|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
smik
|
Zaslal: ne září 08, 2013 8:48 pm Předmět: |
|
|
| Spam napsal: |
Ano, přesně tak.
Ty jsi se do posilovny vracel po nějaké delší pauze? |
Cituji:
| kód: | | Přes prázdniny jsem to jenom tak šmrdlal. 2x týdně lehčí fullbody. Ten můj split beru jako takovou rekondiční přípravu. Kdy schválně chci jet partii jen 1xtýdně a frekvenci nahradit objemem. Na ty 4 týdny si myslím, že po takovém skoro nicnedělání to bude pořád dostatečný impuls. Po těch 4 týdnech chci tu frekvenci začít zvyšovat |
Ale nechme být tohle vlákno je o někom jiném
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: ne září 08, 2013 9:02 pm Předmět: |
|
|
Dejme tomu, každej šmrdláním myslí něco jiného. Jestli to bylo opravdu spíš nic než něco, tak moje chyba a v tom případě ok. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
fothee
|
Zaslal: st září 18, 2013 10:46 am Předmět: |
|
|
| sekac 1985 napsal: | tak neřikám, že sem nějakej expert, ale tohle si vyprošuju ..nějakej ten pátek sem cvičil, postava sice ne zrovna vytesaná z kamene, ale nějaký památky to na mě zanechalo a to co vymejšlim, mám hlavně od Vás, co ste zde psali, jen sem to trošku zkombinoval..zrovna od Petera , propagujícího fullbody tréninky a ted mě tu sekýruje at neobjevuju kolo, tak já nevim...ty záda tam teda seknu ještě jednou, ale spíš přítahy, z mrtvoly mám trošku respekt, navíc si nejsem jistej technikou a nehodlám tam dělat někomu šaška a ještě si u toho vodkurvit záda...takže díky všem za (ne)pomoc. |
Cvicim 15 let, k cemu mi bude, kdyz budu cvicit 10 let z toho blbe? Kdyz se chces zlepsit, odhod svou jesitnost stranou. Pycha je prekazkou v tom aby clovek mohl prekonavat sam sebe. Pokud si budes myslet, ze necemu dostatecne rozumis, bude obtiznejsi si pripustit chybu a tim padem najit vhodne reseni.
Rozlozeni bicepsu do vice dni neni vubec spatna myslenka, ale v porovnani se zadama je to malej sval. Vic uzitku pro sebe udelas, kdyz das vic serii na vetsi svalovou partii. Kdybych ti mel neco doporucit tak si zkus precist treba neco o kortem by freimen pripadne lehko tezkym splitu a nezapomen si precist vyhody a principy na kterych tyto treninky stoji. Kazdej ti muze rikat todle je dobre a todle je spatne, ale vzdy zalezi na kontextu kolem toho. Tvuj trenink je zalozen na tom, ze si myslis, ze zada mas dobra a biceps je potreba vic. Jednas na zaklade svyho chtice misto na zaklade svych skutecnych potreb. Zkus dosahnout symetrie, zkus vylepsovat nejslabsi stranky na tele, at je ve skvele rovnovaze. Zkus se na sebe v zrcadle podivat ze zadu. A zkus si nerikat to je v pohode. Bud kriticky jako by se na tebe dival cizi clovek. Jak se rika, kdyz jde clovek do posilovny, mel bych nechat sve ego u dveri. Cvicenim nejen zlepsujeme sve fyzicke proporce, ale musime zaroven prekonavat i mentalni nedostatky ci charakterove vady (arogance, pýcha, lenost,..)
Mít respekt z mrtvoly je dobre, ale tento respekt by mel vyustit ve snahu porozumet jak ji spravne cvicit, zacit s lehci vahou a 14 dni trenovat techniku, pak zacit prihazovat. Vyhybani mrtvole prameni jen to, ze budes mit nabirat. Mrtvola je snad nejkomplexnejsi cvik. Dá se fungovat i bez ní, samozrejme. Ale jsem jeden z tech co se ji vyhýbali a za sebe muzu rict, ze to byla nejvetsi chyba, kterou jsem pri cviceni udelal. Cim drive v sobe odbouras pocity jako tohle me bavi cvicit a tohle me nebavi cvicit, tim lepe pro tebe. K cemu ti bude napumpovanej biceps, kdyz budes stagnovat na vaze. Nekdy ta odpoved, kterou hledame, lezi primo pred nama, ale vetsinou si to nechceme pripustit, ze prave to dela ten zlom. Mrtvola, drepy, bench - CORE, pritahy v predklonu na hlobku, bradla na triceps a bic. zdvih s velkou cinkou na biceps, upazovani v mirnem predklonu na stredni casti ramen.
Pri cviceni nejde jen o napumpovani, dulezita je i odezva CNS a hormonalni odezva.
|
|
| nahoru |
|
 |
fothee
|
Zaslal: st září 18, 2013 11:26 am Předmět: |
|
|
| sekac 1985 napsal: | | Ok, nezpochybnoval sem odbornost autora, jen sem psal, že mi to nesedí, přijde mi to takový decentní...psychycky bych mel prostě pocit, že je to málo, hlavně na ty ruce...to samý ten Bear, už sem na to koukal dřív, když si to kopčil někomu jinýmu..a to poslední je zase jen jeden trénink, neřeší to můj problém s tréninkovym plánem na tejden...no nic budu ještě chvíli brouzdat, snad najdu něco co mi sedne..každopádně díky. |
Posuzujes to z pozice egoisty, nikoliv z pozice vlastni zkusenosti. Zkus se na jeden mesic vysrat na trenink, ktery se ti LIBI a zacnit jet trenink, ktery ti bude uzitecny, i kdyz o tom nejsi presvedceny. Pak pochopis o cemu tu ostatni porad mluvi. Prekazkou uspechu je vlastni nadutost.-> trenink slabsi na ruce.. to nepojedu; rano jsem nesnidal, to nevadi, dojim se po tom.. zkratka hledani vymluv tak bys to nedelal tak jak se to delat ma. Zapominas na jednu vec. My tu nejsme proto abychom meli pravdu. My tu jsme pro to, ze se snazime pomoct na základe vlastních zkuseností - tam se samozrejme pocitají i vlastní omyly, před kterýma se snažíme ostatní odradit, aby neopakovali tu stejnou chybu.
Dalsí dulezita vec, pokud se nemuzes pohnout z mista a stagnujes, zkus se zamyslet take nad tim, zda neni lepsi prestat vymyslet piviny typu jaky trenink a zamerit se vic na to co ZERES. Muzu to opakovat porad dokola. Strávil jsem nekolik let tim, ze jsem se pretrenovaval, menil druhy treninku jeden lepsi nez druhy a hledal, kde by byla chyba.. TA CHYBA byla ve me. Nechtel jsem vide to, ze bych mel cvicit drepy a mrtvej tah a nechtel jsem videt to, ze malo jim. Po jidle jsem se citil nacpany to ale jeste neni znamkou toho ze ma clovek dostatecny prijem potravy. Optimalni reseni si na tyden ci dva sednou a zacit si psat hodnoty do kalorimetrickych tabulek. Nemusis tam nic vymyslet, zkratka zadas jidlo co jsi mel a veskere hodnoty ti to tam samo vyplni takze budes mit poneti o tom kolik kJ denne opravdu snis a kolik bys jist mel.
Po jidle se pribira, nikoliv po cviceni. Stale plati spanek<=>jidlo>cviceni. Dokud nezacnes poradne hrotit stravu, zapomen na nejaky markatnejsi posun. Hrocenim stravy nemam na mysli ze musis jist ciste maso, ryzi a zeleninu. Mam na mysli, jeji pravidelnost a dostatecny prijem. AZ zacnes dostatecne pribirat bez ohledu na to co, muzes menit kvalitu potravy.
|
|
| nahoru |
|
 |
sekac 1985
|
Zaslal: st září 18, 2013 6:17 pm Předmět: |
|
|
díky fothee, že sis dal čas a práci mi to takhle detailně popsat...já o tom žrádle vim, že to je základ, ale sem přece jen kondiční cvičenec a navíc dělám v kuchyni, takže vrabec, gulášek, řízek...to je na denim pořádku, dyt ty živiny to má taky, maso jako maso..a nějakej tuk by mi snad neměl vadit, když chci nabrat..pokud de o tu mrtvolu, nemá mi to prostě kdo ukázat...nebudu řikat frajerovi, co má sluchátka v uších, aby mi zkontroloval techniku..a k nám choděj samý takový, nebo cizinci, nebo buchty, který veděj stejný hovno, jako já..
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st září 18, 2013 6:25 pm Předmět: |
|
|
tak snad neni problem se domluvit s nekym z fora?
ebo se natocit a postnout to sem
kde cvicis? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
sekac 1985
|
Zaslal: st září 18, 2013 6:47 pm Předmět: |
|
|
praha 7, holešovice - fitness ENERGYM, jako kdyby se našel někjakej borec, kterej by se mnou šel mi to zčekovat, to by bylo super, samozřejmně bych zaplatil vstup atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st září 18, 2013 6:48 pm Předmět: |
|
|
| sekac 1985 napsal: | | praha 7, holešovice - fitness ENERGYM, jako kdyby se našel někjakej borec, kterej by se mnou šel mi to zčekovat, to by bylo super, samozřejmně bych zaplatil vstup atd... |
tak to by jsi uspet mohl
pripadne se po praze projet a za nekym si prijet _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st září 18, 2013 8:38 pm Předmět: |
|
|
| sekac 1985 napsal: | | praha 7, holešovice - fitness ENERGYM, jako kdyby se našel někjakej borec, kterej by se mnou šel mi to zčekovat, to by bylo super, samozřejmně bych zaplatil vstup atd... |
Tam máš trenéra který už trénuje minimálně přes deset let a podle mě je dobrej. Nevím proč si ho nenajmeš.
Problém téhle posilky je, že nemá prostor k prudkému položení činky, takže tě bude učit jí hodně brzdit a nebo vůbec nepokládat. Což se dá, ale bude tě to limitovat ve váze.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|