Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 707, 708, 709 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lunreal

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Jsem rád, že tohle neřeším a armáda mi našla po škole pěkné místečko (smlouvu u armády mám ještě na 9 let :) ) Kamarádi, co teď nastupujou do praxe po vejšce maj tak směšnej peníz, že je to vážně smutný tyjo...

A co vystudovali zajimavyho, ze maji tak malo penez?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
Grimley napsal:
Jsem rád, že tohle neřeším a armáda mi našla po škole pěkné místečko (smlouvu u armády mám ještě na 9 let :) ) Kamarádi, co teď nastupujou do praxe po vejšce maj tak směšnej peníz, že je to vážně smutný tyjo...

Kámoš v brněnský firmě nastoupil jako manažer jakýhosi projektování ... dělá projekty od tvorby po dání k realizaci a původně si řekl 18 000 a teď má 14 000 ....

Kámoš z mediny nastoupil teď do nemocnice a má 15 000 ... ale to je daný tím, že nemá atestace... každopádně po pěti letech ne zrovna flákačskýho studia vylezeš a máš 15ku.... no a pak samozřejmě lidi z pajdáků, ale tam se to dá čekat no, že to je nedoceněná práce...
Grimley

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Korny napsal:
Já hlavně nechápu spolužáky co v životě snad nepracovali ani rukama, teď udělali Bc. a hrozně si myslí, jak si najdou práci, kde dostanou 30 čistýho a školu dodělají dálkově Ale tak snad je ta euforie po létě přejde, když zjistí, že to zase tak jednoduchý není

Najdou se oblasti, kde to tak jde ale rozhodně nesmíš vystudovat fildu a podobný přínosný vysoký školy :)))
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
Deadlift napsal:
Posbírat pár crtifikátů. jako základ vidím FCE.

Základ pro jaký typ oborů? V technických oborech zas všichni chtějí hlavně němčinu (jasně, anj je taky potřeba, ale státnice imho v tomhle sektoru nejsou vůbec potřeba).
Bral jsem svůj obor - může to být nj, rj, fj...cokoliv.
Lunreal

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Doktoři to mají nadlouho, ale vědí to a berou to jako nutné zlo aby mohli dělat práci, kterou si vybrali na celý život. U manažerů je to horší, těch jsou tři prdele a takovej převis nabídky dává dobrý prachy jen těm hodně dobrým a to tvůj kámoš asi nebude :). Jinak třeba vystudovat fyziku a pracovat ve vědeckém ústavu taky není žádná hitparáda, nástupák 15, nutnost dodělat si phd atd...
Korny

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Korny napsal:
Já hlavně nechápu spolužáky co v životě snad nepracovali ani rukama, teď udělali Bc. a hrozně si myslí, jak si najdou práci, kde dostanou 30 čistýho a školu dodělají dálkově Ale tak snad je ta euforie po létě přejde, když zjistí, že to zase tak jednoduchý není

Najdou se oblasti, kde to tak jde ale rozhodně nesmíš vystudovat fildu a podobný přínosný vysoký školy :)))

Neprovokuj Ne tak u tebe je to asi něco jinýho, ty asi ani nemáš moc na výběr A neříkám, že se to nemůže stát, ale pokud vyloženě nemáš známý nebo za sebou nějaký stáže a nabitej životopis, tak to nemáš lehký ani s Ing. získat dobrej job, natož s Bc. :) Jako já mám třeba obor ekonomika a procesní management a jediný, kde si umím představit, že bych mohl uspět s Bc. je nějaká práce na pokladně nebo za přepážkou v bance/pojišťovně (k čemuž ten titul ani nepotřebuješ)...jinak pokud chceš do výrobní firmy na lepší pozici (kam má náš obor směřovat), tak to chce udělat Ing a stejně to budeš mít těžký. I proto z ekonomky radši zdrhám
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Lunreal napsal:
Grimley napsal:

Kámoš v brněnský firmě nastoupil jako manažer jakýhosi projektování ... dělá projekty od tvorby po dání k realizaci a původně si řekl 18 000 a teď má 14 000 ....

Kámoš z mediny nastoupil teď do nemocnice a má 15 000 ... ale to je daný tím, že nemá atestace... každopádně po pěti letech ne zrovna flákačskýho studia vylezeš a máš 15ku.... no a pak samozřejmě lidi z pajdáků, ale tam se to dá čekat no, že to je nedoceněná práce...

Tak zrovna pajdák, konkrétně učitelství, na tom není platově vůbec špatně a troufám si říct, že to je o dost lépe placená práce, než mít MUDr. bez atestace a praxe (mám ve svém okolí dost lidí z pajdáku i z LF). Jinak řečeno, startovní podmínky pro učitele s čerstvým Mgr. je rozhodně lepší, než startovní pozice pro čerstvého absolventa všeobecného lékařství. Když člověk porovná, jaké úsilí musí dát do svého studia a jaké jsou následné pracovní podmínky, tak MUDr. zase není takový vejvar, jak si mnozí myslí, že nastoupí někam jako doktoři a budou brát 30. K takovým penězům se rychle dostane člověk spíše se svojí privátní praxí, než někde ve státním sektoru. Ale to samé platí pro učitele - na soukromé škole to bude také o něčem jiném, kort pokud je ta škola vyhlášená, pak se tam mají učitelé jak prasata v žitě.
Grimley

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Korny napsal:
Grimley napsal:
Korny napsal:

Neprovokuj Ne tak u tebe je to asi něco jinýho, ty asi ani nemáš moc na výběr A neříkám, že se to nemůže stát, ale pokud vyloženě nemáš známý nebo za sebou nějaký stáže a nabitej životopis, tak to nemáš lehký ani s Ing. získat dobrej job, natož s Bc. :) Jako já mám třeba obor ekonomika a procesní management a jediný, kde si umím představit, že bych mohl uspět s Bc. je nějaká práce na pokladně nebo za přepážkou v bance/pojišťovně (k čemuž ten titul ani nepotřebuješ)...jinak pokud chceš do výrobní firmy na lepší pozici (kam má náš obor směřovat), tak to chce udělat Ing a stejně to budeš mít těžký. I proto z ekonomky radši zdrhám

Jo to je pravda no, ty civilní vejšky vyžadujou daleko větší píli a hlavně mít štěstí bejt ve správnej čas na správným místě .... případně mít správný známosti já to mám vlastně taky ekonomku - Řízení finančních zdrojů (platařina....veřejný zakázky...finančák prostě) ... obecně například i doktoři v armádě se maj diametrálně jinak než ty civilní, ale tam už je to víc o štěstí, můžeš v armě skončit jako obvoďák i když máš jiný ambice no....
Lunreal

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Korny napsal:
I proto z ekonomky radši zdrhám

Jde vidět, že máš mozek
MAST3R

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
Korny napsal:

Jde vidět, že máš mozek

Teď dodělám DiS., pak jsem přemýšlel jít na bankovní institut a udělat si za rok Bc., protože uznávaj zkoušky, ale pak jsem přemýšlel, že by to chtělo asi něco jiného, protože znalost ekonomie není na škodu, ale spíš těch lidí je tolik, že je to přesně tak jak píšete, člověk nenajde jen tak uplatnění.

Jinak na VOŠ, jsem šel proto, že jsem jsem byl na UJEPu, ale po 2 dnech jsem věděl, že to dávat nebudu (narozdíl od spolužáků ze střední - co tam minimálně prvák opakovali nebo dělaj v O2, Kaufland apod.) Bohužel na střední jsem měl velké oči a šel na ten UJEP - obor PC (už nevím přesně je to 2 roky zpět), ale samozřejmě tam byla samá matika, která mi nikdy nešla.

Jak probíhají ty "přechody" když máte Bc. z ekonomie, ale pak chcete zdrhnout jak píše Korny?
Korny

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Lunreal napsal:
Korny napsal:

Jde vidět, že máš mozek

Jak probíhají ty "přechody" když máte Bc. z ekonomie, ale pak chcete zdrhnout jak píše Korny?

Já třeba odcházím z ekonomiky a procesního managementu na expertní inženýrství v dopravě. Funguje to tak, že prostě uděláš Bc. a pak si dáš přihlášku na magisterský jinam...nevím jak to je pokud bys byl Bc. z ekonomie a chtěl jít třeba na stavárnu - to je asi hodně velká chujovina a nevím jestli by to šlo já jdu studovat na Ústav soudního inženýrství, kde není Bc. studium, takže tam můžeš prakticky ze všech technických i ekonomických oborů.
MAST3R

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky takhle nějak jsem si to představoval, že u těch podobných to půjde, ale že zase nemůžu jít třeba na doktora. Popřemýšlím o tom, docela se mi poslední dobou otevřely oči, donedávna jsem nějak budoucnost neřešil, ale teď se začínám zajímat i o stáže atd., protože myslím, že to člověku něco do života dá a navíc člověk díky pobytu v jiné zemi něco zažije.

Mám rok na to zlepšit AJ.
Lunreal

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No na stavarnu nemas sanci, tam uz jsou vsechny predmety krome par humanitnich, zalozeny na predmetech z bakalarskyho... prece jen prijimacky do magisterskyho z betonu, pozemaku, kovu, pozarka, statiky apod asi neudelas z ekonomky :D
Mablung

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
Doktoři to mají nadlouho, ale vědí to a berou to jako nutné zlo aby mohli dělat práci, kterou si vybrali na celý život. U manažerů je to horší, těch jsou tři prdele a takovej převis nabídky dává dobrý prachy jen těm hodně dobrým a to tvůj kámoš asi nebude :). Jinak třeba vystudovat fyziku a pracovat ve vědeckém ústavu taky není žádná hitparáda, nástupák 15, nutnost dodělat si phd atd...

Doktoři vědí že po pár letech otročení začnou brát velice slušné prachy. Pokud nebudou úplně neschopní.
Nevím jak mimo Prahu, ale v Praze je poptávka po projektových managerech s praxí. Takže tam platí to co u mnoha jiných povolání. 2 - 4 roky pracovat klidně za minimální plat a pak si říct o třicet čistého. Pokud je schopný, tak je dostane.
Judson

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

..kdyz si moje draha polovina rozdela Studentskou pecet, a necha ji tam kde je nejvic nadosah a na ocich

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 707, 708, 709 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: