Korte-procentuelni zatez???

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte-procentuelni zatez???  Úvodní stránka -> Trénink -> Korte-procentuelni zatez???
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MikTek

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
MikTek napsal:

Jen první fáze (4 týdny)

1. týden 70%
2. týden 80%
3. týden 90%
4. týden 95%

MikTek napsal:
6x6 běžné a 7x7 vždycky tu upřednostněnou partii, doplňky 4x10.

Chápu dobře, že si jel 6x6 nebo 7x7 s 95% z maxka?

Ano prosím, po 3 týdnech přípravy (70/80/90) mi to nepřišlo ani jako těch 95%, koukni na rozpis dole a všimni si kolik jsem byl zvyklj za ty týdny přihazovat a pak jsem přihodil defacto jen půlku a trošku jsem teda odlehčoval zádům v podobě shybů místo MT..viz rozpis.

Reálně to vypadalo takto (píšu jen základní cviky):

Dřep max 2x3 93kg temp: 403
MT max 2x3 93kg temp: 401
BP max 2x3 83kg temp: 403

Hard day (7x7) na dřep vždy v pondělí
Hard day (7x7) na BP vždy ve středu
Hard day (7x7) na MT/shyby vždy v pátek

Týden 1 (70%)
Dřep 66kg
MT 66kg
BP 58kg

Týden 2 (80%)
Dřep 76kg
Shyby BW
BP 66kg

Týden 3 (90%)
Dřep 84kg
MT 84kg
BP 75kg

Týden 4 (95%)
Dřep 88kg
Shyby BW
BP 79kg

Jídlo typu velkovýkrm (nemyslím tím ale mekáče a čokoládu.....)
Suplementace :
Proffesional WPC 80 (banán) + odstředěné mléko

Kloubní výživa (nějaký no name produkt, ale vím, že tam byl rozmixovanej žralok ....glukosamin, chondroitin a MSM poměr 5/3/2)

Vitamín C (šumivý )

Hellnox (nerad dělám reklamču...ale top produkt!)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAST3R

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, už to chápu, si to napsal blbě, ty si maxka bral např. u benche z 2x3x83kg, takže maxko nemáš 83, ale o něco více, maxko je myšleno jedno op.

Ale i tak pěkné zlepšení

PS: kdyby to bylo tvoje skutečné maxko, tak neuděláš 7x7x95%.
MikTek

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Aha, už to chápu, si to napsal blbě, ty si maxka bral např. u benche z 2x3x83kg, takže maxko nemáš 83, ale o něco více, maxko je myšleno jedno op.

Ale i tak pěkné zlepšení

PS: kdyby to bylo tvoje skutečné maxko, tak neuděláš 7x7x95%.

Jasně z 1x1 to není, vždycky to beru raději 3 hezké a technické opak pak 5 min pauzu a potvrzení, mě přijde, že 1x se dá vytlačit všelicos a výsledek je nejistý, jeden den to dáš, ale druhý už by jsi třeba nedal.
MAST3R

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No proto mě to zmátlo. :)
Přeci jen představa, že někdo mám maxko na BP 1x100kg a najednou dá 7x7x95kg je jak z jiného světa.
Grimley

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já teda maxka počítal z max. pro jedno opakování ... to je relevantní údaj pro výpočet korteho, pak právě vznikaj nejasnosti, kdy někdo jako ty napíše, že odjede korte v klídečku s 95% maxka... :)
MAST3R

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Však to máš správně, já to taky tak dělal, záleží na člověku jestli to vezme např z těch pěkných 95kg které dal čisto, nebo to rozpočítá z té prasácké 100vky, kterou vytlačil čímkoliv, navíc 5kg asi nebude hrát až takovou roli.
MikTek

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2014 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Však to máš správně, já to taky tak dělal, záleží na člověku jestli to vezme např z těch pěkných 95kg které dal čisto, nebo to rozpočítá z té prasácké 100vky, kterou vytlačil čímkoliv, navíc 5kg asi nebude hrát až takovou roli.

Omlouvám se tedy za mystifikaci, ale jak jsem psal 1x1 mi nepřijde jako maxko, min 1x2, protože jednou si myslím, že vytlačíš i jindy nereálné váhy, na vlastní oči jsem při výkonu povolání viděl jak člověk cca 70kg v krizi zvedal defacto v poloze na BP minimálně 150kg kus havarovaného auta...očividně to kulturista nebyl...spíš naopak, vyhublý úředníček a 1x1 si poradil v šoku se 150kg a dám ruku do ohně za to, že by korteho neodcvičil s nějakýma 105kg (70%)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út březen 04, 2014 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MikTek napsal:
MAST3R napsal:

Omlouvám se tedy za mystifikaci, ale jak jsem psal 1x1 mi nepřijde jako maxko, min 1x2, protože jednou si myslím, že vytlačíš i jindy nereálné váhy, na vlastní oči jsem při výkonu povolání viděl jak člověk cca 70kg v krizi zvedal defacto v poloze na BP minimálně 150kg kus havarovaného auta...očividně to kulturista nebyl...spíš naopak, vyhublý úředníček a 1x1 si poradil v šoku se 150kg a dám ruku do ohně za to, že by korteho neodcvičil s nějakýma 105kg (70%)

tak to uz je neco jineho
ale kdyz te zajima maximalni vaha, tak je to co zvednes nejvic
podle tovoji logiky by teda maxko mohlo byt i 1x20 :-D

to co popisujes ty je mimoradna situace, ale na posilku to neplati
MikTek

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2014 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
MikTek napsal:
MAST3R napsal:

tak to uz je neco jineho
ale kdyz te zajima maximalni vaha, tak je to co zvednes nejvic
podle tovoji logiky by teda maxko mohlo byt i 1x20 :-D

to co popisujes ty je mimoradna situace, ale na posilku to neplati

1x20 né, já to myslel tak, že to je prostě regulerní a poctivé 1x2, uděláš opakování a jen si ho potvrdíš.
Jinak k té situaci...jasně to je extrém, kdy pracuje pud sebezáchov a váha je rozložená nerovnoměrně, někde se opírá atd...ale neříkej, že jsi nikdy nešel tak daleko, že už jsi si říkal, že to zpátky nevytlačíš (ne vždy tam je sparing) a to už máš taky na hraně záhuby.

Ale to jsou už jen zbytečné řeči...jasně uvedl jsem Vás nevědomky v omyl, omlouvám se, nebylo to z uplného maxka.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2014 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to spis nez 1x2 dat 2x1
(ne jednu serii po dvou opakovani, ale dva samostatne pokusy)
MikTek

PříspěvekZaslal: st březen 05, 2014 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
tak to spis nez 1x2 dat 2x1
(ne jednu serii po dvou opakovani, ale dva samostatne pokusy)

To je logický kompromis
Air_force_one

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reaguji na starší topic, abych nezakládal nový. Chtěl bych jet Korteho, ale chtěl bych nahradit mrtvý tah shyby nebo přítahy VČ k tělu, je to možné?
ILikeBike

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takhle... Pokud chceš jet celý korte, kde je myslím i fáze 3x3 atd. (je tpro tebe teda priorita síla, protože 3x3 je na nabrání svalů hodně málo), tak mrtvolu nemůžeš nahradit, v tom případě se ale asi i předpokládá, že to korte nepojedeš měsíc a že to nepojedeš čistě, protože mrtvola 5x5 3xtýdně se uregenerovat moc nedá... Pokud to chceš jet jako trénink na maximální hypertrofii, tak je to právě vhodný nahradit mrtvolu alespoň jednou týdně přítahama v předklonu, zaprvé ulehčíš spodním zádům, za druhé mají přítahy lepší potenciál na max. hypertrofii kvůli maximálnímu protažení a maximálnímu zatnutí zad v průběhu pohybu. Pak bych tomu ale neříkal korte. A hlavně, myslím si, že existujou i lepší tréninky založený na lineárním progresu, než korte...
Air_force_one

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A mohl by jsi mi něco doporučit? Nehledám nutně Korteho, ale FB 3x týdně, kde Mrtvý tah mohu nahradit něčím jiným, je možnost odjet něco takového?
Jirka24xx

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2014 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Air_force_one napsal:
A mohl by jsi mi něco doporučit? Nehledám nutně Korteho, ale FB 3x týdně, kde Mrtvý tah mohu nahradit něčím jiným, je možnost odjet něco takového?

proč nemužes cvicit mrtvy tah ?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Korte-procentuelni zatez??? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: