zhyby na hrazde

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - zhyby na hrazde  Úvodní stránka -> Začátečníci -> zhyby na hrazde
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
aneta.dobra

PříspěvekZaslal: st leden 16, 2013 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Také si pomáhám židlí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st leden 16, 2013 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko - Takže v dobách keď neboli stroje s dopomocou bežné a človek nemal sparringa, sa vlastne všetci začiatočníci ktorí urobili maximálne 2 zhyby dokurvili ???
Som k tomu skeptický, hrazdu z vlastných skúseností odporúčam, pokiaľ človek neni vyslovene pokročilý borec, tak mu zhyby určite pomôžu k sile aj objemu.
Ja som začal pred mesiacom po dlhšej dobe opäť pravidelne zhybovať, začal som na 6x3opak. a teraz som na 6x4 s 2 min.pauzami.
Zhybujem širším nadhmatom, trošku širšie než ramená (príliš široký mi nerobil dobre na ramená a celkovo tá páka bola nahovno). Čo sa týka nedostatočného precvičenia chrbta, tak na to sa tiež nesťažujem, latissimy si cítim aj na druhý deň po tréningu. Takisto som nezaznamenal nejaké negatíve vplyvy na postave ako si opisoval, ruky mi nerastú snáď z ničoho, ale chrbát mi príde subjektívne širší než predtým (robil som často príťahy v predklone - výborný cvik, ale asi už ten stimul nebol dostatočný a telo si zvyklo = odozva na hovno).

Takisto tu niekto neodporúčal zhyby so záťažou. Osobne nevidím dôvod to nerobiť pokiaľ to niekto zvláda.
Čo neodporúčam sú zhyby v čiastočnom rozsahu pohybu - nulový carryover na " full " zhyb a takisto hore spomenutý príliš široký úchop (problém s ramenami a pocitovo ako keby to tam človek ani neťahal latissimom).
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

čo mám robiť keď neurobím ani jeden?
CIZO

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BiancaRazza napsal:
čo mám robiť keď neurobím ani jeden?

viz můj příspěvek z předchozí strany:

citace:
Nejlepší je začít dělat shyby s dopomocí bandů, protože ty usnadní pohyb ve spodní fázi, která je nejtěžší a je taky krizová na správnou fixaci lopatek. Postupně se používá slabší band, tedy menší míra dopomoci a kombinuje se se shyby bez dopomoci.

V praxi například takto:

Derek Poundstone
Bara

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebo stroje s dopomocí,ale ty bandy jsou trochu přirozenější.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dik dik nevedela som, že niečo také existuje ako pomôcka
Persan

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžu poprosit o konkrétní typ těch band? Délka, značka, ...? Ideálně nějaký link.

Předem díky
Frozz.

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U nás je bohužel těžké je sehnat (alespoň co jsem tak koukal), prý se prodávají v Německu, ale cena vysoká, za ten silný zelený, co jsem slyšel, 2 tisíce.
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a bývajú aj tie gumy vo fitkách? Lebo u nás som to nevidela ale to je len čisto ženská posilka
ntz

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podle me to musi jit klidne vyrobit .. eg koupit na delku nejakou 5cm sirokou gumu a tu si svazat .. v telocvicne na sparte je takhle home-made svazana asi 5cm siroka gumova lamela .. docela by me zajimalo, kde k ni prisli .. je asi 1M dlouha ..
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tie gumy na cvičenie predávajú v zdravotníckych potrebách alebo v lekárnach kde sa špecializujú na rehabilitačne a zdravotnícke pomôcky ja odtiaľ mám tie gumy lebo s nimi už pár rokov cvičím a nie je to moc drahé podľa farieb sú rozlíšené záťaže
Otázka je ale či ťa to unesie :) nie je to na to vyrobené mne praskla staršia guma pri cvičení a to som ju ani moc nezaťažila
ntz

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BiancaRazza napsal:
tie gumy na cvičenie predávajú v zdravotníckych potrebách alebo v lekárnach kde sa špecializujú na rehabilitačne a zdravotnícke pomôcky ja odtiaľ mám tie gumy lebo s nimi už pár rokov cvičím a nie je to moc drahé podľa farieb sú rozlíšené záťaže
Otázka je ale či ťa to unesie :) nie je to na to vyrobené mne praskla staršia guma pri cvičení a to som ju ani moc nezaťažila

jj, vypada to tak .. takze pokud sezenes 4M, tak to mas vyresene
Petey

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na toto je vyborne fitko WM fitness v bratislave, trenuju tam aj hokejisti a treneri si z ameriky doniesli tony vybavenia z elitefts. Bandov velmi velky vyber
8Shade

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
podle me to musi jit klidne vyrobit .. eg koupit na delku nejakou 5cm sirokou gumu a tu si svazat .. v telocvicne na sparte je takhle home-made svazana asi 5cm siroka gumova lamela .. docela by me zajimalo, kde k ni prisli .. je asi 1M dlouha ..

Vyrobit to jde stopro, já měl dvě gumy z nějaký reklamní akce (vůbec to nemá plnit funkci bandu, ale funguje to) a ty jsem svázal dohromady.
TTeDy

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Omlouvám se za OT, ale nechce se vám (někomu) opravit název topicu? Když už je to celkem probíraný téma momentálně (a je to tudíž často vidět na mainwebu), nebylo by to od věci.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - zhyby na hrazde Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: