Cardio - běh na pásu
☞ rychlost 8, doba 10 min, rozehřátí
Čelní dřep
☞ 10x30kg
☞ 5x40kg
☞ 5x45kg
☞ 5x50kg
☞ 4x55kg
- dřep po té pauze dost těžkej, ještě jsem k tomu udržoval dost krátké intervaly mezi sériemi, protože další lidi chtěli do racku
Overhead Press
☞ 10x25kg
☞ 10x30kg
☞ 8x35kg
☞ 4x37,5kg
- z pondělí jsem měl totálně zničená prsa (nezregenrovaná) a síla tady značně opadla (ale to se zase za pár týdnů spraví), ještě jsem nějak zapomněl dát sérii s 15ti opakováníma
Úzký bench press
☞ 10x30kg
☞ 8x35kg
☞ 6x40kg
☞ 6x45kg
☞ 6x50kg
☞ 4x55kg + 2 s dopomocí
☞ 15x30kg
- přes bolest prsou to byla sice muka, ale bylo to jen v hlavě (prostě jet přes svalovou bolest i u nejmenších vah)
Břicho
- různě
Protahování
Z pondělního tréninku mi zase boleli lehce šlachy u bicepsu, asi budu muset trochu změnit cviky v A1. Jinak dobrý trénink ve slušném tempu.
PS Dneska tam byli zase ty dva exoti, co jezdí bench a dřep ve dvojici a jeden z nich dokonce trénoval nějakou holku, ukazoval jí jak dřepovat (samozřejmě dřepovali zase ve dvojici a ještě to nebyl ani čtvrt dřep). Jednou je fakt natočim, nebo se jich na to zeptam, jestli se připravujou na mistrovství dvojic v powerliftingu...
Stahování horní kladky v sedě - široký úchop
☞ 10x45kg
☞ 8x50kg
☞ 6x55kg
☞ 15x40kg
Bicepsové zdvihy na TRX
- vynecháno
Břicho
- 20x křížem
- 20x zkracovačky
- 20x zdvihy kolen ve visu
- 20x břicho na stroji
- bez pauzy mezi cvikami
Protahování
Super trénink v solidním tempu. Namotivovali mi dva sousední borci, kteří tam zvedali opravdu velké váhy, tak jsem si taky přihazoval tak, jako kdybych neměl po pauze. Byl jsem na konci tak vyřízenej, že jsem radši vynechal biceps, jelikož šlachy už minule dostali moc zabrat a bylo dost hodin.
Wohooou!!! Poprvé v životě jsem něco vyhrál! :) Účastnil jsem se kvízu od Vince Delmonte na jeho FB stránkách a povedlo se mi ještě s jedním člověkem vyhrát roční členství v Live Large TV, což jsou videa, který pravidelně Vince vydává se spoustou různých tipů, informací i od velmi známých lidí typu Charles Poliquin, Ben Pakulski apod a normálně si účtuje dost slušnou částku měsíčně. http://www.livelargetv.com/
První série byla dříve dostupná na youtube, takže vím, že to je rozhodně hodnotná výhra. Mam velkou radost :)
Břicho
- 20x křížem
- 20x zkracovačky
- 20x břicho na stroji
- bez pauzy mezi cviky
Protahování
Od rána mam nějakej oteklej krk, mohla by to být alergie, ale nejsem si jistý, každopádně jsem se necítil moc dobře (bolela mi dost hlava), tak jsem tu mrtvolu zrovna nepřeháněl. Do toho moje přítelkyně přivedla poprvé cvičit kamarádku, tak jsme se jí trochu věnovali, takže tempo taky nic moc. Biceps jsem záměrně vynechal, jelikož mi v tomhle tréninku (spolu s mrtvolou střídavym + shybama) nedělá dobře na šlachy.
Ještě dva měsíce pojedu udržovačku (tedy neřeším moc jídelníček), než se pustím do objemu. Důvodem je ještě pořád dodělávání diplomky a nadcházející státnice.
Síla dneska u některých cviků nic moc (čelní dřep), jinde mi překvapilo, jak moc jsem schopnej dát (přítahy). Ještě před lehkým poraněním ramene jsem zvedal na ten overhead kolem 3x46,5 (měsíc zpátky) a přijde mi, že se teď zlepšuji výrazně pomaleji. Předtím jsem měl ale daleko lepší stravu a bral jsem kreatin, což teď úmyslně neberu (chci s ním začít, až pojedu i stravu na 100% po státnicích), takže rozdíl je opravdu velkej.
Mám jedno dilema. Čelní dřep mi sice přijde super co se hloubky a zapojení celého core týče, na druhou stranu mám u křížového úchopu velký problém s tlakem na rameno u ruky, která je na vrchu a normální úchop (kdy jsou zápěstí v hodně nepřirozeném úhlu) nemůžu používat vzhledem k tomu, že jsem v minulosti měl zdravotní problém s levým zápěstím a nechci ho znovu pokoušet. Zkoušel jsem si i dávat například ručník mezi činku a rameno, ale moc mi to nepomohlo.
Nemá někdo nějaký tip, jak to vyřešit? (třeba ještě nějaký další typ úchopu nebo jinou podložku nebo kdo ví)... Zatím se čelního dřepu nechci vzdát, ale vidím to tak, že pokud bych ještě přidával váhu (jakože stejně bych to zatím nedal), tak by se ty problémy s ramenem stupňovaly.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Děkuju za rady, udělám kombinaci toho, co jste mi tu poradili. Tzn víc opakování s tímto novým úchopem. Tu činku jsem měl položenou asi o kousek víc vepředu, než má být. Nějak jsem ze zadního dřepu měl za to, že tam to má sedět na svalech, tak mi to ani nepřišlo divný, že bych to tady položil kousek na ramena. Zkusím také opravit.
opakovania naviac nie sú nutné, ide len o nacvičenie a zvyknutie si na správne umiestnenie činky, nech ti sadne tak, aby si mal ako stabilitu v jej držaní, tak komfort bez nejakého prílišného tlačenia/bolesti, no big deal, ale mať trošku väčší hrudník je pri tomto cviku jednoznačne plus:)
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Nejsou nutné, ale osobně cítím větší přínos pro sport z vyšších počtů opakování u dřepů. Ani to, že se u toho člověk pořádně zadýchá není na závadu.
Podle mě je pro sport určitě nejlepší to kombinovat. Jak těžší série, tak víc opakování nebo třeba nižší počty opakování a kratší pauzy, snažit se o dynamičtější provádění. Ideálně sílit, zvyšovat kondici, rychlost a nepřibírat na váze. :)
Ale je pravda, že osobně momentálně mám mizernou fýzu a chcípam u 10 opakování na každou nohu bez pauzy na bulharech.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Tlaky s jednoručkami v leže
☞ 10x17,5kg
☞ 8x20kg
☞ 6x25kg
☞ 5x27,5kg PR
☞ 15x15kg
Stahování horní kladky v sedě - široký úchop
☞ 10x45kg
☞ 8x50kg
☞ 6x55kg
☞ 6x60kg - těžké
☞ 15x40kg
Bicepsové zdvihy na TRX
☞10x
☞ 8x
☞ 6x
☞12x
Břicho
- 20x křížem
- 20x zkracovačky
- 20x břicho na stroji
- bez pauzy mezi cvikami
Protahování (cviky, co jsem se dnes naučil)
Dnes hodně dobrý trénink, síla byla slušná, pod dohledem trenéra jsme si nechali vysvětlit, jak se protahují konkrétní zkrácené svaly z diagnózy, co jsme předtím dostali.
Musim říct, že mi vyhovuje cvičit s přítelkyní. Ona si cvičí svoje, já taky svoje a když potřebuju spottera, tak je kdykoliv k dispozici a nezdržuje mi. Výhoda je, že spotter většinou nemusí mít velkou sílu, protože kolikrát stačí prsty a člověku to pomůže. K tomu mi to s ní baví a dokážu bez problémů dělat i věci, které jsem dřív lajdal typu rozehřátí a protahování.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru