jaký kardio zvolit

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jaký kardio zvolit  Úvodní stránka -> Trénink -> jaký kardio zvolit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
PMKB5:
Ok teda neake argumenty. Pisal si tu, ze tie tvoje praktiky platia na kazdeho, lebo ludia su rovnaky.

Mas rad vyskum, tak tu mas:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20688498

V skratke: Ak viac ako 10% prijmu kalorii pochadza zo saturovaneho tuku, ludia s APOE-4 genomom su o 300% nachylnejsi na srdcove choroby. Pre zaujmavost, nosici APOE-4 su v Europe celkom rozsireny. V juznej EU tvoria 10-15% populacie, v severnej az 40-50%. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20354905

Tak mi povedz, ked je kazdy rovnaky, ako je mozne ze 10-50% ludi umrie skor na high-fat diete?

Podme dalej:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11108325

Vysoko-proteinova dieta sposobila o 39.7% zhorsenie priznakov srdcovo-cievnych ochoreni. Dlzka studie 1 rok. Druha skupina ludi nesla na vysoko-proteinovej diete a zaznamenala naopak 43% zlepsenie.

Mam pokracovat? Urcite toho najdem omnoho viac, akurat mi to pride ako strata casu kedze ty mas na tom postaveny svoj biznis model takze neake argumenty su pre teba uplne nepodstatne.

Registruju nebývalý klid ze strany paleo fanatiků
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
nadavate na PMKB5, ze prosazuje svoje ,,principy,, a pritom v tehle diskuzi jste mu to primo vnutili do debaty

Víš, tohle je topic enemece, ne PMKB5. Příspěvek PMKB5 je asi osmý v pořadí, tak mi nějak uniká, jak jsme se mu mohli vnutit do debaty.

PetkaB napsal:
Ale kdybych se měla vrátit k otázce jaké kardio.....

Asi to nebude úplně k otázce a začátku topicu, je to jen zkušenost. Dřív jsem aerobkovala různě, na lačno, pokusy o běh, chůze HEAT, rotoped...vždycky to byly ale delší až dlouhé časové úseky, bud v den volna nebo po tréninku. Byla doba, kdy to fungovalo. Ale pak to prostě fungovat přestalo. A nakonec jsem zhubla dvacet kg v momentě, kdy jsem vlastně už na nějaké hubnutí rezignovala, nebyl to už můj cíl, protože mě to otravovalo, jak se snažím a nic se neděje. Prostě jsem se na to vykašlala.

A zhubla jsem tím, že jsem přestala počítat jídlo, ale vybírala si co budu jíst (množství podle hladu) a můj trénink se skládal ze silového tréninku a deseti minut kardia na konci tréninku.

Každý jsme asi skutečně jiný. Já na sobě vždy poznal když jsem přidal kardio a když jsem ho začal vynechávat. Byť i přidání/nechození na jeden dvouhodinový fotbal týdně mělo na mojí váhu určitý dopad.
sk

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
sk napsal:
nadavate na PMKB5, ze prosazuje svoje ,,principy,, a pritom v tehle diskuzi jste mu to primo vnutili do debaty

Víš, tohle je topic enemece, ne PMKB5. Příspěvek PMKB5 je asi osmý v pořadí, tak mi nějak uniká, jak jsme se mu mohli vnutit do debaty.

nepsal jsem, ze jste se mu vnutili do debaty....ale do urcite doby to byla normalni diskuze ohledne kardio/strava, bez tech milionkrat uz obehranych hadek o paleu
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, do tohoto příspěvku to byla v podstatě normální diskuse o kardiu a stravě... takže bych řekl, že je jasné, kdo to do diskuse přitáhl

PMKB5 napsal:
Hulkie: Hahaha, hele zkusím. Ale víš co, po těch xyz promarněnejch let tápání a hledání musím říci, že všechno je opravdu jednodušší, než si myslíme - cvičení, strava, lifestyle obecně. A jako přirozeně línej člověk si vždycky vyberu to nejjednodušší řešení.

Příklad k tématu: Jeden můj žák s těžkou nadváhou, docházka občas. Zeptal jsem se, proč začal cvičit, říkal, že se chce zbavit vany. OK, pořešili jsme stravu - jedním odkazem, obecně dostupné materiály. Pak se na cvičení vykašlal, neviděl jsem ho dva měsíce. Pak dorazil - a hle, měl asi o 10 kg (a spíše více) méně, vypadal mnohem lépe. Na jakékoliv cvičení naprosto kašlal, lenoch líná, ale najel na jinej stravovací model, a hle, výsledky. Shrnuto od nejlepšího po nejhorší:

- strava + cvičení = synergický ideál (nelze vylepšit Sissonovo lakonické "choď, zvedej železo, sprintuj"). Ovšem - jaká strava? Jaké cvičení?

- jen strava - bude fungovat, bez restrikce kalorií. Jíst měsíc vysokotučnou a středněproteinovou stravu, anebo vysokosacharidovou stravu o téže kalorické hodnotě jsou totiž dva různé světy. Není kalorie jako kalorie, a i co se kalorií sacharidů/proteinů/tuků týče, nejsou si rovné

- jen cvičení = křeček v běhacím kolečku

Takže ano, 1+1=2 zjednoduším:

- = +

:-)
sk

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a co te v tom prispevku tak irituje ? ...vzdyt je pravdivy, jen nekdo na to holt reaguje jak byk na cerveny hadr...zbytecne
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
a co te v tom prispevku tak irituje ? ...vzdyt je pravdivy, jen nekdo na to holt reaguje jak byk na cerveny hadr...zbytecne

a kde jsi přišel na to, že mně irituje? proboha ty si stěžuješ, že to byl normální topic o kardiu a dietě, dokud jsme do něho nezatáhli paleo. tak jsem napsal, kdo s tím začal a ty mi začneš psát, že mně to irituje
sk

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no neco te na tom asi irituje, kdyz se nezdrzis poznamek typu:

Hulkie napsal:
Na kulturistickou nebo fitness soutěž se nepřipravíš jenom se železnou koulí a morkovou kostí...
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:

Hulkie napsal:
Na kulturistickou nebo fitness soutěž se nepřipravíš jenom se železnou koulí a morkovou kostí...

a co tě na tom irituje? je to stoprocentní pravda.
já myslím, že se v tom rýpeš a chytáš se každého stébla. kdo chce psa bít, hůl si najde.
ale tady hledáš už dost intenzivně a s bídným výsledkem.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Ano, do tohoto příspěvku to byla v podstatě normální diskuse o kardiu a stravě... takže bych řekl, že je jasné, kdo to do diskuse přitáhl

PMKB5 napsal:
Hulkie: Hahaha, hele zkusím. Ale víš co, po těch xyz promarněnejch let tápání a hledání musím říci, že všechno je opravdu jednodušší, než si myslíme - cvičení, strava, lifestyle obecně. A jako přirozeně línej člověk si vždycky vyberu to nejjednodušší řešení.

Příklad k tématu: Jeden můj žák s těžkou nadváhou, docházka občas. Zeptal jsem se, proč začal cvičit, říkal, že se chce zbavit vany. OK, pořešili jsme stravu - jedním odkazem, obecně dostupné materiály. Pak se na cvičení vykašlal, neviděl jsem ho dva měsíce. Pak dorazil - a hle, měl asi o 10 kg (a spíše více) méně, vypadal mnohem lépe. Na jakékoliv cvičení naprosto kašlal, lenoch líná, ale najel na jinej stravovací model, a hle, výsledky. Shrnuto od nejlepšího po nejhorší:

- strava + cvičení = synergický ideál (nelze vylepšit Sissonovo lakonické "choď, zvedej železo, sprintuj"). Ovšem - jaká strava? Jaké cvičení?

- jen strava - bude fungovat, bez restrikce kalorií. Jíst měsíc vysokotučnou a středněproteinovou stravu, anebo vysokosacharidovou stravu o téže kalorické hodnotě jsou totiž dva různé světy. Není kalorie jako kalorie, a i co se kalorií sacharidů/proteinů/tuků týče, nejsou si rovné

- jen cvičení = křeček v běhacím kolečku

Takže ano, 1+1=2 zjednoduším:

- = +

:-)

PMKB85 - pokud pominu tu zcestnou matematiku, tak to velmi zjednodušuješ. To co píšeš předpokládá univerzálně totožné jedince, se stejným metabolismem, somatotypem apod. Stejně tak jako vnímám jako minimálně zjednodušující některé fakty diskutujících co pletou z hovna bič, tak ty jsi začal u toho biče a pomalu ho rozplétáš. co z toho vznikne asi víš.
sk

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
sk napsal:

Hulkie napsal:

a co tě na tom irituje? je to stoprocentní pravda.
já myslím, že se v tom rýpeš a chytáš se každého stébla. kdo chce psa bít, hůl si najde.
ale tady hledáš už dost intenzivně a s bídným výsledkem.

me na tom irituje to, ze po takovych poznamkach ta diskuze zakonite skonci klasickou debatou na 100x jiz omlete tema...paradoxne navic vyprovokovanou temi, kterym tohle tema, podle ruznych topicu na foru, nejvic vadi...
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok rozumím. Napříště se vyvaruju toho reagovat na Pavlovy všudypřítomné univerzální rady a doporučím to i všem ostatním. Zatímco jemu zůstane výsada dělat si tu reklamu a psát pořád
dokola totéž.
Princ

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Znovu doporučuji článek ****

Jak vidno největší světové špičky z různých oborů (Poliquin, Staley, Meadows, Gray Cook, ale i Čech Boris Orava a další a další...) jsou proti dlouhým, vytrvalostním běhům, pokud jde o zdraví nebo svalnatou postavu. Argumenty všech článek cituje. Proč se s takovými jmény chce někdo hádat?

Co kdybychom se přes toto téma navždy dostali? Zveřejnili nějaké shrnutí (dlouhé kardio ne proto, proto a proto), dali ho do důležitých a už na něj jen všechny odkazovali?

--
edit, viz pravidla fóra
haino

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když takové špičky kecají do kardia tak se můžu leda smát.
Princ

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Haino z Kozlovic ví líp než Charles Poliquin a Gray Cook dohromady
Hulkie

PříspěvekZaslal: so březen 14, 2015 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Znovu doporučuji článek ***

Jak vidno největší světové špičky z různých oborů (Poliquin, Staley, Meadows, Gray Cook, ale i Čech Boris Orava a další a další...) jsou proti dlouhým, vytrvalostním běhům, pokud jde o zdraví nebo svalnatou postavu. Argumenty všech článek cituje. Proč se s takovými jmény chce někdo hádat?

Co kdybychom se přes toto téma navždy dostali? Zveřejnili nějaké shrnutí (dlouhé kardio ne proto, proto a proto), dali ho do důležitých a už na něj jen všechny odkazovali?

Já kardio dělám v dietě pravidelně. Obvykle ho používám po silovém tréninku v CKD. Umožňuje mi vytlouct glykogen ze svalů, protože v tréninku mi to trvá docela dlouho a tohle mi přijde efektivnější. Potom, když jsem v ketóze, používám ho zase ke spalování tuků. Jakákoliv činnost, kterou v ketóze dělám, je "financována" tukem. Lepší kardiovaskulární kondice je bonus. Za mně
kardio jednoznačně ano. Ostudou je, že se k němu nedonutím celoročně. Nikdo mi nevymluví, že nějaké kolo nebo běh je zdravé, a že když sportovec neuběhne ani pět kilometrů, je to sportovec.
P.S. ve výčtu špiček z různých oborů jsi zapomněl na Pavla Macka

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - jaký kardio zvolit Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: