Doktore, jen pro zajimavost, tahal jsi sumem nebo klasikou?
Pokusem o sumo :D To moje sumo byla spis proste mrtvola s rozkrocenejma nohama, nechodil jsem ani uplne maximalni postoj. Do idealniho suma to tedy melo dost daleko. Vypadalo to takhle:
Klasiku jsem chodival misto suma mimo sezonu (cca 2 posledni soutezni roky). Ted kdyz neresim vahy chodim jen klasikou.
Příští týden to zkusím natočit, to bude lepší, protože mi nepřijde, že bych měl na začátku zadek moc nízko. Naopak mám pocit, že bych ho měl mít ještě níž. U sparinga mi pak přijde, že jeho počáteční pozice je naprosto ukázková, ale jak zabere, tak se to pokazí... tak příští pondělí přijdu s videem.
Tak po týdnu jsem zpět a zkusil jsem něco natočit. Dneska nebyl nikdo po ruce, tak jsem využil stoličku a bohužel záběr na videu není celý. Jelikož mi ale šlo o počáteční fázi, která vidět jde, tak to bude ok.
6x 115 kg
1x 145 kg - tady jsem si vědom toho, že při spouštění jsem měl jít zadkem víc dozadu, protože tohle mě dost převažovalo.
Mne se zda ze ti tam prdel jede az moc rychle nahoru a pak to tahas cely zadama... mne to dela taky a nevim co s tim
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Mne se zda ze ti tam prdel jede az moc rychle nahoru a pak to tahas cely zadama... mne to dela taky a nevim co s tim
O tom ale byla právě původně řeč, jak to vyřešit Já vím, že to je špatně, ale problém je právě ten, že při cviku si to neuvědomuju, tak si to nemůžu ohlídat.
O tom ale byla právě původně řeč, jak to vyřešit Já vím, že to je špatně, ale problém je právě ten, že při cviku si to neuvědomuju, tak si to nemůžu ohlídat.
Máte hoši slabý podvozky :) To není technická chyba, ale svalová slabina.
aha sry, toho sem si nevsim...
to video od candita stejne moc nechapu.. rika tam vicemene jen at drzis zadek vzadu a ze by mel byt "aktivni" pocas celyho pohybu.. tak? me se treba MT dela lip s uzsim postojem, tam je tezky ten zadek zapojit
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Zkus přesunout těžiště víc dozadu tak aby si cítil, že máš váhu těla jenom na patách, skoro až jako by si chtěl přepadnout dozadu.To že si u 145ky na konci šel dopředu znamená, že děláš pravý opak.
Máte hoši slabý podvozky :) To není technická chyba, ale svalová slabina.
Přidávám se. Ale v rámci cviku jí může napravit jen technicky
Zkus přesunout těžiště víc dozadu tak aby si cítil, že máš váhu těla jenom na patách, skoro až jako by si chtěl přepadnout dozadu.To že si u 145ky na konci šel dopředu znamená, že děláš pravý opak.
To se mi moc nezdá, u klasickýho MT by mělo být těžiště spíš někde nad nebo před činkou, jít úplně dozadu není moc dobrý.
Když budeš mít těžiště před činkou, tak budeš přepadávat a následně to moc tahat spodníma zádama. Držet váhu na patách je v tomhle případě dobrá rada.
Nechodit do zbytečnýho záklonu je už věc jiná.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru