|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ttby
|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 5:43 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 5:44 pm Předmět: |
|
|
Sry ttby, ale seš blb :) šťastné a veselé _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 6:01 pm Předmět: |
|
|
ale jo, klidne to zkus
ono to totiz neni vubec o sile ale o kondicce
jenom to zkus...bud chlap a prubni to
je to vyzva
hozena rukavice _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 6:28 pm Předmět: |
|
|
Teorie jednoho faktoru
Teorie jednoho faktoru, nebo metoda Superkompenzace je zjednodušenou verzí Základní adaptační teorie (General Adaptation Theory) a je nepochybně založená na tomto základu a stejném mechanismu.
Teorie jednoho faktoru ukazuje stav sportovce, jeho připravenosti jako koncentraci a nebo absolutní množství biologické hmoty (Zatsiorskij, 1995). Jako nejčastěji uváděný příklad slouží množství glykogenu uloženého ve svalech.
Trénink má za následek vyčerpání biologické hmoty, která snižuje připravenost sportovce. V případě odpočinku a doby potřebné na zotavení, která je vystřídána superkompenzací, kdy organismus zvyšuje svou biologickou hmotu nad obvyklou úroveň. Existují 3 eventuality, které mohou nastat během doby odpočinku (Zatsiorskij).
doba zotavení = příliš krátká, úroveň připravenosti klesá
doba zotavení = správná délka trvání, připravenost roste
doba zotavení = příliš dlouhá, žádná změna
Co jsem tak z diskuse vyfiltroval... Přečti si něco o intenzitě, třeba onu Prilepinovu tabulku a zjistíš, že tím co nyní popisuješ zabíjíš čas a energii zbytečně pokud chceš v nějakém časovém horizontu umocnit progres. _________________ Show must go on.
|
|
| nahoru |
|
 |
frantacz
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 7:02 pm Předmět: |
|
|
| ttby napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | ttby napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | Grimley napsal: | to mi ho vyndej |
zajimalo by me, jestli o pristich vanocich udela aspon nejaky progres |
se budeš divit, jakej progress tam nahodim jestli myslíš mě. Tenhle rok se budeš divit, další se budeš bát o svá místa v soutěžích a 3tí rok budeš jen dejchat na záda |
ted tu o te cervene karkulce:-D
do konce pristiho roku nezvladnes ani "Chelsii" http://www.crossfit.com/cf-info/faq.html#WOD0 |
5 Pull-ups
10 Push-ups
15 Squats - jeko bez váhy?
Jako 5 přítahů, 10 kliků , 15 dřepů každou minutu po 30 minut?
Původně jsem chtěl říct něco jako "pojd se vsadit" Ale neudělám to :
1) je to strašně nízkej cíl a mohlo by mi to totálně demotivovat
2) je to blbost, když 10kliků, 15 dřepů po dobu 30minut udržím už ted. Chápu, že nemáš představu o tom v jaké jsem nyní formě ale nebudu se vsázet - neni to fér sázka vuči Tobě. |
Tak to skús s plynovou maskou, keď je to také lahké.
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 7:37 pm Předmět: |
|
|
no ja se tesil uz ted, ale holt si pockam na konec roku
vyzva je, jestli dokoncis
na challenge si schovavam lepsi _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 7:58 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | no ja se tesil uz ted, ale holt si pockam na konec roku
vyzva je, jestli dokoncis
na challenge si schovavam lepsi |
Tím, že si MYSLÍm, že zvládnu squat+kliky, posoudit mužeš tám:
Rekord s kliky mam 25,25,19,15,13,12,12,13,13,13,13,13,13,13,13,14,10 pauza:60 sekund. S tím, že těch 10 bych udržel asi ještě dlouho a vypadalo by to jinak kdybych nazatáčku nejel na max.
A s dřepy jsem tu psal:
900 na 42 serii což je průměr 19 za serii - 42x19 dřepů s pauzou minuty, ovšem s 10kg zátěžovou vestou.
Jasně jsou to izolované cviky, neni to kombinace těchto dvou a pauza je delší než v tom, co jsi poslal - tam je každou minutu, tohle je s pauzou minuty (tedy o domu odcvičení je to kratší pauza). A je to kombinace cviků - ovšem na uplně jiné svaly.
Posud sám, jestli s mými uvedenými výkony, mam šanci dávat 10 kliku, 15 dřepů každou minutu. Bez těch přítahů, které prostě nedávám vůbec sám o sobě a výkonově jsem totálně mimo.
Bez těch přítahů bych to mohl klidně zkusit - ale pár dní si počkáš. A s nima? Počkej si, ale věřím, že to bude dříve než do konce roku ;) _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
frantacz
|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 8:06 pm Předmět: |
|
|
"Posud sám, jestli s mými uvedenými výkony, mam šanci dávat 10 kliku, 15 dřepů každou minutu." - nemáš
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 8:06 pm Předmět: |
|
|
[quote="ttby"] | Peter Ustinov napsal: |
A s dřepy jsem tu psal:
900 na 42 serii což je průměr 19 za serii - 42x19 dřepů s pauzou minuty, ovšem s 10kg zátěžovou vestou.
Jasně jsou to izolované cviky, neni to kombinace těchto dvou a pauza je delší než v tom, co jsi poslal - tam je každou minutu, tohle je s pauzou minuty (tedy o domu odcvičení je to kratší pauza). A je to kombinace cviků - ovšem na uplně jiné svaly.
Posud sám, jestli s mými uvedenými výkony, mam šanci dávat 10 kliku, 15 dřepů každou minutu. Bez těch přítahů, které prostě nedávám vůbec sám o sobě a výkonově jsem totálně mimo.
Bez těch přítahů bych to mohl klidně zkusit - ale pár dní si počkáš. A s nima? Počkej si, ale věřím, že to bude dříve než do konce roku ;) |
tak pokud to nenarusi tvuj trening, tak to zkus bez tech shybu
ale rekl bych, ze nemas sanci to za rok natrenovat
rozhodne ne tvym zpusobem se 4 minutovyma pauzama
a mas pravdu, tady pauza neni 60 sekund
me to vychazelo po odcviceni vsech 3cviku na cca 15 sekund
a to uz je o necem sakra jinem _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 8:07 pm Předmět: |
|
|
| Martin Pedain napsal: | Teorie jednoho faktoru
Teorie jednoho faktoru, nebo metoda Superkompenzace je zjednodušenou verzí Základní adaptační teorie (General Adaptation Theory) a je nepochybně založená na tomto základu a stejném mechanismu.
Teorie jednoho faktoru ukazuje stav sportovce, jeho připravenosti jako koncentraci a nebo absolutní množství biologické hmoty (Zatsiorskij, 1995). Jako nejčastěji uváděný příklad slouží množství glykogenu uloženého ve svalech.
Trénink má za následek vyčerpání biologické hmoty, která snižuje připravenost sportovce. V případě odpočinku a doby potřebné na zotavení, která je vystřídána superkompenzací, kdy organismus zvyšuje svou biologickou hmotu nad obvyklou úroveň. Existují 3 eventuality, které mohou nastat během doby odpočinku (Zatsiorskij).
doba zotavení = příliš krátká, úroveň připravenosti klesá
doba zotavení = správná délka trvání, připravenost roste
doba zotavení = příliš dlouhá, žádná změna
Co jsem tak z diskuse vyfiltroval... Přečti si něco o intenzitě, třeba onu Prilepinovu tabulku a zjistíš, že tím co nyní popisuješ zabíjíš čas a energii zbytečně pokud chceš v nějakém časovém horizontu umocnit progres. |
Myslím, že tu není třeba řešit pořád do kola intenzitu a pauzy ;) Jinak doba zotavení mezi cviky je v každém mém cviku dostatečně krátká, aby se tělo nestihlo totálně zotavit, dukazem je degradace, kdy po několika seriich už nedávám, to co na zažátku ;) _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 8:11 pm Předmět: |
|
|
Hele víš co ty strejdo, když seš na tom tam dobře jak říkáš, tak zkus nějaké "default" WODy, které jak říkáš zvládne každý a můžeš porovnat čas s náma... https://forum.ronnie.cz/spartan-workout-t33453.html
To jestli napíšeš svůj opravdový čas je na tobě... (a jestli ne, tak máš aspoň nad čím přemýšlet)
Jinak doporučuju tuhle prkotinu  :
50 anglicaku, 10 shybu, 50 drepu, 10 shybu, 50 kliku, 10 shybu,
40 anglicaku, 10 shybu, 40 drepu, 10 shybu, 40 kliku, 10 shybu,
30 anglicaku, 10 shybu, 30 drepu, 10 shybu, 30 kliku, 10 shybu,
20 anglicaku, 10 shybu, 20 drepu, 10 shybu, 20 kliku, 10 shybu,
10 anglicaku, 10 shybu, 10 drepu, 10 shybu, 10 kliku, 10 shybu, _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út prosinec 24, 2013 8:13 pm Předmět: |
|
|
Beztak je to sranda...týpek co žije na monsterech a čokoládě a najednou začne cvičit úplně idiotským způsobem se tu začne navážet do lidí jako je petr ustinov... neuvěřitelný toto _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|