|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
8Shade

|
Zaslal: po květen 20, 2013 11:05 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | | jj, ja si obcas delam tahle "prociteni" (ale prdlajz tomu rozumim :D) s nejakou ultralehkou vahu ve vysokem poctu .. treba pomalej bench 4x20 jen se 40kg .. nebo shyby - pomaly, staticky, s uplnym vyvesenim a propnutim zad .. to mam uplne pocit, ze se mi trha kuze jak to roste .. |
Je to úplně něco jinýho. Já to jedu fakt nadoraz a s těma krátkýma pauzama má člověk pocit, že fakt maká. Nemam ani čas si semtam popovídat s partnerkou, která tam cvičí vedle. Jsem rád, že popadnu dech :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
8Shade

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 2:12 pm Předmět: |
|
|
Aktuální stav:
Cvíčim, ale nepíši log, jedu již druhý týden po státnicích (u kterých jsem i přes velkou snahu nedal jeden okruh, který si zopakuji v září) a jedu svůj split trénink :
A - Prsa, Biceps
B- Záda, Ramena
C - Nohy Triceps
- v každém tréninku je zařazeno i břicho
- každý trénink má dvě varianty, které střídám vždy po týdnu (mohu tak jet nejen cviky, které mám rád a jdou mi, ale i cviky nové a zlepšuji se v obou)
- cca 2-4 cviky na partii, 4 série na cvik (brzy zařadím i shazovací na závěr každého cviku) + několik rozehřívacích
- rozsah opakování převážně 6-8 s důrazem na dodržování středního kontrolovaného tempa
Začal jsem trénovat kolegu z práce a sám se teď snažím makat o sto šest, abych se vrátil co nejrychleji na původní sílu/váhu. Jde to slušně a hlavně mi to zas neskutečně baví. Do toho se mi díky návratu do práce vrátil i pravidelný režim a od příštího týdne zase najíždím na suplementaci (standardní WPC 80 + maltodextrin po cvičení).
Cíl je dostat se na 80 kg do 1.ledna, chci jet tedy pomalejší bulk v rámci cca 6 měsíců a chci nabírat v co nejlepší kvalitě. Aktuální váha cca 75 kg, které jsem si dokázal jakž takž udržet i při velmi špatné stravě při učení na státnice.
Hodně dlouho dělám základní chybu, že o všem moc přemýšlím na úkor vykonávání, takže teď nekoukám na váhy (proto také nepíši log), ale pyramidou jedu co nejvíc zvládnu a hlavně držím slušné tempo i formu cviků. Aneb jak říká Elliot Hulse (úžasně moudrej člověk, který mi inspiruje i mimo oblast cvičení):
| Elliot Hulse napsal: | | Don't try to find a new way to do something. Do it! Success is not in thinking about it, but doing it! |
|
|
| nahoru |
|
 |
stas
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá červenec 05, 2013 10:55 pm Předmět: |
|
|
| stas napsal: | a cica uz s tebou necvici? len to neflakaj a pekne si pis log |
číča cvičí, pravidelně, ale už ji nechávam cvičit samostatně, jde jí to pěkně :)
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 9:13 pm Předmět: |
|
|
Po dlouhé době se zase musím ozvat. Poprvé, za ten půlrok co chodím do nového komerčního fitka se zde objevil člověk, který silou i vzhledem převyšoval všechny o několik tříd. Prakticky všichni přestávali cvičit a koukali, co ten člověk dokáže. Byl menšího vzrůstu (cca 170 cm), starší (cca 40 let odhadem) a masa na něm bylo opravdu hodně (tuku dost málo). Z jeho výkonů mi spadla několikrát brada a to všechno jezdil RAW (bez bandáží apod).
Nejdřív se začal rozcvičovat na benči. Dal nějaký zahřívací série s 60 kg, pak rozcvička s 10x 100kg, kdy mu to nahoru/dolů lítalo tak rychle, jako kdyby držel jen tyč. Už tehdá spousta lidí zbystřilo. Na další pokus už tam nasadil 150 kg a odjel čisté 3 opakování. Tam už jsem si řikal, že končí, ale na další pokus tam nandal 170 kg a jednou ho poctivě vytlačil. To už jsme fakt jen zírali, jakej je to borec. Nakonec se rozhodl, že pojede dotlaky a snížil si ty nástavce a nasadil tam 200 kg. Jednou to dokázal vytlačit z cca půlky až nahoru a pak když to chtěl vrátit do stojanu, tak nastal problém, jelikož byly ty úchyty dost nízký, takže šel jednou rukou za a druhou se to opřelo o držák a jeho sparing to tam přestával dávat. Rád jsem přispěchal na pomoc a v poho jsme to vrátili do stojanů. Stejně jsme ho všichni obdivovali.
Po sérii benche jsem ho ještě viděl jít na tlaky jednoruček vleže. Rovnou se podíval na nejtěžší činky, co jsou u nás v posilce (55kg), vzal si dvě a odjel 8 opakování a dal takových sérií snad 5. Líbilo se mi, že s těma činkama ale po odjetí posledního opakování nehodil o zem, ale i on je dokázal kontrolovaně zpátky vrátit k nohám bez zbytečného rámusu. Líbilo se mi, jak skromně a soustředěně působil. Samotného mi to na celý zbytek tréninku skvěle namotivovalo a náramně mi to bavilo.
Aktuálně mi čeká týden na horách, pak týden cvičení a pak dva týdny finální přípravy na jednu státnici, kterou si musím zopakovat. Váhově jsem byl už cca 78, teď jsem zase spadl, jelikož jsem vysadil kreatin a musel jsem přestat kvůli problémů se zubama pít proteino/maltové drinky a do toho se mi přihodilo zranění u bicepsu (stalo se mi při shybech s dopomocí u prvního opakování), které se projevuje při tahových cvikách, takže nemůžu jet naplno. V benchi jsem ale dorovnal svůj slabý rekord (75 kg) cca dva týdny zpátky s daleko lepší formou (tedy opravdu až na prsa, ne jako tehdá). Takže celkově jsem spokojenej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 10:20 pm Předmět: |
|
|
tak držím päste a nech sa darí, chlapík bol borec _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 12:04 am Předmět: |
|
|
| 8Shade napsal: | Byl menšího vzrůstu (cca 170 cm), starší (cca 40 let odhadem) a masa na něm bylo opravdu hodně (tuku dost málo). Z jeho výkonů mi spadla několikrát brada a to všechno jezdil RAW (bez bandáží apod).
Nejdřív se začal rozcvičovat na benči. Dal nějaký zahřívací série s 60 kg, pak rozcvička s 10x 100kg, kdy mu to nahoru/dolů lítalo tak rychle, jako kdyby držel jen tyč. Už tehdá spousta lidí zbystřilo. Na další pokus už tam nasadil 150 kg a odjel čisté 3 opakování. Tam už jsem si řikal, že končí, ale na další pokus tam nandal 170 kg a jednou ho poctivě vytlačil. To už jsme fakt jen zírali, jakej je to borec. Nakonec se rozhodl, že pojede dotlaky a snížil si ty nástavce a nasadil tam 200 kg. Jednou to dokázal vytlačit z cca půlky až nahoru a pak když to chtěl vrátit do stojanu, tak nastal problém, jelikož byly ty úchyty dost nízký, takže šel jednou rukou za a druhou se to opřelo o držák a jeho sparing to tam přestával dávat. Rád jsem přispěchal na pomoc a v poho jsme to vrátili do stojanů. Stejně jsme ho všichni obdivovali.
Po sérii benche jsem ho ještě viděl jít na tlaky jednoruček vleže. Rovnou se podíval na nejtěžší činky, co jsou u nás v posilce (55kg), vzal si dvě a odjel 8 opakování a dal takových sérií snad 5. Líbilo se mi, že s těma činkama ale po odjetí posledního opakování nehodil o zem, ale i on je dokázal kontrolovaně zpátky vrátit k nohám bez zbytečného rámusu. Líbilo se mi, jak skromně a soustředěně působil. Samotného mi to na celý zbytek tréninku skvěle namotivovalo a náramně mi to bavilo.
|
kde že to cvičíš? úplně do detailu to sedí na Pepu od nás! _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 7:10 am Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | | 8Shade napsal: | Byl menšího vzrůstu (cca 170 cm), starší (cca 40 let odhadem) a masa na něm bylo opravdu hodně (tuku dost málo). Z jeho výkonů mi spadla několikrát brada a to všechno jezdil RAW (bez bandáží apod).
|
kde že to cvičíš? úplně do detailu to sedí na Pepu od nás! |
Bylo to včera v Avalonu v centru Plzně. Škoda, že mi ukradli mobil, bych ho natočil a dal to sem, protože to fakt stálo za to.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po srpen 26, 2013 6:43 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem zpátky z týdenní dovči v Tatrách a týden volna mi jedině prospěl. Bál jsem se, že zhubnu, což se kupodivu nestalo a naopak síla zůstala, takže jsem si zopakoval maxko na benchi. Vysokohorská turistika mi i značně zvedla fyzičku, skoro jsem se nezadýchával a to jsem nasadil daleko vyšší tempo než obvykle. Holt zdolat několikrát převýšení přes půl kilometru bez zastávky se někde projevit muselo :) Takže trénink super.
Z Tater jsem si lehké zranění lýtka při blbnutí na tříkolovém vozítku při sjezdu z jedné hory. V rychlosti totiž ztrácelo stabilitu a ještě se řídilo nohama, takže hrozně nepřirozeně (levou nohou se zatáčelo doprava). Pěkně jsem se na tom vysekal prakticky na rovině, kdy mi to při malém pohnutí s řízením vykatapultovalo přes pravý kotník i s formulkou do pangejtu. Ještě, že jsem měl helmu, jelikož jsem přistál přímo na tváři a na hlavě. Takže pro ty, co to čtou, bacha na vozítko stanley rider (viz ilustrační foto http://i.dailymail.co.uk/i/pix/tm/2009/01/09/SLOVAKIA11d_428X269_to_468x312.jpg)
Nyní mi čeká středeční trénink, pak víkend mimo Plzeň a pak dva týdny stresu a mučení na státnici. Tam to bude výsledně s váhou horší, protože doma nějak neumim držet pravidelnej režim se stravou. Obzvlášť, když se od rána do večera učim. Dost pak zapomínam na jídlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po srpen 26, 2013 7:20 pm Předmět: |
|
|
Kurna na tech vozitkach jsem lital uz od mala a nikdy se mi nic nestalo  jde jen o to zvyknout si na zataceni a na to, ze te porad nekdo brzdi  jinak super zabava.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út září 10, 2013 11:41 am Předmět: |
|
|
Pravidelný report.
Dal jsem na Turakamovo radu (kterou mi dával už dřív) a do posilky jsem chodil i při učení a pěkně až večer (cca v 7-8h, když už bych se stejně neučil). Musim říct že některé tréninky nebyly fyzicky ani psychicky nic moc, ale včera a v pátek mi to sedlo parádně. Lýtko už je naprosto v pořádku.
Z pátku:
Ověřil jsem si zase pro změnu jeden známý jev, kdy člověk jedoucí těžké trojky/jedničky je pak po shození váhy na nižší schopen zatlačit daleko víc, než když jde na tu nižší váhu bez předešlé adaptace nervového systému. Takže jsem si již tři týdny po sobě zopakoval maxko až na prsa u benche - 75 kg cca při mojí váze 74+-kg (ranní bude ale ještě míň). A po maxku jsem zkusil dát co nejvíc opakování s 55kg a zůstal jsem po tom jen čumět. Dal jsem to 15x, což jsem v životě nedal ani omylem (možná k 10-12ti jsem se dokázal stěží za čerstva dostat bez nervové adaptace). Hned potom jsem si také zkoušel Hammer strength machine, kde už jsem dával krásných 27,5kg na každou ruku 5x. Prostě tenhle trénink stál za to.
Z pondělí:
Tentokrát za to stály kliky na bradlech, kdy jsem jel sérii po osmi opak s BW, +5kg, +10kg, +15kg a nakonec jsem dal ještě 5x17,5kg. Moje PR je někdy půl roku zpátky cca 6x17,5kg, ale tam jsem nejel předtím osmičky, ale jen 6ky, takže si myslim, že jsem zase na svym maxku.
Jinak u nás v posilce otevřeli JIU JITSU a mam to v ceně permice, takže se tam zajdem s přítelkyní alespoň podívat, protože by to nemuselo být špatný.
Příští týden mi držte palce, v pondělí už jdu před komisi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út září 10, 2013 1:09 pm Předmět: |
|
|
Veľa šťastia, zmákneš to! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po září 16, 2013 3:43 pm Předmět: |
|
|
Je to TAAAAM! ING je na světě :) teda byl to masakr, určitě jsem za víkend dost zhubnul, protože jsem prakticky nemohl z nervů jíst, ale forma se dá vždycky dotáhnout zpět. Konečně pryč ze školy! :) (respektive zpátky z dovči do práce)...
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: st září 18, 2013 12:29 pm Předmět: |
|
|
Tak včera můj první jiu jitsu trénink. Super je, že udělali v posilce novej systém a zavedli to jiu jitsu od září v ceně permice do fitka. Musim říct, že mi to strašně bavilo a přítelkyně z toho byla taky nadšená. Hned jsem se naučil něco jako judo throw a další asi 4 cviky. Nejhorší bylo padání, ale ke konci už jsem padal správně, takže to prakticky nebolelo. Proti mně ovšem byl nějakej se žlutym páskem, kterej chtěl asi machrovat, tak tam se mnou začal vytírat podlahu asi 5ti různejma technikama za sebou. Já mu řikal dobrý dobrý (byl to slovák) a myslel jsem tim jako, že by měl přestat. Málem mi přitom i zranil. Nevim, proč musí machrovat, když tohle je přesně to nejnebezpečnější, co může být (začátečník vs machr). Pak jsem se už naučil používat techniku tapu (tedy dvakrát poklepat aby ten druhý přestal) a na tu naštěstí reagoval dobře :)
Každopádně mi pobavilo, že jsme zkoušeli trik na rozrážení rukou, kdy tě někdo pevně chytí za triko na prsou a když jsme to dělali, tak jsem mu řekl, ať drží on co nejpevnějc a povedlo se mi ho rozrazit. Potom jsme to otočili a on tim trikem proti mě neměl šanci, a když to zkoušel asi po 4tý, tak začal volat trenéra co má dělat :D Ten mu už ukázal jiný varianty čim by mi v reálný situaci pěkně odzbrojil.
Rozhodl jsem se proto změnit trénink v posilce už jen na cca 2x týdně (možná ještě zvážim občas víkend) a k tomu jiu jitsu 2x týdně. Vychází to Po a St-posilka, Ut a Pa - jiu jitsu.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: čt listopad 07, 2013 8:19 am Předmět: |
|
|
Tak už několik týdnů chodím 2x na jitsu a 2x do posilky, ale provází mi poslední dobou hodně zranění. Nejdříve jsem měl dva týdny v pr rameno po špatně technicky provedeném hodu a pak po obyčejných klikách jsem si hodně slušně poranil úpony na pravém zápěstí až tak, že jsem dva týdny skoro nemohl ani vzít za kliku. Samozřejmě jsem do posilovny i na jitsu chodil dál, akorát jsem se snažil zápěstí vůbec nepoužívat. Ono to ani nešlo, když na stahování horní kladky mi to bolelo i při 15kg závaží.
Takže můj trénink vypadal tak, že jsem cvičil převážně cokoliv, kde neni úchop.
Např. Na prsa peck deck, na ramena stroj na upažování, na záda delt fly, kdy jsem si ty tyčky opíral o vnější hranu těsně za zápěstím, na spodní záda hyperextenze, na nohy zakopávání a horizontální leg press a do toho nějaký břicho. Cvik primárně na ruce, kde bych nepoužíval úchop jsem zatím nenašel.
Každopádně v tomto tréninku aktuálně pokračuju z rehabilitačních důvodů a pomalu k tomu přidávám opravdu od pidi vah tlakové cviky na strojích (kde tlačím opravdu jen bříškama a bezpalcovým úchopem a od posledně už i tahové. Zkoušel jsem bench s prázdnou osou a na ten je to zápěstí ještě příliš nestabilní.
Jinak mi čekají 17. zkoušky na žlutý pásek, tak uvidíme, jestli se to povede. Hodně mi jde a baví boj na zemi, kde využívám hodně znalostí ze sledování UFC a MMA obecně (po dobu cca posledních 5 let). Bohužel boj na zemi tam ale asi moc nebude, spíš hody a páky ve stoje.
Obecně musím říct, že přechod od čisté posilky k posilce jako doplňku pro sport, mi zatím velmi vyhovuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|