Vkladam este chrbat na porovnanie z 22.10 a druha foto zo vcera rano.
Hej, mam skoliozu, ale taky je zivot, a momentalne ma to vobec neobmedzuje. Byvali casy ked som sa len trocha zohol a hned mi vyskocila platnicka pod lopatkou.
Po troch dnoch volna opat trening. Dnes presny opak posledneho treningu. Citil som sa fajn oddychuty a ako som zacal cvict, nevladal som. A k tomu som bol pekne stuhnuty, hlavne chrbat a trapez. Myslim, ze na tomto sa podpisal Military press na krv z poslednych treningov. Tak neviem ako budem na tom zajtra Citim sa ako keby ma niekto bil celu noc po krku palicou, do lava radsej hlavu neotacam.
DREPY
20xBW
10x30
8x40
8x50
8x60
8x70
8x70
8x70
8x70
8x70
ledva som to udychal, ale trieslo nebolelo
BENCH PRESS
8x20
8x30
8x40
8x50
8x55
8x60
8x60
8x60
7x60
v poslednej serii mi chybali psychicke sily dat to posledne osme opakovanie.
SUMO MT
8x70
8x70
8x70
este dalsich 20 min som cvicil so 40kg cinkou a skusal rozne techniky MT a sumo MT. Sumo MT mi tusim viac sedi. Nezavadzaju mi tolko kolena a taham to viac nohami. Neviem kedy sa naucim normalny mrtvy tah, zakliaty cvik.
ZHYBY
5xBW
5x10
5x10
5x10
5xBW
medzi zhybmi lytka
20xBW
20x10
17x10
17x10
20xBW
Hroza, katastrofa a des. Som zniceny a boli ma chrbat, kua.
Vcera chrbat dost bolel, bol som na takej extremnej masazi, vraj tam mam opuch a zapal, tak som to radsej este dnes setril. Citim sa vsak lepsie, a dal som teda aspon kratke kardio:
epileptical:
5 min zahrievanie
15 min HIIT 30/60s
pisalo to, ze som spalil 1000KJ, co sa mi zda troska prehnane. Spotil som sa viac jak za dve hodiny posilovania. Endorfiny pekne pracuju teraz :)
10 min strecing noh
MRTVY TAH
20xos
10x30
8x40
8x40
8x50
8x50
8x50
8x50
8x60
8x60
8x60
8x60
8x60
Vcera som sa ucil z videi techniku, vela som toho popozeral a zda sa, ze som to pochopil. Takze dnes uz som mal pocit, ze cvicim naozaj mrtvy tah. Najblizsie treningy budem fixovat techniku, postupne pridavat vahu a uberat opakovania. Dal som si pod kotuce podlozku, aby bola os 25cm nad zemou. Uprimne mi najlepsie vyhovuje az 33 ale to uz je asi vela. Kolko by mala byt os nad zemou spravne?
BENCH PRESS
10x20
8x30
6x40
6x50
5x60
5x70
5x70
5x70
5x67,5
4x67,5
Dnes mi pokus dat 5x5x70 nevysiel, takze na buduce druhy pokus, dal som do toho vsetko. Ale najprv osmicky lahke pojdu..
POLODREPY
10xBW
10xos
8x30
8x40
7x60
7x70
7x80
7x80
7x80
7x80
Trocha ma tlacila cinka na ten bolavy trapez. A vobec, bolo to velmi tazke, mal som ist radsej iba so 70kg, mal som pocit, ze som nemal techniku pod kontrolou.
MILITARY PRESS + PRITAHY
MILITARY PRESS
10xos
8x20
6x30
6x30
6x30
6x30
s rezervou kvoli chrbtu, ale aj tak to bolo tazke kua
PRITAHY k hrudi
10xos
8x20
8x30
8x30
8x30
8x30
ZHYBY + LYTKA + PULLOVER + BICEPS s VC
ZHYBY
5x5xBW
LYTKA
5x20xBW
tu uz budem musiet pridat, treba lytkam uz viac nalozit
PULLOVER
5x5x17,5
aj ked je tento cvik urceny na hrudnik, tak cvicim to tak hybridne schvalne aby som cvicil triceps - jediny cvik na triceps pri ktorom ma neboli laket, a svalovica bude na tricepse zajtra pekna
BICEPS
5x8x30
dal som 2 jednominutove pauzy
Dnes intenzita mierne slabsia, hlavne kvoli chrbtu tie doplnkove cviky boli opatrne. Aj tak som najviac zvedavy, ako na tom budem zajtra. Verim, ze prekrvenie pomoze proti stuhnutosti. A cele to zacalo trojdnovym volnom najhorsie je to rano.
Na uvod technicke informacie.
Rozcvicovacie serie sa mi uz nechce zapisovat, ale bole ich hodne, hlavne na MT. Docvicil som stvrty mesiac a zacinam piaty. Vaha poctivych 77kg. Takze stale si to pyta objem. Ked ma konecne prestane vsetko boliet a budem moct intenzivne cvicit, spravim si nejaky rozumnejsi rozpis, resp system. Optimalny bude zas minimalisticky trening na maximalny objem Rozmyslam aj nad nejakou rutinou, ale uvidim.
MRTVY TAH
8x70
8x70
8x70
8x70
8x70
8x70
BENCH PRESS
8x60
8x60
8x60
8x60
8x60
8x60
dnes "lahsie" avsak na krv
BENCH
5x5x65
sila nabrala opacny smer, kulminovala pri 70kg a teraz klesa. Pretoze aj tychto 65 bolo tazkych.
DREPY
6x6x75
myslim, ze uz sa to da nazvat drepmi, nejaky jeden centimetrik pod paralel
LYTKA
4x20xBW
Mal som menej casu, ale odcvicil som si to poctivo. Budem teraz cvicit znova kazdy druhy den taketo kratsie treningy. Trieslo je takmer zdrave a chrbat detto, regeneracia fantazia.
Naposledy upravil stas dne út březen 12, 2013 1:24 pm, celkově upraveno 1 krát
BENCH
6x8x60
posledne dve opakovania poslednych dvoch serii som skoro nedal. JJ stagnujem, vidim to na strategicke zhorsenie na buduce, neviem ci je dobre to ist vkuse kazdy druhy den na krv.
DREPY
6x6x75
pri rozcvicke s BW krasne pod paralel bez bolesti, so 40kg to sem tam zabolelo a 75kg som siel 1cm pod paralel :D
LYTKA
5x20xBW
BRUCHO skracovacky
5x30
buduci tyzden zacnem doplnkove cviky, zatial sa stale setrim a ide to uz trocha aj do tuku, coz v poho potom spalim (aspon dufam)
MT
6x6x75
buduci tyzden nejake drobaky pridam, s technikou som spokojny
BENCH
5x5x70
posledne opakovania poslednych dvoch serii na krv, ale fantazia. Bol som plny energie, a narozdiel od vcerajsku kedy ma divne pobolievali prsia (nie svalovka) z predvcerajsieho treningu, tak dnes tam bola aj sila aj chut a vola, no vsetko krasa
Mal som dva dni volna a vysledok je taky, ze ma chrbat boli dvakrat viac Nakolko som mal aj dnes fyzicky narocny den, chrbtu to nepridalo, a cez den som dostal dvakrat krc do triesla. Ale prehovoril som sa ist si trocha zacvicit, pretoze potreboval som sa odreagovat od problemov. Takze som zaradil len take cviky, ktore nerobia tlak na chrbat a to tiez v slabej intenzite.
BENCH PRESS
5x5x55
ZHYBY
5xBW
LYTKA
5x20xBW
BRUCHO
NOHY
Dnes som skusal ten front wall squat, zaujimavy cvik, ale nedrepnem tak ani omylom.
Ani ten goblet squat neurobim. Ked si drepnem a mam rit dole, chrbat je dokonale gulaty.
Tak som robil taku odnoz toho goblet squatu. Drzal som 5kg zavazie namiesto ketlbalu a siel som dole do polohy pokial som udrzal rovny chrbat (resp v prirodzenom zakriveni). Moc hlboko to zial neslo Tak som si pomohol tak, ze som to zavazie drzal s vystretymi rukami a bol z toho slusny drep s rovnym chrbatom pod paralel. V dolnej pozicii som sa snazil to zavazie pritiahnut k telu a udrzat postoj. Stehna som citil viac ako pri normalnych drepoch s cinkou. Hlavne okolo kolien. Takisto sa mi zda, ze som zapajal uplne ine chrbtove svaly. A ked som docvicil, chrbat bol zrelaxovany. Ale ktovie, zajtra sa mozno ani nepostavim.
Ono to vyzera dost beznadejne a smutne, ale budem cvicit aspon tieto cviky. Drep s cinkou na chrbte uplne vynechavam. Myslim, ze drep bol pricina bolenia chrbta. Cvicil som ho so zavazim a neviem ho urobit poriadne ani bez zavazia. Casom zaradim celny drep so zavazim. Takisto mrtvoly zatial nebudem cvicit, aj ked tam uz sa mi zda ta technika v poho. Pockam az bude chrbat fit.
Dva dni bez cvicenia, chrbat bolel ovela menej aj ked cez den dostava na frak.Ruky a predloktia po dni vycerpane tak vlastne jedine tri cviky ktore sa mi dali ako tak cvicit:
BENCH PRESS 6x8x50
mensia intenzita, ale tazke to bolo aj tak, siel som to viac na krk.
DREPY
s vlastnou vahou a 5kg zavazim, cca 30min, rozne variacie. Ale zlepsenie oproti minulemu treningu velke.
LYTKA
3x20xBW
Stale ma boli sval okolo lavej lopatky a po benchi zostal uplne stuhnuty. Asi sa vykaslem uplne na cvicenie s cinkami na 2 tyzdne, inak sa tejto cholery asi nezbavim..
Dnes som si dal hodinku drepovania + pol hodku strecing. Drepoval som najprv s vlastnou vahou, potom 5kg zavazim a nakoniec celne drepy s 20kg. Celne drepy mi sedia s klasickym uchopom a dosadanim na box. To dosadanie mi vela pomaha v technike. Trieslo bolo ticho, krize tiez. Ibaze ma stale pobolieva pod lavou lopatkou, takze zatial sa do cvicenia nebudem moct opriet. Zajtra dam asi vrsok.
Dnes sa chystam cvicit a mam teraz cas na take male zamyslenie. Vaha spadla na 76, ale som si isty, ze svalu neubudlo ani gram, v pase isli nejake cm dole. Takze hlavu si z toho nerobim. Ako tu citam ostatne logy, je normalne ist 2 kroky vpred a jeden dozadu (v tom lepsom pripade ). A sam viem presne preco to tak je, a co musim zlepsit.
K treningom, ktore som doteraz cvicil:
- split - velmi dobry na objem a regeneraciu vhodny pre zaciatocnika ektomorfa. Aj ked som dajme tomu kurvil techniku drepu a MT, svaly mali vzdy tyzden aby zregenerovali a ziadny problem s bolestami svalov nebol. Je pravda, ze svaly rastli naozaj tak dva dni ale tie dalsie dni volna im prospievalo (asi aj klbom a slacham). Takze vyhoda aj nevyhoda, ale pre mna ako zaciatocnika to proste fungovalo
- Fullbody - ten fullbody, co mi tu naordinoval vlk je asi najlepsie cvicenie, ake moze byt (v ramci mojich domacich moznosti). Aj to co ide teraz balbi sa mi velmi paci. Je to rozumne rozdelene a ani zataz nie je nejaka extremna. Lenze ja som chcel viac svalov a viac kondicky, tak som sa nechal trocha uniest a myslim, ze som predbehol cas na take cvicenie.
- Fullbody v style korte - je to fantasticky trening na kondicku, silu a hlavne OBJEM. Ale vyzaduje to stopercentnu techniku. Aj male chyby sa znasobuju. Vysledok je moj momentalny stav Avsak vsetko zle je na nieco dobre. A mna to donutilo venovat sa technike a nie vaham. Napriklad pri BENCHI som si daval od zaciatku pozor na techniku (kvoli problemu s lavym laktom), hladal som rozne drahy, uhly a pozicie. Mal som aj obdobie kedy som sa vobec nesustredil na vahy. A vysledok bol nakoniec fantasticky. Myslim, ze tadialto vedie cesta k zlepsovaniu.
Pomaly by som sa chcel rozhybat a ked uplne ustupi posledna bolest (pod lopatkou) tak pojdem znova rozumne bud split alebo lahsie fullbody. Co by som chcel v buducnosti vyskusat su tie antigravitacne cviky s vlastnou vahou, nieco trocha jednoduchsie ako je dole na videu . Len teraz mi to pride s mojou postavou velmi narocne, asi by som sa pri tom dokurvil :S Crossfit a podobne kondicne veci sa mi tiez pacia. Len znova pisem teraz priorita OBJEM. Teda vlastne najprv zotavenie :D
No a co sa tyka doplnkov, momentalne neberiem ziadne doplnky, ale vitaminy budem davat - neviem preco to furt s vitaminmi flakam. Strava bola poslednu dobu biedna, vela som bol hladny, takze rezervy su velike. Tlacit sa nehodlam, iba chcem nebyt hladny.
KLIKY
Venoval som sa hodinke klikom,
- najprv na dlaniach s naklananim vahy dopredu v kazdej serii cca 6 opakovani
- na prstoch to pustilo este viac dopredu. v serii po 4 - 5 opakovani, neslo o kvantitu ale kvalitu, robil som to prvy krat, no a pocit vyborny, fantasticky cvik. Odcvicil som cely vrch
poslednu seriu som natocil, uz som sa nevedel udrzat na prstoch, takze len 3 opakovania. Na buduce to bude urcite lepsie.
clovek ani nevie kde vsade zapaja ake svaly az pokial ho nebolia. Takze sval pod lopatkou som citil celu dobu, no nic hrozne.
A skusal som aj kliky v stojke, to som mal stresy, bude ma musiet niekto istit zo zaciatku. A ostali po mojich nohach stopy na stene, takze som si zasa prichystal brigadu malovania :D
Po vcerajsku mam zmasakrovany vrsok a hlavne predne delty. Myslim, ze je to normalne po zaradeni noveho cviku. A ze od vcera ramena narastli
Fakt ma to velmi bavilo. Takze sa da povedat, ze vcera som zacal trening na PLANCHE. Mierny problem je ohybnost praveho zapestia, kde mam uz roky nejaku gulicku. A Trocha to pobolieva pri zatazeni.
15.3.2013
5 min eliptical 250 KJ
CELNE DREPY s dosadanim
dlllhaaa rozcvicka
serie 5 - 8 opakovani s 20, 25 a 30 KG. 30 bolo uz moc na udrzanie spravnej polohy tela.
Je to cca na paralel. Venoval som tomu hodinku, boli aj dlhsie pauzy na strecing medzi seriami. Ide mi hlavne o udrzanie trupu a predkolenia vo vertikalne polohe a ten dosad mi pomaha korigovat predklon. Snazim sa odlepit od "stolicky" co najskor.
Po minulom treningu vrsku svaly velmi dobre zareagovali, navyse ma to bavilo. Takze dnes som pokracoval s BW cvikmi vrsku.
- Kliky s naklananim vahy dopredu
- ZHYBY 5x5xBW
- 5 dalsich cvikov na zvladnutie PLANCHE, neviem ako sa to vola.
Najblizsie pokracujem v tom co som zacal. SPLIT priblizne 2+1 VRCH/SPODOK
Nasiel som si aj cviky na mobilitu, a zial mobilita panvy sa da nazvat takmer imobilitou. Takze aj ked budu v treningu noh takmer len drepy, je tam vela cvikou na mobilitu.
Pridavam fotky ako sa mi to podarilo dnes napumpovat. V prvom rade ramena. Dalej trapezy, vrchna cast prsnych svalov, biceps, triceps, kridla, svaly na rebrach. Zatial mam pocit ze najmenej davam zabrat spodnej casti chrbtu, stale hladam vhodne cviky. Uvidim co budem po dnesku citit zajtra. Predsa len som pridal cviky oproti minulajsku.
V skutocnosti je to ovela viac vyfuknute a zial vaha moc nestupa, mam teraz problemy s travenim , vyzera to na bezlepkovu dietu .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru