čtvrt dřepy v podání borců z naší posilky (sorry za kvalitu, točeno mobilem)
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
jo minule jsem borcovi říkal ať si raději dá menší váhu a jede to až dolů, ale tak nějak slušně mi řekl ať se mu do toho nemíchám, takže raději už držím hubu
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
kuše: ty jsi zřejmě nikdy nezažil situaci, že někomu vysvětlíš správnou techniku, ale on se na tebe opovrženě podívá (a jestli to vůbec tou technikou zkusí tak zjistí, že zvedne 2-3x menší váhu a to jeho ego neunese) a tak jako tak tě pošle do prdele, že ne? :)
Naposledy upravil blazen dne čt září 08, 2011 7:37 pm, celkově upraveno 1 krát
jo tak to je mi pak jasný... když se pak divně culej a ukazujou na tebe to pak člověka odradí a stojí to za to je poslat do prdele... já mám naštěstí zkušenosti s těma, co si nechaj říct....
Ja sa priznam ze miestami tiez robim drepy len polovicate.
Hlavne uz od mala mam trosku problem s kolenami a s bedernym klbom.
Takze si dam na zaciatok "lahsiu" vahu kedy to robim normalne a potom si dam 1-2 serie s vyssou vahou ale nemozem ist az dole, no nejdem ani uplne hore.
Uz se tu resilo mockrat, ale stejne mne dodnes neni jasne, jak je to s hloubkou drepu z hlediska zatizeni kolen. Kazdy fyzioterapeut, rehabilitacni sestra nebo i doktor mne pokazde, kdyz jsem se o tom s nima bavil, tvrdili, ze drep sam o sobe je i pro zdrave koleno nebezpecny a ze pokud drepovat, tak nad paralel (kdyz mne to vcera v nemocnici fyzioterapeutka demonstrovala, tak to byla hloubka zhruba takova jako je na tomto videu mozna o neco malo hloubeji, ale zdaleka ne na paralel).
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Je to asi tak, pokud se někdo špatně narodí, může mít ve čtyřiceti artrózu v kolenou aniž by se kdy jen podíval směrem k fitku, nebo dělal jakejkoliv sport.
Pokud je člověk zdravej, tak neni důvod dělat dřepy typu "chce se mi srát-nechce se mi srát" (s prominutím), jaký dělají borci nahoře na videu. Dobře provedený hluboký dřep nemusí být pro kolena nějak extra stresující, ani když jsou na čince 2-3 metráky. Samozřejmě jen v případě, že má člověk dostatečný svalový základ. Dva roky jsem spolupracoval s fyzioterapeutkou a řešil jsem s ní tahy, dřepy... v podstatě všechno co jsem dělal a když došlo na téma dřepů, rozhodně se nedívala nijak negativně na hloubku jakou jsem dělal a opravdu to nebyly žádné polodřepy, ale hluboký dřepy výrazně pod paralel.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru