|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Squeez3r

|
Zaslal: ne leden 20, 2013 9:49 pm Předmět: trening na objem a sílu |
|
|
Naposledy upravil Squeez3r dne ne únor 03, 2013 7:38 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne leden 20, 2013 9:57 pm Předmět: Re: trening na objem a sílu |
|
|
lepsi trening jsme nevidel, jeste to chce poradne jist a davat poradne vahy za dodrzeni dokonale techniky atelo nema jinou moznost nez rust!! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: ne leden 20, 2013 11:33 pm Předmět: |
|
|
Chtěl jsem teďkom jet Korteho , ale toto vypadá dost dobře:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: ne leden 20, 2013 11:45 pm Předmět: |
|
|
zkus si sam odpovědět , jen tě navedu ,
když děláš těžký dřepy , nejedou náhodou celý nohy ???
a druhy den zase budeš drtit zadek noh ?? proč je nedáš k sobě dohromady ,
v ponděli, přeskakuješ od prsou... k zadum a zase zpět proč dej je za sebe v pořadí,
možná jsi to jen nechtic přehodil ok,
a nechapu toto : Sestavoval jsem ho já a jel bych ho PO,UT těžce??? a ČT PÁ těžce ???? , možna jsem to nepochopil
když vemu že budeš mít ok stravu tu neřešíme a regen tak to zabere i tak ale ten trenink dej jako celek , a nerozsekavej ho ,
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po leden 21, 2013 12:38 am Předmět: |
|
|
Já zas nechápu cvičení břicha 4x8 ... (a to ani v objemu...)
Potom mi zajímá, jak vypadá takové upažování s velkou činkou, to si fakt nedovedu představit... prosil bych obrázek nebo youtube video...
|
|
| nahoru |
|
 |
Squeez3r

|
Zaslal: po leden 21, 2013 9:02 am Předmět: |
|
|
| Mates-daoc napsal: | zkus si sam odpovědět , jen tě navedu ,
v ponděli, přeskakuješ od prsou... k zadum a zase zpět proč dej je za sebe v pořadí,
a nechapu toto : Sestavoval jsem ho já a jel bych ho PO,UT těžce??? a ČT PÁ těžce ???? , možna jsem to nepochopil
když vemu že budeš mít ok stravu tu neřešíme a regen tak to zabere i tak ale ten trenink dej jako celek , a nerozsekavej ho , |
Takže když jedeš nohy tak opravdu zatěžuješ celé nohy ale bohužel hamstringy procvičuješ málo, je tam mrtvola u které je taky trochu procvičuješ proto jsou tam jenom jednou a né dvakrát.
To pondělí je okopírované od Michala Širůčky co to psal do tréningové poradny.Cviky a nic podobného rozsekávat nebudu protože k tomu nemáš žádný opodstatněný důvod a já jo:-) Já jsem to dřív taky dělal takhle a mohu to jen doporučit, překopíruji proč :Kombinace hrudníku a zad je naprosto excelentní. Pokud dobře zvolíte cviky, pak přímo, či nepřímo procvičíte v jednom tréninku celou horní polovinu těla, včetně ramen, bicepsů a tricepsů. Navíc je tahle kombinace pro Vaše ramena zcela bez diskuse zdravější , než když v jednom tréninku odcvičíte pouze samotný hrudník. Jak bude trénink vypadat?
střídejte cvik pro záda s cvikem pro hrudník
Tohle je základní doporučení, které byste měli dodržet. Začněte nejtěžším cvikem pro záda, který máte v plánu ten den dělat, a po odcvičení všech pracovních sérií pokračujte nejtěžším cvikem pro hrudník. Cviky pro záda a hrudník pak nadále střídejte, až odcvičíte vše, co jste naplánovali. Jednoduché, efektivní. Proč? Především Vám to umožní použít ve většině cviků větší pracovní váhy, a to díky tomu, že daná svalová partie má mezi jednotlivými cviky spoustu času na odpočinek . Budete překvapení, jak dobře se Vám bude s důkladně napumpovanými zády benčovat . Nedosáhnete sice díky střídání cviků extrémního napumpování jedné partie typu "já mám tak nafouklý kozy, až se mi trhá tričko", ale celkový dojem z tréninku bude možná ještě lepší.
Trening pojedu těžce ale u tech velkých svalových partii, půjdu do selhání jen jednou týdně a možná ani ne... Tady se mě líbí to že procvičíš celé horní tělo jak už je napsáno výše. V PO a ČT posiluješ tak že se i svaly na rukách a ramenech zapojí které jedeš zase další den, takže frekvence je suprová . Rozložení sérií sem si udělal tak aby to bylo pěkně rozložené ale záleží na intenzitě samozřejmě taky.
Záda = 14sér, 104 opakování
Prsa = 14sér, 102 opakování
Nohy = 13sér, 104 opakování
Ramena= 12sér, 96 opak.
biceps = 8sér, 48 opak.
triceps = 8sér, 48 opak.
lýtka = 8 sér, 80 opak.
Naposledy upravil Squeez3r dne po leden 21, 2013 9:23 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Squeez3r

|
Zaslal: po leden 21, 2013 9:08 am Předmět: |
|
|
| 8Shade napsal: | Já zas nechápu cvičení břicha 4x8 ... (a to ani v objemu...)
Potom mi zajímá, jak vypadá takové upažování s velkou činkou, to si fakt nedovedu představit... prosil bych obrázek nebo youtube video... |
Břicho si jedu jak chci, jak to zrovna potřebuji. Někdy to břicho cítím ze cvičení vršku těla, takže si dám jenom ABCouster a třeba šlapání na zádech ale jinak když je břicho ok tak zhruba ty 4 série a menší opakování než bývá u cvičených opic zvykem
Za to upažování se omlouvám to jsem posra* , už je to opravené, myslel jsem přítahy v.činky
|
|
| nahoru |
|
 |
Squeez3r

|
Zaslal: po leden 21, 2013 9:10 am Předmět: |
|
|
| TheGhost napsal: | | Chtěl jsem teďkom jet Korteho , ale toto vypadá dost dobře:) |
Korte jedu teď a jsem v půlce, tohe jedu potom, asi 6 týdnů to pojedu. Budu rád když z toho budou profitovat i ostatní
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po leden 21, 2013 9:38 am Předmět: |
|
|
| Squeez3r napsal: | | Mates-daoc napsal: | zkus si sam odpovědět , jen tě navedu ,
když vemu že budeš mít ok stravu tu neřešíme a regen tak to zabere i tak ale ten trenink dej jako celek , a nerozsekavej ho , |
Takže když jedeš nohy tak opravdu zatěžuješ celé nohy ale bohužel hamstringy procvičuješ málo, je tam mrtvola u které je taky trochu procvičuješ proto jsou tam jenom jednou a né dvakrát.
To pondělí je okopírované od Michala Širůčky co to psal do tréningové poradny.Cviky a nic podobného rozsekávat nebudu protože k tomu nemáš žádný opodstatněný důvod a já jo:-) Já jsem to dřív taky dělal takhle a mohu to jen doporučit, překopíruji proč :Kombinace hrudníku a zad je naprosto excelentní. Pokud dobře zvolíte cviky, pak přímo, či nepřímo procvičíte v jednom tréninku celou horní polovinu těla, včetně ramen, bicepsů a tricepsů. Navíc je tahle kombinace pro Vaše ramena zcela bez diskuse zdravější , než když v jednom tréninku odcvičíte pouze samotný hrudník. Jak bude trénink vypadat?
Tohle je základní doporučení, které byste měli dodržet. Začněte nejtěžším cvikem pro záda, který máte v plánu ten den dělat, a po odcvičení všech pracovních sérií pokračujte nejtěžším cvikem pro hrudník. Cviky pro záda a hrudník pak nadále střídejte, až odcvičíte vše, co jste naplánovali. Jednoduché, efektivní. Proč? Především Vám to umožní použít ve většině cviků větší pracovní váhy, a to díky tomu, že daná svalová partie má mezi jednotlivými cviky spoustu času na odpočinek . Budete překvapení, jak dobře se Vám bude s důkladně napumpovanými zády benčovat . Nedosáhnete sice díky střídání cviků extrémního napumpování jedné partie typu "já mám tak nafouklý kozy, až se mi trhá tričko", ale celkový dojem z tréninku bude možná ještě lepší.
Trening pojedu těžce ale u tech velkých svalových partii, půjdu do selhání jen jednou týdně a možná ani ne... Tady se mě líbí to že procvičíš celé horní tělo jak už je napsáno výše. V PO a ČT posiluješ tak že se i svaly na rukách a ramenech zapojí které jedeš zase další den, takže frekvence je suprová . Rozložení sérií sem si udělal tak aby to bylo pěkně rozložené ale záleží na intenzitě samozřejmě taky.
Ramena= 12sér, 96 opak.
biceps = 8sér, 48 opak.
triceps = 8sér, 48 opak.
lýtka = 8 sér, 80 opak. |
. nechci se tě dotknout ale zeptam se tě jseš cvičenec teoretik nebo praktik ??
připadá mi to že vidíš jak někdo něco napíše a musí to byt pro tveje tělo to nej ,
Jen tak , když dneska totalně zničim nohy dřepy atd zítra ty nohy potřebuji regen a že bych je znovu drtil na zakopech, to smrdi urazem ( ale tvoje zdravi )
Jak piše Michal , prvně těžky cvik na zada , tam by to mohlo byt ruzne od hrazdy , až po mrtvoly , a nevím jestli bych pak dal na krev benche , a postupoval dale, spíše by se to mohlo tocit ale budiš ,
píšeš že chceš používat velke vahy , ale vsadím boty ( protein ) že pujdeš dolu, velke vahy malo opak, dlouhe pauzy takze zadna poradna pumpa , když bys hodil mezi serie 60-120 sec, pauzu, hm to je jina, a ne 3-5 min !!
toto si myslí každy new cvičenec budu trhat vahy 6-8 opak odpočívat abych to dal opet znovu a zvednul si kazdym opak vahu, neveř tomu , pokud budeš držet pauzy 60-120 tak ty vahy tolik nepoleti ,
spiše se zaměr na techniku, opak od 6-12 , intenzitu mezi 1-2 min, a hlavně bez urazu,
sorry ale tam vidím problem že to přepalíš a nebude efekt a to same plati i při cvičení,
pak mi jen tady napiš jak dlouho si ten trenink jel ??
ps, a pulka dalších zakladnich cviku tam vubec nemaš ktere ti daj vetši impuls něž nejake izol co tam maš ,
ale budu rad když ti to pomuže ke zlepšení , každe tělo reaguje na něco jineho ty sám si jen musíš najít tu spavnou volbu , nikdo ti ji na webu nenapíše a neporadí , poslouchej svoje tělo !
|
|
| nahoru |
|
 |
mpark
|
Zaslal: po leden 21, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
Je to moc náročný pokud nesypes, tak si to rozloz na 3x tydne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Squeez3r

|
Zaslal: po leden 21, 2013 2:53 pm Předmět: |
|
|
| Mates-daoc napsal: | | Squeez3r napsal: | | Mates-daoc napsal: | zkus si sam odpovědět , jen tě navedu ,
Ramena= 12sér, 96 opak.
biceps = 8sér, 48 opak.
triceps = 8sér, 48 opak.
lýtka = 8 sér, 80 opak. |
. nechci se tě dotknout ale zeptam se tě jseš cvičenec teoretik nebo praktik ??
připadá mi to že vidíš jak někdo něco napíše a musí to byt pro tveje tělo to nej ,
Jen tak , když dneska totalně zničim nohy dřepy atd zítra ty nohy potřebuji regen a že bych je znovu drtil na zakopech, to smrdi urazem ( ale tvoje zdravi )
Jak piše Michal , prvně těžky cvik na zada , tam by to mohlo byt ruzne od hrazdy , až po mrtvoly , a nevím jestli bych pak dal na krev benche , a postupoval dale, spíše by se to mohlo tocit ale budiš ,
píšeš že chceš používat velke vahy , ale vsadím boty ( protein ) že pujdeš dolu, velke vahy malo opak, dlouhe pauzy takze zadna poradna pumpa , když bys hodil mezi serie 60-120 sec, pauzu, hm to je jina, a ne 3-5 min !!
toto si myslí každy new cvičenec budu trhat vahy 6-8 opak odpočívat abych to dal opet znovu a zvednul si kazdym opak vahu, neveř tomu , pokud budeš držet pauzy 60-120 tak ty vahy tolik nepoleti ,
spiše se zaměr na techniku, opak od 6-12 , intenzitu mezi 1-2 min, a hlavně bez urazu,
sorry ale tam vidím problem že to přepalíš a nebude efekt a to same plati i při cvičení,
pak mi jen tady napiš jak dlouho si ten trenink jel ??
ps, a pulka dalších zakladnich cviku tam vubec nemaš ktere ti daj vetši impuls něž nejake izol co tam maš ,
ale budu rad když ti to pomuže ke zlepšení , každe tělo reaguje na něco jineho ty sám si jen musíš najít tu spavnou volbu , nikdo ti ji na webu nenapíše a neporadí , poslouchej svoje tělo ! |
Dřív jsem na posilku neměl prachy a spíš jsem toho hodně četl než posiloval, teď jsem tak od každého něco. S tema hamstringama jsem to už psal. Freimen tam ma taky dřepy a MT po sobě a dá se to. Zajímalo by mě jaké další základní cviky tam nutně chybí? Nechci bejt v posilce dve hodiny...Chci tam bejt tak tu hodinku a něco.
Nejsem ten typ co si dává mezi sérkama 3minuty pauzy, já dávám max 1,5min a nevykecavám se v posilce jak někteří.
Podivej, u velkých partií nepojedu do selhání a nechám si tam rezervu aspoň 2 opak. Malé partie pojedu do selhání a uvidím. ten čt a pá tam by se dali odebrat Bench na mult.30º a shyby nebo série u každého cviku, pokud by se to nedalo. Že to bude lehké jsem nikde nepsal :-D Chce to hodně kvalitní stravy a spánek..Však uvidíme za 2 týdny až to pojedu jak dopadnu
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po leden 21, 2013 3:09 pm Předmět: |
|
|
za dva tydny nic moc nezjistíš jen náznak,
nepsal jsem že bys tam mněl byt ě hodiny spíše naopak, do 45-60 min trenink a dom ,
spíše naopak pokud davaš 90sec, pauzy tak at to utahnes, jake cviky tam chybi je jich hodne ,
bradla, pritahy hrazda na uzko, ( ,aš tam hrazdu ale ? širka , hloubka , to bych neřeěil u tebe ale střidal, )
lepší než si tu psat ti tady postnu odkazy a vyber si sam
snad ti toto pomuže líp než si tady psát co pro tebe bude lepší
vyzkoušíš to a to a sám zjistíš
http://suppversity.blogspot.cz/
http://www.exrx.net/
|
|
| nahoru |
|
 |
Squeez3r

|
Zaslal: po leden 21, 2013 3:50 pm Předmět: |
|
|
| Mates-daoc napsal: | za dva tydny nic moc nezjistíš jen náznak,
nepsal jsem že bys tam mněl byt ě hodiny spíše naopak, do 45-60 min trenink a dom ,
spíše naopak pokud davaš 90sec, pauzy tak at to utahnes, jake cviky tam chybi je jich hodne ,
bradla, pritahy hrazda na uzko, ( ,aš tam hrazdu ale ? širka , hloubka , to bych neřeěil u tebe ale střidal, )
http://www.exrx.net/ |
Cože? Cviky by se měli obměňovat, takže je nemožné odjet v jednom týdnu všechny cviky co existují a jsou dobré. Nepokládám nějaké shyby na úzko za základní cvik který by měl nutně obsahovat každý plán! Píšeš mě samí hezký věci. Kdybych do toho planu nacpal vše co je podle tebe důležité tak asi za 50minut nepujdu z posilky dom. Taky si spočítej Korte plán kolik má sérií a opak na partii a porovnej to s tímto, ale musíš se na to dívat tak, že já tam nemám 3xMT, Bench, Dřepy, což jsou jedny z nejnáročnějších cviků na NS. Podívej se na objemový plány co píšou na amerických webech ad se podíváš jak vypadá plán pro pokročilé.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po leden 21, 2013 6:46 pm Předmět: |
|
|
| Squeez3r napsal: | | Mates-daoc napsal: | za dva tydny nic moc nezjistíš jen náznak,
Cože? Cviky by se měli obměňovat, takže je nemožné odjet v jednom týdnu všechny cviky co existují a jsou dobré. Nepokládám nějaké shyby na úzko za základní cvik který by měl nutně obsahovat každý plán! Píšeš mě samí hezký věci. Kdybych do toho planu nacpal vše co je podle tebe důležité tak asi za 50minut nepujdu z posilky dom. Taky si spočítej Korte plán kolik má sérií a opak na partii a porovnej to s tímto, ale musíš se na to dívat tak, že já tam nemám 3xMT, Bench, Dřepy, což jsou jedny z nejnáročnějších cviků na NS. Podívej se na objemový plány co píšou na amerických webech ad se podíváš jak vypadá plán pro pokročilé. |
no tak tomuto není co dodat,
jak píšeš že přítahy na uzko podhmate neni zakladni cvik , tak k tomuto tematu už neni co dodat , tlaky na uzko taky asi nebereš jako zakladni cviky ?? nebavim se že tam mas nacpat vše ale oběnovat , nejet pořad dokola ale pestrost treninku,
asi nejlíp bude jak si pojedeě podle toho super plánu nebudeš poslouchat svojě tělo , ktere ti bude davat impulzy ale pořad si pomeleš svoje , časem poznáš ,
u mně toto tema je KO ,
|
|
| nahoru |
|
 |
Squeez3r

|
Zaslal: po leden 21, 2013 7:28 pm Předmět: |
|
|
| Mates-daoc napsal: | | Squeez3r napsal: | | Mates-daoc napsal: | za dva tydny nic moc nezjistíš jen náznak,
Cože? Cviky by se měli obměňovat, takže je nemožné odjet v jednom týdnu všechny cviky co existují a jsou dobré. Nepokládám nějaké shyby na úzko za základní cvik který by měl nutně obsahovat každý plán! Píšeš mě samí hezký věci. Kdybych do toho planu nacpal vše co je podle tebe důležité tak asi za 50minut nepujdu z posilky dom. Taky si spočítej Korte plán kolik má sérií a opak na partii a porovnej to s tímto, ale musíš se na to dívat tak, že já tam nemám 3xMT, Bench, Dřepy, což jsou jedny z nejnáročnějších cviků na NS. Podívej se na objemový plány co píšou na amerických webech ad se podíváš jak vypadá plán pro pokročilé. |
no tak tomuto není co dodat,
jak píšeš že přítahy na uzko podhmate neni zakladni cvik , tak k tomuto tematu už neni co dodat , tlaky na uzko taky asi nebereš jako zakladni cviky ?? nebavim se že tam mas nacpat vše ale oběnovat , nejet pořad dokola ale pestrost treninku,
asi nejlíp bude jak si pojedeě podle toho super plánu nebudeš poslouchat svojě tělo , ktere ti bude davat impulzy ale pořad si pomeleš svoje , časem poznáš ,
u mně toto tema je KO , |
to su rád :-D když k tomu nění co dodat tak co dodáváš? Jak můžeš vědět co potřebuju jet za cviky? mam přece poslouchat tělo a né tebe. xD
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|