"Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - "Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy)  Úvodní stránka -> Kuchařka -> "Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Blackoff

PříspěvekZaslal: po únor 22, 2016 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:
Makuško, já s tvými názory většinou souhlasím ale uvědom si že takhle se to fakt nedá obhajovat. Nevím jaké o tom máš znalosti, ale můžu ti říct vzhledem k veterinárním předpisům které se dodržují a v tomto případě opravdu přísně např.:
1. růstové hormony - nedávají se
2. antibiotika - jedině na pokyn zvěrolékaře a v omezené době a v době která je dostačující aby se s těla odbourala do porážky
3. ve skutečnosti je tu i možnost vyšlechtěných druhů, které dorostou jateční váhy rychleji, ale vzhledem k úmrtnosti v chovech je to ekonomicky nerentabilní ( opět otázka spíše etická - určité procento zemře ale ekonomicky se to už vyplatí )
4. nedostatek pohybu - zvíře trpí ale neovlivní to kvalitu masa
5. kvalita potravy - poněkud diskutabilní
6. stres - ano ovlivňuje kvalitu masa ale hlavně kvalitu života zvířete

Je to přesně tak, jak píšeš. Jen dodám, že kuřata té váhy dosáhnou za takovou krátkou dobu i díky tomu, že se jim topí, a to po celou dobu a velmi hodně. Tady tedy nejdou zbytečně kalorie z potravy do tepla. Kdyby se netopilo, délka výkrmu by mohla být až dvojnásobná.. Co se týče krmení, tak teď se hodně řešilo GMO free (soja), zatím spíš němci, v čechách to je každému jedno. Krmivo je průmyslově zpracované, to ano, ale že by bylo chemické.... Krmivo je většinou rozdělené na tři etapy, přičemž poslední etapa je opravdu jen bílkovina obalená tukem, bez jakýchkoliv přidaných látek, aby byla ta kuřata "čistá"..
Makuška

PříspěvekZaslal: po únor 22, 2016 10:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirko nezlob se, ale nevěřím. Tak jako všechno v Čr...ty dodržování nějakých předpisů věříš???

Vždyť kolik afér se už provalilo??? Masokostní moučka, přemražování masa, cherry rajčata z Maroka, ze kterých se zeblila a pos*ala půlka republiky, co tu šarži koupila a pak se stahovala ta várka z prodeje...atd. atd.

To, že je něco zakázáno tady u nás neznamená, že se to neděje a nedělá. Mám známého, co má farmu s volným chovem jatečních kuřat. Víš jaké MAXIMÁLNÍ váhy dosahují jeho brojleři v jatečních cca 10-12 týdnech??? Je to kolem 2kg. Tak jak je možný, že ve velkochovech tuhle váhu váží kuře už po poloviční době a já si pak můžu v Tescu nebo jinde koupit kuře bez drobů, které chlazené váží 1,5kg za 69,-/kg???? Jo to je to kvalitní krmivo - u nás v Čechách. Jasně. Kde máme i polský piškoty, protože jsou levnější (a miň kvalitní, protože dobrý - zřejmě český - prase všechno spase).

Ony ta vyšlechtěná plemena taky nejsou žádná cenová pohoda....speciální francouzská plemena si ten známý dováží a maso těchhle kuřat rozhodně na pultech hypermarketů ani nenajdeš - kdo by kupoval kuře za 350,--/kg že???

Že nedostatek pohybu neovlivní kvalitu masa??? A ty giga stehna tedy klecové kuře nabere z čeho??? Z toho že si na těch stehnech sedí???

Víš mě argumenty toho, co by se mělo nebo co u nás říkají předpisy nepřesvědčí. Bohužel.

Obecně se ....řekněme zajímám o zvířata od dítěte a viděla jsem tolik porušování všeho, co se dá, že to by bylo na román a děje se to naprosto běžně - tak co by ne v masném průmyslu???
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: po únor 22, 2016 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:
Já říkám, že ušetřím tím že omezím nákup masa. Nereálný příklad: Bio kuře, šťastné kuře 2x týdně. Cena 100kč/kg = 200,- Normální kuře běžně 89,- v akci myslím i za 69,- 7x70= 490,- Rozdíl na nákup alternativ více než dostačující. Příloha stejná = stejná cena.

Výsledek může si dovolit kupovat bio maso a zároveň zachovat stejný příjem potravy. Já to považuji za substituci s možností jíst "dražší" maso. Podle mě to totiž není otázka kvality masa - zdravotně nezávadné a kvalitní bude i to z Tesca.

Jednak počítat celé kuře je dost nešťastné, jednak pokud dobře vidím, tak ve druhém případě sníš 7 kilo "kuřete", v prvém 2 kila kuřete. Ten rozdíl ... tj. 5 kilo kuřete ... musíš nějak ve stravě nahradit. A máš na to 490-200=290 Kč. To nevypadá na nějakou vyšší gastronomii:-).

K čemu se chci dostat je totiž to, že buď budeš cíleně kupovat relativně více kvalitní potraviny, a pak je fuk zda to dáš za zeleninu, ovoce, mléčné výrobky, vejce a pod., nebo za maso. Pořád to bude stát ranec. Nebo se spokojíš (vědomě či nuceně) s potravinami standardní kvality, a pak je opět jedno, zda si za své peníze koupíš maso, nebo něco jiného. Maso jako takové z hlediska ceny dnes opravdu není oproti jiným potravinám nějaký luxus. Spíše naopak.
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: út únor 23, 2016 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:

Počkej na co potřebuješ nějaký zdroj??? Ty si opravdu myslíš, že mezi těmi kuřaty, se kterýma tam hážou do těch strojů, vykrmují je pouhých 5 týdnů, dávají jim růstové hormony, antibiotika, chemický žrádlo a nedovolují prakticky žádný pohyb plus si připočítej vliv stresu toho zvířete (a ano....stres má skutečně nemalý vliv na kvalitu) nevidíš žádný zásadní rozdíl oproti těm kuřatům, co jsou 4 týdny v líhni a další 4-6 týdnů běhají po tom travnatým výběhu, žerou přírodní krmivo, svaly jim nerostou z hormonů, ale z toho běhání a tím, že jsou v přirozeným prostředí, tak nemaj z čeho stresovat???

Na co potřebuju zdroj? To mám jen tak uvěřit tvém názoru, nebo co?

Kuřata jsou vyšlechtěná, aby takhle rychle rostla, stejně jako např. slavné "belgian blue" hovězí plemeno. Co je na tom špatného?
Na "chemii" v jídle není nic zlého, to si myslí hlavně hipíci, co jsou proti očkování (a jako takoví ztrácejí jakékoliv právo se projevovat ve slušné společnosti :-D ).
Já jsem velký zastánce GMO a myslím si, že by se organismy měly geneticky modifikovat ještě v mnohem rozsáhlejší míře, je to evidentně směr budoucnosti.

Jirka Kalous napsal:
Nejíst maso dvakrát denně ale dvakrát do týdne. A ještě ušetříš. ( Neříkám Ti abys to dělal, jen ses ptal tak Ti nabízím relevantní alternativu. )

Bohužel zas tak mi na těch kuřatech nezáleží...
Makuška

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
Na co potřebuju zdroj? To mám jen tak uvěřit tvém názoru, nebo co?

Kuřata jsou vyšlechtěná, aby takhle rychle rostla, stejně jako např. slavné "belgian blue" hovězí plemeno. Co je na tom špatného?
Na "chemii" v jídle není nic zlého, to si myslí hlavně hipíci, co jsou proti očkování (a jako takoví ztrácejí jakékoliv právo se projevovat ve slušné společnosti :-D ).
Já jsem velký zastánce GMO a myslím si, že by se organismy měly geneticky modifikovat ještě v mnohem rozsáhlejší míře, je to evidentně směr budoucnosti.

Jirka Kalous napsal:
Nejíst maso dvakrát denně ale dvakrát do týdne. A ještě ušetříš. ( Neříkám Ti abys to dělal, jen ses ptal tak Ti nabízím relevantní alternativu. )

Bohužel zas tak mi na těch kuřatech nezáleží...

O mém názoru to není - stačí si pustit to video. Pokud člověk prostě nevidí rozdíl v zeleným výběhu a kleci čtyřicet na čtyřicet, tak je pro mě další diskuze bezpředmětná a naše diskuze byl úplně zbytečný pokus.

K ostatnímu se nevyjadřuju - jen ti řeknu, že pokud si za svým názorem ohledně chemie a GMO apod. stojíš a není to myšleno jako vtip, tak odpovídám jenom AHA.
Petey

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

chemia v jedle, to ked pocujem tak uz serem atomove hriby

DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je samej methyl methan něco, Petey nejez to, otrávíš se!
Bombay

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:

K čemu se chci dostat je totiž to, že buď budeš cíleně kupovat relativně více kvalitní potraviny, a pak je fuk zda to dáš za zeleninu, ovoce, mléčné výrobky, vejce a pod., nebo za maso. Pořád to bude stát ranec.

Ale u dražších, kvalitnějších potravin tě to nutí s nimi nakládat hospodárněji. Spousta lidí běžně koupí kuře, upeče, sní, vyhodí.
Dražší kuře tě naučí, že je možno vykostit, skelet a křídla dát na vývar, stehna dělit na horní, dolní, to vše rozdělit na více jídel a nemít "jedno kuře pečené".

Navíc Jirka Kalous to už lehce nakousnul. Lze kupovat dražší jídlo, díky tomu holt změnšit porce a jíst méně, ale kvalitněji. Otázkou, co to udělá s organismem a jak mu to vyhovuje si každý musí vypozorovat sám.

A edit: je mi taky jasné, že na foru o posilování psát věci jako "méně masa, menší porce" znamená koledovat si o nakládačku

Naposledy upravil Bombay dne st únor 24, 2016 10:20 am, celkově upraveno 1 krát
Makuška

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně Diamonde......dyť o nic vlastně nejde. Nechápu, že se zařazují vůbec nějaký E-čka na seznamy škodlivých nebo dokonce zdraví nebezpečných látek - dyť je to celý blbost jak zvon ta chemie....a proč se vůbec někde dělají studie, které prokazují škodlivé vlivy průmyslových hnojiv např. na zvířata při zkrmování krmiva s vysokým obsahem dusičnanů apod. a proč se pak používání těchhle průmyslových hnojiv omezuje Evropskými nařízeními. To asi zase jen tak ze srandy nebo co.

Chemii zdar....

Dobrý prase všechno spase (lidi zřejmě nevyjímaje).

A pak se můžem divit, že nám tu mají stačit polský piškoty "Tradiční Opavia".
xnewstedx

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuska citas modry konik?
CIZO

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně mi stačí vidět pár vteřin toho videa co postovala Makuška a mám chuť už nikdy nejíst maso, protože to jak se k těm zvířatům chovají, to je takový hnus, že se mi z toho zvedá žaludek. Maso mám rád, jíst ho nepřestanu, ale stejně jako u jiných potravin kde to už dělám si začnu hodně vybírat co koupím a odkud. V tomhle ohledu lituju, že nežiju na vesnici, protože pokud bych měl možnost kupovat vajíčka a maso od někoho ze sousedství, kde bych se mohl podívat, jak ten chov vypadá, tak bych to koupil i kdyby to bylo o polovinu dražší, než někde v supermarketu.

Derek Poundstone
Makuška

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xnewstedx napsal:
Makuska citas modry konik?

Ne, nečtu.
vlk#

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Osobně mi stačí vidět pár vteřin toho videa co postovala Makuška a mám chuť už nikdy nejíst maso, protože to jak se k těm zvířatům chovají, to je takový hnus, že se mi z toho zvedá žaludek. Maso mám rád, jíst ho nepřestanu, ale stejně jako u jiných potravin kde to už dělám si začnu hodně vybírat co koupím a odkud. V tomhle ohledu lituju, že nežiju na vesnici, protože pokud bych měl možnost kupovat vajíčka a maso od někoho ze sousedství, kde bych se mohl podívat, jak ten chov vypadá, tak bych to koupil i kdyby to bylo o polovinu dražší, než někde v supermarketu.

stejný pocit... začínám chápat známé, kteří z těchto důvodů odmítají maso, taky ho nepřestanu jíst, ale začnu více dbát na jeho původ, když jsem vyrůstal, tak kuřata, slepice, vajíčka, králíci, husy, kachny, vepřové, hovězí, telecí a další, vše bylo z domácích chovů, které jsme znali nebo z přírody (ryby, zvěřina) a nikdo se nad tím nezamýšlel, s těmi zvířaty se zacházelo jako s živými tvory, pak člověk "vyletí z hnízda", začne nakupovat v super a hyper marketech a... opět se nad tím nezamýšlí, i když maso už nechutná jako chutnalo a to ani v restauracích, krom těch, které na tom staví. ale vždy je čas prozřít a omezit svůj podíl na takovéto "výrobě" masa.

Makuška odvádí velký kus osvěty, v tomhle tématu s ní plně souhlasím a pokud to někdo i přesto vidí jinak... přít se s ním nehodlám :)
Petey

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

davat si pozor na povod masa a vobec potravin je ok, a robim to aj ja. ale take tie kecy ze gmo a chemia v potravinach su satanovo dielo, vsetkych nas to zahubi a da nam to rakovinu prdele, to je uz moc
Bombay

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
...gmo a chemia v potravinach su satanovo dielo, vsetkych nas to zahubi..

Tiše, nebo to zaslechne Tommy! Já ho v tomhle tématu nechci!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - "Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: