|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
haino

|
Zaslal: st březen 18, 2015 1:08 pm Předmět: |
|
|
A kde máš nějakou výzvu,za deset minut nevíš žes něco dělal.Uběhni maratón nebo vynes 100kilo na Sněžku,to jsou jiné zážitky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: st březen 18, 2015 1:18 pm Předmět: |
|
|
Někoho baví maratony, někoho sprinty. Mě třeba zní sprint mnohem víc sympaticky, než mataron. Při představě maratonu omldévám, to je asi to poslední na světě, co bych chtěl někdy absolvovat. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: st březen 18, 2015 1:24 pm Předmět: |
|
|
| haino napsal: | | A kde máš nějakou výzvu,za deset minut nevíš žes něco dělal.Uběhni maratón nebo vynes 100kilo na Sněžku,to jsou jiné zážitky. |
1. Chceš výzvy nebo výsledky?
2. Pořádný tlak nad hlavu nebo dřep je taky výzva
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st březen 18, 2015 1:37 pm Předmět: |
|
|
To je marný, Princ má prostě "svoji" pravdu a přes to nejede vlak :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: st březen 18, 2015 1:42 pm Předmět: |
|
|
Princ nebo Poliquin/Meadows/Rippetoe/Orava/Cook...?
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: st březen 18, 2015 1:50 pm Předmět: |
|
|
To je teda transformace : (
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st březen 18, 2015 2:00 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Někoho baví maratony, někoho sprinty. Mě třeba zní sprint mnohem víc sympaticky, než mataron. Při představě maratonu omldévám, to je asi to poslední na světě, co bych chtěl někdy absolvovat. |
To už se tu bavíme o extrémech. Pro zlepšení KV kondice, dýchacího systému, zvýšení aktivity enzymů dýchacího řetězce, vaskularizace svalů atd. atd. není nutné absolvovat každý týden maratony, což je mj. z hlediska možností pasivní regenerace organismu nesmysl. Spíš tu jde o nějakou pravidelnost rozumně nadávkované aerobky pro kondičáky. Pokud má někdo specifický cíl, např. maximální hypertrofii rychlých sv. vláken za co nejkratší čas (i když mě nenapadá teď důvod), tak je jasné, že nepůjde ke svému tréninku ve fitku ještě běhat 4x týdně. Nicméně někteří zde diskutující tu aerobku shazují ze stolu hlava nehlava, jenom protože si přečetl článek, ve kterém někdo něco cituje a reference na citace tatam. :) Navíc běžný jedinec by se měl snažit o nějakou všestrannost, ať už jde o aerobku, anaerobní aktivity (sprinty), kolektivní sporty, individi sporty aj. ale to už jsme totálně mimo.
Rozlišujme tedy: dělám pouze aerobku a na odporový trénink kašlu vs. pravidelně provádím jak odporový trénink, tak i aerobní. Pokud něco z toho poženeme do extrémů, tak je jasné, že už se bavíme o něčem jiném a námitky jsou na místě. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: st březen 18, 2015 3:07 pm Předmět: |
|
|
Btw: I sprinteři krátkých tratí běhají kardio, sice ne ve formě hodinových běhu, ale mezi rychlostnímy tréninky to vyplní regeneračními lehkými běhy např. 10x200m v 55-70% úsilí. Účelem je regenerace z těžkých tréninku v posilce a max effort sprintů bez zatížení CNSky a výše Eskovi zmíněné kardio benefity. Charlie Francis tvrdil, že Ben Johnson měl v tréninku až 60% aerobní složky. Pokud tyto rege běhy nedělal zpomaloval se mu čas na stovce.
A klidový tep je pouze jeden z ukazatelů. Nelze říct ten má 45 tep, jo ten je nadupanej. Respektivě dá se to říct, ale má to asi stejnou hodnotu jako říct, tamten udělá v zátahu 100 kliků jo ten je silnej, ale tam ten dá 100kg na bench ten je taky silnej. Stejně jako síla se skládá z několika dalších atributů, stejně tak i vytrvalost. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: st březen 18, 2015 3:48 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | eSko napsal: | | Hulkie napsal: | | smik napsal: | To Hulkie:
Pak dej vědět s těma testama. Já byl na krvi před 14-ti dny a jediné co bylo naprd byl cholesterol, kterej jsem měl skoro 8.
No a v podstatě se dost dlouho stravuju LowCarb. Sachrů jím kolem 100g zeleninu dost, ovoce přiměřeně. |
Já mám cholesterol dlouhodobě 13-15. Ale naprosto perfektní krevní tlak, takže by mně zajímalo, jak to vlastně je. Podle cholesterolu bych měl mít ze všech žil a cév vlásečnice, a tlak 200 na 150. Chci se nechat otestovat na ten specifický protein. |
Vysoký cholesterol neznamená hned upcané cévy, k tomu je potřeba poškozená céva vlivem např. oxidačního stresu, potažmo právě vysokého TK, aby se poškodila intima a mohl tak vznikat aterosklerotický plát.
Pokud jsi tak bádavý, tak si sežeň nějakou základní učebnici patofyziologie, tam se vše podstatné dozvíš. |
Nevím, jestli mi učebnice pomůže. Viděl jsem tolik protichůdných informací, že si nejsem jistý, že v tom má někdo jasno.
Pár otázek: je vysoký cholesterol špatně?
Způsobuje vysoký cholesterol srdeční onemocnění?
Pokud ne, co způsobuje srdeční onemocnění?
Protože jsem viděl i studie, které tvrdily, že naopak nízký cholesterol je problém, apod. |
Pokud máš celkový cholesterol 13-12, patříš automaticky mezi lidi s vysokým kardiovaskulárním rizikem a je naprosto namístě léčit, protože i cholesterol sám je rizikový faktor aterosklerozy, potažmo ischemických chorob, byť bys ostatní rizikové faktory neměl (tlak, cigarety, cukrovka).A i když se ví o patogenezi aterosklerozy hodně, tak se bohužel neví všechno a jsou jiné nepoznané nebo méně poznané RF, které k poškození intimy můžou vést (npř zvýšdná hladina fibrinogenu, hyperhomocysteinemie atd)
Proto bych ti doporučil navštívit praktika nebo lépe internistu/lipidologa a tohle s ním řešit. Tvé hodnoty navíc bude třeba s největší pravděpodobností léčit kombinační terapii statinu/fibrátu a ezetimibu _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: st březen 18, 2015 4:48 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | | haino napsal: | | A kde máš nějakou výzvu,za deset minut nevíš žes něco dělal.Uběhni maratón nebo vynes 100kilo na Sněžku,to jsou jiné zážitky. |
1. Chceš výzvy nebo výsledky?
2. Pořádný tlak nad hlavu nebo dřep je taky výzva |
A proč by nemohlo být oboje? Copak kardio vylučuje slušné silové výsledky?
Jaké jsou tedy tvé výkony, podle toho co tu píšeš bych odhadoval, že zatáhneš 3xBW a zatlačíš 2xBW? Potom bych to chápal, že ti kardio nejspíš nějaká kila ubere. Ale i tady na foru je spousta lidí co dělají dost kardia a sílu jak absolutní, tak relativní k bw mají suprovou... _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st březen 18, 2015 5:36 pm Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | madball napsal: |
Já bych klidně napsal, že i 40-50 je špatná kondice, když se několik let pohybuju +-45, spíš pod 45, kdybych to bral podle sebe. Někomu zase připadá málo mít 120kg.
V podstatě ani fyzičku netrénuju, jen si cca 3x týdně zahraju basket asi tak 4 hodiny hrubýho času + 3x týdně posilka. Takže ano, pro mě je moc i těch 50/minutu. |
Rekl bych, ze tep bude dost zaviset i na tel.hmotnosti. Dost silne pochybuju, ze by se nekdo byt vyborne trenovanej pohyboval kolem 30-40 pri vaze 120kg. U hubenouru je snazsi mit nizsi tep. |
Po cestě z práce jsem si tak nějak uvědomil, že ve světě zvířat je to spíš naopak. Čím větší zvíře, tím pomalejší tep.
| citace: | | ...Teorie: Srdeční frekvence u savců je do jisté míry nepřímo úměrná tělesné váze. Proto nacházíme nejvyšší frekvence u malých zvířat (myš 600, morče 240 tepů za minutu), nejmenší u největších (slon 40 tepů za minutu). U člověka klidová frekvence je průměrně 72 tepů za minutu... |
Ty údaje se podle zdrojů samozřejmě nějakým způsobem liší. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st březen 18, 2015 5:59 pm Předmět: |
|
|
| Broken napsal: | [
Pokud máš celkový cholesterol 13-12, patříš automaticky mezi lidi s vysokým kardiovaskulárním rizikem a je naprosto namístě léčit, protože i cholesterol sám je rizikový faktor aterosklerozy, potažmo ischemických chorob, byť bys ostatní rizikové faktory neměl (tlak, cigarety, cukrovka).A i když se ví o patogenezi aterosklerozy hodně, tak se bohužel neví všechno a jsou jiné nepoznané nebo méně poznané RF, které k poškození intimy můžou vést (npř zvýšdná hladina fibrinogenu, hyperhomocysteinemie atd)
Proto bych ti doporučil navštívit praktika nebo lépe internistu/lipidologa a tohle s ním řešit. Tvé hodnoty navíc bude třeba s největší pravděpodobností léčit kombinační terapii statinu/fibrátu a ezetimibu |
Moc se v tom nevyznám, ale četl jsem diskuze, kde lidé bavili, zda je škodlivější vysoký cholesterol a nebo prášky, které se proti němu předepisují.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st březen 18, 2015 6:10 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | madball napsal: | | Já bych klidně napsal, že i 40-50 je špatná kondice , když se několik let pohybuju +-45, spíš pod 45, kdybych to bral podle sebe. |
| madball napsal: | | 30-40 je opravdu už vynikající, takže na tohle je potřeba extrémní trénink u kterýho bude velkej problém tu váhu udržet, spíš nemožný. Řekl bych, že borci v NBA kolen 110kg s tepovkou 40-50 problém mít nebudou |
Člověče,taky by mě zajímalo, podle čeho vytahuješ ta hausnumera. Jestli chápu dobře výše uvedená tvá tvrzení, tak logickou dedukcí docházím k závěru, že podle tebe maj profesionální basketbalisti v NBA špatnou kondici.
Kromě toho ty rozsahy jsou taky zajímavé. Podle mě je 40 tepů/min úplně jinde, než 50. Ale ty to v podstatě kladeš vedle sebe. Navíc na klidovou TF má vliv i věk a pohlaví. |
Skoro jsi mě nachytal, ale je to trochu vytržený z kontextu.
Nízká klidová frekvence je spíš ukazatel toho, jak má člověk velký a silný srdce. Samozřejmě to budou určitě ovlivňovat různý nemoci, špatná regenerace a co já vím, co ještě.
A je to taky pouze jeden z ukazatelů kondice, pokud se bavíme o výkonnosti. Tam bude samozřejmě hrát roli VO2 max., laktátová křivka, poměr a množství svalových vláken, technika, vůle, vybavení...
Navíc jsem napsal, že si myslím, že 40-50 znamená slušnou kondici, takže neříkám, že hráči NBA mají špatnou kondici, jenom to vztahuhju na sebe, že já bych při takové tepovce měl určitě kondici horší než teď, respektive si nemyslím, že bych měl nějak užasnou fyzičku. Ale ty čísla neznám, a jak už bylo hodněkrát napsáno jsou spíš orientační. Každopadně to může brát člověk u sebe jako nástroj k pozorování zlepšování výkonnosti. Rozhodně netvrdím, že jsou na tom hráči NBA špatně. To bych si ani nedovolil. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|