8Shade - ektomorf - trénink

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 23, 24, 25  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - ektomorf - trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
8Shade

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
to učenie okolo štátnic/diplomoviek dobre poznám, proste treba ísť a tú hoďku a pol približne si v tom gyme fakt užiť, pustiť z hlavy školu a riadne zamakať, o to lepšie ti potom pôjde učenie/budeš spokojnejší, tak je to aspoň u mňa.

Taky to tak mam. Jak dělam v práci u kompu, tak je cvičení pro mě super zábava a zároveň i koníček. Cvičení snad moc zanedbávat nebudu, spíš se bojim toho jídelníčku, mam hroznou tendenci to doma flákat, když nebudu mít pravidelnej režim jako v práci (beru si dva a půl měsíce neplacený volno).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Turakam

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasné, to by malo ísť, proste je to o prioritách, hodku na varanie počas dňa sa dá vyčleniť určite, to zmákneš, každopádne budem držať päste, štátnice zvládneš a plus sa aj pekne posunieš ďalej v gyme pred letom.
8Shade

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout - Random

Cardio - běh na pásu
☞ rychlost 8-10, doba 10 min, spáleno cca 100 kcal

Přítahy horní kladky - paralelní úchop
☞ 12x20kg
☞ 12x25kg
☞ 12x30kg
☞ 12x35kg

Přítahy vodorovné kladky v sedě - paralelní úchop
☞ 12x20kg
☞ 12x25kg
☞ 12x30kg
☞ 12x35kg

Tlaky na prsa na stroji
☞ 12x20kg
☞ 12x25kg
☞ 12x30kg
☞ 12x35kg

Rozpažky
☞ 12x5kg
☞ 12x6kg
☞ 12x6kg
☞ 12x6kg

Stahování horní kladky - provaz
☞ 12x20kg
☞ 12x22,5kg
☞ 12x25kg
☞ 8x22,5kg
- nádherně jsem ten triceps cítil

Bicepsový zdvih s jednoručkami ve stoje
☞ 12x7,5kg
☞ 12x7,5kg
☞ 12x7,5kg

Hyperextenze
☞ 15x
☞ 15x
☞ 12x
☞ 12x

Břicho
- různě

Tlaky s jednoručkami na ramena v sedě
☞ 12x5kg
☞ 12x5kg
☞ 12x5kg

Rehabilitace
☞ předpažování, upažování, externí rotace po 25 opakováních

Protahování

Mam velkou radost, jelikož jsem se poprvé po skoro dvou týdnech probudil bez bolesti ramene. Už jsem i cítil, že by to dneska asi šlo, ale nic se nemá uspěchat, obzvlášť když jde o zdraví, a tak jsem dal u většiny cviků opravdu lehké váhy, ale zase jsem je jel extrémně technicky s pomalou negativní fází a jen 40s pauzy mezi sériema, takže jsem to z toho slušně cítil. V pátek uvidíme, jestli ten trenér bude moct, nějak se vyjadřoval, že možná musí jet pryč z města.

Naposledy upravil 8Shade dne pá březen 15, 2013 11:15 pm, celkově upraveno 1 krát
8Shade

PříspěvekZaslal: pá březen 15, 2013 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout - s trenérem

Cardio - běh na pásu
☞ rychlost 8, doba 5 min, lehké rozehřátí

Celkové zjištění zkrácenosti/postavení těla - s trenérem
- zabralo cca 40 minut, pak již musel jet pryč

Bench Press
☞ 8x40kg
☞ 12x45kg
☞ 8x50kg
☞ 8x50kg
☞ 6x50kg
- už zase mi nešel vůbec legdrive

Delt fly stroj
☞ 12x12,5kg
☞ 12x15kg
☞ 12x17,5kg
☞ 12x20kg
- raději lehce, při tomhle pohybu jsem to rameno dřív hodně cítil

Kliky na bradlech
☞ 8x
☞ 8x
☞ 8x
☞ 8x

Stahování horní kladky - provaz
☞ 10x20kg
☞ 10x20kg
☞ 10x20kg
☞ 8x15kg

Břicho
- různě

Rehabilitace
☞ předpažování, upažování, externí rotace po 12 opakováních s 2kg činkou

Dneska jsem měl lekci s trenérem, dělali jsme nějaký test stavby těla (rovnou jsem na to vzal i mojí slečnu, ta to potřebuje ještě víc) a výsledky testu uvidíme příští týden včetně doporučených protahování apod. Předběžně to ale vypadá velmi dobře. Z časových i praktických důvodů jsem vynechal nohy, jelikož mi zítra čeká snad poslední (v této sezóně) celodenní lyžování a nechci je mít na to namožený, abych to v poho vydržel. Ostatní jsem cvičil záměrně ještě lehčeji, od příštího týdne bych snad už mohl zase začít s nějakým programem.
Judson

PříspěvekZaslal: pá březen 15, 2013 11:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:

Dneska jsem měl lekci s trenérem, dělali jsme nějaký test stavby těla (rovnou jsem na to vzal i mojí slečnu, ta to potřebuje ještě víc) a výsledky testu uvidíme příští týden včetně doporučených protahování apod. Předběžně to ale vypadá velmi dobře. Z časových i praktických důvodů jsem vynechal nohy, jelikož mi zítra čeká snad poslední (v této sezóně) celodenní lyžování a nechci je mít na to namožený, abych to v poho vydržel. Ostatní jsem cvičil záměrně ještě lehčeji, od příštího týdne bych snad už mohl zase začít s nějakým programem.

Ja bych se k tomu asi nedokopal, domluvit a zaplatit si nejakeho trenera, nekde v brne v posilce.
8Shade

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
8Shade napsal:

Ja bych se k tomu asi nedokopal, domluvit a zaplatit si nejakeho trenera, nekde v brne v posilce.

Já to měl o to lehčí, že v posilce, kam chodím pracuje můj bývalý učitel tělocviku jako trenér, takže byl daleko přístupnější a po tom, co mi určoval diagnózu zad posledně, kdy mi zjistil jednu stranu čtyřhranného bederního svalu slabší a já mu to i potvrdil, že mi občas bolí při některých cvicích, tak jsem získal dostatečnou důvěru, že ví, co dělá. Bylo to i vidět tentokrát, když pracoval s mojí přítelkyní, kde také pomocí různých cviků odhalil místa (aniž by mu to předtím řekla), kde jí to skutečně pobolívá. Od dob, co dělával ve škole se toho hodně změnilo (zmiňuji hlavně pro Morica, který ví o kom mluvím). On tím prakticky aktuálně žije, dokonce i jeho manželka je také trenérka a i ona nad námi stála a pomáhala s diagnózou. Neschvaluje například mrtvoly (ze zdravotních důvodů), na druhou stranu jeho forma (co se týče svalů) je velmi dobrá i bez nich a vyloženě mi je nezakazoval, pokud se budu starat dobře o střed těla.

EDIT: poznámka pro mě: ze včerejších cviků dnes po probuzení levé rameno (předtím zraněné) zase pobolívá výrazně více než pravé, obě jsou ale namožené, tak uvidíme, jak se to do pondělí spraví
8Shade

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1.Týden: Workout A1

Cardio - běh na pásu
☞ rychlost 8, doba 10 min, rozehřátí

Mrtvý tah - nadhmat
☞ 10x50
☞ 5x70
☞ 5x90
☞ 5x100
☞ 5x105
☞ 5x110 - střídavý úchop

Bench Press - široký úchop
☞ 10x20kg
☞ 10x40kg
☞ 8x45kg
☞ 6x50kg
☞ 15x40kg

Shyby s dopomocí - široký, nadhmat
☞ 10xBW-25kg
☞ 8xBW-20kg
☞ 6xBW-15kg
☞ 15xBW-30kg

Bicepsový zdvih EZ
☞ 10x17,5kg
☞ 8x21kg
☞ 6x25kg
☞ 15x17,5kg

Břicho
- různě

Dnes velmi slabý trénink. Nejen, že mi bohužel rameno stále bolí, takže jsem nemohl ani zvedat váhy, které bych rád, ale ještě se mi po mrtvole začlo dělat mdlo a ke konci u bicepsu už jsem si říkal, jestli to vůbec dodělám. Teď večer, asi tak dvě hodiny po tréninku, se stále necítim ok.

Aktuálně pojedu trénink fullbody AB - 3x týdně, přičemž mám k tréninku A i k tréninku B dvě varianty, které budu střídat stylem:
1. týden: A1, B1, A2
2. týden: B2, A1, B1
3. týden: A2, B2, A1
4. týden: B1, A2, B2
a to celé dokola, dokud mi to bude bavit. Mám tam zařazený jak čelní, tak normální dřep, budu začínat zase od menších vah, abych napravil techniku. U těchto hlavních základních cviků pojedu většinou 4x5 s delší pauzou, u ostatního zkusím schéma podle Vince Gironda 10-8-6-15 s minutovou pauzou.
8Shade

PříspěvekZaslal: st březen 20, 2013 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1.Týden: Workout B1

Cardio - běh na pásu

Čelní dřep
☞ 10x20kg
☞ 5x30kg
☞ 5x40kg
☞ 5x45kg
☞ 5x50kg
- u poslední série nohy zabírali už docela slušně, soustředím se hodně na techniku
- při vyšších vahách se obávam, že tlak na ramena už bude příliš, jak to řešíte?? (ručník? molitan? neřešíte?)

Overhead Press
☞ 10x20kg
☞ 10x30kg
☞ 8x35kg
☞ 5x40kg
☞ 14x25kg
- ramena jsou sice slabší než před zraněním, ale naštěstí jsem žádnou bolest necítil

Přítahy kladky v sedě - paralelní úchop
☞ 10x25kg
☞ 10x35kg
☞ 8x40kg
☞ 6x45kg
☞ 15x35kg
- úmyslně jsem to jel opravdu lehce (kvůli špatným šlachám)

Úzký bench press
☞ 10x20kg
☞ 10x40kg
☞ 8x45kg
☞ 6x50kg
☞ 15x30kg

Břicho
- různě

Cardio - běh na pásu
☞ rychlost 8, doba 20 min

Rameno už je naštěstí naprosto ok, ale už od včera od rána mi zlobí šlachy u obou bicepsů (opět po dlouhé době se to vrátilo), ale myslím, že to do pár dní přejde (mažu koňskou mastí a dávám tomu klid). Z toho důvodu jsem také nejel shyby podhmatem, které jsem měl v plánu a nenatahoval jsem ruce do propnutí.

Aktuálně nejedu ani objem, ani rýsovačku, spíš takovou udržovačku a trénink podle toho také vypadá. Už mám naštěstí vymyšleno, co budu dělat se stravou teď dva a půl měsíce, co nebudu chodit do práce, abych nezhubl. Dokončení školy pro mě bude priorita, ale 3xtýdně trénink (minimálně dvakrát) bych stále měl zvládat.
8Shade

PříspěvekZaslal: so březen 23, 2013 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1.Týden: Workout A2

Cardio - běh na pásu

Přítahy jednoručky v předklonu
☞ 10x15kg
☞ 8x20kg
☞ 6x25kg
☞ 6x27,5kg
☞ 6x30kg
☞ 15x15kg

Tlaky s jednoručkami v leže
☞ 10x15kg
☞ 8x20kg
☞ 6x22,5kg
☞ 6x22,5kg
☞ 6x22,5kg
☞ 6x22,5kg
☞ 15x15kg

Stahování horní kladky v sedě - široký úchop
☞ 10x40kg
☞ 8x45kg
☞ 6x50kg
☞ 15x35kg

Bicepsové zdvihy na TRX
☞ 10x
☞ 8x
☞ 6x
☞ 12x

Cardio - běh na pásu HIIT
☞ rychlost 6/12, doba 20 min

Protahování

Nějak mi přišlo, že když jedu 10/8/6/15, tak neodhadnu správný maxko pro 6 a pak se moc nenadřu. Tak jsem to udělal tak, že si tam těch sérií pro 6 opakování dávam tolik, dokud je forma ještě ok :) Trénink docela dobrej, u cardia mi kotníky nezlobily, takže radost :)

Jak jsem měl bolavé ty šlachy, tak si všímám toho, že u některých cviků dostávaj zabrat daleko víc a tolik ty svaly necítím, a proto jsem šel na TRX, kde to opravdu bere biceps krásně, takže se šlachami dnes žádný problém.

Také mi přišly výsledky z diagnostiky. Budu se muset ještě poradit s trenérem jak konkrétní části protahovat. To, že mám nohy hodně zkrácené jsem věděl už dávno :) Známky jsou 1-3 (1 v pořádku, 3 nic moc).

8Shade

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1.Týden: Workout B2

Cardio - běh na pásu

Dřep
☞ 10x20kg
☞ 5x30kg
☞ 5x40kg
☞ 6x60kg
☞ 5x60kg
☞ 5x60kg
☞ 5x60kg
- podseknutí a snažím se zlepšit techniku. Pod paty si zatím dávám gumu a šel jsem krásně pod paralel

Tlaky na ramena v sedě
☞ 10x10kg
☞ 8x12,5kg
☞ 6x15kg
☞ 6x17,5kg
☞ 6x17,5kg
☞ 6x17,5kg
☞ 6x17,5kg
☞ 15x12,5kg

Shyby s dopomocí - paralelní úchop
☞ 10xBW-30kg
☞ 8xBW-20kg
☞ 6xBW-10kg
☞ 15xBW-30kg

Kliky na bradlech
☞ 10xBW
☞ 8xBW+4kg
☞ 6xBW+7,5kg
☞ 15xBW

Břicho
- různě

Protahování

Dneska jsem si v noci přeležel nějak divně kyčel, takže mi bolela a nechtěl jsem ji nějak víc zatěžovat, ale teď večer už je to skoro ok (mimochodem vím, že mi něco bolí snad každý trénink, píšu si to hlavně pro sebe, abych věděl, kdy a z čeho se mi něco přihodilo a jak jsem to následně řešil). Trénink jinak vcelku ok, u dřepů je to místama technický boj, ale to se snad časem zlepší.

Naposledy upravil 8Shade dne po duben 15, 2013 6:10 pm, celkově upraveno 1 krát
madball

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta tabulka s diagnostikou je pěkná. Ta by se určitě hodila každýmu a radši bych ani nechtěl vědět, jak by vypadala u mě a jestli by vůbec stačila červená a podobný číslování. Každopádně moc užitečná věc pro každýho, kdo začíná cvičit, ale určitě i pro pokročlejší cvičence.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
8Shade

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2013 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tento týden mi zastihlo silné nachlazení, včera a předevčírem to bylo opravdu drsné (lilo ze mě nonstop), ale dnes už to vypadá, že imunita vítězí, tak snad to bude ok a začnu zase cvičit. Je vidět, že vysazení Rybomunylu má své nevýhody, jelikož co jsem ho bral, tak prakticky žádná nemoc a co jsem vysadil, tak měsíc dva na to přišla první. Já tak nějak totiž počítal s tím, že už ho brát nemusím, že bude zase teplo... sníh o Velikonocích jsem opravdu nečekal...
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2013 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděláš nějakou koncepční chybu ve způsobu vedení svého života? :-) Napadá mě nevhodné oblečení, špatné návyky například nedostatek větrání a tak podobně. Nezdá se mi, že bys byl tak rozbitej a musel být pořád nemocný.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
8Shade

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2013 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Neděláš nějakou koncepční chybu ve způsobu vedení svého života? :-) Napadá mě nevhodné oblečení, špatné návyky například nedostatek větrání a tak podobně. Nezdá se mi, že bys byl tak rozbitej a musel být pořád nemocný.

Celou zimu chodím teple oblečen se šálou (bez ní jsem nevyšel vůbec ven), větráme v práci v kanclu docela často, dřív to na mě mělo negativní vliv, ale teď už mi nevadí. Pravidelně jím denně zeleninu, beru každý den Centrum Silver A-Z, prakticky neustále piju zelený čaj, hlavně pokud se od někud vrátim ze zimy (z oběda, ráno co přijedu do práce apod). Teď jsem byl zdravej na muj vkus velmi dlouho (co jsem bral Rybomunyl cca půl roku), takže pokud to je "pouze" nachlazení jednou za půl roku, tak se to dá zkousnout. Nic koncepčního ve způsobu života nevidim, jinak už bych to dávno změnil. Co nedělám jsou studené sprchy, jelikož z nich mám obavy po poslední zkušenosti, kdy jsem z nich na měsíc onemocněl.
8Shade

PříspěvekZaslal: út duben 09, 2013 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1.Týden: Workout A1

Cardio - běh na pásu

Mrtvý tah - nadhmat
☞ 10x50
☞ 5x70
☞ 5x80
☞ 5x90
☞ 5x100 - střídavý úchop

Bench Press - široký úchop
☞ 10x20kg
☞ 10x40kg
☞ 8x45kg
☞ 6x50kg
☞ 6x55kg
☞ 6x55kg
☞ 6x55kg
☞ 15x40kg

Shyby s dopomocí - široký, nadhmat
☞ 10xBW-35kg
☞ 8xBW-30kg
☞ 6xBW-25kg
☞ 6xBW-20kg
☞ 6xBW-15kg
☞ 6xBW-10kg - těžké
☞ 15xBW-30kg

TRX Bicepsový zdvih
☞ 9x
☞ 8x
☞ 6x
☞ 15x

Břicho
- různě, ale velmi kvalitně (po 20 opakováních od různých cviků hned za sebou s 15s pauzou mezi cvikami - střídal jsem dokola cviky křížem, na horní a na spodní část břicha)

Po dvoutýdenní pauze (kvůli nachlazení) byl trénink velmi dobrý. Držel jsem slušné tempo, ale nechtěl jsem to u mrtvoly zbytečně přehánět s váhou, abych se po té pauze zbytečně nezranil. Už mi to cvičení opravdu hodně chybělo.

Přijde mi, že nachlazení mám asi z mého pokoje. Můj pokoj (a postel) je postavený v patře tak, že jen z jedné strany je relativně izolovaný tím, že se za tou stranou nachází další místnost. Jinak je to podkrovní pokoj postavený ještě nad vstupními dveřmi na dvou sloupech, takže i zespoda jde hodně chladu. Ráno se hodně často budím s tím, že mi škrabe v krku. Teď, co jsem spal u přítelkyně, která má daleko lépe situovaný pokoj, jsem žadný příznak neměl (a to včera a celé dva týdny předtím jsem je doma měl). Asi tohle by mohla být příčina, ale nemá moc řešení (co se izolace týče to prostě z pěti stran lépe izolovat nejde a od země už jsme na to udělali hned několik opatření a výsledek nic moc). Holt to budu muset ještě pár let vydržet, než půjdu do vlastního.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 23, 24, 25  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: