"Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy)


Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - "Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy)  Úvodní stránka -> Kuchařka -> "Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
davat si pozor na povod masa a vobec potravin je ok, a robim to aj ja. ale take tie kecy ze gmo a chemia v potravinach su satanovo dielo, vsetkych nas to zahubi a da nam to rakovinu prdele, to je uz moc


Ehm...ocituješ mi kde to kdo tvrdil takto doslova prosím???
_________________
Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xnewstedx


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Standford studia
Metaanalyza 17 studii (populacia konzumujuca organic a normalne jedla), 223 studii (porovnavajucich nutricne hodnoty, kontaminaciu bakteriami, plesnou, pesticidmi rozlicnych produktov-ovocie, zelenina, mlieko, hydina, vajcia) chovanych/pestovanych organicky alebo normalne.
Rozdiely su zanedbatelne.
Ziadny rozdiel nebol pozorovatelny v obsahu vitaminov a benefitu na ludske zdravie. Jedine obsah fosforu bol vyssi v plodoch pestovanych 'organic'.
Ziadny rozdiel nebol zisteny v obsahu proteinov a tuku v mlieku. Organic mlieko obsahovalo viac omega 3 mastnych kyselin.
Zvysok tu
https://med.stanford.edu/news/all-news/2012/09/little-evidence-of-health-benefits-from-organic-foods-study-finds.html
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petey


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vsak ako pisal aj cizopasnik, ide skor o eticke dovody ako ze by tam bolo o 200% viac bielkovin
_________________
Komu tim prospejete?!
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xnewstedx


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasne , tiez z tychto dovodov kupujem vajcia/maso z volneho vybehu . Len Makuska sa tu vyjadrovala k chemii, chuti atd. To antiGMO uz ani nekomentujem.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:

Ale u dražších, kvalitnějších potravin tě to nutí s nimi nakládat hospodárněji. Spousta lidí běžně koupí kuře, upeče, sní, vyhodí.
Dražší kuře tě naučí, že je možno vykostit, skelet a křídla dát na vývar, stehna dělit na horní, dolní, to vše rozdělit na více jídel a nemít "jedno kuře pečené".

Navíc Jirka Kalous to už lehce nakousnul. Lze kupovat dražší jídlo, díky tomu holt změnšit porce a jíst méně, ale kvalitněji . Otázkou, co to udělá s organismem a jak mu to vyhovuje si každý musí vypozorovat sám.

A edit: je mi taky jasné, že na foru o posilování psát věci jako "méně masa, menší porce" znamená koledovat si o nakládačku


Nic ve zlém, ale to jsou zase "hrušky a japka". Pokud někdo potřebuje k NEplýtvání s jídlem nějaký dodatečný stimul, tak je prostě píííííp a nehodlám jej řešit.

Zpracování u kuřete všeho dává bezpochyby smysl, opět bez ohledu na jeho cenu, ale pro mne osobně to má dvojí úskalí. Jednak vyšší pracnost, která vyžaduje čas, a to ve spojení s nutností vědět co a jak udělat (což opět vyžaduje čas, protože učený z nebe nespadl). Já ten čas třeba nemám, resp. jej nehodlám věnovat právě na toto. Druhá věc, a to je čistě můj boj, je to, že mně například tyhle masové vývary nechutnají.

Poslední .... pokud hodlám jíst méně, budu tak činit fakt z jiných důvodů, než abych ušetřil. Jistě, mohu jíst méně, vážit nakonec třeba 80 kilo a .... co? Proč? Beru, že je spousta lidí, co tak činit chtějí, ale já mezi ně nepatřím. Takže zase důvod na nic.

Člověk má jíst tak, aby mu to v prvé řadě chutnalo, nekurvilo mu to zdraví, netrvalo věky to připravit a nestálo to více, než si může s ohledem na svoji situaci dovolit. U většiny z nás to bude vždy o nějakém kompromisu .... výjimky typu Kellnera, Tykače a Bakaly tímto zdravím:-) .... a jak ten kompromis nastavit je zcela individuální. Vot i vsjo.

Furt se ale motáme okolo nepodstatné marginálie, protože původně nastíněný problém byl zcela jiný. Ale beru, že většině lidí je bližší diskuze na téma "něco v hrnci", nežli problematika fiskální politiky.
_________________
Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Původně se to vztahovalo hlavně k chuti, jen se to tu časem k těm výživovým hodnotám zvrhlo.
_________________
Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"hrušky a japka" jsem na redtube ještě neviděl, asi nějaká nová móda v péčku, co mi zatím uniká
_________________
[img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

stejný pocit... začínám chápat známé, kteří z těchto důvodů odmítají maso, taky ho nepřestanu jíst, ale začnu více dbát na jeho původ, když jsem vyrůstal, tak kuřata, slepice, vajíčka, králíci, husy, kachny, vepřové, hovězí, telecí a další, vše bylo z domácích chovů, které jsme znali nebo z přírody (ryby, zvěřina) a nikdo se nad tím nezamýšlel, s těmi zvířaty se zacházelo jako s živými tvory, pak člověk "vyletí z hnízda", začne nakupovat v super a hyper marketech a... opět se nad tím nezamýšlí, i když maso už nechutná jako chutnalo a to ani v restauracích, krom těch, které na tom staví. ale vždy je čas prozřít a omezit svůj podíl na takovéto "výrobě" masa.

Makuška odvádí velký kus osvěty, v tomhle tématu s ní plně souhlasím a pokud to někdo i přesto vidí jinak... přít se s ním nehodlám :)


Já su z Prahy:-), takže mne takovéto dětství fakt minulo a pro maso se chodilo k panu Bubníkovi:-). Nepamatuji si, že by tam některá ze sousedek moc řešila původ toho kusy flákoty, co zrovna přivezli:-).

Jinak, já třeba maso tak v 80-90% případů nakupuju u řezníka, ale že bych nějak joo řešil o tom masu víc, to fakt ne. To dělat u všeho, a dělat to jen u masa mi nedává smysl, tak nemám čas ani na to se najíst, natož si na to jídlo vydělat.

Holt, jak říkával jistý Logan, člověk musí být realista:-).
_________________
Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:


Nic ve zlém, ale to jsou zase "hrušky a japka". Pokud někdo potřebuje k NEplýtvání s jídlem nějaký dodatečný stimul, tak je prostě píííííp a nehodlám jej řešit.

Zpracování u kuřete všeho dává bezpochyby smysl, opět bez ohledu na jeho cenu, ale pro mne osobně to má dvojí úskalí. Jednak vyšší pracnost, která vyžaduje čas, a to ve spojení s nutností vědět co a jak udělat (což opět vyžaduje čas, protože učený z nebe nespadl). Já ten čas třeba nemám, resp. jej nehodlám věnovat právě na toto. Druhá věc, a to je čistě můj boj, je to, že mně například tyhle masové vývary nechutnají.

Poslední .... pokud hodlám jíst méně, budu tak činit fakt z jiných důvodů, než abych ušetřil. Jistě, mohu jíst méně, vážit nakonec třeba 80 kilo a .... co? Proč? Beru, že je spousta lidí, co tak činit chtějí, ale já mezi ně nepatřím. Takže zase důvod na nic.

Člověk má jíst tak, aby mu to v prvé řadě chutnalo, nekurvilo mu to zdraví, netrvalo věky to připravit a nestálo to více, než si může s ohledem na svoji situaci dovolit. U většiny z nás to bude vždy o nějakém kompromisu .... výjimky typu Kellnera, Tykače a Bakaly tímto zdravím:-) .... a jak ten kompromis nastavit je zcela individuální. Vot i vsjo.

Furt se ale motáme okolo nepodstatné marginálie, protože původně nastíněný problém byl zcela jiný. Ale beru, že většině lidí je bližší diskuze na téma "něco v hrnci", nežli problematika fiskální politiky.


Wut?
Yggu, proč to zase vztahuješ na sebe? Tobě dělá tedy problém si něco o porcování masa nastudovat a pak to tak provádět, jiným lidem ne. Ty nechápeš, proč lidi jí menší porce, nebo proč zkouší upravit jídelníček. Ok, tobě to dělá problémy, jiným ne.
Samozřejmě, pokud je debata o "něčem v hrnci" pro tebe pod úroveň, můžeš řešit tu fiskální politiku.
_________________
Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Původně se to vztahovalo hlavně k chuti, jen se to tu časem k těm výživovým hodnotám zvrhlo.


Původně se to vztahovalo k tomu, že když člověk do 20. června hákuje na stát (letos to máme opět o dva dny delší ), tak už mu na spoustu dalších věcí nezbude. Což je nesporný fakt.

Vyšší kvalitu malosériové produkce u potravin pokud vím nikdo v diskuzi nezpochybnil.
_________________
Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:

Wut?
Yggu, proč to zase vztahuješ na sebe? Tobě dělá tedy problém si něco o porcování masa nastudovat a pak to tak provádět, jiným lidem ne. Ty nechápeš, proč lidi jí menší porce, nebo proč zkouší upravit jídelníček. Ok, tobě to dělá problémy, jiným ne.
Samozřejmě, pokud je debata o "něčem v hrnci" pro tebe pod úroveň, můžeš řešit tu fiskální politiku.


Bože můj ...

Barbar Conan napsal:

Jako není mi to příjemný koukat na ty kuřátka, ale tak co mám dělat. Kdyby mě stát neokrádal o 60% toho, co vydělám, tak bych si možná 2x dražší maso kvůli dobrýmu pocitu kupoval... (a možná taky ne, kdo ví)


... bavím se o tomto, a o tom, že řešit to změnou jídelníčku, ať z hlediska kvality či kvantity, znamená řešit následek, nikoli příčinu. Což z dlouhodobého hlediska nevede nikdy nikam .. tedy, někam jo, ale kam raději nenapíšu:-).

Konec osvěty:-).
_________________
Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
"hrušky a japka" jsem na redtube ještě neviděl, asi nějaká nová móda v péčku, co mi zatím uniká


Hledej pod fruktofilie.
_________________
Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Makuška


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak abych to upřesnila.... chemie v potravinách, E-čka, konzervanty, barviva a jejich složení.... na to už bylo vydáno tolik článků, testů, průzkumů...vliv konzervantů na rozvoj ADHD syndromu u dětí atd. atd., že toho se dají dohledat fakt hromady.

Tolik moje averze k chemii - nic se nemá přehánět ...aspoň myslím.
Tohle mi vadí na současném potravinovém průmyslu....Takový ty různý náhražky, dobarvovaný rajčata, jogurt co má trvanlivost měsíc atd. atd... Já nevím...nepotřebuju potraviny plný E-ček, barviv a konzervantů....nepotřebuju, aby mi jogurt vydržel měsíc a máslo tři měsíce... na co???

Na používání průmyslových hnojiv a další chemie v zemědělství a jejich vztah k rozvoji potravinových a jiných alergií je taky poukazováno už pár let, ale to je poukazováno celkově s ohledem na zhoršující se kvalitu životního prostředí - to nejde omezit jen na potraviny. Beru.

A ty GMO....v tom nemám úplně jasno a ani jsem tady debatu o GMO neotevírala (o té se první zmínil Barbar, jak tomu fandí), ale když už jsme u toho....potřebujeme je??? A pokud ano, tak na co??? Dejte mi solidní argument na co lidstvo nezbytně nutně potřebuje geneticky modifikované potraviny a já řeknu OK.
Já jsem se o nich zatím dozvěděla asi jen tolik, že snad mají být výživnější a produktivnější??? No ale taky jsou prý tyhle produkty odolnější vůči herbicidům....tedy samy o sobě víc herbicidní.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/04/30/monsanto-gmo-corn.aspx

Jo a taky je prý 80% GMO rostlin tzv. Roundup-Ready, tedy se ho na ně může šplíchat mnohem víc.

Jenže.....
http://www.collective-evolution.com/2014/04/17/new-study-finds-roundup-herbicide-to-be-125x-more-toxic-than-regulators-claim/

To taky potřebujeme???? Nebo jsou to všechno kecy a lži???

Aby bylo jasno....nejsem proti očkování, nejsem proti pokroku a ani nejsem žádný BIO hipík žijící v tee-pee v lese v souznění s přírodou. Při výběru potravin chci ale vědět za co utrácím a pro mě kvalitní = čerstvý a bez ZBYTEČNÉ chemie...To ZBYTEČNÉ tam je pro mě důležitý. Plus u mě velkou roli hrají etické důvody, ale to už jste asi pochopili.

Moje zkušenost je taková, že mi moje dětská MUDr. u dcery, když byla mimčo na rovinu řekla: "Jestli kupujete zeleninu a ovoce v marketech, tak to jí raději vůbec nedávejte a kupte jí hotovou kojeneckou výživu ve skleničce. Aspoň jí neuškodíte. Jestli máte zeleninu opravdu domácí ze zahrady hnojené hnojem a kompostem, tak toho jí valte po kilech." (Já si naivně myslela, že domácím vařením z koupených surovin malé bůhvíjak prospěju).
_________________
Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tyhle různé studie jsou fajn... ukazují, že velkovýroba je schopna se přiblížit všem sledovaným parametrům z hlediska chemie a dosledovatelného vlivu na zdraví. dále už je to osobní volba.
když to odlehčím, tak studie, které mi na základě podobných parametrů doloží, že rozdíly mezi pivem ze smíchova, stolním vínem či obyč whisky vs. kvalitním ležákem, přívlastkovým vínem či single-malt jsou zanedbatelné ... tak se s nima přít nebudu, ale věřit, že tím srovnávají vše podstatné, jim taky nebudu.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay


PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Bombay napsal:
Původně se to vztahovalo hlavně k chuti, jen se to tu časem k těm výživovým hodnotám zvrhlo.


Původně se to vztahovalo k tomu, že když člověk do 20. června hákuje na stát (letos to máme opět o dva dny delší ), tak už mu na spoustu dalších věcí nezbude. Což je nesporný fakt.

Vyšší kvalitu malosériové produkce u potravin pokud vím nikdo v diskuzi nezpochybnil.


Pročti si to tedy celé znovu.

Hákování na stát? Ale k tomu se to opravdu původně nevztahovalo, to trošku odbíháš od tématu.

A naopak vyšší kvalitu malosériové či lépe "ze dvorku" produkce tu naopak zpochybňují mnozí.
_________________
Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - "Lepší" drůbež, maso (Makro, farmy) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: