Guru a jeho posilovací log =]

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 43, 44, 45  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Guru a jeho posilovací log =]  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Guru a jeho posilovací log =]
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Draper

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A ted by se jeste mohl vyjadrit nekdo, kdo tomu rozumi, coz my 3, co jsme mu sem napsali, asi nejsme Vazne by me to zajimalo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jnerez

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě dotaz, to je někde v Brně točený?
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jnerez napsal:
Ještě dotaz, to je někde v Brně točený?

Nene, je to "nová", rok stará, posilovna v Kutný Hoře.
Pořád se tak nějak tvoří a nakupují se nový věci =) Malujou kulturisti na zdi apod.

Díky za zatím pozitivní komenty =)

Arnie: si to někdy zkus =) ono to vypadá vážně těžší, než to je a dokud si ten cvik nezkusíš, tak vážně nevíš. A hlavně jak to cvičíš častějc, tak zlepšuješ techniku a všechno. Já dal před měsícem sotva těch 40kg a teď tam je těch 3x 45kg a furt určitě rezervy jsou.

Draper: Mě třeba konkrétně zajímá, jestli je to vůbec trh, když to tam takhle dotlačuju. Dynamiku bych si představoval tak, že to prostě vyletí nahoru, jako to mám asi u 35kg max. Každopádně i takhle je to hodně komplexní cvik a baví mě.
Snažím se u toho trhu i přemístění, aby práci odváděl pohyb spodnícch zad, hamstringů a pak takový vystřelení trapézu, který má to železo vystřelit nahoru. Tam jsou taky určitě rezervy.

Proto se těším, že mi někdo fakt napíše, co je tam špatně a jak to třeba zlepšit
Moocha

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to přesně jak jsi psal. Trh má být jeden pohyb. Ale mě se ta technika líbí a pro mě je snová.
Luster

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ten trh by mel bejt urcite dynamictejsi, ale zase vzhledem k vaze je to docela pochopitelny.. nekdy si to taky natocim otazkou je pak prinos vs. riziko zraneni, kdyz to clovek jede takhle vylozene silove, ale musim rict, ze tezsi vahy taky nedavam, tak jak bych si predstavoval jo a jeste bych se vyhnul tomu, ze pokazdy jedes vic na silnejsi ruku, obcas si dat PR je fajn, ale jinak je to zbytecnost a podridil bych se urcite slabsi ruce..
madball

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z tebe je pěknej řízek za tu dobu, co jsem tě neviděl.

Na rovinu řeknu, že se mi to přemko nelíbí.

Vzal bych lehčí činku a pracoval na technice a zařadil bych asi high pulls.

Před každým opáčkem bych dal novej setup a nerval bych to tam jendo za druhým, jak to děláš.

Tady jsou videa, jak bych si představoval pěknej powerclean:

(nějak to video nejde vložit)

Tady je celkem pěkný pdfko o přemku.

http://jiricabal.cz/docs/technika-premisteni.pdf

Tady třeba jedna z chyb a citace z toho pdfka:

citace:
Začátečníci se často snaží držet činku v rukou po celou dobu, než aby si ji raději pohodlně položili na ramena.
Neuvolnění úchopu zabraňuje sportovci natlačit lokty dostatečně dopředu a nahoru, a tak mít paže dostatečně
vysoko, aby se činka udržela na ramenou. To způsobuje velký tlak a napětí v zápěstí a často vede k velmi brzo
stagnujícímu výkonu a dalším chybám v technice. Jako následek je sportovec nucen tlačit kyčle dopředu (zaklánění
se), aby činku vůbec udržel (obrázek 10). To do držení činky zapojuje mnohem více spodní záda a přesouvá zbytečně
mnoho zátěže na kolena, kyčle a spodní záda.

Takže díky tomu by mohly být i ty problémy se zápěstím.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Luster

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vybornej clanek madballe
Reiben

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já když na to koukám, tak udělat technicky správný opakování přemístění nebo i dalších vzpěračských cviků je pomalu stejný jak věda .
Draper

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
já když na to koukám, tak udělat technicky správný opakování přemístění nebo i dalších vzpěračských cviků je pomalu stejný jak věda .

Presne tohle jsem chtel taky napsat :)
Ono je to docela demotivujici, protoze kdyz se podivam na Honzovu techniku, tak ji povazuji za vybornou, alespon ve stovnani se mnou a to jsem si myslel, ze ji mam minimalne dobrou :), pak tu par lidi napise, ze se mu Honzova technika moc nelibi, takze ted uz muzu rict, ze ta ma stoji uplne za hovno (ale me nastesti trochu omlouvaji nohy )

Otazka je, jestli takova technika pro bezneho cvicence - nevzperace neni dostacujici. Cele telo tam prakticky zapoji a pokud ta technika neni vylozene nebezpecna, koledujici si o zraneni, tak si myslim, ze by to mohlo byt ok. Samozrejme zalezi na Honzovi, jestli ji chce mit dokonalou a nebo mu tohle staci.

Jinak tohle (viz code) jsem nikdy nepochopil, respektive nechapu, jak tam tu cinku muzou udrzet a jak ty lokty natlacit dopredu.
kód:
 Začátečníci se často snaží držet činku v rukou po celou dobu, než aby si ji raději pohodlně položili na ramena.
Neuvolnění úchopu zabraňuje sportovci natlačit lokty dostatečně dopředu a nahoru, a tak mít paže dostatečně
vysoko, aby se činka udržela na ramenou.
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten trh není plynulý, je to spíš takový rychlejší převalení, neber to zle, ale trh by měl být tak, že ta činka vystřelí od země a do natažených rukou, bez dotlaku, je to prostě málo dynamické.
Přemístění se mi ale zdálo horší, tam tu činku vůbec nepokládáš, ale držíš ji v rukou, lokty ti nejdou vůbec dopředu a navíc nevystřeluješ bokama/zadkem dopředu, takže tam to oné "nakopnutí" vůbec není.
Ber to čistě jen jako můj názor, srovnal jsem tvoje videa s videama vzpěračů, jak to dělají oni a tyhle rozdíly pozoruju.

ad lokty a vytočené zápěstí: je to jen o protahování, vlastní zkušenost. Zezačátku jsem to taky nechápal, teď mi to jde o 100% lépe jak u předních dřepů, tak přemístění.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster: já to jedu teď fakt asi pošesté v životě, takže PR je každý tréning a zkouším, jak se zlepšuju. Toho cviku se určitě budu držet.

Otázka je, jestli má smysl cvičit teda jen to, co je trh - tzn bez dotlaku, plynulej dynamickej pohyb, kde dám tak 5x 35kg a výš pak nechodit, ikdyž zvládnu 3x 45kg (špatnou technikou). Pak se mi zdá, že to nebude mít moc smysl. Takže jak řešit tohle?

Jinak podobně levá-pravá. Jedu to krátce a proto chci vědět, jak je na tom jaká ruka. Později samozřejme takhle rozdílně zatěžovat ruce nebudu.

madball:
V dietě mám plánu high pulls, takže na ně určitě přijde řada. To samý lehčí přemístění (50-70kg).
To pokládání činky ale vlastně v plánu vůbec nemám. Zápěstí mě bolí jen z push pressů, to je už víceméně jistý, tady to právě nahoře držím pevně, takže toho se nebojím. To pokládání na ramena ale nechápu. Já zápěstí tak nikdy neprohnu a vlastně ani nechci - tam se bojím toho zranění, protože tam to fakt bolí. A z toho plynou i ty lokty. Čelní dřep pojedu stejně cross-gripem.

Nechám pak natočit to video s lehčíma trhama, tam to je fakt dynamický, proto jsem to nenatáčel. Když pak držím v ruce 40kg, nebo pak těch 45kg, tak mám z tý "krávy" obrovskej respekt, protože to jsou na mě velký váhy. Dobrý je, že je ten dotlak lehkej, protože ta činka vždy skončí dostatečně vysoko.

Reiben: právě že k těmhle cvikům ta věda patří, protože věda=technika=posunutí výkonu. Navíc tím můžeš zabránit zraněním a přetěžování některých částí těla. Proto je dobré o tom něco vědět a pak se rozhodnout, jak se zachováš. Takže všem díky za rady, neberu to Frozzi zle ;) naopak

Frozz, ještě mě napadá to nakopnutí. To tam podle mě je - záběr trapézama spojenej z tou prací vycházejících z hamstringů, spodních zad a boků. Měl by si třeba video, nebo na těch, co tu jsou, popsal co přesně myslíš?
madball

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Otazka je, jestli takova technika pro bezneho cvicence - nevzperace neni dostacujici. Cele telo tam prakticky zapoji a pokud ta technika neni vylozene nebezpecna, koledujici si o zraneni, tak si myslim, ze by to mohlo byt ok. Samozrejme zalezi na Honzovi, jestli ji chce mit dokonalou a nebo mu tohle staci.

Jelikož moje vyjadřovací schopnosti nejsou ani zdaleka ideální, tak zas jen quotnu část toho podfka.

citace:
Úplné propnutí v kyčlích nebo ještě lépe „trojité propnutí/vytrčení“ je tím nejdůležitějším při přemístění (obrázek 3).
Název značí, že jsou zde tři místa propnutí – kotníky, kolena a kyčle. Jak vždy vysvětluji, trojité propnutí je tím nejužitečnějším pohybem, které může sportovec v posilovně dělat. Proč? Každá sportovní aktivita, která mě napadá, zahrnuje mnoho pohybů v kotnících, kolenních a kyčelních kloubech. Toto postupné zapojení svalů a souvisejících kloubů musí být přesně načasováno, aby při maximálním úsilí byl tento pohyb účinný, koordinovaný a jistý.
Vezměme si například hráče, který dělá v posilovně mnoho předkopávání a zakopávání. Může sice brzo zlepšit výkon v těchto cvicích, ale skutečný přínos těchto jedno-kloubových cviků je minimální. Protože přínos síly do přirozených pohybových vzorců jako je běh nebo skoky je zcela zanedbatelný. Posilovací cviky by vždy měly být tak blízko
biomechanickému provedení sportovcovi disciplíny, jak jen to je možné.

Takže pokud chce mít co nejvíc z toho cviku pro výskok, sprinty, tak technika je hodně důležitá.

Draper napsal:
Jinak tohle (viz code) jsem nikdy nepochopil, respektive nechapu, jak tam tu cinku muzou udrzet a jak ty lokty natlacit dopredu.
kód:
vysoko, aby se činka udržela na ramenou.

Tohle mně dělalo ze začátku taky velkej problém, ale teď už si bez toho přemístění nedokážu představit. Sice ze začátku bylo hodně modráků na klýčních kostech, ale teď už je to dobrý.
Činku můžeš mít na ramenech položenou s nataženýma rukama dopředu a nespadne ti, pokud budeš mít ruce dostatečně vysoko (akorát bez stojanu se v tomhle případě už hodně špatně sundává).
Ruce víceméně jenom korigujou dráhu činky, aby přistála tam, kde má a lokty musíš potom tlačit nahoru, abys tam tu činku pohodlně udržel.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:

To pokládání na ramena ale nechápu. Já zápěstí tak nikdy neprohnu a vlastně ani nechci - tam se bojím toho zranění, protože tam to fakt bolí. A z toho plynou i ty lokty.

Není důvod bát se zranění zápěstí.

Když si "pohodlně" položíš činku na ramena a lokty pořádně vytlačíš dopředu (to mi samozřejmě ze začátku nešlo, ale dělal jsem ty cviky na zvýšení pohyblivosti zápěstí a krásně se to rozhýbalo), tak je ten tlak na zápěstí minimální.

Sám mám zraněný pravý zápěstí z jiu-jitsu, ale když se mi povede tu činku hezky chytit na ramena, tak o zápěstí vůbec nevím. Samozřejmě je otázka, jak se na to budou zápěstí tvářit při vyšších váhách, zatím se pohybuju jen kolem 80-90kg...

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Luster

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
Otázka je, jestli má smysl cvičit teda jen to, co je trh - tzn bez dotlaku, plynulej dynamickej pohyb, kde dám tak 5x 35kg a výš pak nechodit, ikdyž zvládnu 3x 45kg (špatnou technikou). Pak se mi zdá, že to nebude mít moc smysl. Takže jak řešit tohle?
to zavisi na tom, proc ten cvik cvicis, jestli primarne na dynamiku, tak je jasny, ze rozhodujici bude 100% provedeni, jestli ti de hlavne o silu a ego tak pokracuj.. btw ja s tim mam taky problem a ego bejva silnejsi nez mozek
Draper

PříspěvekZaslal: ne březen 11, 2012 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja se timhle, co tu pisete, nebudu radeji moc deprimovat , hlavni je, ze mne ty cviky bavi a citim z toho cele telo. Vzperac nejsem a nikdy nebudu a urcite to pro me nejaky prinos ma i takto. A kdyz to tak vezmu v retrospektive, tak jsem se v premisteni oproti drivejsku zlepsil tak o 300% (i kdyz porad to stoji asi za hovno), protoze drive to byl pouze neco jako cheatovany bicepsovy zdvih nadhmatem a dnes uz do tohu jdu preci jen i z nohou a stredem tela.

Sry za spam, me problemy do tveho logu asi nepatri

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Guru a jeho posilovací log =] Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 43, 44, 45  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: