Zkusil jsem si přihodit na přední dřepy, 3x140 šlo kupodivu dobře, nakonec jsem zvládl 4 série (poslední jen 2 opáčka), což je PR o tři série . Snažil jsem se o hloubku, u každého opakování jsem si dával pozor, abych zadkem dosedl na kotníky. U tlaků jsem odcvičil jen jednoduchou pyramidu a 95 netlačil na sílu, bolelo mě zápěstí.
Re. Tom: Taky jsem hrozně zvědavý, mám pocit, že loktům se ulevilo; uvidíme, jak to půjde ve středu na těžkých trojkách.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
Biceps s JČ o koleno (přestávky kolem 20 sekund)
10x20
10x20
10x20
10x20
10x20
10x20
Triceps s JČ za hlavou (přestávky kolem 20 sekund)
10x17.5
10x17.5
10x17.5
10x17.5
10x17.5
10x17.5
Kliky na bradlech
15, 15, 15
Zkracovačky - stroj
12x65
12x65
12x65
12x65
Strečink
S dynamikou jsem byl celkem spokojený, nejlepší byla čtvrtá série. Záda jako kompenzaci, bulharské dřepy na prokrvení, mám pocit, že to pomáhá při regeneraci. Při pumpování klepet jsem ubral na objemu, snad jsem to trefil líp, než posledně, pět dní jsem nemohl pořádně natáhnout ruku.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
Dneska dřepy jen velmi lehce, od pátku mě bolí už i kolena, musím pár dní opatrně, než se to dá do pořádku. Posledních pět sérií dynamicky. I ramena jsem šetřil. Neplánoval jsem to, ale budu se tenhle týden držet zpátky, začínám se nějak rozpadat - nemám na těle kloub, který by mě nebolel, dokonce i ty malé na prstech. Jen ten středeční benč zaberu víc.
... začínám se nějak rozpadat - nemám na těle kloub, který by mě nebolel, dokonce i ty malé na prstech.
upřímně řečeno... není divu. když vidím ty počty sérií biceps/triceps a v každé ještě deset opáček... zadní dřepy deset sérií (i když lehkých)... připomíná mi to jednoho zdejšího cvičence
Ahoj, pomáhá ti ten klokov press? A co na něj ramena?
Je to skvělý cvik, technicky sice trochu náročnější, chce to pružnost v ramenou a stáhnout lopatky k sobě, ale ramena a vrchní trapéz jsou z něj úžasně cítit. Ale necvičil bych to jako ten šílenec Klokov (3x125), na to je potřeba fakt dokonalá kontrola nad činkou, myslím, že pro normální smrtelníka je lepší lehčí váha a víc opakování.
... začínám se nějak rozpadat - nemám na těle kloub, který by mě nebolel, dokonce i ty malé na prstech.
upřímně řečeno... není divu. když vidím ty počty sérií biceps/triceps a v každé ještě deset opáček... zadní dřepy deset sérií (i když lehkých)... připomíná mi to jednoho zdejšího cvičence
Bicepsy a tricepsy jsou jen takové srandy, tyhle malé svalíky se vzpamatují hned , zabrat mi dávají hlavně dřepy, tlaky a přítahy. Nejnáročnější je ten páteční trénink, z toho mě vždycky bolí celý člověk, ale zároveň mě nejvíc baví - proto si ho v létě chci dát čtyřikrát týdně.
Dneska to nešlo, žádná dynamika. Asi už to nebudu dál pokoušet. Už se pár týdnů v tlacích nezlepšuju, tělo mele z posledního, musím se nutit, nemá cenu to tlačit dál. Dám si do konce června deload v podobě lehčích, dynamických tréninků, a v červenci přejdu na ten letní plán. Ale nejsem nespokojený, tohle jaro mi tréninkově vyšlo dobře, nějaké zlepšení tam bylo, když v létě pohnu s těmi dřepy, tak bych se mohl na podzim zkusit vrátit k tahům a benči a do začátku listopadu to ještě kousek posunout, abych měl co rekapitulovat. :-)
Dnešní přední dřepy a shyby byly dynamické, technické a v rychlém tempu, spíš takový crossfit . Na military taky lehce, jak jsem cítil, že bych další série musel tlačit, tak jsem přestal. Rozpažky, zapažky a motýlek prohřívací, strečink na konci dobrých patnáct-dvacet minut.
Re Tom: I psychicky se cítím líp, když jsem si dovolil přestávku a spadl ze mě ten "závazek" v každém tréninku zvednout víc, než v předchozím.
P.S. Zapomněl jsem napsat, že mám o dvě kila míň, jsem zpátky na 88.
Pořád ještě tam jsou bolesti a únava, ale pomalu se to zlepšuje. Dřepy a shyby prakticky bez přestávky (jen chvilka na přehození kotoučů a přechod tam a zpátky), zbytek tak s 30 sekundovou přestávkou.
Extra krátký a rychlý trénink, 20 minut rozcvička, 25 minut cvičení, 10 minut strečink. Přihodil jsem pár kilo, aby to bylo zajímavější, ale objem minimální.
Zadní dřep (atg)
10x60
6x100
3x122.5
3x142.5
3x162.5
Klokov press
10x72.5
10x72.5
10x72.5
Přítahy spodní kladky
10x80
10x85
10x85
Motýlek
10x90
10x100
10x100
Bicepsové zdvihy s EZ
10x55
10x55
10x55
Tricepsová kladka
10x55
10x55
10x55
Zkracovačky - stroj
12x65
12x65
12x65
Strečink
Pořád držím malý objem, ale přihodil jsem váhy, všechno v rychlém tempu, technicky čistě, dřepy hluboko a tuhle váhu poprvé bez spottera. Klepeta jsem si ze zlomyslnosti odpumpoval v bicákovém stojanu, nějaké tele se mi tam pořád cpalo, že by prý rádo dřepovalo nebo co, ale nedal jsem se.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru