Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 644, 645, 646 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Gohan napsal:
Johncreasy napsal:
Ale nevidím důvod proč by mě to mělo dostat nad někoho kdo třeba umí navrhnout a naprogramovat hodně složité systémy, ale krom Honzíkovi cesty nikdy žádnou klasickou knihu nepřečetl.

Ano. V diskuzi o literatuře pro tebe nebude partner do diskuze. A pokud ten člověk bude disponovat znalostmi jen ze svého oboru, zatímco veškeré jiné budou minimální, bude pro mě hlupákem, ikdyby byl šéfem IBM. (To je jen příklad. Není pravděpodobné, aby na takovém postu byl pouze jedním směrem nadaný blb. Ikdyž i to se stává.)

To jo, pak se ale podíváš kde je šéf IBM a kde jsi ty a uvědomíš si, že celou dobu jsi byl za blbce ty.

Proč? Protože mám menší plat (Milionkrátx ?) To je teda parametr No moc si z naší diskuze nepobral Gohane. Nevadí.

Ne Johne, protože zatímco on má přímý vliv v určitém oboru na světě, ty máš pouze určitý gravitační vliv na lidi ve svém okolí. O plat vůbec nejde.Takový Bill Gates, kromě toho že nejspíš ví naprostý prd o české literatuře dělá ve světe tolik dobra, že se ti o tom ani nezdálo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cože? Ani náhodou se nevykrucuju. Nemám z čeho. Nepřišel si s žádným argumentem, na jehož základě bych měl tu potřebu. Každému trochu inteligentnímu došlo, že se už dávno nebavíme o české literatuře (či nikoliv pouze o ní), a ty si jí furt bereš na paškál v replikách hloupých dětí, naštvaných pětkou v žákovské " k čemu mi to bude, znát nějakou Babičku, když budu dělat v tátově autodílně.. "
riker

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Ale nevidím důvod proč by mě to mělo dostat nad někoho kdo třeba umí navrhnout a naprogramovat hodně složité systémy, ale krom Honzíkovi cesty nikdy žádnou klasickou knihu nepřečetl.

Ano. V diskuzi o literatuře pro tebe nebude partner do diskuze. A pokud ten člověk bude disponovat znalostmi jen ze svého oboru, zatímco veškeré jiné budou minimální, bude pro mě hlupákem, ikdyby byl šéfem IBM. (To je jen příklad. Není pravděpodobné, aby na takovém postu byl pouze jedním směrem nadaný blb. Ikdyž i to se stává.)

to by me zajimalo jak casto se s cizima lidma bavis o literature a jak ten hovor probiha...
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gates a česká literatura....to je vykrucování z tvé strany, ty demagogu. Opravdu názory dítěte. Ještě přijď s Rytmusem...ten má taky větší vliv, než my všichni tady
Takže pro tebe ještě jednou. Míra vlivu v určité saféře z člověka ani náhodou nedělá moudrým, všeobecnými znalostmi obdařeným. Dělá ho významným. Ale významný člověk vůbec nemusí být všeobecně vzdělaný.
Turakam

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavne ide o to aspoň sa pokúsiť vstrebať čiastku dejinného odkazu, kultúry a hodnôt, ktoré jednotlivé diela, odhliadnuc od umeleckej, prinášajú. A roky školskej dochádzky sú určené AJ na to, aby z lavíc nevychádzali len úzko vyprofilovaný jedinci pripravený akurát tak zaujať danú pozíciu vo fachu...čo sa však tiež ani zďaleka nedeje, je to na dlhú diskusiu, no hlavne netreba zabúdať na nadhľad.
Gohan

Johncreasy napsal:
Cože? Ani náhodou se nevykrucuju. Nemám z čeho. Nepřišel si s žádným argumentem, na jehož základě bych měl tu potřebu. Každému trochu inteligentnímu došlo, že se už dávno nebavíme o české literatuře (či nikoliv pouze o ní), a ty si jí furt bereš na paškál v replikách hloupých dětí, naštvaných pětkou v žákovské " k čemu mi to bude, znát nějakou Babičku, když budu dělat v tátově autodílně.. "

Řeč je jasné o tvém výroku, že když bych se bavil s někým vzdělaným a sečtělým, tak mě bude mít za vola. Celou dobu předtím, byla řeč o české literatuře, to že ty jsi se najednou rozhodl uvést debatu do obecné roviny je tvůj problém, nemůžeš čekat, že ti lidi budou číst z hlavy a potom nemůžeš čekat, že se ti bude dařit kličkovat když ty jsi to přece myslel obecně, že?

Takže znova: Pokud mě někdo bude mít za vola kvůli tomu, že nemám znalosti z okruhu věcí, kterým se on věnuje a já ne, tak pro mě diskuze s takovýmto člověkem ztrácí význam.
Johncreasy

riker napsal:
Johncreasy napsal:

to by me zajimalo jak casto se s cizima lidma bavis o literature a jak ten hovor probiha...

Sebevzdělávání samozřejmě nemusí, a asi by ani nemělo směřovat k tomu, abych dělal dojem. I bez diskuze s druhým můžeš přicházet na určité věci. A hlavně do toho nepleť nás osobně. Mluvíme ve všeobecné rovině. Já netvrdím, že jsem extra světaznalý Guru.
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Gates a česká literatura....to je vykrucování z tvé strany, ty demagogu. Opravdu názory dítěte. Ještě přijď s Rytmusem...ten má taky větší vliv, než my všichni tady
Takže pro tebe ještě jednou. Míra vlivu v určité saféře z člověka ani náhodou nedělá moudrým, všeobecnými znalostmi obdařeným. Dělá ho významným. Ale významný člověk vůbec nemusí být všeobecně vzdělaný.

Johne, řeknu ti to tahle, už mě nebavíš.
Můj názor je ten, že nepotřebuju znát všechno abych nebyl za vola v diskuzi a taky ten, že pokud jeden má za vola druhého jen proto, že mají jiné znalostí a zájmy, tak je vůl sám.

Naposledy upravil Gohan dne po prosinec 03, 2012 12:57 am, celkově upraveno 1 krát
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha... I šéf Ikei je užitečný, ale asi nebude moudrý a sečtělý jako vysokoškolský profesor dějin. No, je vidět, že sis vybral. Věnovat se svému korytu a nepídit se po ničem, co my momentálně nepřinese zisk (Peněz, zkoušky) Pak se nemáme o čem bavit, protože tvůj názor je prostě hloupý.

Naposledy upravil Johncreasy dne po prosinec 03, 2012 12:57 am, celkově upraveno 1 krát
Turakam

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a len tak na okraj: Gates počas svojich školských rokoch mal sledovanie televízie rodičmi obmedzované, naopak ho viedli k literatúre a štúdiu, pracoval na sebe, mal vynikajúci prospech, vedel argumentovať, je to vizionár jeden z millióna, porovnanie je bezpredmetné k jadru diskusie a holt to sa asi pre Pepu, ktorého to a to nebaví, však na čo, ja to čítať nebudem, to je mi na nič, však budem si zapájať vodiče asi nehodí heh
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 12:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky Turakame. On bude svou hloupost maskovat spojenectvím s Gatesem.
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
No, je vidět, že sis vybral. Věnovat se svému korytu a nepídit se po ničem, co my momentálně nepřinese zisk (Peněz, zkoušky) Pak se nemáme o čem bavit, protože tvůj názor je prostě hloupý.

Opravdu by mě zajímalo, kde jsi přišel na to, že nemám zájem o věci, které nepřinesou zisk, když se celou dobu bavím o tom, že není nic špatného nezajímat se o věci, které mě prostě nezajímají?
Turakam

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je smutné, že aj tu vidieť, aké pokrivené hodnoty súčasná spoločnosť formuje, klapky na oči, ísť si tvrdo svoje, zarábať, byť lepší, ísť hore, obísť to a to, využiť to a to a pod., ach jaj...
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No jestli si myslíš, že ty mě bavíš Gohane, tak si teda na omylu. Mluvíš tak trochu o level níž. Schován za takzvaný selský rozum. Ale ten ti v téhle diskuzy stačit nebude, bez toho aby si začal konstruovat nesmyslný souboj Gates vs česká literatura. Mluvíme principielně ve všeobecné rovině (zájmy, touha po vědění) a ty příjdeš s tvrzením, že Gates nemusí znát Kunderu a přitom je to pořád Gates. Zatímco by ses asi divil, co všechno Gates vede v patrnosti ze světa mimo počítače. Každému se může v debatě stát, že bude mimo mísu, jelikož se mluví o věci, která mu je absolutně cizí. Když se to ale stane pokaždé, když budeš mluvit s někým sečtělým (i mimo obor jeho obživy)....třeba zjistíš, že se prostě zajímáš, jen o svou práci, zábavu a každodenní kolorit.

Naposledy upravil Johncreasy dne po prosinec 03, 2012 1:07 am, celkově upraveno 1 krát
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
No jestli si myslíš, že ty mě bavíš Gohane, tak si teda na omylu. Mluvíš tak trochu o level níž. Schován za takzvaný selský rozum. Ale ten ti v téhle diskuzy stačit nebude, bez toho aby si začal konstruovat nonsenc Gates vs česká literatura.

Johne, mě by ale opravdu zajímalo kde jsi přišel na to, že nemám zájem o věci, které nepřinesou zisk, když se celou dobu bavím o tom, že není nic špatného nezajímat se o věci, které mě prostě nezajímají?

Třeba by ses místo těch ninjaeditů mohl konečně vyjádřit, kde jsi na to přišel?

BTW: diskuzI pane učiteli vševědě taková hrubka mě opravdu pobavila

Naposledy upravil Gohan dne po prosinec 03, 2012 1:11 am, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 644, 645, 646 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: