MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 113, 114, 115  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
KOTO

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

neměl jsem moc času sem teďka chodit ale očko jsem na tebe sem tam hodil a musím říci,že ti to jde.Dřepy mají akoratnou hloubku a nějak se mi zdá že jsi celkově zmohutněl.Jediné co mě se fakt nelíbí je ten DL.No pokud tobě to tak vyhovuje tak budiž,ale mě se to fakt nezdá gut.

Ten 200 na mrtvý tah tam máš hned,možná že když se pořádně vyhecuješ tak bys to potáhl aj další trénink.Každopádně jsem si taky tehdy říkal:To bude bomba těch 200kg,ale jakmile to člověk potahne,tak už mu to přijde málo
Morico

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, jsem rád že píšeš :)

... no a jako vždy s tebou souhlasim ... se dřepama nejsem spokojenej hlavně s váhama, s technikou docela jo...no a u mrtvoly se mi ta technika taky vůbec nelíbí, nakoukal sem mraky videi, vim jak to má vypadat ... přečet jsem si spoustu rad jak vylepšit MT ... v ponožkach, postoj mírně užší než ramena, zatáhnout lopatky, vypnout hrudník, koukat cca 4 metry před sebe celou dobu, začít pohyb přes paty, nohy, a narovnavat se zaroven nohy s horni pulkou těla a pak to locknout ... všechno to vim, všechno si to před začátkem tahu uvědomim, nastavim, ale jakmile tam mam trochu víc (i když se to nezdá ani těžký), tak prostě narovnam nejdřív nohy a pak horní půlku těla a nemůžu se toho nějak zbavit, musim přijít na to, kde je problém ... dneska sem možná přišel na to, že se do toho zkusim jako položit, jako kdybych padal dozadu a během toho začnu tahat a uvidíme, co to udělá ... jinak příště trochu mam zálusk těch 200 zkusit ... když potáhnu 190, tak si budu za dveře nafackovat a zkusim to;

jinak je mi jasný, že 200 je prd, dal jsem si to jenom jako takovej první cíl ... jakmile to zatáhnu, začne road to 250 a jelikož mam teď skoro 100kg, tak to bude teprve první trochu úspěch 2,5 násobek hmotnosti je minimum se říká ne? :)
KOTO

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No chtělo by to osobní přístup.Já třeba mam lopatky volně od sebe a vršek zad markantně ohnutý.Spodek ale držím rovně vždy a u jakékoliv váhy.A nedřepnu k tomu tak moc.Zadek raději držím o něco víš.Věřím tomu,že v 99%případů když máš dobře nastavený základní postoj,tak už to prostě zvedneš dobře vždycky.Jde o to se k tomu správně srovnat podle mě.
Jo a naliskej si přímo u čínky,pak už to totiž budeš muset zdvihnout jinak se ti budou smát a to je právě ten hec ,hehe

Jinak nechci nic snižovat.200kg je 200kg a i k tomu vedou měsíce těžkých tréninků.Jen podotýkám,že človek není nikdy spokojen.
Já osobně nehledím na osobní váhu ale pouze na výkon,který máme hodně společný.Já zatáhl 200 bez opasku v létě...
Momentálně mám na 3měsíce pauzu ale pak bych s tebou dal soutěž o těch 250kg jestli to teda už mít nebudeš
Morico

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
No chtělo by to osobní přístup.Já třeba mam lopatky volně od sebe a vršek zad markantně ohnutý.Spodek ale držím rovně vždy a u jakékoliv váhy.A nedřepnu k tomu tak moc.Zadek raději držím o něco víš.Věřím tomu,že v 99%případů když máš dobře nastavený základní postoj,tak už to prostě zvedneš dobře vždycky.Jde o to se k tomu správně srovnat podle mě.
Jo a naliskej si přímo u čínky,pak už to totiž budeš muset zdvihnout jinak se ti budou smát a to je právě ten hec ,hehe

Jinak nechci nic snižovat.200kg je 200kg a i k tomu vedou měsíce těžkých tréninků. Jen podotýkám,že človek není nikdy spokojen .
Já osobně nehledím na osobní váhu ale pouze na výkon,který máme hodně společný.Já zatáhl 200 bez opasku v létě...
Momentálně mám na 3měsíce pauzu ale pak bych s tebou dal soutěž o těch 250kg jestli to teda už mít nebudeš

OK. Zkusim pozměnit základní postoj a uvidíme.

Okej s tou soutěží počítam :) ... myslim že těch 250 nebude už taková sranda, takže možná tak doženu tebe ... jinak ideálně si to chci dát taky bez opasku ... teď už mam po těch 7 tejdnech trochu unavený spodní záda, tak pro jistotu ... nikdy do teď jsem těžký MT nejezdil, tak asi než si zvyknou ... až se pak trochu zregeneruju, tak pojedu zas bez pásku, prostě se řídim pocitem ... když to pude, tak dycky bez pásku

na druhou stranu si podlemě trochu už zvykla CNS na zátěž, někdy před 3 tejdnama sem byl jak přejetej a teď se naopak cítim plnej síly :D

A jak si na tom se dřepem ? Že bysme pak dali soutěž i v dřepu... tam já bojuju s vahama, představoval jsem si že zakončim cyklus 170 cca a teď už vim, že to tak nedopadne :D
spekounP

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2010 4:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
spekounP napsal:
Mooooc pěkný ...

Moc děkuju :-) Já se takhle motivuju zase v jiných logach, včetně tvýho ... koukal jsem na tvoje dřepy a nejvíc mě namotivovalo, že si dal další a další opakování, pořád pěkně hluboko i když už to podstatně ztěžklo, to je přesně ono

Jinak ten úchop mam zatim taky naprd, chci se dopracovat k tomu, abych tu mrtvolu moh jet klasickým úchopem (páč mi nevyhovuje že se to jedno rameno u mixed grip úchopu prostě trochu vytočí) a to neudržim od 150-160 víc jak jedno opak ... jinak teďka sem čet na t-nation článek "Building the Death Grip" ... tam jsou docela zajímavý cviky na sílu úchopu, tak to můžeš vygooglit a taky na to mrknout ... jinak já bejt tebou, tak háky zkusim nahradit trhačkama, podle mě mnohem lepší pomůcka když už :)

Jinak co se týče mých dřepů, tam moc spokojenej nejsem ... je to u mě hlavně otázka hlavy (aby mě pouštěla do velkých vah) a taky o síle spodních zad a hamstringů ... nohy by sílu měly ...

No já se nechci vymlouvat, ale můj úchop je trochu kapitola sama pro sebe. Mám dlouhodobý problémy se šlachama v předloktí (který jsem si před léty způsobil asi sám, když jsem pořád jako magor pumpoval bicepsy s těžkejma váhama) a prostě mám problém dlouhodobě držet něco těžkýho v rukou, ale na druhou stranu se nechci vzdát cviků jako mrtvola, přítahy v předklonu apod. Další věc, která to zhoršuje je, že se potím jako to prase. Já bych potřeboval při tréninku vanu plnou magnézia a mezi sériema se vždycky ponořit.

Jinak co se týče dřepů, tak ty jsou hlavně o hlavě. Já musím vždycky sám sebe přesvědčit v hlavě, že to dám a ta síla se tam potom už někde najde.
K síle hamstringů. Kdysi jsem četl článek (myslím, že od "pana strongmana" Sedmíka), kde se doporučoval jako výborný průpravný cvik k dřepům takové zvláštní zdvihy horní poloviny těla se zapřenýma nohama - v podstatě klečíš, máš zapřený kotníky a zpevněný tělo pouštíš ksichtem k zemi a zase se přitahuješ nahoru s tím, že pohyb vychází z kolen.
Akorát jsem ještě nevymyslel, jak to cvičit u nás v posilce - možná by se to dalo cvičit na hyperextenzní lavici, kde by si člověk klekl na opěrku beder a zapřel nohy pod ty válce. Ovšem je potřeba, aby se ty opěrky kotníků dali dostatečně posunout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Morico

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2010 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
No já se nechci vymlouvat, ale můj úchop je trochu kapitola sama pro sebe...

Jasný, to jsem neveděl, jenom prostě mi háky nepřijdou jako dobrá pomůcka, proto jsem to psal ... ale pokud to má nějaký takový opodstatnění, tak je to asi ok :)

Jinak s těma dřepama souhlasim, síla nohou je vždycky mnohokrát větší než "síla" hlavy ... taky se mi asi před půl rokem stalo, že jsem si špatně spočítal kotouče, myslel jsem si že tam mam asi 125 a bylo tam 155, dřepnul jsem to hluboko, zdalo se to sice těžký, ale dal jsem to a 100% vim, že kdybych věděl, že tam je 155 tak bych s tim udělal max polodřep.

Jinak o těch hamstringach ... myslíš asi cvik Glute ham raises ... to je výbornej cvik a pokud na to neni přímo stroj, dá se improvizovat - zapřít si někam paty a nebo stačí někdo, kdo ti podrží nohy ...

spekounP

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2010 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, jo to je presne ten cvik, akorat, ze ti lepsi z nas ho provadeji bez toho odrazu od podlahy a ti nejlepsi dokonce s pridavnou zatezi drzenou na prsou. (ani mezi jednu skupinu se nemohu pocitat)

Jinak co se tyce myho uchopu, vsechno to je moje blbost - mam zvysenou mobilitu v loketnim kloubu (kdyz natahnu ruku mam mezi predloktim a nadloktim uhel vesti nez 180°).
Ve svy dobe s predstavou 50cm pazi jsem drtil porad bicaky na Scottove lavici s premrstenejma vahama stylem, ze negativni fazi jsem pustil samospadem dolu a jakymsi odrazem jsem to rval zpatky nahoru. Podepsalo se mi to dost na slachach v predlokti.

No jo kdyz je clovek holt debil, tak mu nepomuze ani svecena voda.

Ale konec diskuze, at ti ten tvuj log nezasereme neplodnejma kecama
KOTO

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2010 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico:
Já mam teď do konce roku od čínek úplný klid,věnuji se ralaxování.
Založil jsem si exklusivní log na ironfactoru,tak po novem roce tam můžeš moje trápení pozorovat live
Morico

PříspěvekZaslal: čt říjen 21, 2010 10:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KOTO napsal:
Morico:
Já mam teď do konce roku od čínek úplný klid,věnuji se ralaxování.
Založil jsem si exklusivní log na ironfactoru,tak po novem roce tam můžeš moje trápení pozorovat live

Okej, tak až na to zase vletíš, tak pak dáme nějakou tu "road to whatever" soutěž :) Jinak log jsem našel a budu občas sledovat i teď a třeba se inspiruju v nějakých kardio trénincích :-)
Pwr

PříspěvekZaslal: pá říjen 22, 2010 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ze v mrtvem tahu napred napnes nohy nebo neco, podle me neni chyba proste.

Spravna technika je takova, co ti dovoli co nejvic vahy, aniz bys nejak ohrozil zdravi. Zkus povolit zada, jen spodni zada mej zpevneny. Mas tim lepsi startovni pozici, potrebujes ale vetsi silu vrchnich zad na to aby si potom mrtvej tah dokoncil kdyz uz je nad kolenama.

Jediny co muzes udelat spatne u mrtvyho tahu je ze nevyuzijes pro tebe nejsilnejsi pozici uz od zacatku. Najdi si video s necim tezkym a podivej se jak vysoko mas zadek, jak moc mas napnuty nohy, v moment kdy je cinka milimetr nad zemi. Tohle je tvoje spravna startovni pozice. Vaha na patach, cinka blizko holeni, horni zada uvolneny, ramena v takovy spravny pozici (to poznas, ale taky to souvisi s tou vahou na patach). Velkej nadech, vynalozis trosku sily na cinku (jen po malou chvili) - aby si s tim netrhl rovnou od zeme, a zvednes. Kdyz je vaha uz vysoko, zadek dopredu.

Je spousta lidi co dela mrtvej tah jako by to byl romanian deadlift, pro lidi s dlouhejma nohama je to proste vyhodny, protoze je to pro ne prirozenejsi + maj pravdepodobne slabsi nohy nez zada.

Morico

PříspěvekZaslal: pá říjen 22, 2010 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22.10.2010 - Pátek: 10:00 ~ 12:00

Warm-Up :
- 5 min. rotoped, brzda 4
- 5 eliptical, brzda 8
- Předkopávání jednonož: 30x2.5, 30x2.5
- krátký statický strečink, výdrž v poloze 2-5 sec
- Lower Body Flexibility (Coach Pendlay)
- Overhead Squats 10x15, 10x15, 10x25

Dřep vpředu :
- 12x15, 10x55, 5x65, 3x75 2*1~80%: 1x85, 1x85 || 2*1~85% 1x100, 1x100 || 3*2~90%: 2x110 - PR , 2x120 - PR , 2x120 - v plánu bylo 110, to bylo ale moc lehký, tak sem přihodil na 120 a to bylo tak akorád

Výpony vestoje : těžce
- 6x150, 6x150, 6x150, 6x150

Výpony na legpressu : lehce
- 30x20, 30x20

CG benchpress :
- 10x15, 8x45, 5x55, 3x75 2*1~80%: 1x85, 1x85 || 2*1~85% 1x92.5, 1x92.5; || 3*2~90%: 2x100 - lehký, 2x105 - těžký :), 2x105

Powerclean : nácvik
- ?? x 35kg, ??x55kg - moc jsem tomu nedal

Military press : lehce
- 10x25, 6x35, 6x60, 6x60

Benchpress s JČ :
- 12x12.5, 12x20, 8x30, 14x30, 8x30, 4x40

- ještě jsem si uvědomil, že sem zapomněl břicho, ale už se mi nechtělo a pro jednou se to nepo....

Celk.čas: 1h:51min, ∅ HR: 118 bpm, Highest HR: 172 bpm, 4 765 kJ

Strečing :
- jenom to nejnutnější, už jsem byl línej cokoliv dělat

Video: přední dřepy 2x110, 2x120, 2x120
Morico

PříspěvekZaslal: pá říjen 22, 2010 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pwr napsal:
To ze v mrtvem tahu napred napnes nohy nebo neco, podle me neni chyba proste.

Spravna technika je takova, co ti dovoli co nejvic vahy, aniz bys nejak ohrozil zdravi. Zkus povolit zada, jen spodni zada mej zpevneny. Mas tim lepsi startovni pozici, potrebujes ale vetsi silu vrchnich zad na to aby si potom mrtvej tah dokoncil kdyz uz je nad kolenama.

Jediny co muzes udelat spatne u mrtvyho tahu je ze nevyuzijes pro tebe nejsilnejsi pozici uz od zacatku. Najdi si video s necim tezkym a podivej se jak vysoko mas zadek, jak moc mas napnuty nohy, v moment kdy je cinka milimetr nad zemi. Tohle je tvoje spravna startovni pozice. Vaha na patach, cinka blizko holeni, horni zada uvolneny, ramena v takovy spravny pozici (to poznas, ale taky to souvisi s tou vahou na patach). Velkej nadech, vynalozis trosku sily na cinku (jen po malou chvili) - aby si s tim netrhl rovnou od zeme, a zvednes. Kdyz je vaha uz vysoko, zadek dopredu.

Je spousta lidi co dela mrtvej tah jako by to byl romanian deadlift, pro lidi s dlouhejma nohama je to proste vyhodny, protoze je to pro ne prirozenejsi + maj pravdepodobne slabsi nohy nez zada.

Díky za popis, dobrej typ s tim mym videm.. pustim si zpomaleně nějaký svoje záznamy a zkusim z toho co nejvíc vykoukat ... jinak píšeš vesměs to samý, co Koto ... stručně teda: prostě důležitý je najít si pro mě co nejvýhodnější výchozí polohu a nekřivit spodní záda
Wygh

PříspěvekZaslal: pá říjen 22, 2010 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc pěkný dřep, jen to zkus příště bez toho pásku, hlavně u těch čelních dřepů se ochuzuješ o tu nejpodstatnější věc, kterou potřebuješ pro strongmany a obecně do budoucna, a to zapojení nitrobřišního svalstva. . Pásek bych používal jen na push pressy,či výrazy a těžké mrtvoly.

Jesse Marunde
Morico

PříspěvekZaslal: pá říjen 22, 2010 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wygh napsal:
Moc pěkný dřep, jen to zkus příště bez toho pásku, hlavně u těch čelních dřepů se ochuzuješ o tu nejpodstatnější věc, kterou potřebuješ pro strongmany a obecně do budoucna, a to zapojení nitrobřišního svalstva. . Pásek bych používal jen na push pressy,či výrazy a těžké mrtvoly.

Ahoj, díky za koment ... jinak jsem si toho vědom, taky po předních dřepech (bez pásku) někdy pěkně cítim core ... akorád nějak nestíham regenerovat spodní záda a mam už je trochu unavený po celej tejden, tak mam pásek čistě pro jistotu, jinak by to šlo samozřejmě bez něj ... do 110 jsem jel bez něj, pak už jsem ho nasadil ... i přes to jsem ho neutáh úplně a pořádně jsem do něj tlačil břichem ... no ale samozřejmě, jakmile dojedu tenhle cyklus, což je příší tejden, zařadim pauzu a pak zas pojedu bez opasku ...
spekounP

PříspěvekZaslal: so říjen 23, 2010 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Drepy parada.
Mas tam evidentni rezervu.

Ocenuju i ten vzperacskej uchop. Ja bych ho rad taky pouzival, ale ohebnost mi to nedovoli. Myslim, ze by mi to pomohlo pri dychani.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 113, 114, 115  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: