|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ttby
|
Zaslal: ne únor 16, 2014 2:12 pm Předmět: |
|
|
| citace: | rikam ti vykasli se na pridavani kol a pridavej cviky
a druha vec, tuky palis pri cca 60% z maximalni tepovky (220-tvuj vek=100%) |
Ty mi ale cloníš, náhodou jsem si o tom něco načetl už dávno a koupil jsm si ten tester, kterej mi řiká tu zonu, když se podiváš na ten log,tak jsem pode toho zkoušel cvičit a držel jsem tu tepovku, jak si řikal tester, na hovno a především nebaví. Rrozhodně to neni BIRNÁRNÍ hodnota. Pálení tuků vs. tepovka je v najakém POMĚRU . Koukal jsem na grafy a lidi to akorád symplifikují třebas na věty "tuky se pálí po půl hodině - taky jsem slyšel" Když se podivám na graf chůze, tak cca v 30ti minutách je to akorád 50 na 50. Při 2hodinové chůzi je to 80 na 20 ve prospěch tuků, pokud chce někdo pálit tuky, pak podle mě musí držet chůzi pár desítek hodin v kuse. A když si najdeš nějaké články o tom a grafy a spočitáš to tak můžeš narazit na větu, že 1% z milionu je lepší než 50% z tisíce. Tim chci říct - poměr se MĚNÍ, ale při vyšší tepovce rychleji pálíš. Tzn jesli pálim 2x tolik ale na poměr místo 50% tuků, pálím "jen" 30% Tak je to porád lepší.
| madball napsal: | Při výkonu se pálí tuky a sacharidy zároveň, ale v určitým poměru. Záleží na tepové frekvenci a trénovanosti jedince.
Trénovanej člověk je schopnej brát dost energie z tuků i při vyšší tepové frekvenci. Viva la moje oblíbené: "Tuky hoří v ohni sacharidů."
edit: Samozřejmě beru v potaz aerobní činnost. Anaerobní práh atd. tady neřeším...
http://is.muni.cz/elportal/estud/fsps/js07/fyzio/texty/ch02s02.html |
vím proč jsi zdůraznil trénovaného, ale začátky jsou vždy těžké, nicméně díky za článek. Na mě je to asi až moc odborné. Ale zkusím se s tím prokousat. Každopádně děkuji za to slovo poměru. Přesně, kdybych o tom neměl přečtenýho nic, tak na základě příspěvků Petra dojdu k závěru, že jsem podle testeru byl pořád mimo fat-zonu a že jsem tedy nepřišel o žádný tuk, čemuž tak rozhodně není.
------------
Uf vy mi dáváte (mimo madballa ted ;). A je to přitom tak jednoduché
- při 60%tepovce se na to mužu rovnou vysrat, minule jsem to dělal přes 3 hodiny a nebavilo a když mi to nebaví, tak se na to nemá smysl vůbec
- tuky pálím jednak v nižším poměru (ne vůbec), druhak po tomhle cvičení je nějaká post-recovery, která jede z tuků, což se nedá o 60%tepovce říct, to člověk cejtí, že žádní recovery (naplavování energy zpět ze zásob) se prakticky neděje
- cvičení zrychlje metabolizmus, určitě více než chůze
- u tohodle cvičení asi těžko příjdu o svaly, stimuluju jejich růst, což je přece úplně něco jiného, než kdybych rychle běhal.
- dělat méně kol bych mohl, ale třebas 4x 5x denně. Jenže kdo se má pořád převlíkat :D _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Poman

|
Zaslal: ne únor 16, 2014 2:40 pm Předmět: |
|
|
Ty seš dobrej cvok...co tahle míň kecat a víc cvičit, to jsou tréninky jak pro důchodce todleto _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: ne únor 16, 2014 10:59 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Ty seš dobrej cvok |
To už mi řeklo lidí. O důvod více cvičit, abych mohl v reálném světě urážky fyzicky rozporovat a i při svém hobitím vzrůstu se spoléhat na svou svalovou kapitalizaci a bojový performance..
Dnes
WOD #1 - lichá kola start každých 60s, sudá kola start každých 59 sekund
2 přítahy
8 kliků
12 dřepů
41 kol
Tester: MAX HR 174, AVG 162, ve Fit zoně 13%, Kalorie 587
(Ostatní používají výraz "beast mode" - já se poslední kola spíše cetím jako apatická hébička..)
STRATEGIE: Budu opakovat už jen jednou, pak
+ každé čtvrté kolo bude delší (hydratační) - tak 1:09
+ ostatní 3 o tu sumu zkrátím (tzn 57s)
+ přidám nějaký cvik
+ zavedu round-robin startů cviků
Chvilku odpočinek
WOD #2 - start každou minutu
20kg KB kolem těla 30s (s vestou)
10 kliků se zátěžovou vestou (9,5kg)
zbytek do minuty dřepy s vestou (9,5kg)
6 kol
Bříško..
WOD #3 - start každou minutu
3 přítahy
10 kiků
15 dřepů
8 kol _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po únor 17, 2014 8:24 am Předmět: |
|
|
| ttby napsal: | | citace: | | Ty seš dobrej cvok |
To už mi řeklo lidí. O důvod více cvičit, abych mohl v reálném světě urážky fyzicky rozporovat a i při svém hobitím vzrůstu se spoléhat na svou svalovou kapitalizaci a bojový performance |
S tvym pristupem ke cviceni budes nastesti porad stejnej hobit s komplexem, takze nejaky fyzicky rozporovani a bojovy performance jak pises budes nadale moct pouzivat jen v Mortal Kombat a podobnych hrach :) rekl bych...bohudik ;) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po únor 17, 2014 1:25 pm Předmět: |
|
|
| ttby napsal: | [:::rychleji pálíš. Tzn jesli pálim 2x tolik ale na poměr místo 50% tuků, pálím "jen" 30% Tak je to porád lepší.
- tuky pálím jednak v nižším poměru (ne vůbec), druhak po tomhle cvičení je nějaká post-recovery, která jede z tuků, což se nedá o 60%tepovce říct, to člověk cejtí, že žádní recovery (naplavování energy zpět ze zásob) se prakticky neděje
|
a kde vemes tech zbyvajicich 70%?
a zkus hadat, proc kultici voli jako kardio chuzi a ne treba beh?
to co delas funguje, ale nechapu, proc nedelas neco co funguje lepe?
to je jako by sis pujcil smarta na stehovani baraku
ano, pujde to, ale dodavkou se tolik nenajezdis _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: po únor 17, 2014 3:45 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | ttby napsal: | [:::rychleji pálíš. Tzn jesli pálim 2x tolik ale na poměr místo 50% tuků, pálím "jen" 30% Tak je to porád lepší.
|
a kde vemes tech zbyvajicich 70%?
a zkus hadat, proc kultici voli jako kardio chuzi a ne treba beh?
to co delas funguje, ale nechapu, proc nedelas neco co funguje lepe?
to je jako by sis pujcil smarta na stehovani baraku
ano, pujde to, ale dodavkou se tolik nenajezdis |
Asi chceš odemně slyšet,že se to bere z Monsteru nebo svalů? Nevím. Každopádně svaly jsou zatěžovány, takovým způsobem, který je imho schopen vyvolat v době odpočinku rust, což vidím jako podstatný rozdíl od běhu a areobiku a jinejch "čistejch" kardio. I když HR je podle sporttesteru vysokej (mimochodem po druhé už byl nižší)
Chůzi jsem zkoušel - sundal jsem dolu pár kg, pravda - ale za 6hod chuze denně co jsem dával dlouhodobě je to cena útěchy. I ted chodím myslím dost, ono i když za den ujdu 1-2hodiny - tak to pořád sem neni důvod psát - necvičil jsem cíleně - prostě jsem nejel metrem na nádraží ale šel pěšky tam i zpět. Nicméně i tak nemam problém začít zase chodit (ve smyslu "cíleně") - log jsem tu zakládal v prosinci a to se mi nechtělo trávit ve 4stupnich (i když bylo takhle templo ne zemu) hodiny venku. Ted už je tepleji, nahodím.
Ovšem začnu i běhat, mam slíbené společné běhání s jednou Němkou (pro mě koukání na zadek a polorande), tak to musím natrénovat. Štěstí pro mě - něbehá rychle (1km/7min), ale i tak s tim budu muset něco udělat, nebehal jsem roky. Takže vůbec nevím jaké je to tempo. Nicméně na zš jsem za to dával 1500m - a že jsem patřil k žákům, co v místech co na ně nebylo vidět šli chůzí :D
| citace: | | ano, pujde to, ale dodavkou se tolik nenajezdis |
Když jsem cíleně chodil, tak jsem po x hod chuze cejtil, že jsem spíše zabil čas. Takhle jak cvičím mi to baví, především když stěží vidím nepatrné vizuální změny (podobně jako to bylo těžké vidět při chůzi), tak je příjemnější pocit, že se zvedá výkon/výdrž/síla těla - což se dá zjistit pohledem do logu. Což chůze nedělá - o to více je to demotivujíci. Zatíco růst počtu přítahů, které jsem schopen vykonat je motivující.
Už jsme na to narazili - prvně, když jsem koupil domu ten xindl (bradla+hrazda v jednom) jsem udělal 20 přítahů (po 1 po 2) a měl jsem toho dost na hodně dní - v téhle verzi s tim nezhubnu ani omylem. Ted vím, že optimum je tak 80, abych to druhej den dokázal zopakovat - v téhle verzi s tim patrně taky nesundam moc tuku. Ovšem nekončím - až to dostanu na l (xxx) - tak to bude mít smysl (pochopitelně v kombinaci s něčím dalším)
Je to i o příjmu energie - jsou lidi co to sundají prostě dietou. I kdyby nefungovalo na tuky cvičení vůbec, tak se to dá udělat jen na tomhle poli.
---
Ale jednou za čas, proč ne - zítra stejně budu potřebovat trošku oraz, mužu tam hodit nějakou chuzi, ovšem s vestou - at už z toho mam alespon nějakej pocit, když mam ten tester chci vědět co mi řekne. _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po únor 17, 2014 4:08 pm Předmět: |
|
|
Tobe by prospel PORADNEJ tezkej trenink v posilovne ze zakladnich cviku.. kardio by potom nebylo ani potreba. Domluv se tady s nekym kdo bydli pobliz tebe at te tam vezme.. alespon pochopis co je to trenink, to tvoje smrdlani je hrozny (bez urazky). _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: po únor 17, 2014 6:58 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | | Tobe by prospel PORADNEJ tezkej trenink v posilovne ze zakladnich cviku.. kardio by potom nebylo ani potreba. Domluv se tady s nekym kdo bydli pobliz tebe at te tam vezme.. alespon pochopis co je to trenink, to tvoje smrdlani je hrozny (bez urazky). |
Připománám své dynamické algoritmy (=postupné přizpůsobování). Zvyraznil jsi slovo PORADNEJ, ale to slovni spojeni PORADNE TEZKEJ ne. Takže zaraguji na obojí - PORADNEJ = ne to si nemyslím, že je. Jestli si myslim, že jako start dobrý - ano. PORADNE TEZKEJ = Petr tady prosazuje "co odcvičim dnes, musim zvládnout odcvičit i zítra", pak jsou lidé co cvičí jednou za čas - a já jsem někde mezi, když to jde - 3+ dny v kuse. Když to neodhadnu - no strees, volno. Když se synchronizuji s ostatními částmi života (někomu se to slovní spojení líbilo) a vím, že 2-3 dny nebudu moci cvičit, tak pochopitelně přidám. Každopádně jestli si myslim, že je PORADNE TEZKEJ - pro mé tělo aktuálně ano. Po tom prvním WOD toho mam poslední kola vcelku dost, rozhodně to neni v komfortní zoně. Možná se to někomu zdá lehké ale uvedený AVG tep ukazuje, že moje tělo uplně v klidu není.
V pohodě nebral jsem si to osobně. A i kdyby - neurazil bych se, nejsem ženská - my muži máme trošku jiný model reakce, když se nás něco dotkne.
--
"aby mi vzal někdo do posilovny" - to jsem se docela nasmál, protože se stal pravý opak - pozval jsem kamaráda který chodí cvičit do posilovny (a od něj si radit nenechám - jeho tělo něni dobrá reference) k sobě domu. Nově jsem se rozhodl PŘESTĚHOVAT z místností:
Počítač, poste -> do menší místnosti
Bradla, lavička, atd -> do větší místnosti
Páč očekávání trhu je, že pomalu začnu něco dokupovat a vybavovat to tu na cvičení ;) _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po únor 17, 2014 9:07 pm Předmět: |
|
|
Co chces dokupovat? Pokud mas moznost chodit do posilovny tak bych nevahal, uz jsem ti to rikal jednou, ale.. za tu cenu za kterou si ty veci nakoupis, bys mel minimalne rocni a vic permici do plne vybavenyho fitka.. a spolecne s rozumnym trenerem bys udelal pokrok takovej, ze bys zapomnel na svoje grafy a pocitani.. tomu verim. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po únor 17, 2014 9:28 pm Předmět: |
|
|
tim padem hrazda,bradla, velka cinka + zavazi.. potom kdyz budou money tak klec na drepy atd (nebo alespon nejake stojany), stavitelnou lavku.. az potom bych resil predkopavani a takovy blbustky.. ale to uz jsem ti taky psal _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: út únor 18, 2014 1:45 am Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | tim padem hrazda,bradla, velka cinka + zavazi.. potom kdyz budou money tak klec na drepy atd (nebo alespon nejake stojany), stavitelnou lavku.. az potom bych resil predkopavani a takovy blbustky.. ale to uz jsem ti taky psal |
O tom jsme se bavili - peníze nejsou tolik problém, horší je to dřepování. Psal jsem, že jsem cyklista (rekreační, ale vcelku pravidelné - pokud kámoš neni nachcipanej - v zimě tim docela trpí :-/, vypadáme jak tydíti - když je tak +4 tak jezdim stále ještě v kratasech a tričku (tzn. méně než ostatní cyklisti) on má bundu, návleky.. (takže opačný konec). Musí být na nás komický pohled - stejně to odmarodí on ) a že nemám potřebu zesilovat nohy, sice se to nesetkalo s pochopením, ale opravdu nemam potřebu posilovat nohy - leda, že bych při hubnutí padnul s nohama na chicken-legs, což nyní rozhodně nemám. Řikám, že ještě nejsem rozhodnut - jeden z důvodů proč jsem kupoval bradla/hrazdu bylo, že je to pevná kovová konstrukce a dá se na to namontovat boxovací pytel (nechtěl jsem vrtat do zdi). Což je taky jedna z alternativ.
---
Dneska
WOD - start každých 59s
2 přítahy
8 kliků
12 dřepů
42 kol
STAREGIE: DONE . Příště jsem nadizajndoval tenhle timer:
http://www.online-stopwatch.com/full-screen-interval-timer/?c=p8yn8kyfcn
Tester rika: Kalorie 602 MAX HR 174 AVG HR 163
Více neví - uvidím tak ve 3 ráno jestli se k něčemu dokupu..
---
Sporttester řiká od doby co jsem si ho koupil 4238 kalorii.
---
A nahodil jsem nové revoluční jídlo, kde kombinuji:
- Protein 80 - nově vě VODĚ (sundal jsem mlíko)
- Protein long - nově ve VODĚ (sundal jsem mlíko)
- Oříšky
- Pevné jídlo: maso (hovězí/kuře/ryba)+špenát+česnek
- Feferonky a česnek - smotné nebo k oříškům či pevné stravě
- Salát s jablečným octem
- Pažitka a petržel
- Monsterk KAHOS - pouze tenhle a pouze jeden denně
- Nasadil jsem mrkev
- Vejce
+ Jednou za čas hodím něco jako číting dej - čínu nebo špagety.
---
Píšu si to sem pro sebe, je to moje revoluční technologie, tak prosím ne že mi zase řeknete, že je to nesmysl _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
Balista

|
Zaslal: st únor 19, 2014 8:41 am Předmět: |
|
|
| ttby napsal: | | horší je to dřepování. Psal jsem, že jsem cyklista (rekreační) |
Dřepy se ale s cyklistikou (navíc rekreační) nevylučují, naopak! Měl bys vidět, jak dřepujou vrcholoví mtb i silniční cyklisté v různých částech přípravy.. Myslím, že by tě dřepy naopak posunuly dál. A druhá věc - čti pořádně, co ti píše Ustinov a zkus si z toho vzít víc. Přece jen má už něco odcvičeno.. Přijde mi, že si když už přijmeš nějakou myšlenku, tak ji překopeš na úplnou chujovinu (neber to jako osobní útok, není to tak myšleno). No jsou to tvoje tréninky, dělej jak myslíš.. Asi sis nenechal změřit složení těla na začátku, co (In-Body, denzitometrie,...)? Tam pak jde sledovat velmi dobře pokroky z jiného pohledu, než jen sledovat výkony a zrcadlo. Zajímalo by mě totiž, jaký mají tvoje tréninky a tvoje "strava" (uvozovky jsou tam schválně, ale dál ji nekomentuju) vliv na tvoje tělo.
A nepiš "benž, na benži" apod., to mám hned pocit, že to píše francouz nebo gej _________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: pá únor 21, 2014 2:01 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Dřepy se ale s cyklistikou (navíc rekreační) nevylučují |
Tož úplně nevylučují, nadruhou stranu musim přece bejt v pořádku, abych mohl jezdit, když se vyčerpám cvičením tak se mě kámoš (i) mít radost nebudou/nebude, když je budu zdržovat - rekreační ve smyslu - nezávodíme (jako mladší jsem zkoušel a neujalo se to, převážně hlava..), ale neflákáme se. To je můj tréning nohou a to mým nohám bude muset stačit. Ohledně cvičení - dřepy, thuser a pistol apod. - ale dřepování s čínkou - nevidím důvod. (aespon v blízkém horizontu)
| citace: | | Přijde mi, že si když už přijmeš nějakou myšlenku, tak ji překopeš na úplnou chujovinu | - To je dost možné, ale když jí překopávám na chujovinu tak to neni tak: "tak já z toho udělám chujovinu" ale je to asi takto: "udělam to tak, aby mi to bavilo" a chujovina je až následek.
Měření těla - však jo, ještě jsem se k tomu nedostal, myslim že to nespěchá - cvičení a developing těla je na roky, asi neni důvod mít baseline hned ze začátku - pár týdnů/měsíc to klido počká Už jsem po něčem koukal, tak nějakým lazy algoritmem se k tomu dostanu.
Asi bych Tě požádal aby jsi si myslel toho francouze jen, protože benž asi už jinak psát nikdy nebudu..
------------------------
Dnes:
WOD s těmahle kolama:
MOD (kolo,5)=1; 2 přítahy 9 kliků 13 dřepů - na to je 57 sekund
MOD (kolo,5)=2; 2 přítahy 8 kliků 13 dřepů - je na to 57 sekund
MOD (kolo,5)=3; 9 kliků 2 přítay 12 dřepů - je na to 57 sekund
MOD (kolo,5)=4; 8 kliků 14 dřepů, 3 přítahy a HYDRATACE - je na to 1:09
MOD (kolo,5)=0; 13 dřepů 2 přítahy 8 kliků je na to 57 sekund
Dal jsem 32 kol
Pak jsem testoval nová maxima:
Přítahy 10 (předtim rekord 8)
Přítahy se zátěžovou vestou 5 (předtím rekord 4)
Přednožování na bradlech 25 (předtím rekord 22)
--
Pak
TABATA angličáci
TABATA kb kolem těla
TABATA squat
--
odpočinek
--
TABATA angličáci
--
Kalorie asi 800 podle sportesteru
Sporttester řiká celkem 4891 kalorii od té doby co ho mám _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: so únor 22, 2014 1:33 am Předmět: |
|
|
-----------------------
Začinám s novou technologii v některých cvicích - maximalizace rate. Ustupuji od one-time-maxima a budu se soustředit na rate.
Nastolené technlogie 2.1
-----------------------
Dneska (a určitě to neni dne všechno)
3 přítahy každých 57 sekund
32 kol
STRATEGIE: příprava na to to dávat jako součást nějakého cvičení + krouhat čas. Snaha maximalizace rate. Aktuální rate cca 3,1 přítahů za minutu . Příště sundám čas.
Kliky na bradlech - start každých 1:24 (redukce 1/2*overhead+délku cvičení)
Serie: (7,7,7,7,7,7,6,7,7,7,6,6,6,6,6,6,6,6,6
5,6,6,5,6,5,5,5,5,4,5,5,4)= total 200
- asi horší než minule, nevím - je to podstatně rychleji taktované, ale pociťově nic moc výkon
- naučil jsem se naskakovat na bradla, už nevylejzám po stupačkách - bere to sílu ale je třeba implementovat tuto technologii, abych to mohl cvičit s nějakými prvky mezi a nezdržoval se vylejzáním.
STRATEGIE: Dlouho jsem to nedělal, tak jsem tam dal prvně 200. Strategie byla růst do 200 - splněno. Nyní opakovat opakovat opakovat. Pak se to přidá do nějakoho cvičení, až to bude jateční.
TABATA kb 20kg kolem těla
TABATA squat
Edit 4:45:
WOD - start každých 59s
3 přítahy
10 kliků
16 dřepů
8 kol
+ přidal jsem dřep, ubral sekundu
-------------
Sousedi asi nemaji z mého seskakování v jednu ráno z bradel moc radost  , na stranu druhou včera jsem prohazoval mísnosti (cvičící a počítačovou) a uvíz jsem v kuchyni s postelí - a nedalo se nic dělat musel kladivem oddělit tu sklápějící se část. Takže ve srovnáním s minuou nocí, kdy jsem dělil postel kladivem na dva kusy je myslim skákání z bradel dostatečně luxusní a důstojní prostor pro spánek, kdyby snad sousedi chtěli spát - sousedka často vzdychá i ve 2 ráno _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|