koupe auta - podekovani

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 29, 30, 31  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - koupe auta - podekovani  Úvodní stránka -> Ostatní -> koupe auta - podekovani
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Judson

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
...a ještě - auta se v bazaru nekupují za cenu, kterou mají uvedenou na cedulce:o)
Vím, že to je jasné, ale pro jistotu.

Me ceka nakup letos na podzim, pokud do te doby vydrzi stavajici fiat punto.

To jako ze mam smlouvat ?

BTW zatim planuju peugeota 308sw kolem 160t tis.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ignasov

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

deadlift, sorry, ale kupovat 13 rocny focus diesel, to nie je najlepsia cesta k uspechu...

ked ches ja to predam Peugeot 206 Gti :) 140 koni :) mas tam dobru vybavu, velmi rychel, svizne auto..

http://auto.bazos.sk/inzerat/24149046/Peugeot-206-GTi-20i.php
Freimen

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
...a ještě - auta se v bazaru nekupují za cenu, kterou mají uvedenou na cedulce:o)
Vím, že to je jasné, ale pro jistotu.

počkej, to mi tedy není jasné ?? jak jako?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jednoduše.
na cedulce je 80 000 Kč, za víc než 75 tis. bych to nekoupil, kdybych to auto moc chtěl.

Podíval bych se jak dlouho už tam je.
Pokud pod ním stojí např. vana na kapající olej nebo nejde napoprvé nastartovat - bylo tam asi přes zimu, tj. neprodalo se a bazaristovi tam zabírá místo - rád se ho zbaví.
Nebo se dá vyčíst na internetu ( někdy) od kdy je inzerováno.

Taky pomáhá argumentace typu, teď jsem byl o ulici vedle a tam nabízeji ještě lepší výbavu (novější ročník, méně km apod.) za nižší peníze, pokud slevíte...apod.

Nebo - auto má za chvíli výměnu rozvodů - to bude něco stát...apod.
Nejúčinnější argument - mít v peněžence v hotovosti 75 tisícovek a s pokrčenými rameny a otevřenou peněženkou prostě říct, že víc holt nemáš. Vidina cashe většinou zabere a prodejce s kyselým obličejem a nějakýma kecama ustoupí.

Prostě - pro mě by byla prohra koupit auto bez smlouvání:o)
když jsem prodával getze, chtěl jsem za něj alespoň 90 tis. kč,...přijel jsem do AAA a řekl, že za super cenu 115 tis. jim to prodám, oni řekli 90, já 95 a všichni jsme byli spokojení (tedy já určitě).

Prostě - v bazaru se počítá s tím, že Ti něco sleví, je jen na Tobě kolik to bude.
Oni i tak vydělají a hlady neeumřou (viz. zisk 27 tis. Kč v áčkách na malém getzovi).

...a tak je to všude, alespon 5-10 % slevu Ti dají. Kupoval jsem včera kolo a v průměru mi v každém cykloservisu dali trojku dolů oproti cedulce na kole. Samozřejmě tento princip smlouvání nefunguje v hypermarketu:o)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift je asi původem z Turecka, nebo co.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Deadlift je asi původem z Turecka, nebo co.

No zkus se chvíli projít po bazaru a sleduj jak tam fungují prodeje...slevu Ti dají i v autosalonu škoda. Kdysi jsem chtěl octavii 1,4 T a dali mi třicítku slevu prakticky automaticky.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám známého v bazaru, takže můžu jenom potvrdit to, co říkáš. Každopádně jestli si nebyl nikdy na dovče v Turecku, tak o tom zauvažuj, bude se ti tam fakt moc líbit.
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:03 pm    Předmět: ??? Odpovědět s citátem

Frei, já tu nechci zbytečně spouštět flame, ale pokud kupuješ auto, je rozumné se o tom bavit v prvé řadě na tomto fóru? Nebylo by rozumnější se kouknout po netu (klidně i do Reichu, však to máš kousek), zjistit na co mám a na co ne, z toho na co ano si vybrat pár vozů a začít číst? Prakticky každá značka má své netové fórum .... tam zjistíš které modely stojí za prd, které ročníky, které motory, co se u konkrétního typu nejčastěji sere, kde sehnat díly a za kolik.

Prostě ty sem postneš fotku trojkového BMW, které je typově zcela ok, ale chce to vědět jednak CO to je za auto...technické údaje+majitel a podobně...a pak si na značkovém fóru najdi, jaká je šance že se to posere, resp. co se obvykle sere, u jaké motorizace, ročníku, typu, jak to poznat, a kolik to tak stojí dát dohromady.

Třeba ten Chrysler ... který se mi mimochodem velmi líbí a pokud by v něm nebyla nějaká zrada, co by se viděla na místě,tak bych do něj v klidu šel ... to máš tady
http://www.chrysler-club.net/forum. Volvo třeba tady .... http://www.volvo-club.cz/, BMW vedle http://www.bmw-club.cz/ a tak to má prakticky každá značka, často má jedna klubů i víc. Jinak třeba na ameriky se sem díly v poho vozí a ty ceny nejsou vůbec tragické. A ani ta spotřeba není zas taková hrůza...pokud tedy nemíníš nalítat 30 tis. km ročně a víc...když to není šestilitrový osmiválec:-D. To není návod na koupi Chryslera, podobná pro a proti se dají najít u všeho, hlavní je si dát práci si najít informace, a nedat na hlášky typu ... drahé díly, francouzi se serou, italové jsou sračky, ameriky šíííleně žerou a pod.

Jak kupovat auto, na to se koukni na D-FENS .... je toho tam o tom docela dost, a minimálně jako inspirace je to nanejvýš k věci.

Jo, a nezapomenout při výběru na zlaté pravidlo....auto smí stát nejvýše 75-80% maximální akceptovatelné ceny, zbytek je na nutné počáteční opravy (které v této cenové relaci na 90% budou) a výměnu spotřebáku.

Naposledy upravil ygg dne pá duben 26, 2013 2:05 pm, celkově upraveno 1 krát
Freimen

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:04 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

já myslel, že mi řekneš opak, že to nestojí 75 000, ale že rovnou musíš uzavřít pojištění, resp. povinné ručení, atd. a proto to je ve finále dražší...

takže říkáš vybrat z banky o 5000 Kč méně a ohrnovat nos Díky za cenné rady !
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:13 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
já myslel, že mi řekneš opak, že to nestojí 75 000, ale že rovnou musíš uzavřít pojištění, resp. povinné ručení, atd. a proto to je ve finále dražší...

takže říkáš vybrat z banky o 5000 Kč méně a ohrnovat nos Díky za cenné rady !

Bazarista sleví u auta, které mu tam stojí déle, popř. u kterého ví, že to není úplně košer. U kvalitního auta běžné kategorie, které je rozumně naceněné, se na slevu vyprdne, protože ví, že to zanedlouho prodá i tak. Bazarista je prostředník, on může slevit jen ze své marže, která ale u slušného auta do sta litrů není nijak závratná. Není autosalon, kde ty marže jsou úplně jinde. A když auto někde dlouho stojí, tak je sleva fajn....ale ještě je lepší vědět, PROČ to tam dlouho stojí. Zda je to relativně atypické auto které lidi neznají a bojí se toho ... viz ten Chrysler ... nebo je tam něco velmi špatně, jen ty jsi na to nepřišel.

Takže zkusit to můžeš, ale nevzít auto v dobrém stavu, které mi jinak opravdu vyhovuje, abych ušetřil pět litrů .... Něco jiného je, když závady zjistíš, odhadneš kolik to bude stát, a pak chceš sundat cenu. To je zcela ok....spíše je to nutnost.
Bara

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Divil by ses jaké marže mají bazary.Třeba Auto ESA to pere hodně drsně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:

ESA nebo AAA nejsou bazary jako takové.....tj. nejsou zprostředkovatelé, ale nakupují na svůj účet a následně prodávají. To je úplně jiná hra. Klasický bazar bere auta jen do komise...tj. dovezeš to tam, řekneš si co za to chceš, a dokud se to neprodá, je to auto pořád tvoje. Prodejcem jsi tedy ty, ne bazar.
Freimen

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:42 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

co si myslíte a takovémhle autu od soukromého inzerenta?

Mě se to kupé líbí moc, tohle je sice 1999, ale málo najeto, přímo od 1: majitele, garážováno a ten interiér , jenom to křídlo je tedy mimo

http://autobazar.hyperinzerce.cz/hyundai/inzerat/7559623-hyundai-coupe-1-6-i-nabidka-kralovehradecky-kraj/
Bara

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Bara napsal:

ESA nebo AAA nejsou bazary jako takové.....tj. nejsou zprostředkovatelé, ale nakupují na svůj účet a následně prodávají. To je úplně jiná hra. Klasický bazar bere auta jen do komise...tj. dovezeš to tam, řekneš si co za to chceš, a dokud se to neprodá, je to auto pořád tvoje. Prodejcem jsi tedy ty, ne bazar.

Oni mají hodně aut v komisi,ale marže je i tak vysoká.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
jnerez

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 2:51 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
co si myslíte a takovémhle autu od soukromého inzerenta?

Mě se to kupé líbí moc, tohle je sice 1999, ale málo najeto, přímo od 1: majitele, garážováno a ten interiér , jenom to křídlo je tedy mimo

http://autobazar.hyperinzerce.cz/hyundai/inzerat/7559623-hyundai-coupe-1-6-i-nabidka-kralovehradecky-kraj/

Tohle auto sem si chtěl kdysi taky koupit, naštěstí mě to přešlo. Když sem pak někde viděl to auto naživo, tak sem byl moc rád, že sem si ho nekoupil. Doslova na mě čpělo vizáží levné napodobeniny sportovního vozu.
Drž se německých a japonských aut. To sou držáky.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - koupe auta - podekovani Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 29, 30, 31  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: