|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bara

|
Zaslal: čt únor 21, 2013 11:21 pm Předmět: |
|
|
| keba napsal: | Je to Jirka Havrda. Ve světě liftu je známej dost, nejvyšší váhu zvednutou má raw 265 - chodí většinou to co mu stačí na vítězství a má solidní rezervy (tréninkově mě říkal 290 s odrazem) a 350kg v 1-vrstvém dresu, což je taky ČR rekord.
Proto já na zastrčený talenty už prostě nevěřím, není nikdo kdo přijde a dá 300, k tomu se člověk musí dopracovat, dosoutěžit, dopilovat technicky
Petr Petráš si vloni na MČR kde jsem byl taky přítomen v rozcvičovně zranil záda a od té doby bohužel nikde nesoutěžil. Nevím co s ním je, snad se dá brzy do kupy, ale v kuloárech jsem slyšel, že hodně shodil a, že se comeback neplánuje. |
Tak Havrdu samozřejmě znám.Ovšem pokud můžu k tomu poznamenat maličkost,tak ačkoli Jirka Havrda je silnej benčař a viděl jsem ho např. ve Žďáře kde byl jako host,tak jinak na tom nic zajímavého asi pro lidi nebude.Kromě benče by asi neoslnil (pokud se mýlím,sorry),jeho trénink nebude pro masovou veřejnost určitě zajímavý a v neposlední řadě jeho figura absolutně nekoresponduje s všeobecnou představou o sportovci a silákovi.V menšině benčařů je určitě ikona a já s tím souhlasím,ale tady by to asi neprošlo.Já si pamatuju jak ve Žďáře kdosi pronesl,že vypadá jakoby nikdy nebyl v posilovně a přitom má sílu na benč.Chápeš jak to myslím
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
micus6
Poník

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 5:40 am Předmět: |
|
|
Nechapu pro by se nekdo mel prosoutezit k vyssim vaham, to je dle me kravinec
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: pá únor 22, 2013 6:46 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Mne by inak zaujímalo, čo je vlastne s Petrášom? Žije/cvičí/plánuje ešte súťažiť? |
Viděl sem ho před koncem roku a že by zhubnul se mi nezdá a říkal že by ještě rád soutěžil když bude mít finance na přípravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 7:29 am Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | keba napsal: | Je to Jirka Havrda. Ve světě liftu je známej dost, nejvyšší váhu zvednutou má raw 265 - chodí většinou to co mu stačí na vítězství a má solidní rezervy (tréninkově mě říkal 290 s odrazem) a 350kg v 1-vrstvém dresu, což je taky ČR rekord.
Proto já na zastrčený talenty už prostě nevěřím, není nikdo kdo přijde a dá 300, k tomu se člověk musí dopracovat, dosoutěžit, dopilovat technicky
Petr Petráš si vloni na MČR kde jsem byl taky přítomen v rozcvičovně zranil záda a od té doby bohužel nikde nesoutěžil. Nevím co s ním je, snad se dá brzy do kupy, ale v kuloárech jsem slyšel, že hodně shodil a, že se comeback neplánuje. |
Tak Havrdu samozřejmě znám.Ovšem pokud můžu k tomu poznamenat maličkost,tak ačkoli Jirka Havrda je silnej benčař a viděl jsem ho např. ve Žďáře kde byl jako host,tak jinak na tom nic zajímavého asi pro lidi nebude.Kromě benče by asi neoslnil (pokud se mýlím,sorry),jeho trénink nebude pro masovou veřejnost určitě zajímavý a v neposlední řadě jeho figura absolutně nekoresponduje s všeobecnou představou o sportovci a silákovi.V menšině benčařů je určitě ikona a já s tím souhlasím,ale tady by to asi neprošlo.Já si pamatuju jak ve Žďáře kdosi pronesl,že vypadá jakoby nikdy nebyl v posilovně a přitom má sílu na benč.Chápeš jak to myslím |
Báro, přijď se někdy podívat na světovou soutěž v benči nebo v liftu - abych teď mluvila jen opravdu o tom, co vídám na vlastní oči, myslím soutěž IPF...Dr.Lift myslím potvrdí, že dost lidí ze špičky vypadá přesně jak píšeš - a o to neskutečnější jsou pak váhy, který dávají
A co se týká toho, jestli někdo koresponduje nebo nekoresponduje s všeobecnou představou o sportovci - to se pouštíš na sakra tenkej led, neb dle mého názoru to nebude ani kulturista, pokud se tedy nebavíš o menšině kulturistů
Je fakt, že lidi kolem liftu v sobě většinou nemají ten exhibicionismus - asi i proto dělají lift a ne kulturistiku...a napsat o nich zajímavě bude asi o hodně těžší,v tom máš pravdu. _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
xien
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 8:23 am Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | | Bara napsal: | | keba napsal: | Je to Jirka Havrda. Ve světě liftu je známej dost, nejvyšší váhu zvednutou má raw 265 - chodí většinou to co mu stačí na vítězství a má solidní rezervy (tréninkově mě říkal 290 s odrazem) a 350kg v 1-vrstvém dresu, což je taky ČR rekord.
Tak Havrdu samozřejmě znám.Ovšem pokud můžu k tomu poznamenat maličkost,tak ačkoli Jirka Havrda je silnej benčař a viděl jsem ho např. ve Žďáře kde byl jako host,tak jinak na tom nic zajímavého asi pro lidi nebude.Kromě benče by asi neoslnil (pokud se mýlím,sorry),jeho trénink nebude pro masovou veřejnost určitě zajímavý a v neposlední řadě jeho figura absolutně nekoresponduje s všeobecnou představou o sportovci a silákovi.V menšině benčařů je určitě ikona a já s tím souhlasím,ale tady by to asi neprošlo.Já si pamatuju jak ve Žďáře kdosi pronesl,že vypadá jakoby nikdy nebyl v posilovně a přitom má sílu na benč.Chápeš jak to myslím |
Báro, přijď se někdy podívat na světovou soutěž v benči nebo v liftu - abych teď mluvila jen opravdu o tom, co vídám na vlastní oči, myslím soutěž IPF...Dr.Lift myslím potvrdí, že dost lidí ze špičky vypadá přesně jak píšeš - a o to neskutečnější jsou pak váhy, který dávají
A co se týká toho, jestli někdo koresponduje nebo nekoresponduje s všeobecnou představou o sportovci - to se pouštíš na sakra tenkej led, neb dle mého názoru to nebude ani kulturista, pokud se tedy nebavíš o menšině kulturistů
Je fakt, že lidi kolem liftu v sobě většinou nemají ten exhibicionismus - asi i proto dělají lift a ne kulturistiku...a napsat o nich zajímavě bude asi o hodně těžší,v tom máš pravdu. |
Jen abys to pochopila správně PetkoB,já fandím každému kdo poctivě dělá cokoli užitečného.Myslel jsem to spíš tak,že jakákoli forma vrcholového sportu je svým způsobem destrukcí těla a kulturistika i lift rozhodně.U kulturistiky samozřejmě jde o větší riziko,protože těch aspektů tam je víc (přetěžování těla,přejídání,hladovění,odvodnění,případně všelijaké látky do těla atd..).Oproti tomu lift má jiný režim,ale ta negativa tam v určité podobě taky jsou,tedy kromě hladovění a odvodnění.Myslím že hodně kulturistů se rekrutovalo z lifterů a opačně,protože prostě zjistili,že geny jsou spíš na straně druhého odvětví.Typickým příkladem byl Pudzianowski nebo zde známý příklad Lukáš Svoboda,který chtěl být kultík a je z něj výborný strongman.Někdo má vrozenou touhu se předvést muskulaturou,někdo obří silou.Podle psychologů je to forma řešení mindráku,ale já myslím,že ne úplně.A pokud ano,tak ho máme asi všichni,co aspoň trochu cvičíme a chceme vypadat lépe a jinak než průměrný čech.Jen si myslím,že v liftu někteří mají moc vysoké procento tuku na těle a to jsem myslel tím neatraktivním pro laickou veřejnost.Prostě když vzpomenu např. Dana Dvořáka,tak to byl pro mě super příklad liftera s figurou jako bejk.A tak to lidé asi vnímají.Jinak smekám přede všema co makají a zaslouží si respekt.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 9:19 am Předmět: |
|
|
Jen abys to pochopil správně, Báro  - chtěla jsem jen říct, že všeobecná představa o sportovci je termín na....nic. Protože ať už vezmeš nesportovce nebo sportovce, lidi obecně mají celkem dost odlišné představy o tom, jak vypadá sportovec i tom, co je úctyhodný sportovní výkon.
A asi se shodneme v tom, že to, jak sportovec vypadá, je dáno tím, o co v jeho sportu jde. Tedy o priority. Proto asi lifteři moc neřeší figuru a kulturistům je až na vyjímky jedno, kolik dřepnou. Samozřejmě jsou i lidé, kteří mají utkvělou představu, že lze sedět jedním zadkem na několika židlích a průběžně si odskakují do více či méně příbuzných sportovních odvětví..někdy úspěšně, jindy méně...
Uzavřela bych to tím, že je fajn, že jsme různí a baví nás různé věci. A nevnucovala bych nikomu názor, že zrovna to, co baví mě, je to, co oslovuje většinu _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 9:37 am Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | Jen abys to pochopil správně, Báro - chtěla jsem jen říct, že všeobecná představa o sportovci je termín na....nic. Protože ať už vezmeš nesportovce nebo sportovce, lidi obecně mají celkem dost odlišné představy o tom, jak vypadá sportovec i tom, co je úctyhodný sportovní výkon.
A asi se shodneme v tom, že to, jak sportovec vypadá, je dáno tím, o co v jeho sportu jde. Tedy o priority. Proto asi lifteři moc neřeší figuru a kulturistům je až na vyjímky jedno, kolik dřepnou. Samozřejmě jsou i lidé, kteří mají utkvělou představu, že lze sedět jedním zadkem na několika židlích a průběžně si odskakují do více či méně příbuzných sportovních odvětví..někdy úspěšně, jindy méně...
Uzavřela bych to tím, že je fajn, že jsme různí a baví nás různé věci. A nevnucovala bych nikomu názor, že zrovna to, co baví mě, je to, co oslovuje většinu |
Dalo by se odpovědět jednoduchým příkladem sportovce jako je Roman Šebrle,který je pro lidi typickým synonymem slova sportovec pro běžnou populaci.Má vysportované tělo,neskutečné výkony a relativně dobře vypadá (tedy nejblíže běžnému člověku).Oproti tomu vychcípanej fotbalista,přesvalenej kulturista či mnohdy obézní lifter tuto představu neplní.Ale jak píšeš,vše je o prioritě v dané sekci.Jen se snažím vysvětlit,proč neděláme report zrovna s Jirkou Havrdou.Navíc on je mistr světa v BP a článků je s ním dost
PS:Bara je zkratka Baraccudy a ne dívčího jména Barbora,takže prosím krátce
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 9:39 am Předmět: |
|
|
| xien napsal: | | Palec077 napsal: | | Turakam napsal: | | Mne by inak zaujímalo, čo je vlastne s Petrášom? Žije/cvičí/plánuje ešte súťažiť? |
Viděl sem ho před koncem roku a že by zhubnul se mi nezdá a říkal že by ještě rád soutěžil když bude mít finance na přípravu. |
Peťa cvičí pořád, shodil dost váží asi 150 kg, závodit by chtěl ale nemá prachy na pořádnou přípravu. Posledně jsem se s ním bavil jestli by nezkusil strongmany ale to je taky o prachách na přípravu. I mimo závodní trénink dá bez pásku 350 na mrtvolu. Ostatní váhy co aktuálně dá nevím musel bych se zeptat. Benč jel 220x5 s rezervou takže max nevím...
Snad dostane chuť zase zabrat je to neskutečné zvíře když člověk stojí u něho a to sám vážím 125kg |
Pokud máš kontakt na Petra,rád se sním spojím a zkusíme pro vás něco zjistit a případně i natočit.Tedy pokud by byl zájem.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 9:52 am Předmět: |
|
|
Na P. Petráše mám kontakt já a když v roce 2011 udělal 1040, tak jsem se s ním sešel v Praze a bavil se s ním o trojboji i o strongmanech. Pochybuju, že pokud by chtěl dělat strongmany, tak potřebuje nějaký extra balík na přípravu. Jediné co by musel udělat by bylo domluvit se s někým (přesněji řečeno s Honzou Šalatou), zajet za ním a naučit se techniku disciplín. Síly má dost, takže tímhle by musel začít tak jako tak. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 10:14 am Předmět: |
|
|
Třeba potřebuje jen postrčit směrem ke strongmanům... bylo by to fajn jeho sílu využít na tenhle fajn sport. Třeba jen v jeho okolí žádný známý strongman není a on neví jak se k tomu dostat :) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 10:27 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Třeba potřebuje jen postrčit směrem ke strongmanům... bylo by to fajn jeho sílu využít na tenhle fajn sport. Třeba jen v jeho okolí žádný známý strongman není a on neví jak se k tomu dostat :) |
V tomhle to určitě není :) Když jsem se s ním bavil, říkal, že by strongmany zkusil, ale prioritní pro něj byl rekord v trojboji. Třeba se rozhoupe a půjde do toho. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 10:46 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá únor 22, 2013 11:06 am Předmět: |
|
|
Tak a teď přijde ten opravdovej flame  za sebe jenom řeknu, že při tom pózování mi spadla čelist.
BTW: u zdejších videologů se mi líbí jak je do tréninku vložen rozhovor.. rád bych slyšel od p. Butora nějaké komentáře, rady a to tady nebylo : (
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|