|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
xHULKx
|
Zaslal: pá duben 05, 2013 5:48 pm Předmět: objemXsíla |
|
|
Zdravím,
mám 18 let, 189cm a 95kg (ale jsem štíhlý) cvičím 2 roky
asi hloupý dotaz, ale kdyby existovala nějaká šance byl bych vděčný
chci se zeptat, zda existuje nějaká možnost tréninku, při které bych se soustředil na rýsování a sílu některých partií a u jiných částí bych tvořil objem?
dá se toho vůbec dosáhnout?
jde mi především o objem trapézů a ramen a síle bicepsu a rýsování břicha
případně jak?
předem díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
tezzy196
|
Zaslal: pá duben 05, 2013 5:53 pm Předmět: |
|
|
To pujde asi tezko, protoze aby si tvoril objem potrebujes dostatek kalorii a sacharidu na to aby sval rostl, kdezto u rysovani se zamerujes predevsim na odstraneni tukovych vrstev a tim padem se musi trochu omezit prijem sacharidu i kalorii.
|
|
| nahoru |
|
 |
xHULKx
|
Zaslal: pá duben 05, 2013 5:56 pm Předmět: |
|
|
| tezzy196 napsal: | | To pujde asi tezko, protoze aby si tvoril objem potrebujes dostatek kalorii a sacharidu na to aby sval rostl, kdezto u rysovani se zamerujes predevsim na odstraneni tukovych vrstev a tim padem se musi trochu omezit prijem sacharidu i kalorii. |
toho jídelníčku se právě taky bojím :/
nechci být úplně vyrýsovaný, především mi jde o tu sílu takže bych klidně přežil nějaké tukové vrstvy, ale zajímala by mě teorie ohledně toho, zda něco takového vůbec jde, nebo jestli si to to tělo přijme jinak
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
|
| nahoru |
|
 |
Midnight
|
Zaslal: pá duben 05, 2013 6:09 pm Předmět: |
|
|
Rýsování a zvyšování síly dohromady jde do té doby, než vyčerpáš potenciál svých svalů. S objemem to už moc dohromady nejde.
Tedy pokud ti stačí první dvě, koukni třeba na silový program Wendler 5/3/1 a uprav lehce jídelníček. _________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá duben 05, 2013 6:11 pm Předmět: |
|
|
nezlob se na me, rozesmal jsi me dokonale
takove otazky jsou tu skoro kazdy den
jenom mi rekni proc chces do bicepsu silu a ne objem?
musis mit vyvazeny jidelnicek aby jsi nabiral jenom svaly, protze pokud naberes tuk, nebude bricho videt
co se tyce treningu
tak pro objem trapezu: tezke mrtve tahy, dynamicke premisteni a objemove ( 8-12reps) krceni ramen
ramena: push press, military press, arnoldovy tlaky, rozpazovani a zapazovani, vsechno cca 6-12 opakovani
bricho jed jak chces, ale intenzivne, to jestli je peknac videt nebo ne, zalezi na jidle
silny biceps: napred nekolik zahrivacich serii se sptrednim poctem opakovani a pak nekolik tezkych serii o 1-3 opakovani (ale chces silny biceps, tak treba izolovane zvedani s oporou a ne skubani telem ve stoji) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
xHULKx
|
Zaslal: pá duben 05, 2013 6:15 pm Předmět: |
|
|
ok, díky moc všem :)
nějak se přizpůsobím podle rad ;)
bicáky nechci do objemu i kvůli tomu, že se věnuji bojovým sportům, velký biceps je překážka, síla se však hodí (neřikam, že chci ruce jako špejle, ale určitě mi víc záleží na objemu ramen a trapézů než bicepsu)
tak ještě jednou díky všem  [/b]
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá duben 05, 2013 7:16 pm Předmět: |
|
|
| xHULKx napsal: | ok, díky moc všem :)
bicáky nechci do objemu i kvůli tomu, že se věnuji bojovým sportům, velký biceps je překážka, síla se však hodí (neřikam, že chci ruce jako špejle, ale určitě mi víc záleží na objemu ramen a trapézů než bicepsu)
tak ještě jednou díky všem [/b] |
Laický dotaz. K čemu ti je teda objem ramen a trapézů k bojovým sportům? Ono záleží asi co děláš, ale on ani ten objem bicepsu nemusí být na škodu třeba při škrcení (rear naked choke apod.) v MMA.
|
|
| nahoru |
|
 |
xHULKx
|
Zaslal: pá duben 05, 2013 8:18 pm Předmět: |
|
|
| 8Shade napsal: | | xHULKx napsal: | ok, díky moc všem :)
tak ještě jednou díky všem [/b] |
Laický dotaz. K čemu ti je teda objem ramen a trapézů k bojovým sportům? Ono záleží asi co děláš, ale on ani ten objem bicepsu nemusí být na škodu třeba při škrcení (rear naked choke apod.) v MMA. |
trapézy drží ruce nahoře (dobré ke krytí atd) ramena sice nijak zvlášť ale to je jen pro estetiku to se mi líbí :)
a věnuji se karate, chvíli kick boxu a rekreačně tchaj-ťi, na MMA nastupuji příští rok, ale na škrcení mam ruce už teď dostatečné, zrovna rear naked choke umím (jako jeden z mála), je to podstatně víc technický než o velikosti bicepsu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|