vejce

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vejce  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> vejce
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 8:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdo by jedl vejce natvrdo kromě Velikonoc.
Vejce Benedikt - můj favorit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
m1ro

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 8:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz se delaj na tvrdo ve vode, tak tam urcite nebude takova teplota, jako kdyz se delaj na panvi michana, takze zdravejsi zpusob budou urcite vajicka varena. S osobni zkusenosti - kdyz se to prezene a necha se vejce ve vode dyl nez 9-10 minut, tak se kolem zloutku vytvori takovej zelenej hnus a nejen ze smrdi, ale je to hur stravitelny pro me a navic mi to uz moc nechutna. Kdyz je zloutek krasne zlutej a uvnitr treba i mirne tekutej, tak nemam se stravenim nikdy problem, tech varenych snim treba 5-6
kid

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Půjčil jsem si ze stránek jedné zdravotní pojišťovny:

Stravitelnost vajec
Co se týče stravitelnosti vajec, tak závisí na jejich přípravě. Úplně nejlépe stravitelná jsou vejce uvařena na měkko, protože ty totiž opouštějí žaludek do dvou hodin. Syrová vejce a vejce uvařená na tvrdo jsou stravitelná hůře, žaludek opouští za 2 až tři hodin. Špatně stravitelná jsou vejce smažená, která zůstávají v žaludku až šest hodin.
Mablung

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:

Stravitelnost vajec
Co se týče stravitelnosti vajec, tak závisí na jejich přípravě. Úplně nejlépe stravitelná jsou vejce uvařena na měkko, protože ty totiž opouštějí žaludek do dvou hodin. Syrová vejce a vejce uvařená na tvrdo jsou stravitelná hůře, žaludek opouští za 2 až tři hodin. Špatně stravitelná jsou vejce smažená, která zůstávají v žaludku až šest hodin.

Vůbec nejlepší jsou neumytá tepelně nezpracovaná bio vejce. Pokud žaludek neopustí během minuty horem, je slušná šance že se nějakou dobu díky salmonele neudrží v žaludku ani ve střevech nic
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No a omeleta je smažená, nebo jaká? Nějako to nechápu asi... nebo volská oka.
kid

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
¨

No ono taky záleží na tom jak dlouho to trápíš. Volovo oko málo trápené bude někde před vařenými na tvrdo.

To samé bude polotuhá omeleta. Utopená v tuku a tuhá na tom bude podstatně hůře.

Na másle bude také poměrně slušně stravitelné, ne nadarmo se používá v dětské kuchyni.

Volovo oko jak si ho pamatuji ze školy by bylo na úplném konci možná až hranici stravitelnosti
Oddo

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
guruhonza napsal:
¨

No ono taky záleží na tom jak dlouho to trápíš. Volovo oko málo trápené bude někde před vařenými na tvrdo.

To samé bude polotuhá omeleta. Utopená v tuku a tuhá na tom bude podstatně hůře.

Na másle bude také poměrně slušně stravitelné, ne nadarmo se používá v dětské kuchyni.

Volovo oko jak si ho pamatuji ze školy by bylo na úplném konci možná až hranici stravitelnosti

V tomhle se řídím tím, že jakmile začne ten bílek zespodu hnědnout a dělat takovou hnědou kůrku tak už je pozdě a je to moc :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Omeletu mám odhadem minutu na pánvi a volské oko možná tak 25s. Proto by mě šokovalo, kdyby to pak v tom žaludku bylo několik hodin...

To ale taky znamená, že to dávám na plně rozpálenou pánev - bez jakékoliv formy tuku (olej, máslo,...)
Davesix

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jí nebo spíš pije taky někdo vejce syrová? Nikdy jsem to nedělal, ale poslední dobou kvůli nedostatku času bych to rád zkusil, ale bojím se té salmonely
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen dementi
shooter

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
jen dementi

A Rocky

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Davesix

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
jen dementi

To je tak pravděpodobné, že se z toho něco stane?
prochm

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to za mlada dělával. Každý den 3 vejce. Pil jsem je pojednom. Nebo jsem si je občas zamíchal do tvarohu + s trochou cukru. Ale rozhodně bych to nikomu nedoporučoval a myslím, že je to i celkem zbytečné. Ono to zase tolik času nezabere si je nějak tepelně upravit.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:

Stravitelnost vajec

Zajímavý, to mně zas říkal jeden fyziolog, co jsem psal předtím. No ať je to jak chce, klidně bych tvé informaci věřil, ty natvrdo většině lidí leží dlouho v žaludku.

Konzumace syrových vajec? Není pro to jediný rozumný důvod, kort v dnešní době.
Davesix

PříspěvekZaslal: st březen 06, 2013 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci to dělat každý den.. Jde mi jen o to, že když ráno zaspím, opravdu nestíhám je usmažit a pak je sníst (cca 10-15 minut), což bych za syrova měl za půl minuty v sobě. Jen jednou za čas. Nejlepší bude to zkusit a uvidím sám

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vejce Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: