|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MAST3R

|
Zaslal: st srpen 01, 2012 4:32 pm Předmět: |
|
|
U.B0B : jako sladidlo doporučuji: Tekuté KANDISIN. Cena cca 49,- v lékárně za 125ml, stačí většinou pár kapek. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Sonnyx
|
Zaslal: st srpen 01, 2012 4:59 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: |
Ty kukuřičné jsem také dřív jedl, např. s vejci.
A pokud ty rýžové myslíš racia, tak ty ujdou, ale co jsem četl, tak mají docela vysoký GI.
|
Jojo, Racia jsem myslel. Když už mi přestaly chutnat, tak jsem sháněl něco nového a přešel jsem na kukuřičné a ty jím už do teď. Ty se dají jíst i samotné. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st srpen 01, 2012 5:03 pm Předmět: |
|
|
Lidi dnes jednou na nějakých Musli vločkách , a ovesných kaších ....
Prostě obyč ovesné vločky, které stojí 15 korun a je to. Žádny přidany extra cukry tam nehledej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mnemosyne

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st srpen 01, 2012 9:56 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | trochu oprasim tenhle topic a zeptam se:
muze clovek, ktery chce zhubnout, pozrit nejake ty rychle cukry? ptam se proto, protoze vetsina lidi na otazku "co na snidani" odpovi "ovesne vlocky". njn, ale samotne se jist nedaji a napr. Emco ovesna kase (65g) obsahuje cca 16g rychlych cukru. pokud si clovek sladi vlocky sam, tak asi take pouzije nejake ty rychle cukry nebo mozna umela sladidla. se sladidly nemam zadne zkusenosti, jen vim ze vetsinou chutnaji podivne. alespon ja mam takove zkusenosti. nebo jsou dnes na trhu nejaka, chutove obstojna sladidla? nebo tech par g rychlych cukru denne nevadi?
to stejny Müsli - v Kaufu jsem nasel jedny, ktery maji 8% rychlych cukru. jinak to lita od 20-40%, jak u tech s oznacenim light, fit a pod. i bez nej. pokud tedy chci zhubnout a rychly cukry nemuzu, tak nesmim nic z toho?
jeste se zeptam na kukuricny lupinky. vetsinou co ctu, tak se moc nedoporucuji. ptam se proto, ze maji jednu vyhodu. muzou lezet mesice ve skrince a kdyz clovek zapomene svoji obvyklou svacinu, tak ma co dat do ust. nebo co pouzit jako svacinu posledni zachrany, ktera vydrzi dlouhodobe nekde lezet ve skrini??
dik |
16 g cukru je 64 kcal, což je u člověka který má příjem řekněme 3 000 kcal, 2 %. Vážně si myslíš že 2 % tvé stravy může vážně ohrozit tvé amatérské hubnoucí úsilí?
Problémem u hubnutí je třeba čokoláda, kdy 100 g má přes 500 kcal a to člověk zbodne velice snadno. To už je množství které tvé dietě dokáže rozhodit pantofel.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: st srpen 01, 2012 10:24 pm Předmět: |
|
|
1. nejde o me amaterske hubnuti viz. vise
2. nevim kolik g cukru rozhodi hladinu krevniho cukru viz. obr. nize
3. jasne - je mi jasny, ze 99% uzivatelu tohoto fora nevi, jak zije a jak se stavuje 99% obyvatel CR, tudiz se zde vetsinou kloudne odpovedi tazateli nedostane. ale skusit se to musi ... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 8:58 pm Předmět: |
|
|
Zdravím, potřeboval bych poradit. Známá se na mě obrátila, že by chtěla sestavit nějakej dietní jídelníček, já tomu ale prd rozumím a nemám čas na to pročítat články a sbírat informace. Na netu se toho vystkytuje spousta a já nepoznám, co funguje (a není zdraví neprospěšný) a co ne. Chtěla by nějakou klasiku (příjem nižší než výdej, jíst pravidelně a vyváženě), ne vyloženě hrotit nějakou dietu typu sacharidových vln, paleo, WD, LG atd. Hlavně co se týče rozložení jídel během dne, kdy co jíst, kolik toho jíst, jak často je možný zařazovat volnější dny. Nemáte někdo tip na vyhovující jídelníček? Co se týče pohybu, tak občas chodí na takový to babský cvičení (pilates, zumba), hodně chodí pěšky (třeba několikrát týdně do práce a z práce - jedna cesta cca 5 km), časem snad začně běhat, ale k tomu se dokopává už dlouho. Není nějak tlustá, ale chtěla by nějaký to kilo shodit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Midnight
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 10:07 pm Předmět: |
|
|
Právě zrovna paleo je věc, kterou člověk moc řešit nemusí a která je skvělá, co se týče zdraví a nelezení ideální hmotnosti a dá se s tím bez problémů dlouhodobě stravovat. Vlastní zkušenosti.
Ale jestli se ti nelíbí nálepka paleo, mužeš jí říct, ať se ze začátku řídí tím, že čím méně zpracované jídlo v obchodě koupí, tím lépe. Dobré je se držet na okrajích, kde jsou čerstvé věci a když to řeknu trochu s nadsázkou - jídlo, jenž má na sobě nálepku, již není jídlem.
A kdybych měl být konkrétní, ať nahradí přílohy zeleninou, zapomene na věci jako je cukr, obiloviny a podobné rafinované jedy. A nemusíš tomu ani říkat paleo. _________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
|
|
| nahoru |
|
 |
Koouky
|
Zaslal: so květen 11, 2013 9:47 am Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | trochu oprasim tenhle topic a zeptam se:
muze clovek, ktery chce zhubnout, pozrit nejake ty rychle cukry? ptam se proto, protoze vetsina lidi na otazku "co na snidani" odpovi "ovesne vlocky". njn, ale samotne se jist nedaji a napr. Emco ovesna kase (65g) obsahuje cca 16g rychlych cukru. pokud si clovek sladi vlocky sam, tak asi take pouzije nejake ty rychle cukry nebo mozna umela sladidla. se sladidly nemam zadne zkusenosti, jen vim ze vetsinou chutnaji podivne. alespon ja mam takove zkusenosti. nebo jsou dnes na trhu nejaka, chutove obstojna sladidla? nebo tech par g rychlych cukru denne nevadi?
to stejny Müsli - v Kaufu jsem nasel jedny, ktery maji 8% rychlych cukru. jinak to lita od 20-40%, jak u tech s oznacenim light, fit a pod. i bez nej. pokud tedy chci zhubnout a rychly cukry nemuzu, tak nesmim nic z toho?
jeste se zeptam na kukuricny lupinky. vetsinou co ctu, tak se moc nedoporucuji. ptam se proto, ze maji jednu vyhodu. muzou lezet mesice ve skrince a kdyz clovek zapomene svoji obvyklou svacinu, tak ma co dat do ust. nebo co pouzit jako svacinu posledni zachrany, ktera vydrzi dlouhodobe nekde lezet ve skrini??
dik |
Nedá mi to nevyjádřit se. Dřív jsem se stravovala stejně jako výše zmíněná a byla to katastrofa, ty jídla, např. pizza apod? S tím nezhubne ani za mák bez cvičení. Jediný, čeho tím dosáhne, tak je zpomalení metabolismu a přpadné ukládání si.
Pokud by opravdu chtěla zhubnout jen stravou, tak to jde. Ze začátku jsem to měla stejně. akorát si tedda bude muset odpustit dobroty, co má v tom "jídelníčeku" (Uvozovky proto, protože to ani není jídelníček! )
A jak se ptáš na ty kaše.
Já je snídám každé ráno. Ono když si na kaši dáš třeba karob + ovoce, tak se obyčejná vločková kaše ani sladit nemuí, věř mi. Ale pokud ji chce osladit, existuje milion jiných způsobů, např. stévie, sirupy, ..
Takové ty ovesné kupované kaše, popravdě, to je ppřeslazený až to někdy není ani dobrý. Stějně je to s musli! V kauflandu ani kloudný neseženeš- i když existují to určotě, tak mě nesežerte!
A pokud si ty rychlé cukry dá ráno na snídani, určitě to nevadí, za dopoledne se to spálí a to rychle!
Určitě bych se na light výrobky v jejím případě vykašlala! Stejně jako bych nehleděla na množství cukur v v takových věcech, ať se necpe sladkostma a přeslazeným musli a bude to v poho!
|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: so květen 11, 2013 9:54 am Předmět: |
|
|
| Midnight napsal: | Právě zrovna paleo je věc, kterou člověk moc řešit nemusí a která je skvělá, co se týče zdraví a nelezení ideální hmotnosti a dá se s tím bez problémů dlouhodobě stravovat. Vlastní zkušenosti.
Ale jestli se ti nelíbí nálepka paleo, mužeš jí říct, ať se ze začátku řídí tím, že čím méně zpracované jídlo v obchodě koupí, tím lépe. Dobré je se držet na okrajích, kde jsou čerstvé věci a když to řeknu trochu s nadsázkou - jídlo, jenž má na sobě nálepku, již není jídlem.
A kdybych měl být konkrétní, ať nahradí přílohy zeleninou, zapomene na věci jako je cukr, obiloviny a podobné rafinované jedy. A nemusíš tomu ani říkat paleo. |
Paleo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Midnight
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so květen 11, 2013 11:19 am Předmět: |
|
|
To víš, Milane, asi ty předsudky a alergie na tohle slovo  . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: so květen 11, 2013 12:54 pm Předmět: |
|
|
Ona prostě paleo jíst nechce. Chce vyváženou stravu, kde bude jíst "všechno" (samozřejmě v rámci možností a vyhýbat se nezdravým jídlům). Neni to o nějaký nálepce, já věřím, že paleo je účinné, sám bych do toho taky ale nešel. A možná jo, možná jsem na to slovo poslední dobou trochu alergickej.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|