Pajasův log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 223, 224, 225  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pajasův log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Pajasův log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom.K.

PříspěvekZaslal: čt září 11, 2014 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty seš hroznej ďábel. Minule zápis: musím dát odpoč nohám, dva dny na to zase dřepy.

Být tebou, tak chodím v lehčí den víc dynamiku... tzn ještě zlehčit váhy a snažit se to jít fakt výbušně. Mě to hodně pomohlo navýšit max u všeho.

Jo a jinak stará dobrá Kentoya. Tam jsem se něco nablbnul.
spekounP

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 7:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau Tome

podle rozpisu jsem měl jet dřepy 4x4 někde okolo 165-170kg, takže ty skutečně odjetý dřepy byly v podstatě deloadový.
Jedu takovej paskvil podle Ivanova (jenom 2 tréninky v týdnu ve fitku + doplňkovej trénink s domácím vybavením, víc nestíhám) - v pondělí těžký dřepy 5x2 + benche 5x3, ve čtvrtek lehčí dřep 4x4, lehčí benche 4x6 + tahy 6x2. Výpočtový maxka nedržím konstantní, ale zvedám každý týden.
Mám už s tím nějaký zkušenosti, jel jsem to samý na jaře a docela mi to hodilo slušnej progres na dřepu.
Velkej problém mám s benchem, po pondělních dřepech nejsem schopen benchovat. Snažím se zlepšit techniku dřepu, jedu dřepy úzkým úchopen se snahou natlačit lokty pod činku, abych stabilizoval horní záda. U dřepu mi to dost pomáhá, ale strašně trpí ramena a lokty, což se negativně promítá u benche.
Teď poslední týden jsem to zkusil přehodit a odjet těžší bench ve čtvrtek, jenže to dopadlo ještě hůř (viz. zápis)

Pravda je ta, že jak člověk jde do větších vah u těch pondělních dřepů, tak ty čtvrtky budu muset omezit přesně podle toho jak jsi psal (spíš lehčí váhy a výbušnost), jinak se utavím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
švadla

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 8:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, pro lepší bench zkus cvičit i něco jiného. Zkus bradla nebo si pohraj se šíří úchopu. Víc drtit ramena. Uvidíš jak se to hne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
magion

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro raw bench hodně drtit ramena. Military press by měl být hlavní doplněk pro bench, vše ostatní je v podstatě zbytečné, ale i tak bych přidal težké přítahy v předklonu spíše k prsou, než k pasu, jako podporu pro bench.
spekounP

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Borci díky za rady, ale já mám bohužel problém s tím, že pokud šponuju bench do určité intenzity a zároveň ho cvičím 2x týdně, tak při současném drcení ramen dochází dřív nebo pozdějc k totálnímu utavení. Stalo se mi to už několikrát.

Bohužel musím brát do úvahy svoje regenerační schopnosti, který v 38 letech už nejsou úplně optimální.
spekounP

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
.... i tak bych přidal težké přítahy v předklonu spíše k prsou, než k pasu, jako podporu pro bench.

Tohle mi nezávisle na sobě řeklo už několik lidí a budu to muset nějak aplikovat i s ohledem na stabilitu zad u dřepů
magion

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
magion napsal:
.... i tak bych přidal težké přítahy v předklonu spíše k prsou, než k pasu, jako podporu pro bench.

Tohle mi nezávisle na sobě řeklo už několik lidí a budu to muset nějak aplikovat i s ohledem na stabilitu zad u dřepů

jo jelikož potřebuješ mít silnou základnu pro velký raw bench, u benche v triku je to jiná, tam se to pokládá níž tak je třeba víc drtit laty jak vršek zad..

A klidně bych vyřadil jeden den lehký bench, a jel místo něj jen military press. U mě největší zlepšení přišlo, když jsem paradoxně vůbec nebenchoval a místo toho jel jen military pressy, ale já mám špatnou tělesnou konstituci pro bench, dlouhé ruce, malý hrudnik, takže je to logicky, že většinu práce přebíraji delty s tricepsem. Ale i Ed coan a Bill Kazmaier zařazovali overhead pressy pro prolomení stagnace v benchu. Bench v triku je zas jiná tam to chce drtit dotlaky, hlavně triceps, tam je kritickej bod až navrchu, ale u raw benchu je dole a uprostřed dráhy pohybu.

A military se snažit technicky se stopkou na hrudníku, v tom je právě učínnost toho cviku, pak to u benche ze spoda střílí uplně samo.
švadla

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kvalitní info. Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
spekounP

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

díky magione

dlouhý ruce mám taky a ještě to umocňuje fakt, že musím kvůli ramenu benchovat relativně na úzko

já mám asi hodně velký rezervy v těch horních zádech, protože mi na ně nezbývá čas a energie, ale budu to muset nějak pořešit
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

magion ti radi dobre, nahrad lahky bench military pressom a ja len dodam: cvic zadne delty
spekounP

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zadní ramena odjedu většinou 2x týdně doma společně s břichem - nějaký upažování s ručkama, gumičky apod

Zkusím dát ve čtvrtek místo benche nějaký MP 5x5 s postupným navyšováním váhy
magion

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
magion ti radi dobre, nahrad lahky bench military pressom a ja len dodam: cvic zadne delty

jo, navíc mu to může jen prospět i s problémy ramen. U benche ten ramenní kloub prostě není v ideální poloze, a pokud to nebudeš kompenzovat a furt drtit jen benche. Tak se časem ozvou, každému ! (nebo aspoň většině). Já si nemohu na svá ramena vůbec stěžovat, po té co jedu tlaky ve stoje (3x týdně) a upřednostňuji je před benchem (ťuk, ťuk). Ale zase to chce být trochu mobilní a mít pěknou techniku u tlaku ve stoje.
magion

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jestli ti to mohu ještě zaspamovat.

Tak přidám dva linky:

Tady technika military http://www.strongfirst.com/build-a-barbell-military-press-on-a-kettlebell-foundation/

a tady se podívej na Yuri Vlasova jak hází se 180kg benchem aniž by ho trénoval, ještě když bylo ve vzpírání v dávných dobách tlak silou jako soutěžní disciplína.

Naposledy upravil magion dne pá září 12, 2014 10:31 am, celkově upraveno 1 krát
spekounP

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

za takovýhle spam jsem jedině rád

dík
Tom.K.

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
Borci díky za rady, ale já mám bohužel problém s tím, že pokud šponuju bench do určité intenzity a zároveň ho cvičím 2x týdně, tak při současném drcení ramen dochází dřív nebo pozdějc k totálnímu utavení. Stalo se mi to už několikrát.

tohle mám úplně stejně. Zvýšení intenzity u ramen mě vždy totálně odpálilo. Teď jsem šel ramena včera opravdu prvně asi po 5 měsících nevím přesně, reálný maxko v raw benči je ted kolem 195 kg. Tzn. od tý doby co jsem přestal jet ramena cca +7,5-10 kg. Benče dvakrát týdně podle mýho názoru zatíží ramena natolik, že další těžký trénink pouze ramen je spíš na škodu. Bavím se o síle, ne o kráse.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pajasův log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 223, 224, 225  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: