objemXsíla

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - objemXsíla  Úvodní stránka -> Trénink -> objemXsíla
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xHULKx

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 5:48 pm    Předmět: objemXsíla Odpovědět s citátem

Zdravím,
mám 18 let, 189cm a 95kg (ale jsem štíhlý) cvičím 2 roky
asi hloupý dotaz, ale kdyby existovala nějaká šance byl bych vděčný
chci se zeptat, zda existuje nějaká možnost tréninku, při které bych se soustředil na rýsování a sílu některých partií a u jiných částí bych tvořil objem?
dá se toho vůbec dosáhnout?
jde mi především o objem trapézů a ramen a síle bicepsu a rýsování břicha

případně jak?

předem díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tezzy196

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To pujde asi tezko, protoze aby si tvoril objem potrebujes dostatek kalorii a sacharidu na to aby sval rostl, kdezto u rysovani se zamerujes predevsim na odstraneni tukovych vrstev a tim padem se musi trochu omezit prijem sacharidu i kalorii.
xHULKx

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tezzy196 napsal:
To pujde asi tezko, protoze aby si tvoril objem potrebujes dostatek kalorii a sacharidu na to aby sval rostl, kdezto u rysovani se zamerujes predevsim na odstraneni tukovych vrstev a tim padem se musi trochu omezit prijem sacharidu i kalorii.

toho jídelníčku se právě taky bojím :/
nechci být úplně vyrýsovaný, především mi jde o tu sílu takže bych klidně přežil nějaké tukové vrstvy, ale zajímala by mě teorie ohledně toho, zda něco takového vůbec jde, nebo jestli si to to tělo přijme jinak
tezzy196

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pokud chces silu tak cvic s tezsima vahama, mozna u tech partii kde chces objem bych vyuzil nejakou intenzifikacni metodu - predvycerpani nebo muzes treba na trapezy zkusit drop serie
Midnight

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rýsování a zvyšování síly dohromady jde do té doby, než vyčerpáš potenciál svých svalů. S objemem to už moc dohromady nejde.

Tedy pokud ti stačí první dvě, koukni třeba na silový program Wendler 5/3/1 a uprav lehce jídelníček.
Away from the past
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nezlob se na me, rozesmal jsi me dokonale
takove otazky jsou tu skoro kazdy den
jenom mi rekni proc chces do bicepsu silu a ne objem?

musis mit vyvazeny jidelnicek aby jsi nabiral jenom svaly, protze pokud naberes tuk, nebude bricho videt

co se tyce treningu
tak pro objem trapezu: tezke mrtve tahy, dynamicke premisteni a objemove ( 8-12reps) krceni ramen
ramena: push press, military press, arnoldovy tlaky, rozpazovani a zapazovani, vsechno cca 6-12 opakovani

bricho jed jak chces, ale intenzivne, to jestli je peknac videt nebo ne, zalezi na jidle

silny biceps: napred nekolik zahrivacich serii se sptrednim poctem opakovani a pak nekolik tezkych serii o 1-3 opakovani (ale chces silny biceps, tak treba izolovane zvedani s oporou a ne skubani telem ve stoji)
xHULKx

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ok, díky moc všem :)
nějak se přizpůsobím podle rad ;)

bicáky nechci do objemu i kvůli tomu, že se věnuji bojovým sportům, velký biceps je překážka, síla se však hodí (neřikam, že chci ruce jako špejle, ale určitě mi víc záleží na objemu ramen a trapézů než bicepsu)

tak ještě jednou díky všem [/b]
8Shade

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xHULKx napsal:

bicáky nechci do objemu i kvůli tomu, že se věnuji bojovým sportům, velký biceps je překážka, síla se však hodí (neřikam, že chci ruce jako špejle, ale určitě mi víc záleží na objemu ramen a trapézů než bicepsu)

Laický dotaz. K čemu ti je teda objem ramen a trapézů k bojovým sportům? Ono záleží asi co děláš, ale on ani ten objem bicepsu nemusí být na škodu třeba při škrcení (rear naked choke apod.) v MMA.
xHULKx

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
xHULKx napsal:

Laický dotaz. K čemu ti je teda objem ramen a trapézů k bojovým sportům? Ono záleží asi co děláš, ale on ani ten objem bicepsu nemusí být na škodu třeba při škrcení (rear naked choke apod.) v MMA.

trapézy drží ruce nahoře (dobré ke krytí atd) ramena sice nijak zvlášť ale to je jen pro estetiku to se mi líbí :)
a věnuji se karate, chvíli kick boxu a rekreačně tchaj-ťi, na MMA nastupuji příští rok, ale na škrcení mam ruce už teď dostatečné, zrovna rear naked choke umím (jako jeden z mála), je to podstatně víc technický než o velikosti bicepsu

Rychle na stránku:

Přejdi na: