|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 06, 2013 8:53 pm Předmět: |
|
|
Kdo by jedl vejce natvrdo kromě Velikonoc.
Vejce Benedikt - můj favorit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
m1ro
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st březen 06, 2013 9:02 pm Předmět: |
|
|
Půjčil jsem si ze stránek jedné zdravotní pojišťovny:
Stravitelnost vajec
Co se týče stravitelnosti vajec, tak závisí na jejich přípravě. Úplně nejlépe stravitelná jsou vejce uvařena na měkko, protože ty totiž opouštějí žaludek do dvou hodin. Syrová vejce a vejce uvařená na tvrdo jsou stravitelná hůře, žaludek opouští za 2 až tři hodin. Špatně stravitelná jsou vejce smažená, která zůstávají v žaludku až šest hodin.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st březen 06, 2013 9:10 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Půjčil jsem si ze stránek jedné zdravotní pojišťovny:
Stravitelnost vajec
Co se týče stravitelnosti vajec, tak závisí na jejich přípravě. Úplně nejlépe stravitelná jsou vejce uvařena na měkko, protože ty totiž opouštějí žaludek do dvou hodin. Syrová vejce a vejce uvařená na tvrdo jsou stravitelná hůře, žaludek opouští za 2 až tři hodin. Špatně stravitelná jsou vejce smažená, která zůstávají v žaludku až šest hodin. |
Vůbec nejlepší jsou neumytá tepelně nezpracovaná bio vejce. Pokud žaludek neopustí během minuty horem, je slušná šance že se nějakou dobu díky salmonele neudrží v žaludku ani ve střevech nic
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st březen 06, 2013 9:10 pm Předmět: |
|
|
No a omeleta je smažená, nebo jaká? Nějako to nechápu asi... nebo volská oka.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st březen 06, 2013 9:17 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | No a omeleta je smažená, nebo jaká? Nějako to nechápu asi... nebo volská oka. | ¨
No ono taky záleží na tom jak dlouho to trápíš. Volovo oko málo trápené bude někde před vařenými na tvrdo.
To samé bude polotuhá omeleta. Utopená v tuku a tuhá na tom bude podstatně hůře.
Na másle bude také poměrně slušně stravitelné, ne nadarmo se používá v dětské kuchyni.
Volovo oko jak si ho pamatuji ze školy by bylo na úplném konci možná až hranici stravitelnosti
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: st březen 06, 2013 9:23 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | guruhonza napsal: | | No a omeleta je smažená, nebo jaká? Nějako to nechápu asi... nebo volská oka. | ¨
No ono taky záleží na tom jak dlouho to trápíš. Volovo oko málo trápené bude někde před vařenými na tvrdo.
To samé bude polotuhá omeleta. Utopená v tuku a tuhá na tom bude podstatně hůře.
Na másle bude také poměrně slušně stravitelné, ne nadarmo se používá v dětské kuchyni.
Volovo oko jak si ho pamatuji ze školy by bylo na úplném konci možná až hranici stravitelnosti |
V tomhle se řídím tím, že jakmile začne ten bílek zespodu hnědnout a dělat takovou hnědou kůrku tak už je pozdě a je to moc :)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st březen 06, 2013 9:36 pm Předmět: |
|
|
Omeletu mám odhadem minutu na pánvi a volské oko možná tak 25s. Proto by mě šokovalo, kdyby to pak v tom žaludku bylo několik hodin...
To ale taky znamená, že to dávám na plně rozpálenou pánev - bez jakékoliv formy tuku (olej, máslo,...)
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:11 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | jen dementi |
A Rocky
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:14 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | jen dementi |
To je tak pravděpodobné, že se z toho něco stane?
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:15 pm Předmět: |
|
|
Já to za mlada dělával. Každý den 3 vejce. Pil jsem je pojednom. Nebo jsem si je občas zamíchal do tvarohu + s trochou cukru. Ale rozhodně bych to nikomu nedoporučoval a myslím, že je to i celkem zbytečné. Ono to zase tolik času nezabere si je nějak tepelně upravit.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st březen 06, 2013 10:19 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Půjčil jsem si ze stránek jedné zdravotní pojišťovny:
Stravitelnost vajec
Co se týče stravitelnosti vajec, tak závisí na jejich přípravě. Úplně nejlépe stravitelná jsou vejce uvařena na měkko, protože ty totiž opouštějí žaludek do dvou hodin. Syrová vejce a vejce uvařená na tvrdo jsou stravitelná hůře, žaludek opouští za 2 až tři hodin. Špatně stravitelná jsou vejce smažená, která zůstávají v žaludku až šest hodin. |
Zajímavý, to mně zas říkal jeden fyziolog, co jsem psal předtím. No ať je to jak chce, klidně bych tvé informaci věřil, ty natvrdo většině lidí leží dlouho v žaludku.
Konzumace syrových vajec? Není pro to jediný rozumný důvod, kort v dnešní době. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|