MilanT log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 138, 139, 140

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MilanT log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MilanT log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2026 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

22.8.2026: bx grappling

S Patrikem jsem si šel zaboxovat - přinesl své boxerky, já měl ještě ty staré - bílé, z kterých mi koukali prsty a palec, ale fungovalo to. Tak jsme chvíli jeli nějaké bomby na parkovišti. Není to tak jednoduché, jak to na první dobrou vypadá no - chce to naučit ty techniky, výhyby a předvídání situace - i krytí. To jsme moc dlouho neboxovali, ale přijdu mi jako že asi vyhrávám protože patrik furt ustopoval - v ringu/uzavřeném prostoru by to mohlo být zajímavější.

Pak jsme šli ještě grappling na trávu, zjistil jsem že není tak jednoduché udělat takedown dokud ho neumíš - na zemi se prát dá, ale dostat se do té pozice na zem, nic moc. On ten jede musí zaútočit a v tu chvíli ty se nesmíš bránit, nýbrž ho jako nechat a mít proti tkaovému takedownu counterobranu.... Ale tady jsem pak vyhrál (aspoň mi to tak přišlo...)

Ráno ten den jsem taktéž zjistil že mi v kůlně stála voda, takže jsem to celé přeskládal a je to tam nyní jinak... Musím ještě vyřešit co s tím stolem. Ale zjistil jsem, že on ten grip machine na jednu ruku nebude tak zlý, ale chce k tomu přistupovvat prostě rozumně...

// 23.8.2026: Píšu to druhý den - dnes mě docela i bolí pronátory a mám trochu unavený stisk (hlavně palec) - ale to mohlo být i z rána kdy jsem se snažil trhat koberec a nešlo to.

//ps: poznamky nebrat moc na velkou vahu, pisu na rychlo a blbosti :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2026 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

24.8.2026:

Fullbody A

Sprinty /120s rest
cca 3*15m -> před barákem na parkovišti lehký kopec

Seatedpress 2x5-6 + Shyb širokým nadhmatem (váha před tělem, dotek klíční kosti) + Knee jumps to jump
2x100, 2x101, 2x102.5 + 6x20.5, 2x30.5, 2x33 + 2x BL, 2x SL, 2x SL

Nemohl jsem dát widegrip pulldown, kladka už docela drhla.

Db fly 2x5-8 + Seal rows 2x5-6
4x27.5 (tam bude ještě práce) (pravačka jen negativní bolí loket) + 6+1x80 9cm dotek hrudník na lavici
7x23 + 4+1x82.5
Bolavý loket.. pravacka - ne do úplně krvelačného selhání i ta první seriemmm

Seated reverse curl 2x5-7 + Frenchpress 2x5-7
5x45 deload + 2+2x57.5
5x52.5 + 5x55 (nic)

Rdl 3x3-5+ Thumb machine 2x8-12
2x220 + máx x 15 (první pinčů, pak blíž)
2x210 + max x 15 (první pinčů, pak blíž)
3x212.5 pásek ale ne na krev+ 5*

Musim strecovat hamy a slabe dnes

Reverse nordic curl (na kotouče, na matracich) 1x8x5kg, 5x4x5kg, 5x3x5kg zakloněná hlava, 5x2x5kg zakloněná hlava

krk 1 série tam i nazpět

Strečink 5 minut

Hodnocení: Stálo to za hovno, bolel pravý loket, ujebané pronatory z toho boxu nebo co
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2026 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

25.8.2026: Běh "na lačno" 3km
Start: 5:40
3.13km, 16:10.58, 05'09 prům. temp, 158 prům. srd. tep, 25m převýšení, dech nosem, zbytek v aplikaci Zepp

25.8.2026: Plavání

jen 15 minut, prsa, pak nejaka zkouska kraul a po jedne ruce ptakoviny, 16 stupnu vzduch, voda tak 10 :D
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2026 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to těžší než to vypadá, ale konečne jsem si našel setup který se dá docela dobře standardizovat. Dávám špičky nohou na úroveň kde začínají ty kotouče (ty mohu skládat na sebe), snažím se mít zakloněnou hlavu (na což zapomínám) a dotek na záda. Aktuálně se snažím dojít abych nějak dokázal položit hlavu na tu matraci a jet nahoru. Pak budu řešit detaily. Je to dobrý replacement za předkopy takto v homegymu, já určitě žádný stroj kupovat nebudu a ta lavička s předkopy se mi rozpadla :).

A dá se i progresivat dlouhodobě viz :)
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2026 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vracím se zpět k tomuto logu. Tímto děkuji moc Martinu Jebasovi, který mi log po předchozí žádosti o jeho smazání obnovil, poměrně rychle jsem se unáhlil a celkově poté co jsem ten log prošel tu není zas tolik věcí, které bych tu nějak mít nechtěl :) Psal jsem to tu 5 let a byla by nesmírná škoda to všechno zahodit.

Tréninky z druhého logu přemigruji sem (resp. jsem již přemigroval, protože tento příspěvěk je na konci :-)) a budu používat zase už jen tento - ať mám celou tréninkovou historii pohromadě. Měl jsem poslední měsíce (lze to vidět defakto od začátku čtvrťáku, možná i dříve tedy někdy léto 25 že jsem psal docela přerušovaně - vynechával tréninky a podobně) takový slabší období, kdy jsem nad vším moc přemýšlel, přestože jsem teda cvičil, hledal složitosti kde nejsou a podobně :D. Nyní jsem již do všeho zase skočil a nadále tu ty tréninky sdílet chci, ať to tu nevymře a nějaké to předhánění, nejen na čelních dřepech nebo na incline tlacích, je potřeba :D

Dante Flyshit napsal:
Turakam napsal:
Inak na fóre vyrástol v milanovi druhý venca.v, ak si pamätáte a viete aj aktuálne o akého mutanta ide, tak čo majú spoločné? Tréningy neraz extrémneho objemu práce a extrémnej intenzity i frekvencie. To len tak na zamyslenie na margo moderných trendov...

Podľa mňa to bude jeden balíček extrémnej genetiky jednak na výkon ale aj v rámci schopnosti zotavenia sa z treningu. Jeden môj známy/kamarát, veľmi slušný naturalny lifter bol v tomto úplne inde. Výkony veľmi dobre aj všetko, ale v čom exceloval, to bola neskutočná schopnosť regenerácie. Akože naturálne regeneroval rýchlosťou sypača

To bude podľa mňa možno aj taký Milanov kľúč. Že jednoducho jeho telo je geneticky nastavené zvládať obrovské tréningové dávky, rýchlo zregenerovať, tým pádom odcvici strašne často veľký objem aj intenzitu a dokáže sa na tom raketovo zlepšovať. To určite nedokáže naturálne hocikto, podľa mňa toto buď máš alebo nemáš. Proste forma talentu v tomto smere.

Inak tie pritahy brutál. Škoda že 88kg jednorucku som vo fitku snáď nikdy naživo nevidel, tak to ani neskusim

Strašně blbě se to soudí, nemyslím si, že mám zas nějakou šílenou genetiku, mám poměrně úzké zápěstí, měl jsem určité partie co dobře reagovali hned po začátku cvičení, ale jiné zase slabší, spíš jako svoji výhodu beru to, že jsem začal dost brzo a mohu se brát že mám něco, alespoň drobného odcvičeno. Zas už mi je 19 a ty výkony nejsou tak cool, jak když mi bylo 15.

Co se týče regenerace, přijde mi, že toho snesu hodně, ale jen když na to natrénuju a to nutně neznamená, že mě to silově posouvá - když se kouknu na začátek tohoto logu, tak jsme jel mordy - vezmu jenom příklad:
citace:
13.12.2021: Tlakovy trenink
Prsa, predni a stredni delt, triceps

- tlaky na prsa, naklonena lavicka, 5S + strečink: (1x10x20.5), 10,9,8,6 - neco mi spadlo do oka, 7-8x33.3
- kliky se zavazim, 2S: 20,15x24
- rozpazky, naklonena, 2S + strečink: 2x8x20 (zkousel jsem co nejvetsi protazeni a tak jednoduchy to nebylo)
- stahovani protismerne kladky, jedna ruka, 3S: 3x20x9
- military press, 6S: (6x40.5, 3x43) 5,5,4-5,3x48 ... 1x52.4 ... MAXx44
- kliky na bradlech, 5S: 8,6+1,6+1,4+1,5+1x24
- francouzsky tlak s JČ, 3S: 3x12+neg3x9.5
- stahovani kladky za hlavou, 3S: 9x19, 2x12x16
- stahovani kladky na triceps, 3S: 1xMAXx19, 2xMAXx16
- upazovani, obe ruce, dropset: (dal jsem v sede) 30x16.5, 45x15.5, 50x12, 50x10.75, 50x9.5, 50x8.25, 50x7, 35x7, 25x5.25 + 40s hold

a za 72h jsem to jel znova, ale taky ted kdyz jedu dve serie serii na kozy, tak z ni jsem rozbity (svalovka) 2 dny - protoze proste jezdim jen 2-3 serie - nemam telo navykle navic. Pripadne kdyz jsem jezdil FB obden s vysokym objemem na zakladni cviky, tak tam jsem jel treba 10-15 serii na cvik ale zase nizsi opacka a bylo to s vysokou rezervou to se regeneruje lépe (nebo třeba mala rezerva,ale jen dvojky,trojky).

Přijde mi však, že snáším docela dobře vysokou intenzitu (absolutní i relativní) a to často - že když půjdu zkusit dnes maximálku na military a vytlačím k čelu, tak zítra jí dám třeba až nahoru a pozítří bych přidal možná kilo, dvě. To mám ozkoušené. Ale nevím, zda by to šlo i ostatním, protože málokdo to jde vyzkoušet.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MilanT log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 138, 139, 140
Rychle na stránku:

Přejdi na: