|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cohen999
|
Zaslal: út leden 28, 2025 8:26 am Předmět: |
|
|
Vaha: 89,5kg
alkojednotky: 0 (t0, m29, y29, 0=18) .
ANS (autonomny nervovy system) good 5/6, Sleep charge 66, tep 54bpm (57 (-)), HRV 70 (58 (+1)), REM 21% (21% (-)), deep sleep 29% (15% (-))
Spanok: 7:03 (7:23)
Telo opravovalo, dobre! Ale aj Vylupok dorazil akurat ked som siel spat a celu noc putoval po posteli ako traja krali do Betlehema.
Som pozitivne prekvapeny, ze po tej nalozi, co som vcera svojej ubohej telesnej schranke doprial, nie som rozflakany na maderu. Len citim, ze sa nieco dialo, ale keby bolo treba, pokojne dnes mozem ist behat. Lenze ma prsat, takze bude klud. :-)
Vcera sa zadarila po nedeli dalsia nula, tak je to dobre, tak to ma byt! Minuly tyzden bol trosku divokejsi, najblizsi vikend tiez nebude easy, ale ten sa uz rata do februara, januar teda bude rekordne polosuchy.
Moja superrychla supersestra ma prihlasila na bratislavsky polmaraton, takze mam 9 tyzdnov, aby som sa bezecky spamatal, nieco natrenoval a na konci toho 10-teho odbehol 21,2km.
Plan dlhych behov:
1. 7km
2. 9km
3. 8km
4. 11km
5. 9km
6. 13km
8. 11km
9. 15km
10.13km
11. 21km
Jednoduchy nastrel dlhych nedelnych behov, pomedzi to v tyzdni co stihnem. V zasade to tesne vychadza metodou vlnenia, takze uz len to zdravicko! _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cohen999
|
Zaslal: st leden 29, 2025 9:05 am Předmět: |
|
|
Vaha: 88,5kg
alkojednotky: 2 (t2, m31, y31, 0=18) .
ANS (autonomny nervovy system) good 5/6, Sleep charge 76, tep 54bpm (57 (-)), HRV 67 (58 (-)), REM 22% (21% (-)), deep sleep 18% (15% (-))
Spanok: 6:42 (7:21)
Vcera k tataraciku slivovicka a plznicka, ale vecer som sa uz zdrzal a spanok bol tym padom kvalitny, aj ked kratsi. Zato Vylupok nedorazil, takze o to lepsie.  Dnes a zajtra skusim nulu a to by znamenalo 20 dni bez alkojednotky, co je na mna celkom slusne. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st leden 29, 2025 10:50 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Moja superrychla supersestra ma prihlasila na bratislavsky polmaraton, takze mam 9 tyzdnov, aby som sa bezecky spamatal, nieco natrenoval a na konci toho 10-teho odbehol 21,2km. |
paráda, nový název logu, nová motivace, tak ať to klapne ;)
| cohen999 napsal: | ...takze uz len to zdravicko! |
to je vždy taková velká leč důležitá proměnná... ale 6. apríla už bude určitě hezké počasí :)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st leden 29, 2025 11:16 am Předmět: |
|
|
@vlk . pekne pocasie moze byt aj problem, idealna teplota pre odbehnutie kvalitneho casu je do 15 celziov. Minuly rok sa bezalo pri 24 stupnoch, co uz bolo daleko za komfortnou zonou. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Naposledy upravil cohen999 dne st leden 29, 2025 12:44 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: st leden 29, 2025 11:28 am Předmět: |
|
|
Před lety jsem měl takové trochu "běhací" období, které vyvrcholilo právě půlmaratonem, a to sice lesním s poměrně drsným převýšením. Natrénovat se to dá celkem v pohodě, týden před jsem polevil a byl jsem se jenom trochu vyklusat. Při samotném půlmaratonu jsem ale podcenil doplnění elektrolytů, nic jsem si nevzal "na cestu" a kolem 17. kilometru jsem chytil šílené křeče do lýtek a sotva jsem se dobelhal do cíle. Chybou bylo, že jsem si ten půlmaraton předtím ani jednou nevyzkoušel nanečisto, takže jsem s tímhle nepočítal. Kondice byla v pohodě, ale tohle mě vyškolilo.
Chodil jsem běhat 2x-3x týdně cca 8-15km podle nálady. Spíše než dálky jsem preferoval náročnější terén.
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st leden 29, 2025 12:35 pm Předmět: |
|
|
@idontevenlift . Lesne behy su drsne a treba im prisposobit trening, aspon raz tyzdenne musia byt kopce aspon dva mesiace pred pretekom. Tam si chybu neurobil. A nie je to o tej vzdialenosti samej, ale o case, ktory je telo navyknute bezat. Cize priklad, ked v treningovom tempe odbehnem 2 tyzdne pred pretekom 15 - 16km za 2 hodky, tak potom pocas preteku za tie 2 hodky nebudem mat problem odbehnut polmaraton v sutaznom tempe. Samozrejme idealne je, ked mas nabehany co najvacsi objem. Problem mohol byt v podceneni stravy pred pretekom, alebo este pravdepodobnejsie je, ze bolo proste vacsie teplo nez na ake si bol zvyknuty a rychlejsie si vypotil sol. Pripadne si prepalil tempo na zaciatku a potom sa to prejavilo v krcoch. Ale ano, mat flasku s jemne prisolenou vodou/iointakom je vzdy dobry napad.
Ked som sa pred 10 rokmi pripravoval na maraton, odbehol som si pred nim 36km. Dva krat. Aj tak ma potom prekvapilo nieco uplne ine. :-D Ale poznam zopar borcov, ktori si daju 2 tyzdne pred maratonom 30km a potom ho uz nejako doklepu... polmaraton je v tomto pre skusenejsich bezcov omnoho jednoduchsi. A toto bude polmaraton po asfalte, takze fakt relativna pohoda, aj ked som trosku mimo praxe v tychto dlhych behoch posledne roky. Ale v konecnom dosledku, ako si hlavu a tempo nastavim, tak to budem mat. Hlavne neprepalit tempo, nenechat sa strhnut davom, doplnit soli a fakt si odbehnut aspon 15km pred pretekom. Najhlavnejsie je neochoriet. Ked je zdravie, je aj trening, ked je trening, zvysuje sa pravdepodobnost uspesneho dobehnutia. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st leden 29, 2025 6:31 pm Předmět: |
|
|
Trening 13, streda
Beh . 6km . 0:43:33 . Tep avg 142bpm . Tempo 7:15 . Index 45 (45) . Lepsie ako v pondelok, bol som rychlejsi o 15s na kilometer na nizsich tepoch a odbehol som o 1km viac.... spoko. 🥰 A dovod? Proste som sa menej naobliekal a potom sa nepotil ako v saune. 🤷
Ab wheel . 3x3
Zhyby bw . 3x3, 1x pauzovany zhyb _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt leden 30, 2025 8:05 am Předmět: |
|
|
Vaha: 88,8kg
alkojednotky: 0 (t2, m31, y31, 0=19) .
ANS (autonomny nervovy system) compro 3/6, Sleep charge 59, tep 54bpm (57 (-)), HRV 70 (60 (+2)), REM 16% (21% (-)), deep sleep 30% (15% (-))
Spanok: 6:01 (7:19)
Vcera uzatvaral Slovan tohtosezonne posobenie v LM, takze som doma v klude fandil a kedze som planoval nulu, tak som zral sladkosti.  Telo potrebovalo energiu aspon na dozitie vecera, nejako sa mu nepacil ten beh, ale jeho problem. Dostalo cukor. A pred tym tlacenku s cibulou.  Takze som siel spat pomerne neskoro a decka zas vstali pomerne skoro a klasicky ma zobudili 20 minut pred budikom. Neznasam to!
Pre zmenu zavreli skolu Juniorovi do utorka, radooost!
Dnes nebudem robit nic, maximalne valec vecer. Trosku ma taha vzadu nad kolenom, tak to vyriesim masazou. A telu dodam trosicku viac soli, podla mna by to tam rado slo do krcu, ale nedovolim! _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt leden 30, 2025 9:08 am Předmět: |
|
|
To si si na seba uplietol dobrý bič
Behu rozumiem asi ako vesmírnemu programu NASA, ale urcčite budešm sledovať, ako týraš svoju obstarožnú telesnú schránku a držím palce. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt leden 30, 2025 2:37 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: pá leden 31, 2025 9:19 am Předmět: |
|
|
Vidím, že sa to tu vo viacerých logoch "rozBIEHA"
Ja možno tiež pôjdem na polmaratón na ČSOB, resp. tú štafetu, kde by som si opäť buchol
všetky 4 úseky (tak ako pred rokom). Možno tam niekde v tej mase ľudí budeme neďaleko od
seba.
A ak zdravie a čas dovolia, tak aj tú Trnavskú 100 by som opäť chcel skúsiť
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: pá leden 31, 2025 9:40 am Předmět: |
|
|
Vaha: 89,1kg
alkojednotky: 2 (t4, m33, y33, 0=19) .
ANS (autonomny nervovy system) good 5/6, Sleep charge 75, tep 57bpm (57 (-)), HRV 62 (61 (+1)), REM 22% (21% (-)), deep sleep 10% (16% (+1))
Spanok: 8:16 (7:20)
Spanok fajn, len som teda medzi osmou a deviatou zozral skoro cely plech moravskych kolacov  ale na vahe sa to nejako neodrazilo. Pripominam, ze veceru som mal normalnu. Proste des. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: pá leden 31, 2025 10:11 am Předmět: |
|
|
Vcera som testoval El Dorado 12y a teda bol povedzme ze prijemnym prekvapenim, lebo za cenu jemne cez 30 eur stale existuju aj ovela menej pitelne rumiky. Vonal velmi dobre, pripomenul mi Pampero Anniversario, co je moj zlaty standard pri pomere cena/vykon a preto som ich aj podvedome zacal porovnavat. Bol vsak uplne iny! El Dorado je nevtieravy, chuti jemne po koreni a ovoci, s kazdym uchlipnutim sa chut korenia trosku zvyraznila, ale neprerazila ostatne zlozky. Avsak bola dostatocne intenzivna a zapamatatelna, pricom harmonizovala so zbytkom napoja. So zaverom som prekvapivo objavil aj tretiu chut, dubovu trieslovinu, nic ine to nemohlo byt, vhodne doplnajucu korenie. Celkovy dojem a hodnotenie su na tuto cenovu relaciu velmi dobre, ale za tuto cenu uz mozete mat Austrian Empire Navy 18 Solera, ktory si otvorim dnes vecer a tesim sa nanho, lebo pred par rokmi som pil vyssiu radu a bola naozaj excelentna. Snad ocakavania neprevazia realitu. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: pá leden 31, 2025 9:06 pm Předmět: |
|
|
Trening 14, piatok
Faza I
2H ktb swing . 5x15x32kg
1h ktb press . 2x7+7x20kg
Bent press . 2x1+1x20kg . brutalne narocne, ale aspon ze som to dal 😅
Faza II
Drepik . 3x5x82,5kg
Bencik . 4x4x72,5kg
Rows . 3x6x52,5kg
Biceps . 2x5x32,5kg
Po treningu rychly valec a strecing s dorazom na lave lopatkorameno, ktore zacalo pobolievat 🤦♂️ Asi fakt nebudem zhybovat, vzdy mi to ublizi. Zaradim pravidelne tazke bicepsove zdvihy a bude klud.
#Lovemyplaguehole 🥰 _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: ne únor 02, 2025 5:39 pm Předmět: |
|
|
Trening 15, nedela
Beh 7km . 0:51:40 . tep avg 141bpm . index 44 (45)
Vcera prisla sestra a kedze je po chorobe, sli sme rano behat spolu, mojim tempom. Aj ked som vcera siel spat po polnoci, bolo to velmi prijemne a uzil som si to. Niekde okolo siesteho kilometra uz nozicky zacali otazievat, ale zajtra by som mal zvladnut drepiky v beznom rezime. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|