|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Persan
|
Zaslal: út květen 28, 2013 8:00 pm Předmět: |
|
|
Už jsem sem reagoval nechtěl, ale nedá mi to.
Srovnávat koncern a Fiata, popř. Forda. Kluci, kluci  Tvrdit, že ve 120-130 přijde velkej servis všecho aniž bys to auto viděl, takové schopnosti bych taky chtěl. S rozvody souhlasím, ale třeba byl někdo aktivní a udělal je dřív, viděl jsi je? Viděl jsi servisku?
A obratem doporučit passata s jeho víceprvkovou přední nápravou (především hliníkovou), kterou děláme pravidelně každej rok dokola?
Je fakt, že fabie je a vždy bude tvrdší než francouzský houpačky, popř. vyšší třídy, ale rso (ideálně se softem) a nejdelším šestikvaltem (pozor na kód převodovky) je na dálnici ideální, ve 185 kmh mi točí 3000 otáček, v autě je ticho a klid. Zkuste to s mondeem
Nekoukal jsem detailně na ten inzerát, ale vadily by mi neorigo kola, požadoval bych všechny okna v elektrice, výhřev sedaček a maxidot (nekoukal jsem, co má a co nemá), ale tohle potom to auto prodává. Skoro všecha RSa mají trhnutou sedačku řidiče od nastupování, pokud nemá, přijde (1000 Kč oprava). Za rok 2004 je 160 vážně dost, seženeš hezkou od 130.
Předek není až tak těžkej, jak se zdá, stejnej motor v passatu kvůli poloze udělá nedotáčivost mnohem větší, RSo jde za volantem poslušněji než třeba leon 1.8T nebo octávka RSo. Kvůli těžšímu motoru ale odcházejí tyčky stabíku.
Petře, pokud by bylo víc dotazů, pm, RSo vlastním skoro dva roky a co se týče koncernových aut, něco málo už známe. Rád poradím.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st květen 29, 2013 7:27 pm Předmět: |
|
|
| Persan napsal: | Už jsem sem reagoval nechtěl, ale nedá mi to.
Srovnávat koncern a Fiata, popř. Forda. Kluci, kluci Tvrdit, že ve 120-130 přijde velkej servis všecho aniž bys to auto viděl, takové schopnosti bych taky chtěl. S rozvody souhlasím, ale třeba byl někdo aktivní a udělal je dřív, viděl jsi je? Viděl jsi servisku?
A obratem doporučit passata s jeho víceprvkovou přední nápravou (především hliníkovou), kterou děláme pravidelně každej rok dokola?
Je fakt, že fabie je a vždy bude tvrdší než francouzský houpačky, popř. vyšší třídy, ale rso (ideálně se softem) a nejdelším šestikvaltem (pozor na kód převodovky) je na dálnici ideální, ve 185 kmh mi točí 3000 otáček, v autě je ticho a klid. Zkuste to s mondeem
Nekoukal jsem detailně na ten inzerát, ale vadily by mi neorigo kola, požadoval bych všechny okna v elektrice, výhřev sedaček a maxidot (nekoukal jsem, co má a co nemá), ale tohle potom to auto prodává. Skoro všecha RSa mají trhnutou sedačku řidiče od nastupování, pokud nemá, přijde (1000 Kč oprava). Za rok 2004 je 160 vážně dost, seženeš hezkou od 130.
Předek není až tak těžkej, jak se zdá, stejnej motor v passatu kvůli poloze udělá nedotáčivost mnohem větší, RSo jde za volantem poslušněji než třeba leon 1.8T nebo octávka RSo. Kvůli těžšímu motoru ale odcházejí tyčky stabíku.
Petře, pokud by bylo víc dotazů, pm, RSo vlastním skoro dva roky a co se týče koncernových aut, něco málo už známe. Rád poradím. |
Pravda...srovnávat "koncern" jako třeba Fabii RS např. s focusem RS opravdu nelze. Focus RS je o světelné roky jinde:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
game_over

|
Zaslal: st květen 29, 2013 8:01 pm Předmět: |
|
|
Tyhle dva modely přeci srovnávat nejde, Focus je o třídu výš, tak že je nutné porovnávat s O RS, Fábku tak s Fiestou _________________ ty voe tam je nakej normalni kulicna s mlykem na brade a vy delate jak kdyby ste ven potrebovali dostat reprezentacni vyber Novyho Zelandu v rugby
|
|
| nahoru |
|
 |
Thomas25
|
Zaslal: st květen 29, 2013 8:15 pm Předmět: |
|
|
Když už je tu tohle téma, můžete mi poradit autočalounictví , kde si nechat opravit sedačku ( propálená od cigarety) v brně a okolí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Persan
|
Zaslal: st květen 29, 2013 9:36 pm Předmět: |
|
|
| game_over napsal: | | Tyhle dva modely přeci srovnávat nejde, Focus je o třídu výš, tak že je nutné porovnávat s O RS, Fábku tak s Fiestou |
Focus je hlavně čistokrevnej hot-hatch, se samosvorem a víceprvkem vzadu. Hodně povedený auto RSo si na hot-hatch nikdy nehrálo, nemá na to.
Srovnávat by se mělo srovnatelné, měl jsem na mysli jen dílenské zpracování a to se škodovka může fordu vysmát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út červen 04, 2013 7:35 pm Předmět: . |
|
|
Vážení přátelé a kolegové,
rád bych Vám všem opravdu upřímně poděkoval za všechny rady a zkušenosti, které jste mi v průběhu několika týdnů ve vyčerpávající míře dali, moc si toho vážím a mám velkou radost z toho, jak to dopadlo. Někdo tu psal, že řešit něco podobného na fóru je nesmysl, ale naprostý opak je pravdou, neměl jsem s auty žádné zkušenosti, s opravami, s dalšími náklady, s kvalitou těch kterých značek atd. a kolikrát jsem se už málem unáhlil, bez Vás a bez Vašich rad bych si koupil nějaké vylítané bmw, hlavně, aby to první auto dobře vypadalo  , které by se mi pak v této cenové hladině jen sypalo.
Koupil jsem si tedy Ford Mondeo 1,8i 12V Duratec, rok 2001, po 1. majiteli z Německa, najeto ověřených 107 000 km. Jak mě hned druhý den v dešti nechal před servisem cukat, tak nakonec nebyla chyba nikde v kabelech, ale chyba se nalézala v cívce, která tam byla původní a byla špatná a na tom dešti to zareagovalo. Nyní jsem to testoval za uplynulých 10 dní prakticky jen v hustém dešti na dlouhých cestách (KV - Praha, Praha - Brno, byl jsem s tímv Rakousku) a včera zvládl i zátěžovou zkoušku v hustém dešti na D1, kde nestíhaly téměř nejrychlejší stěrače a vše v pořádku. S centrálem nakonec nic nebylo, jen to chce číst návod  , nový klíč je za 3500 Kč, to mi za to nestojí, abych to zamykal na dálku.
Takže abych to sečetl, cena 64 000 Kč, k tomu servis - svíčky, olej, olejový filtr, cívka, přihlášení na magistrát a akvizice českého techničáku, orig. Ford koberečky do auta a do kufru, nářadí, lékárnička, trojúhelník, vesta, kříž na kola, pak dálniční známka, transmitter na mp3 a povinné ručení (čtvrtletní platba) nějakých 14 000 Kč, takže i s plnou nádrží to nakonec je opravdu prima leštěnka za necelých 80 000 Kč .
Jede perfektně, zatáčky jsou opravdu zábava, sedí neuvěřitelně, jezdím hlavně sám, takže ten výkon 1,8 v benzínu je hodně dobrý  Vše je krásné, interiér čistý, zachovalý, nikde škrábance ani kosmetické vady potahů či čehokoliv uvnitř. Kufr fantastický, už jsem v tom vezl 2,5 m koberec. Opravdu super
Opravdu dlouho jsem si představoval okamžik, až na mé parkování místo č. 6 v našem domě zaparkuji se svým autem
Moc Vám všem upřímně děkuji, velice jste mi pomohli a vyvaroval jsem se díky Vám zbytečnému průšvihu a mládenecké nerozvážnosti
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: st červen 05, 2013 1:24 pm Předmět: |
|
|
Tak hlavně hodně kilometrů bez nehod!  Vybral si fakt super.
|
|
| nahoru |
|
 |
Knox
|
Zaslal: st červen 05, 2013 4:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 9:07 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
lukin99
|
Zaslal: ne červen 09, 2013 9:18 pm Předmět: |
|
|
frei chci se zeptat za kolik s tím jezdíš?? pokud jsi to tu ještě teda nepsal. díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 10:10 pm Předmět: . |
|
|
ahoj chlapi, tak musím říci, že dnes jsem si poprvé vyzkoušel vlastnost Fordu, o které říkal tady ve článku deadlift, tedy tlačítko na rozmražení předního i zadního okna a to je perfektní, žádné škrábání, jen romrazení za 2 min a pak stěrače. Jinak když koukám na začátek topicu, jak chci auto na občasné výlety...od května jsem najezdil 15.000 km, jak jsem začal pracovat v Olomouci v nemocnici
A nyní Vás poprosím o informaci (ano, měl by mi ji říct tatínek, ale je to takhle, ráno zavolám případně Lubošovi)  Jak je to, prosím, s přezouváním? Zdržuji se teď hodně v Brně, máte nějaký oblíbený pneuservis? Potřebuji i zimní pneu koupit (ideálně vše na jendom místě) a nechat nazout, koupi elektronů nechám až na jaro, tak si ty gumy nechám nazout na plechy, které tam mám, mám R16. Kam v Brně na přezutí a případný nákup zimního pneu jezdíte?
Jo a odpověď na dotaz výše, jezdím za 8l a benzínu, nechci těch 15.000 km počítat na peníze
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt říjen 31, 2013 10:21 pm Předmět: |
|
|
Ty kilometry jsi overoval podle VIN ?:)) auto je paradni, jen se cloveku moc nechce verit ze za 12 let provozu ma nalitano 107 tisic :)) jestli sis zadal VIN do vyhledavace a auto melo poctivy servisni prohlidky tak to z toho vyctes...jestli jsi to vycetl ze servisky, tak to zase tak overene neni... (to samy certifikaty z bazaru :)) ).... hlavni ale je ze slouzi jak ma.... ford je moje znacka, takze koupi schvaluju :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|