|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 9:22 am Předmět: |
|
|
Středa 13.7.
Domácí K.O. trénink
WARM-UP 10min
EMOM 10min
20x air squat + 5x push-ups
TABATA 12x50/10sec rest
burpees
mountain climbers + cross climbers
ballet squat
slow sit-ups
AMRAP 5min (2kola - brutální tempo)
lunge + back lunge L 10x
push-ups shoulder touch 8x
lunge + back lunge R 10x
triceps push-ups butt touch 8x
ABS + 4kg supersérie
1) raised knee crunches + crunches straddle legs 3x8+8
2) elbow to opposed knee crunches L+R + bicycle crunches 3x8L+8R+16bicycle
3) hip lift + seated knee tucks 3x8+8
- ty hip lifty s těmi závažími na nohou...... - nechápu proč to je pořád takový masakr...břicho opět mrtvo
HANDSTANDS +2kg na nohou
3x maximum
Brutálně rychlý trénink - všecho odcvičeno snad za 50minut. Draper mi i přes ten šílený meteorologický humus venku uvolnil byt a i s mou malou dcerou mi věnovali hodinu na odcvičení, když vyklidili byt,což moc oceňuju, protože v tom počasí by ani psa nevyhnal a já byla strašně ráda, že si to můžu odcvičit. Domů dorazili přesně v momentu, kdy má barva došla do stadia něčeho mezi zralým rajčetem a višní a vypotila jsem svůj celodenní příjem tekutin.
Večer lehce Acro plus strečing Draperova vrchu a mého spodku (já po velmi dlouhé době) plus Draper si prý ÚÚÚÚÚÚÚDAJNĚ zkusí dát moje sérky na břicho a planky - bude sranda.
Co už taková sranda nebude bude možná nutnost vyšetření ledvin na funkčnost, kameny nebo písky.... někdy (jako třeba dnes) to docela bolí - mám pitný režim úplně v prdeli...tělo se nehlásí o tekutiny (mimo tréninku, u kterého jsem naopak schopná vypít i 2 litry najednou) a já jsem prostě trubka, co na to nedokáže myslet, takže můj denní příjem tekutin se klidně pohybuje i okolo 0,5litru za den - ve vedrech okolo 1,5litru.
Nepotřebuju tady poslouchat kázání, jak jsem blbá a jak je to málo - VÍM TO. Pokud má někdo nějaký konstruktivní tip jak nastartovat pitný režim a pocit žízně, sem s ním.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cohen999
|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 9:37 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 9:55 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Slane oriesky
Inac by som sa nebal, telu treba dat ked si pyta. Zvasty typu "ked si smadny je uz neskoro" su pre otrokov marketingu predajcov mineralnych vod. |
Tak to je jasný, že marketing minerálních vod je postavený na co největší spotřebě. Souhlasím.
Akorát....trochu problém je, že moje tělo si neříká....prostě ne. Já nemám žízeň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Scheila
|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 10:28 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Pokud má někdo nějaký konstruktivní tip jak nastartovat pitný režim a pocit žízně, sem s ním. |
A já si zase myslím,že je lepší pít průběžně a ne jenom když má člověk žízeň. Já denně vypiju přes 2 litry, v tréninkový den klidně i přes 3 litry... Ať už jsem v práci nebo doma, tak mám vedle sebe neustále sklenku s vodou a podle chuti si upíjím. Když jsem např. někde mimo a nemám lahev s vodou a začínám mít pocit žízně, tak vím že už to je hodně zle, a musím někde vodu sehnat, protože se mi pak začíná dělat špatně, mžitky před očima apod...
A taková dobrá pomůcka na zlepšení pitného režimu je, že si ráno vezmeš plnou 1,5l -2l flašku a večer prostě musí být prázdná .
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 11:45 am Předmět: |
|
|
Scheila: su dva extremy, jeden ked ludia naozaj nepiju aj ked su smadni, a druhy, ked piju stale, aj ked nemusia. Privela dihydrogenmonoxidu skodi. ;)
Prikladam odkaz na clanok seriozneho media s nazorom odbornika.
http://style.hnonline.sk/veda/514072-zavislych-na-vode-pribuda-je-pitny-rezim-podvod _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
mirus

|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 2:40 pm Předmět: Makuska |
|
|
Marky jestli můžu poradit, tak si nastav na každou půlhodinu upozornění na mobil, že máš vypít 1dcl vody. Není to moc a tělo si zvykne. Nezapomeň, že jen přes pokožku se vypaří 0,5l vody (teď v létě i víc), přes ústa vydýcháš kolem 0,6l (teď v létě je to i víc). Navíc jako aktivní sportovec co cvičí s činkama potřebuješ další 1l vody navíc. No a pokud jíš více bílkovin, tak opět tělo potřebuje více vody. _________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 4:56 pm Předmět: |
|
|
Hm, ak clovek ktory pije cojaviem pol litra denne zacne pit tri litre denne, co sa asi tak stane? Ak nahodou zatazoval oblicky nedostatkom a naraz ich zatazi prebytkom, tipnem si, ze skor tvrdo narazi namiesto aby mu to prospelo. Poprosim report. ;) _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Scheila
|
Zaslal: čt červenec 14, 2016 7:12 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Scheili já se snažím....fakt. Jenže když upíjím pořád, lítám potom POŘÁD na WC...prostě neustále třeba 4x do hodiny i kdyby to mělo být minimální množství. |
To je jen ze začátku, tělo si zvykne, a pak to bude v pohodě .
| cohen999 napsal: | | Scheila: su dva extremy, jeden ked ludia naozaj nepiju aj ked su smadni, a druhy, ked piju stale, aj ked nemusia. Privela dihydrogenmonoxidu skodi. ;) |
Hele, tak je zase taky potřeba si trošku rozlišit co je a není extrém, 3 litry za den, v létě, navíc když je člověk hodně fyzicky aktivní, mi jako extrém rozhodně nepříjde , ale spíš jako nutnost
Ale to co radí Mirus zní moc dobře , je to taková nenásilná forma, určo lepší než tam frknout 3 půllitry naráz .
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 8:11 am Předmět: |
|
|
To co radi Mirus je rovnako nasilna forma zavodnovania, ako nasilu do seba liat pollitraky vody. Mne s 85kg staci v teplach vypit okolo 2 L za cely den vratane hydratacie po treningu. Jasne ze kazdy sme iny, ale ja by som si nikdy, ale naozaj NIKDY nedovolil radit podobny extrem nikomu inemu, najma ak ma problem s ladvinami a nevie preco. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 9:08 am Předmět: |
|
|
Mnoooo přiznám se, že ty ledviny jsou prostě jakýsi pošahaný.  A současně s tím se musím přiznat, že díky svýmu rozbouranýmu pitnýmu režimu už jsem se s tím léčila dřív s ledvinovou kolikou a pískem či co to bylo.....tehdy mě doktoři strašili čímsi, co se laicky prý jmenuje "syndrom lenivých ledvin". Nevím tomu vůbec hlavu a patu, ale prostě moje tělo si zvyklo na malý příjem vody, ledviny adekvátně tomu míň pracují a jsou oslabené a teď, když mě už bolí a snažím se je nakopnout větším množstvím vody, tak na to ledviny se*ou a prostě mnou voda proteče bez zužitkování. Aspoň tak jsem to pochopila (neříkám, že dobře). JInak přece není možný, že když vypiju litr za den, tak jdu 5x na WC a když vypiju 1,5litru, tak jdu 15x.
K doktorovi se mi nechce...já vím, že by mi tam vynadali a začali mě zavodňovat kapačkama apod. - obzvlášť když máti je 10 let zdravotní sestrou na dialýze že...  Takže to mám v úmyslu nastartovat sama. Ono .....když ta ledvina bolí, tak by asi víc jak 1 litr za den to tělo sneslo v té vodě, na druhou stranu co píše Cohen mi přijde rozumný - nehodlám do sebe rvát hektolitry...ovšem jak to zařídit, aby si tělo z té vody něco vzalo a nenutilo mě to lítat až tolikrát na WC?? Někdo nějaký tip jak podpořit činnost ledvin??? URo-čaje?? Bylinky???
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 9:19 am Předmět: |
|
|
Z nepití vznikají ledvinové kameny, ledviny málo proplachuješ, tak se usazují sajrajty. Pravidelně užívat jednu kapsli rowatinexu (volně prodejný), který obsahuje silice z borovice, promazávají se tím močové cesty a ledviny - tím se zabraňuje vzniku písku či kamenů. A pít:) protože bez toho to nejde. Pokud ti ledviny nefiltrují zpomaleně /což mám třeba já/ tak s tím není žádný problém.
Dva litry vody bych viděl jako minimum. Když ti nechutná, pít neslazený ledový čaj.
K doktorovi není třeba chodit, taky vidím jako nereálné že by začali dávat zdravému člověku kapačky.
Koliku by sis asi pamatovala, jednu jsem zažil a větší bolest asi neexistuje:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 9:25 am Předmět: |
|
|
Zkusím Hulkie. Díky za tip.
Btw. já si koliku pamatuju....i ty hodiny strávené v kuchyni na zemi na všech 4 s nemožností se jakkoliv pohnout - zopakovat si to nechci....už zas vidím svou máti, jak by vyšilovala, poučovala a zařídila mi u ní v práci nucenou ledvinovou péči včetně těch kapaček (moje máti běžně nosí kapačky i domů). Prostě matky a jejich přehnaná péče.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 9:31 am Předmět: |
|
|
Žijem v moderní době i na tohle jsou aplikace do mobilu :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|