Dřepy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dřepy  Úvodní stránka -> Trénink -> Dřepy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

byli mi doporuceny jen '''pul dřepy'' ..tak je delam tak ze fdam pod prdel lavku a ...chapete....je to horsy nez hluboku drep?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

freshman napsal:
Muze sem nekdo teda napsat presny postup jak spravne vykonat drep ? Z videi neni moc poznat na co se ma clovek soustredit.. Zacinaji me bolet kolena : (

Oukej, tak jednu vec mi vysvetlete.
Rekneme, ze se chcete naucit boxovat. Zajdete na trenink, vezmete si par soukromek s trenerem, zrejme si vyberete nejakeho lepsiho, aby Vas neucil nesmysly.
A kdyz se chcete naucit drep/mrtvolu/bench/....., jdete na internet/forum/youtube.
WTF?

K tematu a dotazu:
Rovny zada, paty na zemi, kolena miri tam, kam spicky a nejdou pres ne. Sirku drepu si vicemene musis urcit sam pomoci frog strece a taky zalezi, jak chces drepovat. PL drep je jinej nez WL, jinak budes drepovat zadni drep, celni, zercher, kb fsq...

Drepuj naboso pokazdy.

Kontinuum je nasledujici:

1) goblet drep Ti pomuze se spravnou technikou, lip nez cokoli jinyho
2) plne ovladni bw drep, idealne s tyci v zamku. To odhali limity v pohybu
3) adresuj limity, pracuj na nich
4) udelej 3x20 perfektnich bw drepu
5) muzes premyslet nad narocnejsim drepovanim (pistole, cinka, kb...)

Spravnou techniku, chyby a troubleshooting najdes tady: http://www.zeleznakoule.cz/slezte-z-toho-leg-pressu-donalde-vidim-vas/

Naposledy upravil ZeleznaKoule dne so březen 16, 2013 12:11 pm, celkově upraveno 1 krát
honzaj95

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

naboso? Já dřepoval jednou v životě naboso a bylo to to nejhorší, co jsem kdy cvičil
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

myslim ale ze box a bodybuilding je nebe a dudy v tom, ze box bez trenera delat prakticky nemuzes....srovnavat posilovani s bojovym umeni mje picovina. navic staci dobre popsat jak ma drep udelat, kdyz to byde vedet sparoš tak už mu v praxi řekne co dělá jinak, ..ty vaše stěry si nechte
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Honza: Zalezi. V okamziku, kdy je zavazi seriozni, je dobry mit vzperacsky boty. Ale lehci cast cyklu bych odcvicil bez vybaveni.

Micus: Ster? Spis dobra rada. Sorry, ale zacatecnik se proste z dvou vet na foru deadlift nenauci. I muj deadlift stoji pekne za hovno, i kdyz me ho ucil ten z nejpovolanejsich a cvicim ho technicky vicemene denne. Zeptej se kulicha, kolik casu a koucinku sebral c&j a snatch.

A naopak, srovnavat bojovy umeni a zeleznou hru je vice nez namiste.
freshman

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule: Je vic duvodu proc trenera v mem pripade ne. Asi jako hlavni je cena, trener na lekci jsem videl od 300kc vys + vstup do fitka, kdyz to mas 3x tydne hned je z toho dobra palba, navic prave musis sehnat nekoho dobreho. Tech treninku kdy potrebujes trenera urcite bude par + strava taky neco stoji. Internet slouzi jako takovy pro me dobre dostupny zdroj informaci, je potreba akorat vybrat ty spravne.

Jinak zkusim prostudovat, diky za radu
Thinkmuscle

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

freshman napsal:
ZeleznaKoule: Je vic duvodu proc trenera v mem pripade ne. Asi jako hlavni je cena, trener na lekci jsem videl od 300kc vys + vstup do fitka, kdyz to mas 3x tydne hned je z toho dobra palba, navic prave musis sehnat nekoho dobreho. Tech treninku kdy potrebujes trenera urcite bude par + strava taky neco stoji. Internet slouzi jako takovy pro me dobre dostupny zdroj informaci, je potreba akorat vybrat ty spravne.

Jinak zkusim prostudovat, diky za radu

Komerční trenér, jaké vídám v posilovnách, tě naučí možná předkopávání, v lepším případě leg press. Budiž jim ke cti, že většinou se o to ani nepokouší, vědomi si svých kvalit.
honzaj95

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bez závaží jsem schopný i bez rozcvičení dřepnout "správně" naboso na paralel, pod už zkulatím záda, s pořádným rozcvičením ( 20-30m ) jsem schopný dřepnou až na paty s celkem rovnýma zádama, ale jakmile si něco přidám na záda, tak potřebuju boty, jinak ztrácím balanc, ale to bude nejspíš o zvyku.

S tím nezbývá než souhlasit, trenéři většinou učí jen to, kde si jejich cvičenci nemůžou ( nebo velmi těžce ) ublížit a sami mají buď neadekátní postavu nebo k ní přišli jinak, než cvičením a kuřecím s rýží... Alespoň co jsem viděl.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dřepy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Rychle na stránku:

Přejdi na: