oboru, zatímco veškeré jiné budou minimální, bude pro mě hlupákem, ikdyby byl šéfem IBM. (To je jen příklad. Není pravděpodobné, aby na takovém postu byl pouze jedním směrem nadaný blb. Ikdyž i to se stává.)

Naposledy upravil Johncreasy dne po prosinec 03, 2012 12:20 am, celkově upraveno 2 krát
JENDA10

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
....Jsou to z dost velké části nečitelná díla která byla napsána ve své době, ale v současné už nemají co říct.

To měl být vtip, viď? Protože jestli dneska nemá co říct třeba Tebou zmíněný Shakespeare nebo Čechov, tak bude asi problém jinde, než v zatuchlosti oněch děl....
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablungu ty kulturní barbare! Že se nestydíš dýchat
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Kristapána...já už dávno nemluvím o české literatuře. To je jak s bláznama. Mluvím o pestrosti zájmů a o životním rozhledu, kterej se s trochou štěstí dá jednou nazvat všeobecným.

Johně, pokud by měl někdo dojem o někom, že je vůl, protože nemá konkrétní přehled o české literatuře, tak je volem sám a ztrácí titul "sečtělý" a přechází na titul "vychytralý" a s takovým člověkem nemá cenu se zahazovat, protože pokud sám nemá absolutní přehled o všem, tak nemá právo si o druhém myslet, že je vůl, protože má mezery v určitých oblastech.
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Johncreasy napsal:
Michoo. Nepochopili. Nevadí.
Seva, Gohan...Tady vůbec nejde o to co se ti bude a nebude hodit v profesním životě. To je jen jeden z našich životů. Chápeš? Když se budeš bavit ve společnosti někoho sečtělého a vzdělaného, budeš za 1)mlčet. za 2)za vola. A to i v situaci, že ten sečtělý člověk nebude chtít svou sečtělost demonstrovat zkrze tvou nevědomost.

Nebudeš za vola pokud se do toho nenecháš natlačit. Uvědom si, a to už tady bylo řečeno, že ten výběr klasické literatury dělá někdo za tebe. Jsou to z dost velké části nečitelná díla která byla napsána ve své době, ale v současné už nemají co říct. Čest vyjímkám. Já bych si třeba nikdy nepřečetl Shakespeara (fuj, tohle by se prostě skloňovat neměla) či Čechova, ale zase jsem četl Machieveliho či Musašiho. Ani člověk který v životě přečetl maximálně tak učebnice nemusí být za vola. Pokud má znalosti svého oboru. Já osobně budu oceňovat kvatového fyzika který bude mít tu trpělivost mi něco o svém oboru říct, než člověka který čte Vergilia v originále.
Pokud onen sečtělý člověk bude i moudrý, tak se nebude snažit nic demostrovat. Přijme že ten druhý nemá stejné koníčky jako on a bude se snažit najít průsečík. Případně se dozvědět něco o koníčku toho druhého a tím si rozšířit obzory. Literatura je stejný koníček jako jiné. Já jsem sečtělý a jsem za to rád. Ale nevidím důvod proč by mě to mělo dostat nad někoho kdo třeba umí navrhnout a naprogramovat hodně složité systémy, ale krom Honzíkovi cesty nikdy žádnou klasickou knihu nepřečetl.

O to mi přesně jde. Nikdo nezná všechno a si jeden myslí, že ten druhý je vůl čistě kvůli tomu, že maji prostě odlišné zájmy a znalosti, tak s takovým člověkem nemá cenu se vůbec bavit.
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Ale nevidím důvod proč by mě to mělo dostat nad někoho kdo třeba umí navrhnout a naprogramovat hodně složité systémy, ale krom Honzíkovi cesty nikdy žádnou klasickou knihu nepřečetl.

Ano. V diskuzi o literatuře pro tebe nebude partner do diskuze. A pokud ten člověk bude disponovat znalostmi jen ze svého oboru, zatímco veškeré jiné budou minimální, bude pro mě hlupákem, ikdyby byl šéfem IBM. (To je jen příklad. Není pravděpodobné, aby na takovém postu byl pouze jedním směrem nadaný blb. Ikdyž i to se stává.)

To jo, pak se ale podíváš kde je šéf IBM a kde jsi ty a uvědomíš si, že celou dobu jsi byl za blbce ty.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikdo nemá absolutní přehled o všem, to je utopie a na ní od tebe naremplovaný alibismus.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Johncreasy napsal:

To jo, pak se ale podíváš kde je šéf IBM a kde jsi ty a uvědomíš si, že celou dobu jsi byl za blbce ty.

Proč? Protože mám menší plat (Milionkrátx ?) To je teda parametr No moc si z naší diskuze nepobral Gohane. Nevadí.
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Nikdo nemá absolutní přehled o všem, to je utopie a na ní od tebe naremplovaný alibismus.

Johne, jasně víš co jsi napsal , jasně víš v jakém to bylo kontextu, nebudu se tady s tebou dohadovat o tom, jak se z toho vykrucuješ.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 643, 644, 645 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: