|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: st březen 13, 2013 2:53 pm Předmět: Macbook Pro 13" |
|
|
Zdravim,
potrebuju novej notas, spis na praci a pokoukavam po kvalite. V noteboocich vyjde nejkvalitneji i co se tyce designu Apple. Jde mi o to, jakou maj poruchovost, prenejslim, ze bych koupil pouzitej starsi model.
Otazka 2: Pokoukavam po retina macbooku... stoji 44 klacku bez DPH se studentskou slevou lze sehnat za 34 tisic, ale jak to udelat abych to mohl kouput bez DPH?... pres znamy co jsou OSVC? (jak moc je to obtezujici?)....
Pripadne neprodavate nekdo macbooka? _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Seva98

|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:00 pm Předmět: |
|
|
Pokud ti neni lito dat za mac 2-3x vic jak za stejne kvalitni a vykony notebook, tak si mac klidne kup. Ale pokud se podivas co se prodavaji za notebooky za 40k, tak se mac za 40k na ne nebude chytat ani nahodou
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:03 pm Předmět: |
|
|
Asi tak nějak, okolo 40k jsou nové top modely od Dellu nebo Lenova. Mac na téhle cenovce teprve začíná s nějakou základní konfigurací.
Mac + iPhone je ale víc cool na vysedávání v kavárně a předstíraní práce
(bez DPH = musí to koupit nějaká firma jako firemní nástroj)
Taky jde o to co si představuješ pod pojmem "práce" - na email a web stačí book za 10k, na Visual Studio nebo Photoshop nebude ani book za 40k lepší než desktop.
Naposledy upravil Spazik dne st březen 13, 2013 3:10 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:06 pm Předmět: |
|
|
Ja s notebookem jeste nikdy nikde na verejnosti nesedel :D nemam to kvuli machrovani, ostatne mobil mam samsung (nejsem apple fanatik), ale macbooky se mi vzdycky libily a ten retina displej je uplne nekde jinde nez ostatni displeje .... nechtel jsem vyvolat flame :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:11 pm Předmět: |
|
|
K notebooku stejně každej normální člověk používá externí monitor, pokud nevyřizuje zrovna maily ve vlaku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:16 pm Předmět: |
|
|
a to ja zas nepotrebuju :D to me staci displej co tam je :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:24 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | K notebooku stejně každej normální člověk používá externí monitor, pokud nevyřizuje zrovna maily ve vlaku. |
Já ne, ale nemám 13ku. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st březen 13, 2013 4:05 pm Předmět: |
|
|
Třeba macbook air 11 a 13 palců drtí ostatní kamarády ve své cenové relaci.. Nešel bych do toho jenom kvůli OS. Za mě je to moc hezký kus techniky a kazí ho jen svítící ohryzek.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: st březen 13, 2013 4:16 pm Předmět: |
|
|
Za retinu si dost připlatíš:))
|
|
| nahoru |
|
 |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: st březen 13, 2013 4:43 pm Předmět: |
|
|
Pouzivam Apple zhruba 12 let a v praci jich mam okolo 300 vcetne serveru, takze muj nazor nebude nikdy objektivni, nicmene pokud chces kvalitni notebook, tak MacBook Air dostacuje vsemu co clovek potrebuje (vykon, tichost, extremne dlouha vydrz baterie, nizka vaha a moznost ho v budoucnu prodat za nejake rozumne penize). Poruchovost je prakticky nulova, pokud tedy nenarazi na vodu, staci par kapek do klavesnice a mas super hlinikove tezitko, da se na nej poriditi rozsirena zaruka. Pokud nechces hrat nejake top hry tak se da v pohode pres virtualizaci/bootcamp provozovat Windows paralelne s nativnim OS. MacBook Pro na doma/skolu asi neni potreba a vyzaduje dodatecne naklady (nema v zakladu SSD), pokud nemas v planu strihat video, nebo pracovat s aplikacemi narocnymi na vypocty (render, matlab apod). Navic u Retina Pro verze, kdyz pominu cenu, neni mozne menit ram a disk mimo servis (case je vylisovany z jednoho kusu hliniku) i kdyz RAM se dodatecne pak neda menit ani u Airu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st březen 13, 2013 4:50 pm Předmět: |
|
|
| Lada78 napsal: | | Pouzivam Apple zhruba 12 let a v praci jich mam okolo 300 vcetne serveru, takze muj nazor nebude nikdy objektivni, nicmene pokud chces kvalitni notebook, tak MacBook Air dostacuje vsemu co clovek potrebuje (vykon, tichost, extremne dlouha vydrz baterie, nizka vaha a moznost ho v budoucnu prodat za nejake rozumne penize). Poruchovost je prakticky nulova, pokud tedy nenarazi na vodu, staci par kapek do klavesnice a mas super hlinikove tezitko, da se na nej poriditi rozsirena zaruka. Pokud nechces hrat nejake top hry tak se da v pohode pres virtualizaci/bootcamp provozovat Windows paralelne s nativnim OS. MacBook Pro na doma/skolu asi neni potreba a vyzaduje dodatecne naklady (nema v zakladu SSD), pokud nemas v planu strihat video, nebo pracovat s aplikacemi narocnymi na vypocty (render, matlab apod). Navic u Retina Pro verze, kdyz pominu cenu, neni mozne menit ram a disk mimo servis (case je vylisovany z jednoho kusu hliniku)... |
Nic z toho co by např. Dell nebo Lenovo neuměl za přinejmenším poloviční cenu. A tam i tu vodu můžu vylít do klávesnice a nic se nejspíš nestane, protože je na to konstruovaná.
Navíc Mac je minoritní plafroma, minimálně v Evropě, takže s tím související problémy jako rozšířenost a dostupnost SW.
Co se musí uznat pro Apple je víc "sexy" vzhled HW nebo GUI SW pro běžného uživatele.
|
|
| nahoru |
|
 |
BerserK87
(ban)

|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:03 pm Předmět: |
|
|
WTH? Neni to chore, ked si ludia kupuju notebooky podla toho co si o nich budu ludia mysliet, ze ako vypadaju?
ja som si kupil MSI pred tyzdnom cca? a ked som pozeral ceny tak napr. takmer zhodny notas od "znacky" o 2/3 drahsi.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:10 pm Předmět: |
|
|
Souhlasím stím že si 95% lidí koupí něco od Apple aby zamachrovala že na to má . Taky mám noťas MSI za 27,500 Kč a jsem sním spokojen je to herní takže bárco zahraju i ty nejnovější.
Ale je to tvůj výběr , spíš platíš za značku něž za to co je vněm .
|
|
| nahoru |
|
 |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:16 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Lada78 napsal: | | Pouzivam Apple zhruba 12 let a v praci jich mam okolo 300 vcetne serveru, takze muj nazor nebude nikdy objektivni, nicmene pokud chces kvalitni notebook, tak MacBook Air dostacuje vsemu co clovek potrebuje (vykon, tichost, extremne dlouha vydrz baterie, nizka vaha a moznost ho v budoucnu prodat za nejake rozumne penize). Poruchovost je prakticky nulova, pokud tedy nenarazi na vodu, staci par kapek do klavesnice a mas super hlinikove tezitko, da se na nej poriditi rozsirena zaruka. Pokud nechces hrat nejake top hry tak se da v pohode pres virtualizaci/bootcamp provozovat Windows paralelne s nativnim OS. MacBook Pro na doma/skolu asi neni potreba a vyzaduje dodatecne naklady (nema v zakladu SSD), pokud nemas v planu strihat video, nebo pracovat s aplikacemi narocnymi na vypocty (render, matlab apod). Navic u Retina Pro verze, kdyz pominu cenu, neni mozne menit ram a disk mimo servis (case je vylisovany z jednoho kusu hliniku)... |
Nic z toho co by např. Dell nebo Lenovo neuměl za přinejmenším poloviční cenu. A tam i tu vodu můžu vylít do klávesnice a nic se nejspíš nestane, protože je na to konstruovaná.
Navíc Mac je minoritní plafroma, minimálně v Evropě, takže s tím související problémy jako rozšířenost a dostupnost SW.
Co se musí uznat pro Apple je víc "sexy" vzhled HW nebo GUI SW pro běžného uživatele. |
Dell nebo Lenovo ti (hlavne diky Win) nevydrzi 8 hodin bezne prace a internetu, to je bez debaty.
O tom, ze ty notebooky vypadaji jak z prdele (rozumej neforemne tezke krabice z umele hmoty polepene samolepkama) se taky nema smysl dohadovat.
Dalsi vec je vyresene chlazeni. Tim ze Air je z hlinku tak odvadi teplo do celeho case zatim co tvoje umelohmotna monstra hucej jako krava (resp vetraky v nich).
Pouzity OS znamena investovat do antiviru a pripravit se psychicky na to, ze do pul roku to bude nepouzitelna plecka, kdyz pominu ze uz v zakladu maji tyto notebooky nainstalovano hromadu picovin co je zpomaluji a prvni co uzivatel musi udelat je smazat je coz jde tezko kdyz k nim nema instalacku.
Ani jeden z tvych PC notebooku neprodas po roce pouzivani za srovnatelny pomer jako Apple pocitace, ktere se slusne prodavaji i 4 a vice let stare (viz treba bazar na Grafika.cz)
A sw? Neblazni. Tohle platilo v roce 2006 a ne dneska. Jaky sw ti na Macu chybi, pripadne je placeny a chybi ti jeho free alternativa?
Ok, pak se muzeme bavit o kvalite displeje, podsvicene klavesnici apod.
To je otazka, bud chci kvalitni vec, ktera mi vydrzi x let a pak si priplatim a nebo chci levnou vec ktera mi vyresi momentalni potrebu a za dva roky ji vyhodim z okna, pripdne vyskocim z okna ja :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: st březen 13, 2013 5:18 pm Předmět: |
|
|
Lol macbook za 40 klacků. Nevím, asi bych jako student zvážil tuhle investici trochu rozumněji.
Lada:
8 hodin výdrž je krásná, ale v dnešní době celkem k hovnu vzhledem k tomu, že zásuvku seženeš všude. Osobně jsem zažil 1x maximálně 2x , když jsem jel vlakem, že mi pochybělo cca hodinka výdrže.
Fakt mi je jedno jak notebook vypadá, nekupuju si ho jako modni doplnek, ale jako pracovni nastroj.
Vycistim si vetracek a notebook nehučí, připadně ne tak, aby mě to rušilo.
Jak to myslíš? Do půl roku nepoužitelná plecka? Nemožnost mazat programy pokud k nim není instalačka? WTF?
Jinak macbook který teď koupiš, bude za 2-3 roky stejně obsolentní, jako každý jiný.
Můj názor je, že macy jsou předražená pi*ovina pro hipstery a douchebagy, kteři to koupí, protože to je apple a apple je da best ofc. Ta minorita, pro kterou je macbook opravdu ta správná volba, vzhledem k vlastnostem které jsi vyjmenoval, to nezachrání.
Naposledy upravil Gohan dne st březen 13, 2013 5:25 pm, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|