|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: | | jsem možná trochu rozčílenej :-D a zatím jen prndám a nic jsem reálně neporadil... vím. on si sám musí vybrat - ale - obvod země má 40.000 km... auto co má najeto 200.000, to je 5x (PĚTKRÁT!!!!) kolem zeměkoule! to není málo, na můj vkus. přes 200.000 km můžou v pohodě vydržet motory o objemu tři litry a výš , ale ne všechny! kupovat auto do 2000 ccm s nájezdem nad 150.000 může být finanční sebevražda a to, že někdo z vašich známých v takovým autě jezdí a že trh je přehlcený těmito modely neznamená, že Freimen takový auto chce. jen neví, do čeho jde/by šel. auto, co má najeto 200.000 je 2x používáný co auto s nájezdem 100.000... logický že. přitom pro některé jakoby údaj o kilometrech neexistoval. |
To je zase blábol .... Sierry s 2.0DOHC běžně točily půl mega....pak se ta kastle většinou rozpadla:-D. Dvoulitry od BMW...opět 300km zcela v pohodě, mnohé i o dost víc. Staré 1,9 TDI od VW to samé .... v prvních Oktávkách běžně, v Transporteru to samé. Vím dokonce o jednom, co má přes 3/4 mega. Hondy to samé, Toyoty také. Jde o konstrukci motoru .... tj. JEDNODUCHOST .... a o to, jak se k němu kdo chová. Prase dokáže jakýkoli motor oddělat během jednoho dvou let. Jestli je to dvoulitr, nebo tří, čtyř, pěti či šesti, to je v zásadě jedno. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:22 pm Předmět: |
|
|
chlapci, vy jste spadli z jahody. on psal, že má 80.000 korun na auto. ne že má 80.000 teď a pak měsíčně dalších 10.000-15.000.
řeči o tom že "vím, že tamto má najeto tolik a tolik a JEDE, případně DRŽÍ", jsou zcela úplně mimo mísu...
vy mu asi nechcete poradit, každej tu háže konkrétní modely a případy, kdy dotyčný majitel toho konkrétního modelu měl štěstí a auto vydrželo... to je ale blbost.
já se snažím mu ukázat cestu, jak začít s výběrem, aby nepohořel... tak aby si sám vybral a věděl proč. opravdu ukazovat na jednotlivé modely je k popukání.
a - my se tady hádáme a on už možná něco koupil... :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:23 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: | | ygg napsal: | Kupovat auto podle udávaných km .... BOŽE můj, to ještě někdo dělá? U auta za max 80 litrů?
Ale pokud by Frei chtěl nějaké konkrétní číslo, tak není problém, stačí říct a každý trochu šikovný mechanik mu tam natočí co si jen vzpomene. Klidně i víckrát za sebou |
na to nemám co odpovědět... když si myslíš, že 100% aut je stočených, není nutná další diskuse. |
to nemusi, ale i kdyby jenom 50%, tak ve tvem vyberu bude kazde druhe pretocene
tak proc zatracovat ty, co pretocene nejsou a venovat jim mensi pozornost? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:27 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: | | ygg napsal: | Kupovat auto podle udávaných km .... BOŽE můj, to ještě někdo dělá? U auta za max 80 litrů?
Ale pokud by Frei chtěl nějaké konkrétní číslo, tak není problém, stačí říct a každý trochu šikovný mechanik mu tam natočí co si jen vzpomene. Klidně i víckrát za sebou |
na to nemám co odpovědět... když si myslíš, že 100% aut je stočených, není nutná další diskuse. |
S tebou rozhodně ne. Protože stačí prostá matematika. Za cca 65-80 litrů koupíš tak deset let staré auto, spíš starší. Pokud tvrdíš, že akceptovatelné max je 100 000 km, tak hledáš auto co mělo max roční nájezd do 10 000 km. To je fakt velmi reálný požadavek. Ano, taková auta budou...tak jedno z 10 či 20. Nanejvýš. A povětšinou malé mrchy typu Fiesty či Corsy. U kterých je nalítaných 100kk už kua znát...rozhodně víc, než 200kk třeba u Mondea.
Jo, a pro pomalu chápající....pointa byla ta, že hovno poznáš, zda auto má najeto 100kk reálných, nebo dvakrát tolik a je stočené. Absolutně nemáš nárok, a nemají ho ani lidé, co to dělají celý život. Takže pokud kupující prodávajícího osobně a dobře nezná, a kupuje auto podle km, a ne podle stáří a stavu...tím není myšleno objetí dvorku ale skutečná prohlídka...tak je jednoduše blbej. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:28 pm Předmět: |
|
|
souhlasím s toyotami a hondami z yggova příspěvku. ale on chce bmw. a určitě nechce octávku nebo transporter :-D takže už od začátku mých příspěvků tady jsem se rozhodl neradit konrétní typy, protože zcela určitě bych se mu netrefil do noty... nikdo z Vás mu auto nevybere, ale ani ho nenavede...
možná by měl Freimen zvážit, kolik bude ochotný do auta měsíčně vrážet, a zda vůbec počítá s tím že jakékoli auto vyžaduje údržbu... vetší či menší...
a nebuďte tak útoční pakyni :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:33 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | hoju napsal: | | ygg napsal: | Kupovat auto podle udávaných km .... BOŽE můj, to ještě někdo dělá? U auta za max 80 litrů?
Ale pokud by Frei chtěl nějaké konkrétní číslo, tak není problém, stačí říct a každý trochu šikovný mechanik mu tam natočí co si jen vzpomene. Klidně i víckrát za sebou *a20* |
S tebou rozhodně ne. Protože stačí prostá matematika. Za cca 65-80 litrů koupíš tak deset let staré auto, spíš starší. Pokud tvrdíš, že akceptovatelné max je 100 000 km, tak hledáš auto co mělo max roční nájezd do 10 000 km. To je fakt velmi reálný požadavek. Ano, taková auta budou...tak jedno z 10 či 20. Nanejvýš. A povětšinou malé mrchy typu Fiesty či Corsy. U kterých je nalítaných 100kk už kua znát...rozhodně víc, než 200kk třeba u Mondea.
Jo, a pro pomalu chápající....pointa byla ta, že hovno poznáš, zda auto má najeto 100kk reálných, nebo dvakrát tolik a je stočené. Absolutně nemáš nárok, a nemají ho ani lidé, co to dělají celý život. Takže pokud kupující prodávajícího osobně a dobře nezná, a kupuje auto podle km, a ne podle stáří a stavu...tím není myšleno objetí dvorku ale skutečná prohlídka...tak je jednoduše blbej. |
nepsal jsem na začátku ať vybírá podle parametrů jako 1.majitel, koupeno nové v ČR atd.? navíc myslím, že má ústa... tedy všichni víme, že je má. snad nekoupí první vrak od prvního hnusnýho bazarníka, jen proto že se ho "bojí"??? nechápu... lidi jsou hnusní, sprostí, vychcaní, ale Freimen není blbej... kupovat od soukromníka je dobrá rada, ale i ti to mají většinou v bazarech... nemyslím si, že kdokoli kupuje ojeté auto musí jednoznačně počítat s tím, že koupí stočeninu... možná 95% lidí ano, ale já ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:35 pm Předmět: |
|
|
to hoju: tak mu napis, ze pujdes s nim, urcite bude rad za kazdy nazor, nota bene odbornika jako jsi ty _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:37 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: | chlapci, vy jste spadli z jahody. on psal, že má 80.000 korun na auto. ne že má 80.000 teď a pak měsíčně dalších 10.000-15.000.
řeči o tom že "vím, že tamto má najeto tolik a tolik a JEDE, případně DRŽÍ", jsou zcela úplně mimo mísu...
vy mu asi nechcete poradit, každej tu háže konkrétní modely a případy, kdy dotyčný majitel toho konkrétního modelu měl štěstí a auto vydrželo... to je ale blbost.
já se snažím mu ukázat cestu, jak začít s výběrem, aby nepohořel... tak aby si sám vybral a věděl proč. opravdu ukazovat na jednotlivé modely je k popukání.
a - my se tady hádáme a on už možná něco koupil... :-) |
Úplně mimo mísu jsi jedině ty. Protože překvapivě jde právě o ty konkrétní modely a HLAVNĚ konkrétní motorizace!!!! Zajdi si do kteréhokoli servisu, který dělá primárně tu či onu značku, nebo se podívej na jakékoli značkové fórum, a překvapivě zjistíš, že jsou motorizace, kde 200kk je celkem dost na hraně, často i za ní, a stejně tak jsou takové, kde je těch 200kk úplně v pohodě. Úplně stejně to platí u jednotlichý modelových řad, a někdy i u ročníků. Ale prostě to jsou všechno pitomci, kteří o těch autech prd vědí, hlavní je max kilo na tacháči. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:40 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | hoju napsal: | | ygg napsal: | Kupovat auto podle udávaných km .... BOŽE můj, to ještě někdo dělá? U auta za max 80 litrů?
Ale pokud by Frei chtěl nějaké konkrétní číslo, tak není problém, stačí říct a každý trochu šikovný mechanik mu tam natočí co si jen vzpomene. Klidně i víckrát za sebou *a20* |
to nemusi, ale i kdyby jenom 50%, tak ve tvem vyberu bude kazde druhe pretocene
tak proc zatracovat ty, co pretocene nejsou a venovat jim mensi pozornost? |
jako když má auto najeto 300.000 km tak si ho koupím protože nemá stočený počítadlo kilometrů? však problémy v autě nejsou jen o motoru, ale s nájezdem kilometrů automaticky stoupá možnost, že jakákoli jiná jeho část bude brzy potřebovat opravu/výměnu.
zajímá mě kolik chce Freimen měsíčně vrážet do auta. Jestli +20.000, může si vybrat prakticky cokoli.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:43 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: |
nepsal jsem na začátku ať vybírá podle parametrů jako 1.majitel, koupeno nové v ČR atd. ? navíc myslím, že má ústa... tedy všichni víme, že je má. snad nekoupí první vrak od prvního hnusnýho bazarníka, jen proto že se ho "bojí"??? nechápu... lidi jsou hnusní, sprostí, vychcaní, ale Freimen není blbej... kupovat od soukromníka je dobrá rada, ale i ti to mají většinou v bazarech... nemyslím si, že kdokoli kupuje ojeté auto musí jednoznačně počítat s tím, že koupí stočeninu... možná 95% lidí ano, ale já ne. |
Ehm....tak tohle je sice hezké, co píšeš, ale nějak se dostáváš mimo realitu. Protože auto, co bude koupené v ČR, nebourané, od prvního majitele, s max 100kk na tachometru....a dejme tomu, že bude mít celou dobu vedenou servisku a renom. servisu a půjde tomu věřit...a za max 80.000 Kč .... nu, to hodně štěstí při hledání, jsem zvědav, co za těchto podmínek najdeš.
Ale jsou, ne že ne, brácha takto na podzim jedno koupil....a opravdu bez legrace....jenže 1,3 Feldu. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:50 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | hoju napsal: |
nepsal jsem na začátku ať vybírá podle parametrů jako 1.majitel, koupeno nové v ČR atd. ? navíc myslím, že má ústa... tedy všichni víme, že je má. snad nekoupí první vrak od prvního hnusnýho bazarníka, jen proto že se ho "bojí"??? nechápu... lidi jsou hnusní, sprostí, vychcaní, ale Freimen není blbej... kupovat od soukromníka je dobrá rada, ale i ti to mají většinou v bazarech... nemyslím si, že kdokoli kupuje ojeté auto musí jednoznačně počítat s tím, že koupí stočeninu... možná 95% lidí ano, ale já ne. |
Ehm....tak tohle je sice hezké, co píšeš, ale nějak se dostáváš mimo realitu. Protože auto, co bude koupené v ČR, nebourané, od prvního majitele, s max 100kk na tachometru....a dejme tomu, že bude mít celou dobu vedenou servisku a renom. servisu a půjde tomu věřit...a za max 80.000 Kč .... nu, to hodně štěstí při hledání, jsem zvědav, co za těchto podmínek najdeš.
Ale jsou, ne že ne, brácha takto na podzim jedno koupil....a opravdu bez legrace....jenže 1,3 Feldu. *a19* |
tak to s ním někdo pěkně vy*ebal.
pokud už od začátku půjde po konrétním modelu a ne parametrech, nikdy se nevymotá z kruhu vraků. snad jen bych zmírnil km do 120.000, max 130.000. dál to opravdu nemá smysl.
trošku převracíš, co jsem napsal, a možná to tak chceš, protože si přijdeš zajímavý, ale ty jsi zatím nic neporadil a na tvůj výběr modelů Freimen hodí obrovský bobek.
nemá mechanika, těžko ho sežene a těžko sežene takového, který bude dobrý. musí si poradit sám. nemusí si snad vybírat z 300 aut...?! když sotva najde 1-5 vyhovujících, bude rád... a to je málo? není.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:51 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: | souhlasím s toyotami a hondami z yggova příspěvku. ale on chce bmw. a určitě nechce octávku nebo transporter :-D takže už od začátku mých příspěvků tady jsem se rozhodl neradit konrétní typy, protože zcela určitě bych se mu netrefil do noty... nikdo z Vás mu auto nevybere, ale ani ho nenavede...
|
Jednu Oktávku postoval, takže o ní asi uvažoval, a to s motorem, který právě těch víc jak 300kk dává úplně běžně. Právě i v těch T. Být v tom dvoulitr benzín, tak mu nadávám, protože to je naopak motor=zmetek. Dvoulitr od BMW je prověřený motor, dával se do trojek i pětek, držák je to neskutečný, a navíc ani nijak náročný na servis či údržbu. Pokud se předchozí majitel nechoval jak dobytek, tak je to úplně stejně spolehlivé jako třeba ty dvoulitry v Accordu či Avensisu. Pokud se jako dobytek choval, tak budou v hajzlu i ti Japonci. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:58 pm Předmět: |
|
|
| hoju napsal: |
pokud už od začátku půjde po konrétním modelu a ne parametrech, nikdy se nevymotá z kruhu vraků. snad jen bych zmírnil km do 120.000, max 130.000. dál to opravdu nemá smysl.
trošku převracíš, co jsem napsal, a možná to tak chceš, protože si přijdeš zajímavý, ale ty jsi zatím nic neporadil a na tvůj výběr modelů Freimen hodí obrovský bobek.
nemá mechanika, těžko ho sežene a těžko sežene takového, který bude dobrý. musí si poradit sám. nemusí si snad vybírat z 300 aut...?! když sotva najde 1-5 vyhovujících, bude rád... a to je málo? není. |
Nevyjebal....to auto skutečně splňuje vše co jsi napsal. A nebylo ani zdaleka za těch 80:-D.
Já Freiovi žádný konkrétní model neradil...já jsem vždy komentoval to, co on sám postnul. Přece nebudu někomu radit auto podle sebe, když od začátku píše, že jej to auto musí BAVIT a musí se mu LÍBIT. Jemu, ne mně
Aha...takže si musí poradit sám, nemá mechanika, a ty mu radíš, aby se držel striktně najetých km? Které si prostě nemá šanci ověřit, když to nebude od známého, a to ani s 5 mechaniky?
A fakt sem hoď nějaké příklady aut, o kterých se tu bavíš .... tj. koupeno nové v ČR, první majitel, najeto do těch 120kk a za max 80 tisíc. Fakt jsem zvědavý s čím příjdeš. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 6:59 pm Předmět: |
|
|
on vůbec nemusí řešit, jestli motor vydrží 200, 300, 400, 500 tisíc když si nekoupí auto co je těsně před smrtí! proč vybírat auto na hranici jeho životnosti? proč nevybrat auto, co zdaleka není u konce ani před koncem jeho životnosti? ale když se bude pohybovat v autech, co mají 200-300.000 najeto, ano asi by měl řešit kolik by to ASI TEORETICKY MOHLO VYDRŽET... jinak ho to vůbec nemusí zajímat.
ano, radím auto s menším nájezdem na úkor stylu...
|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: so květen 04, 2013 7:04 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | hoju napsal: |
nemá mechanika, těžko ho sežene a těžko sežene takového, který bude dobrý. musí si poradit sám. nemusí si snad vybírat z 300 aut...?! když sotva najde 1-5 vyhovujících, bude rád... a to je málo? není. |
Nevyjebal....to auto skutečně splňuje vše co jsi napsal. A nebylo ani zdaleka za těch 80:-D.
Já Freiovi žádný konkrétní model neradil...já jsem vždy komentoval to, co on sám postnul. Přece nebudu někomu radit auto podle sebe, když od začátku píše, že jej to auto musí BAVIT a musí se mu LÍBIT. Jemu, ne mně *a20*
Aha...takže si musí poradit sám, nemá mechanika, a ty mu radíš, aby se držel striktně najetých km? Které si prostě nemá šanci ověřit, když to nebude od známého, a to ani s 5 mechaniky?
A fakt sem hoď nějaké příklady aut, o kterých se tu bavíš .... tj. koupeno nové v ČR, první majitel, najeto do těch 120kk a za max 80 tisíc. Fakt jsem zvědavý s čím příjdeš. |
ne. nemusí se toho držet striktně. prosím Tě, nedělej ze sebe osla, a nesnaž se ho dělat ze mě. pak mě to moc bavit nebude. je to jen diskuse na internetu. on prostě autům nerozumí. neví, co ho může čekat. neví, jak obrovský rozdíl je, když má auto najeto 100 a 200, 300...
vzhledem k tomu, v jaké jsi náladě, je zbytečné postovat cokoli, protože by ses mě automaticky snažil setřít. o to nestojím. můžeš si sám zadat nějaké parametry do tipcarsu a dívat se. pokud se nebudeš snažit chovat jako největší haur, určitě bys přišel s něčím docela zajímavým... nebude to BMW rok 05, ale může to být slušný auto, co Freimena a jeho peněženku nesežere zaživa...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|