tak nevim jestli moje pčíspěvky nejsou vidět...
zvedni prsty ze země a přenes váhu na 3 body - malíková hrana, kloub ukazováku a pata.
trénuj to tak, že zvedneš jednu nohu do vzduchu a ohneš ji v koleni o 90 stupňů, na druhé stojíš se zvedlými prsty a pomalu přivírej oči. Nesmíš pro balanc používat prsty
Jsou vidět a jsou to dobrý rady, ale podle mě je lepší neučit moc věcí zároveň, protože to může někomu dělat problém se soustředit na víc věcí zároveň.
Btw., je rozdíl mezi tím mít prdel dole a dole, což by někdo mohl špatně pochopit a cpát ji třeba někam pod paralel, což je podle mě u mrtvoly nesmysl.
Jasně, že je to nesmysl, prdel má být vždy nad paralelem, celkem vysoko, lýtka vertikálně, to je nejsilnější pozice. Ono to ani u těžších vah jinak nejde, automaticky se ta prdel zvedne do nejsilnější pozice sama. Ale o čem se my bavíme, že on už si je nastavil sám vysoko, a pak se mu při pohybu ještě zvedne do napnutých nohou a všechno odtahá vzpřimovačema, to je špatně. Pohyb v kyčlích a kolenou musí být souvislý, jak v tahu, tak dřepu.
Tady vlevo u Andyho, idealní pozice set up u klasiky.
Zadek relativně vysoko, napružené hamy, lýtka vertikálně
Vpravo Konstantinovs, je extrém s tím vrškem zad, samozřejmě se snažit mít krční pateř a krk v neutrální poloze, ale je mu to vyhovuje, dokáže i přesto udržet spodek zad pod kontrolou, díky extremně silnému středu těla, viz jeho ab wheel se 100 kily na zádech mám pocit.
_________________ Go For Your Dream..
Naposledy upravil magion dne út prosinec 02, 2014 6:44 pm, celkově upraveno 1 krát
Jasně, ale někdy to taky dopadá jinak, jako třeba v tomhle topiku: https://forum.ronnie.cz/post1136658.html?highlight=#1136658
kde chce "Tomandlik" zlepšit techniku mrtvoly, cpe prdel dolů, tah spíš dřepuje a je v nevýhodné pozici.
To je hlavní důvod, proč jsem to napsal a určitě to není kvůli radě zadek dolů poprvé.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Jasně, ale někdy to taky dopadá jinak, jako třeba v tomhle topiku: https://forum.ronnie.cz/post1136658.html?highlight=#1136658
kde chce "Tomandlik" zlepšit techniku mrtvoly, cpe prdel dolů, tah spíš dřepuje a je v nevýhodné pozici.
To je hlavní důvod, proč jsem to napsal a určitě to není kvůli radě zadek dolů poprvé.
on to totiž jen táhne tu váhu, tak má ten pohyb oddělenej. Rozhodně souhlasím s tím, že ta prdel by měla být nad pralelem, jestli v jedné třetině mezi para a vypnutýma nebo polovině závisí na tom, jak je člověk stavěnej (délka nohou vůči trupu a rukám)
_________________ "The only person you need to worry about being better then is the person you were yesterday!"
Mike Jenkins
Jasný, však si mu poradil dobře. I Zdeněk tady tu techniku popsal se vším ukázkově. Ale to se nám to kecá, když už máme něco odtaháno. Už prostě dokážeme zanalyzovat ten pohyb.
Já jako začátečník jsem též nedokázal pochopit co se po mě chce, hlavní úkol byl pro mě udržet rovnou páteř a zvednout to ze země :) Chce to čas, bez tréninku nět čempiona :)
Kdyz uz se to tu resi, muzete mi rict neco k tomuto? Oproti https://forum.ronnie.cz/cviky-kontrola-prevedenia-vase-videa-sem-t16552-705.html (prispevek vic dole) jsem trocha upravil techniku a celkove pristup.. na zacatku liftu mam zadek rekl bych v dobre pozici ale jakmile se to zacne lepit od zeme, tak de nahoru a nahoru az z toho vznikne toto..
Mam taky zkusit vahu tlacit vic na paty a nohy jakoby do zeme?
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Tom3: dobrá muzika provedení už tak super není. Z tohoto videa, kde předpokládám je maximálka jde vidět, že na těch 170kg ti stačí vzpřimovače, ale nohy bys potřeboval silnější. Ten pohyb je prakticky jen slušný setup, zvednutí zadku a čistý dotah spodkem zad. Chce to myslet na to, aby člověk na začátku pohybu tlačil nohy do podlahy (jakoby legpress). Jaké máš maxka na dřepu zadní/přední? To by mohlo hodně napovědět.
Tak tak, presne ten problém ako mám ja, akurát tá prdel mi podľa mňa strieľa nahor ešte viac. Napr. ja mám ťah 190 a drep len 140 s tým, že pri dosade dozadu som slabší ako keď sadám kolmo dole. A to znamená, že mám slabý gluteus. Tak ako sme to riešili stranu dozadu.
No praveze mam nohy slaby jak caj - zadni 120 a predni jsem ani max nezkousel..
Nevim, ja mel nohy vzdy maly (lytka uz vubec zadny :D ) ale snazim se drepovat co to da.. ta sila tam bohuzel asi neni
Jinak ted jedu wendlera, takze drep jednou tydne a celkove neco na nohy 3x tydne, tak treba to pujde hore
e: jinak hudba z tohodle videa - http://youtu.be/GJeJ2mhOAAQ , celkove to video je paradni, jen pri poslechu mi skakala husi kuze - novej song na maxka jak vysitej
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Uvidim, jak se bude chtit ale premyslim o tom, at to mam pohromade
Podle mě za 2 měsíce moc pěkný zlepšení techniky vůči videu s odkazem a ještě k tomu skoro 20kg hore. Takže 200kg už bude učebnicová. :)
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
chlapi když už tady řešíte mrtvolu, tak jsem dnes natočil také svou mrtvolu. Zajímá mě jen zda-li jí prováním technicky alespoň trochu správně.
Na videu je pár záběrů, které by tam neměly být, ale pro pobavení....
abych to shrnul:
- žádný setup
- kulatíš spodní záda, protože spoléháš na opasek a to souvisí s tím setupem a skoro žádným nádechem do spodního břicha a stažení pánevního dna
- používáš opasek, kterej je k ničemu... když už opasek tak na maximálky a ten, který je po obvodu stejně široký (vzpěračský)
- sice tuch and go téměř bez odrazu, ale jestli na to spěcháš, tak to se na to rovnou vyser
- a zase tam budou ty nohy, netlačíš do země, alespoň to tak nevypadá.
_________________ "The only person you need to worry about being better then is the person you were yesterday!"
Mike Jenkins
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru