|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: so květen 04, 2013 5:18 pm Předmět: |
|
|
Já bych vám půjčil moji 1.3 40kW, abyste si zkalibrovali slovo líné :-) Se vším se dá jezdit, směju se, když někdo o nějaké, podle mě raketě, napíše, že to nepojede. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: so květen 04, 2013 5:22 pm Předmět: |
|
|
Může, pokud vím, VW 1.4 16V měly problémy s napínákem rozvodového retězu v nějaké rané generaci a dokázal o zub přeskočit s fatálními následky. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so květen 04, 2013 5:25 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Může, pokud vím, VW 1.4 16V měly problémy s napínákem rozvodového retězu v nějaké rané generaci a dokázal o zub přeskočit s fatálními následky. |
tohle jsem nevedel
me to udelo u olejoveho cerpadla
ale vseobecne plati, ze i retez se vytaha a je treba po dopnout nebo vymenit
ale rozhodne kdyz to udelas pri koupi, tak na to muzes na dalsi 3 roky zapomenout _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 5:33 pm Předmět: |
|
|
težko se mi čte tento topic... protože Freimen si nezaslouží tu bolest, co po koupi svého vysněného vozu zažije... - 274000 km je auto těsně před smrtí!!! bohužel tím, že si chceš vybrat "stylovku", všechny ostatní parametry jdou ihned totálně do haj... (slušně řečeno na okraj zájmů), ikdyž by právě všechny ostatní parametry, jen ne styl, měly být v popředí.
na tipcarsu zadám do výběru auto v benzínu, v ceně od 50 do 70 tis. Kč, co má najeto do 100.000 km. vyjede mi 473 inzerátů. jedu jedu a projíždím auta co by se mi mohla líbit... typově, modelově... otevřu, podívám se na další parametry (ideální jsou první majitel, koupeno nové v ČR, nebourané (toto všechno se nemusí později potvrdit jako pravda, ale je to dobrý začátek, kde začít hledat a hlavně JAK se vyhnout nejhorším autům.))
dodal bych, že trh s ojetými vozy rozhodně existuje, ale není to žádný med (kam jinam by se měly podít všechna ta vylítaná vyběhená auta), a nejhorší to má jednoznačně ten, kdo kupuje ojeté auto poprvé.
asi Ti bude moje rada úplně ukradená... ALE zkus prosím posunout styl když ne úplně nakonec, tak alespoň do půlky seznamu parametrů, dle kterých vybíráš vůz, jinak budeš nešťastný... nemysli si, že když s tím chceš jen "jenom" na hory, nebo jenom na "výlety", že to je málo, to auto se na Tebe může VYS*AT kdekoli se mu zamane. vys*aný auto někde na dálnici je ihned 5000,- ATD ATD ATD) to že to auto drží na silnici, není zárukou ani toho, že vůz se Ti podaří dopravit domů, je to spíš gravitací... a rozhodně není příjemně odkládat pravidelně půlku svého měsíčního příjmu na opravy vraku. tyto výdaje se Ti nikdy nemusí podařit ukončit. můžou se s Tebou táhnout tak dlouho, jak jen to "auto" budeš vlastnit.
toto jsou reálné zkušenosti. auto je nejhorší možná "investice"... mě se několikrát podařilo na autě za 100.000, prodělat 50.000... u auta za 200.000 prodělat 100.000... (nákupní cena plus opravy minus prodejní cena = peníze v pr*eli (po roce nebo necelém roce užívání, nájezd nula nula nic)) toto je real, žádný kec. a neříkal bych tomu smůla. spíš realita. a jsem si jistý, že nejsem jediný.
tady jsou asi nejhorší rady těch, co skoro nic nevlastní, nic nekoupili a nic neprodali, nic neprodělali... to je utrpení číst.
nakonec, ojeté auto je vždycky ojeté, lidi v tom žrali, pili, š*kali, vozili děti, starce, po polňačkách, ve výmolech, desettisíckrát najeli do výtluku atd atd. minimálně kilometry by měly být na prvním místě.
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 5:49 pm Předmět: |
|
|
když zadáváš do těch inzertních serverů parametry, vůbec bych nezadával značku ani model... to je úplně zbytečné. důležité parametry jsou jestli chceš benzin nebo naftu (naftě bych se vyhnul, dle mého je to jen další věc co se může na použitým autě rozbít), dále cena od do (50-70), dále NÁJEZD (já zadal max 100.000 km) a může se začít hledat...
velkým obloukem bych se vyhnul hledání dle značky a modelu, PROTOŽE tím že tam teoreticky nezadáš požadované maximální kilometry, Tě můžou nalákat do svých pastí úplný vraky, který na první pohled dobře vypadají, ale to je asi tak všechno. jen Tě to bude rozptylovat.
neměl bys chtít za každou cenu ten model který se Ti líbí, protože nakonec ta cena za vysněný vůz může být příliš vysoká, ale pak už může být pozdě něco měnit... měl by ses podívat dle rozumných parametrů na reálný výběr... trochu se vrátíš na zem a třeba najdeš hezký vůz.
jen můj názor.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so květen 04, 2013 5:50 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: | | minimálně kilometry by měly být na prvním místě. |
mam 4. ojete auto
1. rencek od soukromnika (100 000km)= za ty prachy dobry
2. oktavka od ARAVERu (100 000)=dobry
3.passat od pribuzneho (300 000 za tri roky)=dobry
4.polo od ARAVERu (60 000 za 4 roky)=jedina zavada (praskly retez od plejoveho cerpadla) ale stala za to
takze bych nerekl ze je to o km
pribuznej s tim jezdil kazdy tyden italii nekam na jih a zpet, 99% km bylo po dalnicich av poradku (jedina zavada nekde v elektronice, ale to az jsme ho nemel ja)
jde o to, kdo s eo to jak stara, pripadne kus od kusu, ja mel zavadu, ktera se vyskytuje tak 1:1 000 000, ale holt jsme mel tu smulu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 5:58 pm Předmět: |
|
|
jsem možná trochu rozčílenej :-D a zatím jen prndám a nic jsem reálně neporadil... vím. on si sám musí vybrat - ale - obvod země má 40.000 km... auto co má najeto 200.000, to je 5x (PĚTKRÁT!!!!) kolem zeměkoule! to není málo, na můj vkus. přes 200.000 km můžou v pohodě vydržet motory o objemu tři litry a výš, ale ne všechny! kupovat auto do 2000 ccm s nájezdem nad 150.000 může být finanční sebevražda a to, že někdo z vašich známých v takovým autě jezdí a že trh je přehlcený těmito modely neznamená, že Freimen takový auto chce. jen neví, do čeho jde/by šel. auto, co má najeto 200.000 je 2x používáný co auto s nájezdem 100.000... logický že. přitom pro některé jakoby údaj o kilometrech neexistoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:02 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | hoju napsal: | | minimálně kilometry by měly být na prvním místě. |
mam 4. ojete auto
1. rencek od soukromnika (100 000km)= za ty prachy dobry
2. oktavka od ARAVERu (100 000)=dobry
3.passat od pribuzneho (300 000 za tri roky)=dobry
4.polo od ARAVERu (60 000 za 4 roky)=jedina zavada (praskly retez od plejoveho cerpadla) ale stala za to *a10*
takze bych nerekl ze je to o km
pribuznej s tim jezdil kazdy tyden italii nekam na jih a zpet, 99% km bylo po dalnicich av poradku (jedina zavada nekde v elektronice, ale to az jsme ho nemel ja)
jde o to, kdo s eo to jak stara, pripadne kus od kusu, ja mel zavadu, ktera se vyskytuje tak 1:1 000 000, ale holt jsme mel tu smulu |
nesnižuj se k tomu, že mi vypíšeš co jsi ty měl... to je úplně zbytečné, nicneříkající... vůbec nic to neřekne o konkrétním vozu ani modelu, vůbec o ničem. chci Freimena trochu pošoupnout správným směrem, ale vypisovat jednotlivý modely nikam nevede... on chce bmw, ale vůbec ho nezajímají kilometry. chci mu tím naznačit, že by jeho zájem měl být právě opačný. konkrétní výběr už je na něm.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:03 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: | | jsem možná trochu rozčílenej :-D a zatím jen prndám a nic jsem reálně neporadil... vím. on si sám musí vybrat - ale - obvod země má 40.000 km... auto co má najeto 200.000, to je 5x (PĚTKRÁT!!!!) kolem zeměkoule! to není málo, na můj vkus. přes 200.000 km můžou v pohodě vydržet motory o objemu tři litry a výš, ale ne všechny! kupovat auto do 2000 ccm s nájezdem nad 150.000 může být finanční sebevražda a to, že někdo z vašich známých v takovým autě jezdí a že trh je přehlcený těmito modely neznamená, že Freimen takový auto chce. jen neví, do čeho jde/by šel. auto, co má najeto 200.000 je 2x používáný co auto s nájezdem 100.000... logický že. přitom pro některé jakoby údaj o kilometrech neexistoval. |
..a proto podnikavci staci 200 000 a vice na 100 000 a mene
me by zajimal vic celkovy stav, nez cislo na tachometru _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:03 pm Předmět: |
|
|
Kupovat auto podle udávaných km .... BOŽE můj, to ještě někdo dělá? U auta za max 80 litrů?
Ale pokud by Frei chtěl nějaké konkrétní číslo, tak není problém, stačí říct a každý trochu šikovný mechanik mu tam natočí co si jen vzpomene. Klidně i víckrát za sebou _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:10 pm Předmět: |
|
|
Nedá mi opätovne nezareagovať na kecy o 274 528 km (dosaď si ľubovoľné číslo) a aute tesne pred smrťou. Počet najazdených km nie je zďaleka tak dôležitý údaj ako sa všeobecne myslí. Hlavne v dnešnej dobe, keď je stáčanie tachometra bežná vec a pokiaľ to nerobil nejaký idiot, tak reálny stav najazdených km je možné určiť len hrubým odhadom. Najrozumnejšie by bolo požiadať o pomoc odborníka z fachu a to nie som ani ja, ani Ty a ani nikto z tých, čo si mýlia počítadlo najazdených km s indikátorom opotrebenia. Každá jazdenka vyžaduje vyššie či nižšie náklady a autá sú všeobecne považované za nie príliš ekonomickú investíciu.
Nemám rád všeobecné rady, ale osobne by som pri kúpe jazdenky preferoval súkromného predajcu (vidíš kto s tým jazdil, testovacia jazda v jeho podaní Ti môže ukázať ako s autom zaobchádzal a pod.)
EDIT: To bolo pre Hoju
Naposledy upravil Dante Flyshit dne so květen 04, 2013 6:15 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:12 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Kupovat auto podle udávaných km .... BOŽE můj, to ještě někdo dělá? U auta za max 80 litrů?
Ale pokud by Frei chtěl nějaké konkrétní číslo, tak není problém, stačí říct a každý trochu šikovný mechanik mu tam natočí co si jen vzpomene. Klidně i víckrát za sebou *a20* |
na to nemám co odpovědět... když si myslíš, že 100% aut je stočených, není nutná další diskuse.
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
Hoju- a co říkáš na staré TDI 66kw motory? Sám mám toledo (18let starý auto), motor ma 250 000km a ještě dalších 250k by najel, kdyby to vydržela kastle :). To kolik má auto najeto není podle mě to nejdůležitější. Já osobně bych se díval po naftovém sedanu Wv,škoda,audi,seat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|