Trénink bych řekl, že není špatný pro někoho, kdo má dobře technicky zvládnuté základní cviky (dřep,mt,bench). Neřekl bych tedy, že je pro začátečníky, ale neznám přesně tvé předchozí zkušenosti a formu cviků. Jediné, co bych změnil je to, že bych nedával za sebe přítahy v předklonu a MT (obojí náročné na spodní záda), místo toho bych si vybral jeden z nich a místo druhého dal shyby (popř shyby s dopomocí). Něco obdobného už jsem několikrát jel a nebylo to špatné. Určitě bych ale k tomu udělal to, co jsem řekl již v prvním příspěvku. Přidat kardio alespoň 2x týdně (nejlépe tam hodit 20 minut HIITu na závěr tréninku; v PO a ve ST - kdy nejedeš nohy), navýšit kalorie tak, abys přibíral včetně kardia řádově kolem 0,5 kg týdně.
co se tyce treningu, v topicu je odpoved, proc je vhodnejsi cvicit FB pred splitem
to ti doporucuju i ja
na schazovani a vysekani je to lepsi (to ti reknu z vlastni zkusenosti) a podle me je lepsi procvicit telo 3x tydne nez jednou
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
díky všem zúčastněným v diskuzi a polemice. To co jsem hledal jsem stejně nenašel. Musím zkonstatovat, že ZLATÉ STRÁNKY F-SPORTU!!!
Ještě jednou díky
Nevím proč si tak ironický.
Mě osobně se ten trénink nelíbí, ale nový ti nesestavím. Na to kvalifikaci skutečně nemám. Buď sezbíráš info a nebo si ho musíš nechat sestavit od trenéra (ne trenérské rychlokvašky). Máš tady x logů a tam x tréningů. Podívej se na ně.
Třeba to tvoje "tuky sem tam jsou" nějak nechápu. Přečetl jsi si dost o výživě abys chápal důležitost tuků?
Nevím co je ironického na tom, že napíši svůj názor. Topic, jsem zde vyvěsil proto, že jsem chtěl získat objektivní názory na trénink, stravu, metody atd.
Jediné, co jsem zde dostal za informaci je víceméně strava a ostatní je "tabu".
Možná se zeptám, od čeho tyto servery jsou? Pokud vím, tak mají šířit osvětu a konzultovat s ostatními svoje poznatky. Nebo se snad mýlím?
Nevím co je ironického na tom, že napíši svůj názor. Topic, jsem zde vyvěsil proto, že jsem chtěl získat objektivní názory na trénink, stravu, metody atd.
Možná se zeptám, od čeho tyto servery jsou? Pokud vím, tak mají šířit osvětu a konzultovat s ostatními svoje poznatky. Nebo se snad mýlím?
jake "tabu" mas na mysli?
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Zaslal: ne březen 24, 2013 7:53 pm Předmět: Pro autora topicu
Možná by nebylo na škodu si to tak trochu tady pročíst. Posilování není jenom o tom, že dojdeš do fitka si něco zacvičit a pak doma sežereš na co přijdeš. Tady hold i musíš hledat informace proč to a to atd... Navíc spoustu lidí včetně mě nemá tolik času, aby mohli každému tady přesně říct co má jak a kdy dělat a čemu se naopak vyhnout. Především když tyhle typy dotazů tu padají každou chvíli.
Ani nevím proč ale pokusím se ti tu nějak shrnout.
K tréninku: Musíš si najít co ti vyhovuje. Na nějaká 70% z maxima se vys... Cvič základní/komplexní cviky, k tomu nějaké izolované a střídej ty cviky každý trénink. Dbej i na techniku!
Strava: Tady bude asi kámen úrazu. Proteinová tyčinka... co to sakra je? Pokud chceš kvalitní výsledky, jez kvalitní jídlo a v objemu ve velkém! Přibrat/shodit je jen otázka sacharidů a obojí najednou (pořádně) nejde.
Musíš sám poznat co ti vyhovuje. Zjistit jak tvoje tělo reaguje na určité podněty. Proto ti klidně bude trvat 2 roky než zjistíš co a jak přesně. Trénuj tvrdě a hodně jez . Výmluvy typu nemůžu přibrat vnikají především proto, že nedodržují jedno z tohohle. (většinou oboje)
Tyto fóra slouží podle mě především k udržení si klientů, mezi kterými často bývají lidé, kteří si myslí, že když se nějaký poznatek vytáhne z kontextu, tak jej můžou začít používat v tréninku, či stravě. Chodí na ně spousta lidí posilovnou nepolíbených, kteří se přečtením tří článků stanou profíkama :)
jen aby ušetřili za trenéra a nakonec si často ublíží, nebo se nikam se svou postavou nepohnou, protože to není ani trochu jednoduché.
Předem je dobré říci, že jaždý jsme individualita a každý si musíme vyzkoušet co na nás funguje. To není obecný kec, to je konstatování faktu. Funguje hodně principů, ale člověk si musí vyzkoušet jaký nejlépe funguje na něj. To za tebe nikdo na foru neudělá.
Osvětu fora šířily docela úspěšně. Proto si myslím hodně lidí uvědomuje, že frekvence procvičovat jednu partii týdně, je málo. Ber to tak že sval ti roste 24 - 48 hodin po cvičení. Tj. pokud ho procvičíš jednou za týden, ze 148 hodin ti roste 24 - 48 hodin. Mizerná výtěžnost. Ono to samozřejmě není až tak jednoduché, protože se do toho motá regenerace a míra procvičení, nicméně sám asi vidíš že tvůj trénink se pár lidem nelíbí už z tohoto principu.
Obvykle se tu doporučuje na cvičení korte. Jestliže máš problémy růst, můžeš ho zkusit. Chválilo si to dost lidí. Případně bear routine. Můžeš zkusit i začít s kreatinem, který by ti pár kilo také mohl přidat. Ale, nejdříve si najdi schopného trenéra, který ti zkontroluje techniku. I kdybys měl na těch deset lekcí někam dojíždět, nech si jí zkontrolovat. Pokud je u vás situace jaká popisuješ, jsem si prakticky jist že máš techniku mizernou a to jsem tě nemusel v životě vidět.
Chyba může být i v tom že necykluješ tréninky. Pokud zvedáš neustále tu samou váhu a cvičíš ty samé cviky, tvé tělo nebude mít impuls ke zlepšování.
Co se jídla týče, upřímně řečeno, pokud tam cpeš samý protein, máš ho sestavený na hovno. Začni znova, a lépe. Sestav si hezky jídelníček bez proteinu či tyčinek, s vyváženým poměrem B:T:S. Strava je základ úspěchu, takže se zamysli i nad ní.
Moj nazor : ak si za ten trening platil co i len korunu a ak si neplatil,tak je na hovno aj tak. Mas tam 2 partie denne a to len jeden cvik na partiu za cely tyzden.
Moja rada,daj si 3x tyzdenne full body (korte,atd,prikladov je tu vela) alebo rozdel telo na spodok a vrch a 2x za tyzden. Jeden zo zakladov aby si silnel a priberal je neustale zvysovanie vahy/opakovani (samozrejme to nejde donekonecna)
Dam ti jeden taky priklad,ale ak nevies techniku,odporucam investovat do trenera,ktory vie co robi a techniku ti ukaze a nauci ta ju. Za toto asi budem ukamenovany,ale podla mna ti moze velmi poradit aj youtube.Neviem ako to mas s anglictinou,ale ak obstojne,su tam tony dobrych videii a s velmi dobre popisanou technikou. Dam ti sem aj Aj nazvy,aby sa ti lahsie hladalo. Ja ovladam skor tie anglicke,tak snad to dobre prelozim
Pondelok:
Bench 4 serie 5-7 opak
Military press 4x5-7
Pritahy jednoruciek k hrudniku na sikmej lavici v leze 4x 6-8 (incline bench dumbbell row)
Zhyby- dlane smerom k tebe 4x6-8 (popripade tvoje max) (chinn ups)
Utorok
Drep 5x5-7 (squat)
Mrtvy tah zo stojanu (klietky) z vysky kolien 4x5-7 (rack deadlift)
Bicepsove zdvihy EZ cinky 3x8-10 (EZ bar curl)
Sprint na kole,sprint do kopca... 8x 20 sec
Stvrtok
Bench 3x6-8
Military press 3x6-8
Zhyby (dlane smeruju od tela) 3x max (pull up)
Pritahy jednorucky k hrudniku (to iste akurat pouzivas vzdy jednu ruku a druhou si oprety o rovnu lavicu) 3x6-8 (1 arm dumbbell row)
Prve dva dni tazko,druhe lahsie.
Zacni s mensim poctom opakovani a kazdy den zvysuj do maxima,potom pridaj vahu.
Priklad bench 1 pondelok 60kgx5,druhy pondelok 60kgx6,treti 60kgx7,stvrty pondelok 65kgx5...atd
Cvic to 2-3 mesiace a potom mozes prejst na nejaky iny trening
Ak chces proste na zaciatku pribrat,na cviky ako lytka sa vyser.Tak isto vela kardia nie je pre teba.V tom treningu mas 2x sprinty,to ti staci.Ak si das dalsi den nejaky futbal s priatelmi,alebo akukolvek inu rekreacno-sportovu aktivity,viac naozaj nepotrebujes.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru