|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Líbí se vám návrh nové Národní knihovny? |
| ANO |
|
43% |
[ 25 ] |
| NE |
|
56% |
[ 32 ] |
|
| Celkem hlasů : 57 |
|
| Autor |
Zpráva |
YUD

|
Zaslal: st říjen 24, 2007 11:11 am Předmět: |
|
|
Teď byla v televizi velmi zajímavá tisková konference architektů protestujících proti výsledkům a především průběhu výběrového řízení na národní knihovnu. Tvrdí, že soutěž byla neregulérní a zmanipulovaná, že v komisi zasedli porotci, kteří od počátku Kaplického projekt podporovali, byly porušeny podmínky soutěže a především Kaplického projekt neodpovídá zadaným podmínkám (např. nedodržel podmínku, podle níž měl být archiv umístěn nad zemí).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
AHOLA

|
Zaslal: st říjen 24, 2007 11:13 am Předmět: |
|
|
O com tolko debatujete....Aj tak len sedite pri internete, do kniznice nechodite a ani nepojdete a pozerate Sex v meste, Big Brother a pocuvate Evu a Vaska _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: st říjen 24, 2007 11:18 am Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | O com tolko debatujete....Aj tak len sedite pri internete, do kniznice nechodite a ani nepojdete a pozerate Sex v meste, Big Brother a pocuvate Evu a Vaska |
Ale tak!
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: st říjen 24, 2007 11:33 am Předmět: |
|
|
Možná kdyby všechny ty knihy zdigitalizovali a pak spálili, tak by nemuseli stavět žádnou knihovnu. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: st říjen 24, 2007 12:09 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | Možná kdyby všechny ty knihy zdigitalizovali a pak spálili, tak by nemuseli stavět žádnou knihovnu. |
To by nešlo. Já např. doma knihy při čtení očuchávám..
|
|
| nahoru |
|
 |
Hydr0gen
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 9:20 pm Předmět: |
|
|
Wow, výsledek hlasování mě překvapil.
Stavba se mi původně nelíbila, ale po těch kecech Béma a spol., a po nějakém to čtení, jsem pro všemi 10ti.
Ondřejovo rozdělení lidí není daleko od pravdy. Topolánek, ač poslední dobou buran, řekl docela trefné přirovnání k minulosti a opět v tom figuruje stavba v Paříži. Řekl, že si na návrh zvyká, asi jako si lidi museli zvykat na Centre George Pompidou. A to je taky úlet, co teprv jak se asi řvalo v době, kdy se to stavělo.
Zkroťte trochu vaše emoce, nemusíte se tak vylejvat, že se vám něco nelíbí  . A zkuste trochu víc argumentovat. Proč delší přízpěvky jsou od příznivců, zatímco odpůrci (až na zakladatele) hodí akorát hnus hnus a tři blející smajlíky*a16*. Tak nebo tak, pokud to bude stát, bude to neuvěřitelná bomba, na kterou se budou jezdit dívat lidi z celýho světa ještě dávno po nás. Opravdu představte si to... Moderní organický design, 0 ostrých ploch, skvělá funkčnost, vevnitř pravděpodobně příjemné prostředí a rozhodně skvělej výhled na Prahu. Chce mi někdo říct, že za 50 let to nebude jeden z důvodů proč se v Praze stavit za architekturou???
Jak tu někdo řekl, Praha potřebuje moderní architekturu. O to spíš než další stadion nebo další hotel (  ). A moderní architektura prostě je odvážná. _________________ "World is small, nasty and complicated, everybody dies alone."
|
|
| nahoru |
|
 |
Hydr0gen
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 9:24 pm Předmět: |
|
|
| Diana napsal: | | Ondřej napsal: | | Diana napsal: | Čertík by z krabičky nevyletěl dřív...
Faye jen vyjádřila svůj vlastní názor, tak proč ta ironie? | Jenom udávám příklad spojení staré architektury s velmi moderní, která ve své době taky mnohé staromilce rozčilovala a dnes přijde všem naprosto normální, ba dokonce krásná. Uvidíte, že jednou bude i Jižní město pod patronátem UNECSO, jakožto ojedinělý komplex... |
To určitě neuvidíme, protože i kdyby se tak stalo ( taky se to stát nemusí ), tak všichni budeme čuchat ke kořínkům.
A srovnávat vzdušný vzhled Petřínské rozhledny s fialovo-zeleným obrovským monolitem snad ani nelze. |
Diano promiň, ale to snad nemyslíš vážně? Myslim tu poslední větu... To je fakt absurdní. _________________ "World is small, nasty and complicated, everybody dies alone."
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: po listopad 05, 2007 9:34 pm Předmět: |
|
|
Rozhodně proti !!!, Praha je krásné město, krásná archytektůra, krásná historie. Nejsem nějakej skeptickej k tomu dílu, ale podle mě by se hodilo jinám. At postavěj něco, co tam padne, něco archytekturicky krásného a co bude ladit k Praze.....
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: po listopad 05, 2007 10:04 pm Předmět: |
|
|
Tak to je Archi názor _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 11:30 pm Předmět: |
|
|
| keba napsal: | Tak to je Archi názor |
Spíš ArchY
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: út listopad 06, 2007 1:04 am Předmět: |
|
|
| Hydr0gen napsal: | Wow, výsledek hlasování mě překvapil.
Stavba se mi původně nelíbila, ale po těch kecech Béma a spol., a po nějakém to čtení, jsem pro všemi 10ti.
Ondřejovo rozdělení lidí není daleko od pravdy. Topolánek, ač poslední dobou buran, řekl docela trefné přirovnání k minulosti a opět v tom figuruje stavba v Paříži. Řekl, že si na návrh zvyká, asi jako si lidi museli zvykat na Centre George Pompidou. A to je taky úlet, co teprv jak se asi řvalo v době, kdy se to stavělo.
Zkroťte trochu vaše emoce, nemusíte se tak vylejvat, že se vám něco nelíbí . A zkuste trochu víc argumentovat. Proč delší přízpěvky jsou od příznivců, zatímco odpůrci (až na zakladatele) hodí akorát hnus hnus a tři blející smajlíky*a16*. Tak nebo tak, pokud to bude stát, bude to neuvěřitelná bomba, na kterou se budou jezdit dívat lidi z celýho světa ještě dávno po nás. Opravdu představte si to... Moderní organický design, 0 ostrých ploch, skvělá funkčnost, vevnitř pravděpodobně příjemné prostředí a rozhodně skvělej výhled na Prahu. Chce mi někdo říct, že za 50 let to nebude jeden z důvodů proč se v Praze stavit za architekturou???
Jak tu někdo řekl, Praha potřebuje moderní architekturu. O to spíš než další stadion nebo další hotel ( ). A moderní architektura prostě je odvážná. |
Ano, to by všechno bylo moc hezké, pokud by ta soutěž byla regulérní, což nebyla, jak jsem napsal ve svém příspěvku. Četls ho?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hydr0gen
|
Zaslal: út listopad 06, 2007 10:07 am Předmět: |
|
|
Podívej, to je možný, já jsem v komisi neseděl, nemůžu říct tak ani tak.
Nicméně ti, řvou teď, že byla neregulérní to přece museli vědět, že to tak je, mohli řvát předem a nemuseli do ní vstupovat.
Pokrytectví?
Kdyby jí vyhrál někdo jinej, tak by se samozřejmě neřvalo.
Jinak když se podíváš na ostatní návrhy, tak taky není o co stát - většinou to byly nějaký krychle, až na to kávový zrno. _________________ "World is small, nasty and complicated, everybody dies alone."
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: út listopad 06, 2007 10:10 am Předmět: |
|
|
| Hydr0gen napsal: | | Diana napsal: | | Ondřej napsal: | | Diana napsal: | Čertík by z krabičky nevyletěl dřív...
Faye jen vyjádřila svůj vlastní názor, tak proč ta ironie? | Jenom udávám příklad spojení staré architektury s velmi moderní, která ve své době taky mnohé staromilce rozčilovala a dnes přijde všem naprosto normální, ba dokonce krásná. Uvidíte, že jednou bude i Jižní město pod patronátem UNECSO, jakožto ojedinělý komplex... |
To určitě neuvidíme, protože i kdyby se tak stalo ( taky se to stát nemusí ), tak všichni budeme čuchat ke kořínkům.
A srovnávat vzdušný vzhled Petřínské rozhledny s fialovo-zeleným obrovským monolitem snad ani nelze. |
Diano promiň, ale to snad nemyslíš vážně? Myslim tu poslední větu... To je fakt absurdní. |
To myslím naprosto vážně. Je to můj názor a máš právo s tím nesouhlasit.
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: út listopad 06, 2007 10:17 am Předmět: |
|
|
| Hydr0gen napsal: | Podívej, to je možný, já jsem v komisi neseděl, nemůžu říct tak ani tak.
Nicméně ti, řvou teď, že byla neregulérní to přece museli vědět, že to tak je, mohli řvát předem a nemuseli do ní vstupovat.
Pokrytectví?
Kdyby jí vyhrál někdo jinej, tak by se samozřejmě neřvalo.
Jinak když se podíváš na ostatní návrhy, tak taky není o co stát - většinou to byly nějaký krychle, až na to kávový zrno. |
Vemu to popořadě.
Neregulérnost soutěže se většinou projeví až ve chvíli, když proběhne, logicky
Tahle informace zazněla na tiskové konferenci, kde vystupovali členové České komory architektů. Nikdo z nich se soutěže nezúčastnil právě proto, že jim (prý, podle jejich slov) bylo už z pohledu na panel porotců jasné, že to nebude úplně ok. Čili ten jejich protest nebyl ani tak proti návrhu samotnému, ale proti průběhu soutěže (což znamená, že sekundárně i proti návrhu, nebo't podmínky soutěže nesplnil).
A co se týče ostatních návrhů-už je to nějakou dobu, co jsem je viděl, ale byly tam podle mě (subjektivně!) rozhodně lepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|