|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út srpen 27, 2013 7:06 pm Předmět: |
|
|
Nechci vám brát iluze o předzávodní dietě, ale doopravdy důrazně doporučuji mrknout na https://www.facebook.com/LayneNorton?fref=ts a vygooglujte si BioLayne. Člověk se učí celý život a pokud si myslíte, že jedinej způsob, jak se připravit na závody, je mít věčně rýži a kuře na vodě, a při pomyšlení na jídlo se narvat zeleninou, abyste ten hlad zahnali, tak žijete několik let pozadu. Ale každý strůjcem... Možná je načase přestat se držet něčeho zajetého a nemyslet si, že pokud to člověk dělá jinak, tak nikdy nedosáhne nejlepších výsledků. Jak tu kdysi psal kid: "K cíli vede mnoho cest." _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út srpen 27, 2013 7:37 pm Předmět: |
|
|
Dobře, špatně jsem parafrázoval, nemusí tam být "mnoho", ale "více" či "nejenom jedna". Nicméně chápu, že lidé ve Tvém věku si prožili své a co se týče praxe, tak máš více zkušeností, jen chci naznačit, že to co se obecně v BB dietě vyznává, nemusí být ihned to jediné správné, ačkoliv si to tu mnoho lidí myslí. Věci se čas od času mění, věda pokročila, 90. léta už také nejsou (ala tvaroh hlavní zdroj bílkovin), tak proč by nemohl někdo přijít na nějaký, pro tělo příznivější a pro psychiku lepší postup kulturistické diety? Pokud se teda budeme bavit o ní, což se asi bavíme, jak jsem tu z příspěvků pochopil (ačkoliv zakladatel topicu asi na prkna nejde, pokud ano, omlouvám se za moji mylnou domněnku). Někdo několik let soutěžení zkouší, co na něj funguje a nefunguje. Někdo zas staví na vědeckém základu, který, světě div se, funguje. Každý má to své, ale pokud mi někdo, kdo má doktorát z výživy a dlouholetou praxi s vedením závodníku, tvrdí, že se před soutěží nemusí hladovět, odvodňovat apod. a doopravdy to v praxi dokáže veřejnosti, tak to stojí za uváženou.
Chytrému napověz, hloupého trkni... aneb mrkněte na toho šikovnýho pána, co tu zmiňuji. Nezapomeňte, že se učíme celý život, ať to ode mě, jako třiadvacetiletého cucáka (oproti Barovi) může znít sebevtipněji. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 7:44 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | Sorry Esko,ale cíl, o kterém se zde mluví jsi asi nezažil a tam mnoho cest nevede.Vede víc, ale všechny jsou přes ďáblův chřtán.Tam to už není ani jen o hladu.Takže nechte zbytečných debat a pochopte, že dieta zde braná jako dát se do formy je na pohodu a nemá s BB skoro nic společného.A teorie s praxí....nemluvě |
Baro podivej se na prubeh pripravy Jendy Cahy na letosni rok, zadny hlad, zadnasuperkompenzace, dokonce zarazovaj externe zdrave tuky a forma jak remen,
|
|
| nahoru |
|
 |
Olafekk

|
Zaslal: út srpen 27, 2013 8:36 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | Sorry Esko,ale cíl, o kterém se zde mluví jsi asi nezažil a tam mnoho cest nevede.Vede víc, ale všechny jsou přes ďáblův chřtán.Tam to už není ani jen o hladu.Takže nechte zbytečných debat a pochopte, že dieta zde braná jako dát se do formy je na pohodu a nemá s BB skoro nic společného.A teorie s praxí....nemluvě |
Dieta je obyčejný se vymezení na určitej druh potravin, nemusí to ve všech pádech znamenat jít na 3% tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 9:16 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | Průšvih e Jáchyme,že ty motáš pojem a průjem Dieta je ve světě BB o něčem trochu jiném než o jídle ala chleba s máslem.To by kulturista (myslím pravověrný) nejedl ani v objemu,protože to jídlo mu nedává nic.Ty nemáš o pravé dietě zřejmě ponětí,tak to slovo radši nepoužívej a nahraď ho termíny jako :LEHČÍ STRAVA,SNAŽÍM SE SNÍŽIT KALORICKÝ PŘÍJEM atd...
O nic nejde,ale potom tady vznikají rozepře a nepochopení,protože proti sobě nevědomky jdou názory Jáchymů amatérů obyčejných cvičících kluků a potom kluků,kteří to mají ve sportovní rovině a tam je to jinde.A na to myslím naráží Bajkonur. |
Možná bys měl zase ty zvážit co tady budeš psát o tom co jsem psal já a rovnou mě řadit mezi amatéry kteří ničemu nerozumí.
Co se chleba týče, nebylo řečeno že se jedná o klasickou šumavu, takový celozrnný plátek třeba nebo žitný chleba, je dle mého názoru naopak vhodný.
Co se syrečků týče, ty jsou dokonce super vhodné, protože v podstatě mají nula tuků a sachrů a obsahují cenné bílkoviny. A co se toho "strašného másla" týče, zaprvé jsem jasně napsal, tenká vrstva, za druhé i to máslo může být součástí diety kterou myslíš ty, pokud je to občas a v malém množství. Paradoxně, ta tenká vrstvička může mít možná 3-4g tuku, což třeba by bylo to samý jako bych si místo syrečků vzal ten opěvovaný cottage.
Jinak ano, je mi líto těch co jí denně 4x kuřecí na vodě se samotnou rýží a na svačinu nejsou schopní vyměnit ani jabko za pomeranč. Podle mě je to naprosto zbytečný a jídlo si lze i užít a přitom jíst kvalitně.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 9:24 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem se schválně díval, cottage má na jedno balení kolem 6-7g tuků (taky to nejsou ty superzdravé rybí....). Syrečky mají 0.6g... čili pokud snim krajíc dobrýho chleba a namažu si ho tenkou vrstvou másla se syrečkama, tak to mám vlastně ještě "lepší" než cottage... čímž nechci cottage vůbec shazovat, jen tím chci ilustrovat, že je fajn mít to taky trochu pestrý, fádní strava ideální neni a na tom si trvám a efekt může být stejný. A další den si třeba dám cottage...
EDIT:
Já tim vůbec nechci říct že je nutný jíst máslo, spíš že pokud někomu chutná, pak se dá uplně v pohodě občas zařadit, pokud to není denně a pokud se to celkově sladí se zbytkem. Prostě mi jen přijde absurdní když se tu někdy někdo ptá jestli si může dát plátek sýra 30% místo 20%.... přitom rozdíl v chuti tam je určitě a když si jednou za čas dám o takto naprosto minimální množství tuků víc absolutně to nemůže mít vliv, ono konec konců, třeba maso zrovna má hodnoty jen průměrovaný, není kráva jako kráva a pokud člověk sní třeba 500g masa denně, jsem si 100% jistý, že se třeba zrovna ty tuky budou pohybovat plus mínus celkem dost a proto je tohle absurdní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 9:34 pm Předmět: |
|
|
Jáchyme tvoje teoretické úvahy jsou úžasné, ale kulturista se
v rýsovacim období mléčným výrobkům vyhýbá, zadržují vodu
pod kůží. A cenná bílkovina kasein taky není nic extra.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 9:41 pm Předmět: |
|
|
Nemluvě o tom, ze za skutečně celozrnny chleba z kvasku se platí
okolo 40-60 korun a je velký asi jako třetina te Šumavy. Už vidím
jak ho kupujete domů.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 9:42 pm Předmět: |
|
|
Ano, to máš samozřejmě pravdu, ale to se bavíme o jen krátkodobém období, nejí takhle pořád.... Jsou potraviny, kterým se fakt je lepší vyhýbat pořád, ale jinak si myslím, že pokud nemám těsně před závodama, není důvod omezovat se na několik málo "superzdravých" potravin - takový neexistujou a názory se stejně pořád mění, jen si vzpomínám např. na vajíčka, největší zhoubu jak se dřív psalo...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 9:52 pm Předmět: |
|
|
Ano, bavíme se o 3 mesice krátkém období diety, ve kterem se nejí
ani chleba, ani máslo a ani tvaruzky.
Trvalo to, ale nakonec jsi na to přišel vlastně úplně sám.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 10:01 pm Předmět: |
|
|
Já tohle chápal celou dobu, tady šlo o to, že někteří zastávají názor, že máslo (nebo obecně většina jídel) je naprosté tabu a stravuje se takto pořád, což podle mě ve výsledku může být spíš kontraproduktivní, ať už proto, že člověku "nechutná", tak proto, že strava by měla být (po většinu doby) pestřejší a z těch vhodných potravin se dá hodně vybírat.
Hlavně šlo o to, že celé tohle vlákno vzniklo tak, že autor držel "dietu" na zhubnutí a v tom případě se bavíme o té "dietě", kterou chápe většina lidí jako redukce kalorií, a tam přesně platí to co jsem psal, tedy že jednou za čas vyjde chleba s máslem a syrečkama výživově stejně jako cottage. Nemluvil jsem o době těsně před závodama... asi to nemá cenu dál řešit, celý to bylo spíš nedorozumění a prohazování termínů. Mě akorát přijde absurdní kouknout do některých logů, kde to opravdu je jak přes kopírák měsíce....
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út srpen 27, 2013 10:59 pm Předmět: |
|
|
No demagogie se tu rozběhla opravdu úžasná, kdopak to tam zahrál jako první?
Dovolím si jen poznamenat - od začátku tu přeci nešlo o žádnou kulturistickou dietu, i když ta ve své klasické podobě začíní být přežitá no nicméně je zažitá a odzkoušená a samozřejmě funguje (byť je částečně kontraproduktivní), tak málokdo je ochotný ztrácet v přípravě čas laděním nových postupů.
Máslo není z výživářského hlediska žádný velký problém (a dnes se k tomu už kloní asi většina výživářské obce) a samozřejmě obsahuje spoustu velmi zajímavých biologicky aktivních látek, takže není pravda, že nic tělu nedá.
V neposlední době, tohle už dávno není kulturistické fórum, kulturisté jsou tu už spíš na vymření. Střetávají se tu dnes různé směry posilování a mnohé mají svá specifika kolem výživy, takže trocha tolerance by neškodila. I když dělání blbců z druhých je čím dál tím větší móda i ve vyšších kruzích.
Jsem rád, že nám z eska roste přes jeho postupující vzdělání v oboru výživy člověk ochotný se zamýšlet i nad ne zcela obecně přijímanými názory. Je mu to prd platný ale u mne má malé bezvýznamné plus. :-)
Ale klidně se hádejte dál.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: st srpen 28, 2013 5:17 am Předmět: |
|
|
V mojem světě se v každé dietě počítají makronutrienty. A tři chleby s máslem se mi počítají špatně
A doufal jsem, že se konečně dozvím, které že to nezbytně nutné živiny, jež není možné dodat do těla lepším způsobem, se nacházejí v másle.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|