|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 5:01 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Lustere,
díky za otázku. Když něco děláš, musíš vědět proč to děláš :) Co je cílem? Zvýšení počtu shybů? Dostat se k jednoručnímu shybu?
Nevím, jak jsi na tom teď, ale celá ta progrese od začátku do konce by mohla vypadat takto:
Pondělí - easy, Středa - Medium, Pátek - Hard
Začneš se třemi žebříky po jednom, dvou a třech opakováních. To se týká Hard dne - během easy děláš o dvě opakování méně (stejný počet žebříků) a během medium o jedno opakování.
První týden tedy:
Pondělí:
3× 1 přítah (cca 2 minuty pauza mezi sériemi)
Středa:
3× 1, 2 přítahy (2 minuty pauza mezi sériemi, cca 10 sekund pauza mezi příčkami žebříku, nebo se s někým 1:1 střídáš)
Pátek:
3× 1, 2, 3 přítahy (o pauzách platí totéž)
Týden po týdnu přidáváš žebříky - druhý týden děláš 4, třetí týden 5. Poté začneš přidávat příčky do jednotlivých žebříků. Podle toho, jak se budeš cítit může čtvrtý Hard den vypadat třeba takto:
1, 2, 3, 4
1, 2, 3
1, 2, 3
1, 2, 3
1, 2, 3
A pak týden co týden přidáváš příčky, až se dostaneš sem:
5× (1, 2, 3, 4)
Poté přidáváš pátou příčku (zase postupně, podle pocitu). Jakmile dáš bez problému 5×5, začneš znovu úplně od začátku a přidáš závaží (cca 8 kg...).
Samozřejmě je otázka, co k tomu děláš ještě bokem a jak dlouho chceš toto dělat. V podstatě bych doporučil jet Enter the Kettlebell Rite of Passage s přítahy (takže TGU + goblet dřepy v rozcvičce, clean a pressy a přítahy a snatche během easy dne a jinak swingy). Mnou popsaný systém je vlastně vytržen z kontextu Rite of Passage.
Taky se to ale dá jet systémem 40 Day od Pavla: 5 liftů (deadlift, press, dřep, přítah, a třeba Full Contact Twist), od každého dvě série, 40 tréninků. K nalezení v Easy Strength.
Dává to smysl?
S pozdravem
Michal
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Luster

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 5:21 pm Předmět: |
|
|
jasne, smysl to dava, napsal si to pekne srozumitelne, diky  cilem je celkove zlepsit shyby - takze jak max reps, tak i se zatezi (zadny konkretni cisla, jednoruc shyb zatim neresim), proto se mi tenhle system libi a od zejtrka du na to  chci to jet cca do konce roku, ale spis se budu ridit, tim jak to pude apod.
ostatni trenink zatim resit nechci, sem po zraneni zad, takze si budu spis pomalu zjistovat, co si muzu dovolit a trenovat vicemene podle chuti..
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 5:26 pm Předmět: |
|
|
V tom případě doporučuji na shybovací program dodržovat jen cca 4 týdny a pak vyměnit za něco jiného, protože je to poměrně dost jednostranné a Tvoje ramena a lokty mě tě za to mohly nenávidět :) Měň úchopy (šířka i orientace), nebo dělej přítahy na gymnastických kruzích, to je nejlepší varianta.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 5:28 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | dělej přítahy na gymnastických kruzích, to je nejlepší varianta. | jo, to mam presne v planu, pojedu to na svym DIY TRX
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 8:07 am Předmět: |
|
|
Shyby pro motoristy:
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 9:52 am Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | V tom případě doporučuji na shybovací program dodržovat jen cca 4 týdny a pak vyměnit za něco jiného, protože je to poměrně dost jednostranné a Tvoje ramena a lokty mě tě za to mohly nenávidět :) Měň úchopy (šířka i orientace), nebo dělej přítahy na gymnastických kruzích, to je nejlepší varianta. |
proc se nejvic boji ti nejzdravejsi :D ?? jinak ZK dal pekny navod
btw: predpokladam, ze ruskemu zebriku rikas nejakym statickym prickam .. klasickej bacharuv zebrik je masakr pro netrenovane telo ..
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
Zaslal: čt leden 03, 2013 7:32 pm Předmět: |
|
|
Od kamarádů v posilce vždycky slyším: Nemáš rád shyby? Nebudou mít rády ony tebe!  Podle mě je to opravdu k zamyšlení (ne jenom při posilování)...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
matezz06
|
Zaslal: so květen 25, 2013 12:35 pm Předmět: |
|
|
Zdarec, mám problém se shybama a i šířkou zad, dám tak 3 maximálně a už u toho 3 se klepu jak ratlík. Říkal sem si, že bych si udělal nějakej 2-3 měsíční program, kdy bych se těm samotným shybům věnoval cca 15 min úplně mimo trénink každej den (nebo třeba aspoň 5 dní v týdnu). Napadá někoho nějakej plán nebo něco? Nebo prostě jet denně několik sérií s max. opakování pořád dokola? dík za rady :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: so květen 25, 2013 12:48 pm Předmět: |
|
|
Zadej do googlu "13 064 Shybů v 5ti měsících" a příjemný čtení
|
|
| nahoru |
|
 |
krosař
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 6:44 am Předmět: |
|
|
| Loudy napsal: | | Zadej do googlu "13 064 Shybů v 5ti měsících" a příjemný čtení |
Prima čtení....dělám shyby na fixní (ale celkem tlusté) hrazdě podhmatem s kladivovým úchopem (ten chápu tak, že hrazdu obepínají 4 prsty jedním směrem a palec opačně). Ten by mě asi dal...pravdou je, že sem poslední dobou začal pro 1-3 opakování používaj širší nadhmat..ale nevim nevim...asi zainvestuju to kruhů..
|
|
| nahoru |
|
 |
Ladron
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 11:16 am Předmět: |
|
|
| Loudy napsal: | | Zadej do googlu "13 064 Shybů v 5ti měsících" a příjemný čtení |
Super díky!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 2:07 pm Předmět: |
|
|
| krosař napsal: | | Loudy napsal: | | Zadej do googlu "13 064 Shybů v 5ti měsících" a příjemný čtení |
Prima čtení....dělám shyby na fixní (ale celkem tlusté) hrazdě podhmatem s kladivovým úchopem (ten chápu tak, že hrazdu obepínají 4 prsty jedním směrem a palec opačně). Ten by mě asi dal...pravdou je, že sem poslední dobou začal pro 1-3 opakování používaj širší nadhmat..ale nevim nevim...asi zainvestuju to kruhů.. |
kladivovy uchop je neutralni= obe dlane smeruji k sobe
ty mas na mysli "bezpalcovy"
proc pouzivas sirsi nadhmat? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
krosař
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 2:16 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | krosař napsal: | | Loudy napsal: | | Zadej do googlu "13 064 Shybů v 5ti měsících" a příjemný čtení |
Prima čtení....dělám shyby na fixní (ale celkem tlusté) hrazdě podhmatem s kladivovým úchopem (ten chápu tak, že hrazdu obepínají 4 prsty jedním směrem a palec opačně). Ten by mě asi dal...pravdou je, že sem poslední dobou začal pro 1-3 opakování používaj širší nadhmat..ale nevim nevim...asi zainvestuju to kruhů.. |
kladivovy uchop je neutralni= obe dlane smeruji k sobe
ty mas na mysli "bezpalcovy"
proc pouzivas sirsi nadhmat? |
Jo takže sem vlastně adept na to, že shybuju zle :) Neberu to tak tragicky..nic mě nebolí tak je to ok...shybuju nadhmat trochu širší (tak o dlaň širší než ramena) protože my to takhle vyhovuje..při užším úchopu nadhmatem mě jakoby pobolívávalo předloktí a zápestí..jako kdyby tam projel čas od čas el. výboj..to se při tomhle širším úchopu neděje.
|
|
| nahoru |
|
 |
matezz06
|
Zaslal: po červen 03, 2013 3:40 pm Předmět: |
|
|
tak asi zkusim Fighter Pullup plan, to vypadá celkem jednoduše i efektivně :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|