ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 63, 64, 65  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ttby

PříspěvekZaslal: po prosinec 23, 2013 11:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Moc přemýšlíš, kombinuješ, počítáš, teoretizuješ....málo a špatně makáš, já tvému cíli moc nevěřím, sory.

Udělam hodně pro to, abych ti tu na konci roku 2014 ukázal video s 10x+ přítahy s X=92-má váha zátěží. Nechci uplně definovat jaké záváží přesně, protože nevím jestli zhubnu nebo naopak. Ale muj cíl je cca přibližně stejná váha jakou mám, či spíše -3kg.

S těma klikama si myslim, že to neni taková výzva, tam nemam strach, že bych to nedal.

Řekl bych, že tělo má být nějak vyvážené, že by to chtělo více cviků na všechny svaly /kromě nohou/, ale bohužel nemá žádné další jeho výsledky. Mohu to spočitat z nějakých statistik na webu a pokud mi jiná data neposkytne, tak i když mi tu někdo nazve zase, že moc teoretizuju a počítám, nic jiného mi nezbyde.
Turakam

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 1:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Porovnavaj drep/mŕtvy ťah/benc/military press/kliky na bradlach/zhyby a nie nejaké blbiny, či čo to zratavas jak nejaký mimon, tieto cviky tí niečo dajú a sú meritkom posudzovanua sily vo všeobecnosti, cvic ich, zlepsuj sa, ale hlavne sa uvedom a nevymyslaj kraviny.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MilanaliM

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 7:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ámen
Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ttby napsal:
Petan_ napsal:
Myslel sem, že odolám, ale neodolám : Na konci kterého roku???

Jestli se ti to povede, tak prosim video...

2014 pochopitelně, imho reálné. Například jsem ve zkoumání narazil na jiného kamaráda, který se také 10x přitáhne, ale má 115kilo. Vzhledem k mým 75 to znamená přitáhnout se 10x s 40kg zátěží, což si myslim, že neni reálné se takhle za rok vytunit.

Ja som tiez viac teoreticky nez prakticky cvicenec (rozumej mam vela nacitane ale dviham hovno a nic moc nevyzeram), ale ty to tahas do naozajstnych extremov.
Ked uz ta bavi riesit picoviny, skus sa na tie zhyby pozriet tak, ze on sa pritiahne 10x len s BW, co je priemerny vykon a ty by si potom dokazal urobit 10 zhybov s viac nez 1.5xBW, co urcite neda hocikto.
Ale hlavne treba makat, tvrdo a systematicky, inak sa nikam nedostanes. Lebo toto co tu vystrajas ta nikam nedostane.
Pekne sviatky.
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dante Flyshit napsal:

Ja som tiez viac teoreticky nez prakticky cvicenec (rozumej mam vela nacitane ale dviham hovno a nic moc nevyzeram), ale ty to tahas do naozajstnych extremov.
Ked uz ta bavi riesit picoviny, skus sa na tie zhyby pozriet tak, ze on sa pritiahne 10x len s BW, co je priemerny vykon a ty by si potom dokazal urobit 10 zhybov s viac nez 1.5xBW, co urcite neda hocikto.
Ale hlavne treba makat, tvrdo a systematicky, inak sa nikam nedostanes. Lebo toto co tu vystrajas ta nikam nedostane.
Pekne sviatky.

"Ja som tiez viac teoreticky nez prakticky cvicenec". Velice rád Tě poznávám, myslím, že si tu budem rozumět ;)

Tak jsem programátor z technické školy, jasně, že jsem teoretik. Ovšem teoretik jsem na začátku. Řešil jsem to tu v jiném threadu (kde mi napadali a uráželi snad ještě více než v tomhle). Nejprve je třeba sbírat nějaká data a pak se rozhodnout, klidně jsem mohl dojít k závěru, že cvičit nemá cenu a zabalit to - respektive nezabalil bych to úplně, ale změnil bych cíle, priority, techniku atd. Když to spočitám, mám nějaký odhad (alespon hrubý) než když po roce usilovného cvičení dojdu k empirickému zjištění, že to nejde.

Například z uvedených tabulek, co mi tu poskytli jsem zjistil, že žena pod 55kg vzásadě může dělat co chce, posilovat jak chce ale silově chlapa s 130kg (i netréhovaného, pruměra) prostě nedá. Takže jestli má takový cíl, může to odpískat rovnou na začátku. Po 5ti letech cvičení to zjistit je drahé, viz věta "náklady na změnu rostou exponenciálně se vzdáleností uraženou od počátku".

Ano, souhlasím, že 10x shyby s 1.5BW je hodně pěkný výkon. Zatímco 10x s BW je průměrný výkon - vlastně já dam ted 4, ale neni to tak dlouho, co jsem dal 8 a že bych moc trénoval, to se říct nedá, 10 shybu s BW neni nic extra.

Ale jak jsem uvedl, jsem liliput/trpaslík a z toho vyplývá moje nižší váha než 2m chlapa. A pokud se chci s někým rovnat i zároven vyšší výkon k poměru k BW, abych se s nim mohl na férovku rovnat.

Jestli někdo dá 10 shybů a má 90kg a já dám 12 s 75kg tak mi rozhodně netěší, že jsem lepší.

Už nyní dám více kliků než zmíněný kamarád (on 35, já cca 42). Jsem výkonově lepší k poměru k váze? ANO. Jsem silnější? NE. (ačkoliv u těch kliků nevím, tím že mám pupek je moje váha koncetrována nahoře, takže rozdíl naší váhy v kliku asi nebude takový)

Na rok 2014 si dávám za cíl outperformovat někoho s váhou cca 92kg, koho mám změřeného, vím jak vypadá a kolik asi cvíč. Což je 1.23BW. Druhej kamarád, který váží řádově 1.5BW rozhodně cíl na 2014 neni, to neni (alespon podle tabulek ) reálné dát. Na stranu druhou 2m./115kg a cvičí - takovýhle lidí po ulici moc neběhá, takže tam uplně "nemusíim" být lepší v absolutních hodnotách.
Grimley

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechceš sem dat aktuálku?:D asi nejsem sam koho by zajímalo jak vypadáš :))
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Porovnavaj drep/mŕtvy ťah/benc/military press/kliky na bradlach/zhyby a nie nejaké blbiny, či čo to zratavas jak nejaký mimon, tieto cviky tí niečo dajú a sú meritkom posudzovanua sily vo všeobecnosti, cvic ich, zlepsuj sa, ale hlavne sa uvedom a nevymyslaj kraviny.

Jde o to, které možnosti jsem nyní cvičil a které mám změřené a zároveň to má i protistrana. Pokud mi někdo z mého okolí, koho znám (tady to neni uplně relevantní, je to tu výkonově posunuté hodně nahoru o proti lidem chodící po ulici) změřeny jiné hodnoty bylo by to fajn.

Takové kliky, když jich dá člověk 35 už skoro neni o maximální síle, souhlas - ale většina lidí ví kolik asi dá kliků či shybů/přítahů. Kolik dá kdo na benc většina lidí neví (a nevím to ani já).

Obecně proti cvikům, které si uvedl nemám nic a v ideálním případě souhlasím, že by tyhle ukazatele byly lepší než obyčejné kliky. Nemám ale k dispozici.

Rozproval bych drep a možná i mrtvý tah - všestranost to možná ukazuje, ale pro mě to neni moc zajímavé. Nohy si nechám na kolo, možná běh. Jezdím na kole a na silu nohy nehodlám trénovat ačkoliv chápu, že mi to tu bude vyčteno.
smetak

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Meris ty vykony metrem, nebo na stopkach?
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Nechceš sem dat aktuálku?:D asi nejsem sam koho by zajímalo jak vypadáš :))

V přiléíhavém tričku, bez obličeje a se zataženým břichem - až bude k dispocizi fotoaparát (jsem u rodičů na Vánoce) může být. Alespon takhle na hrubo I pro mě to bude zajímavé za rok porovnat. Určitě se hodlám měřit, idálně tak jedno cvičení bych si zkusil všechno na max k novému roku jako baseline.
madball

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chceš porovnávat výkony na základě BW, tak sis při své výšce vybral dobře, protože budeš mít slušnou výhodu.

Pokud máš rád tabulky založené na teorii a praxi, tak prilepinova tabulka, kterou ti tady postl Petr je založená na studii tréninků ruských vzpěračů a je tam celkem slušnej prostor pro manipulaci s intenzitou i objemem kvůli tomu, že všichni lidi nejsou stejný.
Pokud ji chceš nějak pomlouvat, tak si něco najdi na netu o jejím autorovi a co dokázal. (A.S.Prilepin)

Pokud ve svým tréninku nemáš nějakým způsobem začleněnou periodizaci, což asi nemáš, tak se rozluč s nějakým dlouhodobějším progresem.

U začátečníků je rychlej a snadnej progres, protože tělo významně zlepší nervosvalovou koordinaci a navíc snadno přibyde nějakej ten sval, takže ze začátku jde síla poměrně snadno a rychle nahoru, a proto si každej začátečník myslí, že na zlepšování nic není...
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Pokud chceš porovnávat výkony na základě BW, tak sis při své výšce vybral dobře, protože budeš mít slušnou výhodu.

Pokud máš rád tabulky založené na teorii a praxi, tak prilepinova tabulka, kterou ti tady postl Petr je založená na studii tréninků ruských vzpěračů a je tam celkem slušnej prostor pro manipulaci s intenzitou i objemem kvůli tomu, že všichni lidi nejsou stejný.
Pokud ji chceš nějak pomlouvat, tak si něco najdi na netu o jejím autorovi a co dokázal. (A.S.Prilepin)

Pokud ve svým tréninku nemáš nějakým způsobem začleněnou periodizaci, což asi nemáš, tak se rozluč s nějakým dlouhodobějším progresem.

U začátečníků je rychlej a snadnej progres, protože tělo významně zlepší nervosvalovou koordinaci a navíc snadno přibyde nějakej ten sval, takže ze začátku jde síla poměrně snadno a rychle nahoru, a proto si každej začátečník myslí, že na zlepšování nic není...

Naopak, to tak špatně vysvětluji? Hodlám provnávat absolutní sílu, ne BW. To co, jsem/sme tu řešili bylo porovnávání sice na základě BW ale proti člověku, kterej se srnovnává na BW, ale je proti mě těžší. Absolutní hodnota se počitá (do nějaké rozumné meze)

Proti té tabulce nic nemám, naopak jsem rád, že jsem ji viděl. Nečteš mi nebo píšu tak blbě, že chápeš pravej opak, toho co píšu?

ad začátečnící - souhlas. Já jsem to tu nazval z "COLD" stavu, protože výraz "nervosvalová koordinace" neznám. Každopádně cviky typu - přítahy/kliky na bradlech/upažovní nohou na břicho na bradlech a pár dalších dělám cca měsíc. Zlepšení je v desitkách až stovkách procent i třebas za 6 tréningu. A ne opravdu si nemyslím, že to takhle bude dlouho fungovat. Vlastně na tom břichu, které dělám nejdéle (tuším cca 10 tréngů) už jsem poslední dva tréningy nebyl lepší. Přítahy jsem dělal cca 6 tréningu a pokud to mam nějak estimovat tak cíl je zlepšení o 50 procent (z cold stavu, respektive z nevyvinuté nervosvalové koordinace) zatímco u těch kliku mířím na zlepšení cca 25-30% - ale to neni z cold stavu. Oboje myslim reálné.

Prvně jsem zkusil klik na bradlech před měsícem cca 3, nyní 9 - opravdu si nemyslim, že bych se takhle zlepšoval dlouhodbě. Ačkoliv nutné podotknout, že hodně jsem se s klikama na bradlech zlepšil po tom, co jsem je podložil pyžamem a přestalo se mi to hejbat a kinklat :D
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja se ze 4 shybu na 16 zlepsi za rok, ale udelat dvacet mi tralo dalsich asi 8 roku (pravda ze ta 16 byla cheatovana, cistych cca 12), ale pak jsem se z nejakych 22 na 27 zase dostal za rok
ale nutno rici, ze jsem nemel zadny dlouhodobejsi plan
snad jenom ten, ze jsem sakra sundal intenzitu treningu
(i pri vykonu pres 20 jsem jezdil 5tkove serie a ty pomalu navysoval)
Grimley

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja treba kliky taky delam jen po 20-25 opakovanich v serii a jen navysuju pocet serii...momentalne jsem na 55 technicky cistejch klicich na jeden zatah....
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Ja treba kliky taky delam jen po 20-25 opakovanich v serii a jen navysuju pocet serii...momentalne jsem na 55 technicky cistejch klicich na jeden zatah....

dalsi moznosti jet porad stejny pocet opakovani i serii, ale kratti prestavky
pri peti seriich po triceti udela i zkraceni pauzy o 5 sec hodne
Spam

PříspěvekZaslal: út prosinec 24, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nevím, nečetl jsem to tu všechno, ale nějaký tabulky/série/počty opak./navyšování a kdoví co všechno... Nevím, ale podle mě se vykašli na nějaký tyhle kraviny a prostě makej. S klikama i shybama mám dost zkušeností a nejlepší způsob jsou prostě stovky/tisíce opakování a drtit to a drtit nic víc nic míň .

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 63, 64, 65  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: